Sari la conținut

l_francisc

Membru
  • Număr conținut

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://facebook.com/lfrancisc
  • Yahoo
    l_francisc

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Lugoj
  • Carnet moto din
    2009
  • Motocicleta
    Honda Dominator NX650

Vizitatori Recenți Profil

492 citiri profil

l_francisc's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Salutare colegi. Am un Honda Dominator nx650 din 1991, care a stat o perioada mai lunga de 2 ani nepornita. Problema mea este că odata pornită ramane pornita doar daca o tin peste 5000 de turații, cand o las mai moale se opreste. 1. Baterie am,am verificat si cu bateria auto noua 2 Scanteie este, dar eventual o sa incerc si cu o bujie noua, 2. Carburatorul este curățat recent,oricum făcea asa si inainte sa il curat, l-am curatat cu spray si solutie, dar nu am insistat foarte mult prin toata gaurelele. 3. Benzina este proaspătă de la pompă, este luata acum 2 zile, Ce credeti ca ar putea fi sau ce sa mai verific? Pe mine ma duce gandul ca ar fi dusi segmenții si nu mai am compresie.
  2. Hello, Eu mi-am refacut CDI-ul si a fost mai simplu decat mi-am imaginat. Deci am curatat foarte bine capacul acela de silicon, l-am dus la un electronist priceput si mi-a refacut vreo 9 lipituri care erau fisurate de la caldura si vibratii, de atunci au trecut vreo 4 ani si merge excelent. » Post actualizat in 17 May 2018 11:32 Buna dragi motociclisti ! Am o Honda Dominator nx650 din 1992 si am o problema mai veche, dar din lipsa de bani si de timp nu prea am mai rezolvat problema mea. Când dau la cheie nu se "învârte" motorul ca și cum pistonul ar fi blocat sau as avea o problemă cu compresia. Menționez că: -bateria este 100% bună, testată de nenumărate ori, cu 3 baterii diferite noi si bateria la masina. -am schimbat electromotorul și am încercat să o pornesc pe direct, adică să elimin problemele electrice, tot nu se învârte deci nu este ceva pe partea electrică, scanteie am. -am încercat sa ii dau spray de pornire dar nimic, pentru că motorul nu învârte. -am setat evacuarea și admisia la supape insa nimic. -numai cu bujia scoasă motorul învârte normal. Ce credeți că ar putea fi sau ce sa mai verific? Din cate m-am informat si prin eliminarea poblmemelor am ajuns la concluzia ca ar putea fi o supapa indoita sau decompresorul defect, ce parere aveti? » Post actualizat in 17 May 2018 11:33 Buna dragi motociclisti ! Am o Honda Dominator nx650 din 1992 si am o problema mai veche, dar din lipsa de bani si de timp nu prea am mai rezolvat problema mea. Când dau la cheie nu se "învârte" motorul ca și cum pistonul ar fi blocat sau as avea o problemă cu compresia. Menționez că: -bateria este 100% bună, testată de nenumărate ori, cu 3 baterii diferite noi si bateria la masina. -am schimbat electromotorul și am încercat să o pornesc pe direct, adică să elimin problemele electrice, tot nu se învârte deci nu este ceva pe partea electrică, scanteie am. -am încercat sa ii dau spray de pornire dar nimic, pentru că motorul nu învârte. -am setat evacuarea și admisia la supape insa nimic. -numai cu bujia scoasă motorul învârte normal. Ce credeți că ar putea fi sau ce sa mai verific? Din cate m-am informat si prin eliminarea poblmemelor am ajuns la concluzia ca ar putea fi o supapa indoita sau decompresorul defect, ce parere aveti?
  3. Stai linistit, probabil are limitator de viteza
  4. Mersi pt sfaturi, dar astazi am verificat uleiul din nou.... am pornit motorul la rece cu socul tras si dupa vreo 30 de secunde am scos socu si l-am lasat asa 5 MINUTE , am zis sa stea calumea ca poate nu stiu sa masor nivelul uleiului (desi am facut asta de nenumarate ori inainte) am oprit motorul dupa 5 minute l-am pus sa stea drept si imediat am masurat uleiul la joja unde era la nivel mediu, dupa 5 minute de stat la relanti.... trebuie sa las motorul mai mult de 5 minute???
  5. Am o problema, ieri am scimbat uleiul la Dominatorul meu NX650 din '91. Am desