Sari la conținut

Geo C.P.

Membru
  • Număr conținut

    231
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://www.petshopE3.ro

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    TL
  • Carnet moto din
    2008
  • Motocicleta
    Pegaso '98 (baba) + CB500FA '14
  • Numar Moto
    Tabla

Geo C.P.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Foarte fain si FZ6. Astept si eu poze. Ca si completare, ce mi-am cumparat eu si-ti recomand si tie: -manere incalzite - vezi Oxford Essential commuter hotgrips OF771 - consum mic si sunt ieftine, cca 150 de lei -optional.. element incalzire spate - Louis.eu - FOARTE util daca vrei sa mergi pana da zapada -action cam - eu am un Qilive 1080p din Auchan cu vreo 200 de lei -handsfree bluetooth - Lidl, la 100 si ceva de lei, il poti integra in casca si bateria tine o gramada -alarma cu pager - eu mi-am luat un Spy 5000 de pe olx cu aprox 350 lei
  2. Am facut cateva poze azi dimineata, cand am ajuns acasa, ca sa vezi ce parbriz/accesorii am pus eu pana acum pe cebeu: 1. Pentru mine ture lungi au insemnat Tulcea - Constanta, fara pasager, pana acum. Plimbarile au fost facute cu sprijin pe un tankbag bine umplut, in spatele parbrizului. Suplimentar am adaugat dopuri de urechi, soft, si muzica in handsfree, asa ca turele au fost mai silentioase decat cele cu cealalta motocicleta (Aprilia Pegaso) care este carenata. Singurul inconvenient ar fi faptul ca nu are 7 trepte de viteza . Eu inca mai caut a 7a. 2. Comparand tot cu cealalta motocicleta, a mea sotie considera ca vizibilitatea este mai buna pe Honda, insa pozitia pt drumuri mai lungi nu este la fel de confortabila. 3. Azi dimineata m-am uitat sa vad ce-mi spune computerul de bord despre consum: Average 5.5L, Consumul minim la viteze de oras fara acceleratii bruste sta undeva la 3.7 - 4.1, iar in exterior mi-a afisat si 2.7, dar astea nu sunt consumuri reale pe care sa le poti sustine zi de zi. 4. In oras, eu as fi preferat un ghidon mai inalt. Asta coincide cu inaltimea oglinzilor masinilor. In rest, este suficient de agila pt a te strecura printre masini, iar garda la sol iti permite sa te urci si pe trotuar daca ai de ocolit "obstacole". 5. Nu mai tin minte exact cat a fost revizia, dar stiu ca a fost in preajma a 200 de lei si a fost facuta la Honda Constanta (myMoto). 6. Nu am avut nici un fel de problema cu ea, pana acum, dar stiu ca modelele de 500 din 2013 au fost rechemate in service pt un surub care supura ulei si trebuia remazgalit cu locktite. Singura nemultumire ar fi legata de protectia la rugina din anumite zone. Am gasit praf ruginiu sub unele suruburi, dar s-a remediat prin curatare + vaselina. Asta ar fi nr de km la care am ajuns pana acum:
  3. Pfff.. am scris o gramada, dupa care s-a blocat browserul si s-a pierdut tot. O sa-ti raspund punctual maine, cand ajung acasa si am net mai bun. Acum sunt la munca. Rezumat: Nu te grabi. Cauta o motocicleta second, entry level, cu o vechime de 2 - 3 ani SI ABS. Eu asa am cumparat-o pe a mea anul trecut. O sa fii surprins cum scad preturile de la 6 - 7 mii la 3 - 4 mii pentru doi ani de uz. ABSul este foarte folositor chiar si cand nu mai esti incepator..bine..asta daca nu esti "reisar" La capitolul trantit/reparat/CASCO, o sa-ti dau un exemplu: Piesele noi pt Aprilia mea din '98 sunt mai scumpe decat piesele noi pt CBul din 2014. Ba mai mult, un bord nou de CB costa cam cat unul second de Pegaso. Revin maine cu un alt post. Salut. » Post actualizat in 26 Feb 2016 10:50 Exemplu la o cautare scurta: http://olx.ro/oferta/honda-cb500f-ID5IeX2.html#6d2b07e9c5
  4. Salut. Eu am 176, vreo 76 de kg si un CB500FA ca a doua motocicleta (oficial cumparata pt a mea sotie). Cu echipament corespunzator, manere incalzite si cu un parbriz mare am folosit o aproape toata iarna, dar numai in oras. Consumul este exagerat de mic daca esti linistit,nu am avut probleme de nici un fel cu ea, deci pot sa spun ca ar fi varianta perfecta pt cineva cumpatat. Depinde ce vrei de la motocicleta. Daca vrei sa stii ceva anume despre modelul asta, intreaba-ma.
  5. Continuare pt postul anterior: Conform accuwheater, in Constanta, la ora 7 dimineata cand am iesit eu de la munca erau 3 grade cu real feel -1. Tind sa ii cred cu real feelul avand in vedere ca manere incalzite au facut fata numai dupa ce le-am dat pe high. In schimb, a fost prima data dupa ceva timp cand viziera nu s-a aburit deloc. Am deschis viziera ca de obicei, la fiecare semafor si nu au fost probleme, iar bulele de sub adeziv par sa migreze si sa se restranga; As putea chiar sa spun ca folia si-a meritat banii dar tot cred ca 80 de lei este cam mult pt o bucata de plastic cu adeziv pe margini. Concluzia mea este ca ar trebui sa aiba aceleasi rezultate si folia de la Fog city care este si cu 30 de lei mai ieftina, daca nu adaugi si o livrare prin fan courier cu ramburs. Eu am cumparat-o pe a mea direct din magazin, nu de pe net. Voi mai posta si dupa prima ceata/ploaie sau cine stie, poate ma prinde si o ninsoare. Pozele atasate sunt cu casca inainte si dupa ce am intrat in casa.
  6. Mi am montat azi pe viziera o folie anti aburire de la Oxford, model ultraclear. Casca este un vechi Airoh speedfire rise, cumparat prin 2008. Am curatat viziera maniacal, am sters-o cu carpa pt ocherali, ca sa nu existe scame si totusi, doar jumatate din banda de adeziv pare sa se fi lipit. Folia nu pare sa se muleze prea bine dupa forma vizierei. A urmat testul, la o temperatura de 6 - 7 grade si umiditate normala. Viziera nu s-a mai aburit ca inainte, nici macar dupa ce am suflat insistent inspre ea. Am continuat plimbarea luptandu-ma cu obiceiul de a ridica viziera la semafor. Nu a durat foarte mult pana cand folia a inceput sa se abureasca in partea de sus a vizierei. Partea proasta urmeaza aici: Daca fara folie era suficient sa ridic viziera pt ca aburul sa dispara, cu folia montata nu a mai fost asa. Am mers cu viziera ridicata aburul disparand foarte greu. In concluzie, functioneaza, dar nu face minuni. Ramane de vazut cat o sa tina adezivul si cum o sa se comporte la temperaturi mai mici, ceata si ploaie. Vad ca vineri urmeaza sa fie un maxim de 3 grade (real feel -1), deci voi posta rezultatele pe vineri seara.
  7. Multumesc tuturor pt feedback. Pana la urma am luat ceva cu tootul diferit, pt ca a fost oferta foarte buna. Honda CB500F din 2014 cu 3553km la bord. Trebuie sa ii fac prima revizie. Pe fundal, vaca blajina (Pegaso) la reparat.
  8. R1200 imi depaseste bugetul pt o motocicleta. Sunt sigur ca daca as strange banii aia le-as gasi alta utilitate. In alta ordine de idei, am aflat ca gsf-ul la care ma uitam s-a dat. Dupa Deauville nu m-am uitat, dar ma uit acum, iar vstrom si tdm sunt destul de inalte. Multumesc pt sugestie, Ovidiu.
  9. Darcocbr, ca sa o citez pe sotie: "Ce iei, aia conduc, numai sa nu fie alta capra" In plus, a mea sotie a facut scoala pe un gsf600, motiv pt care prima optiune este gsf650 iar necesitatea absului este punctata tot pt ea.
  10. Cristian, am uitat sa specific asta si era esential: Nu as mai vrea INCA un monocilindru. Am Pegaso si nu o gasesc deosebit de practica pt "commute". Au si ele farmecul lor dar mi-as lua unul doar daca ar fi sa inlocuiesc pegasul si atunci as opta pt xt660x care are acelasi motor cu mt-ul.
  11. Salut. Povestea este cam asa: Am la dispozitie aproximativ 3000 de euro pt o a doua motocicleta (prima: Aprilia Pegaso 650) si inca nu m-am oprit la un model anume, asa ca m-am gandit ca poate ma ajutati voi. "Noua" motocicleta ar fi de preferat sa aiba, in linii mari, ABS, un singur proprietar anterior si carte service care sa reflecte nr de km. GSFul din poll se incadreaza in cerinte, R-ul evident ca nu, dar este inclus pentru ca mi-a placut tot timpul modelul asta. Motocicleta urmeaza sa fie condusa atat de mine cat si de catre sotie, preponderent in oras si o data la o saptamana, doua, pt drumuri Tulcea - Constanta. Sunt deschis si altor sugestii. Multumesc.
  12. Te referi la ala pe care ruleaza rulmentul unisens? Daca da, ala se poate repara: - se cumpara o camasa de rulment (bun, ex: SKF) cu cota exterioara idetintica (vezi manual) cu cota exterioara a piesei respective, noi - se rectifica interior calea de rulare pana se ajunge la o suprafata plana - se rectifica si piesa in cauza pana ajunge aproape de cota interioara a camasii rectificate - dupa care se preseaza LA CALD Nevoi speciale: Masina recticat interior. Camasa de rulment nu merge taiata de cutitul strungului. Probat.
  13. Salut baieti. Are vreunu din voi idee daca aripa fata de pe pegasoul de 125 este aceeasi cu cea de pe cel de 650? Si intrebare se poate extinde si in alta directie: Aripa de pe modelul GA(pana in '96) se potriveste si pe modelul ML(dupa '96)?
×
×
  • Creează nouă...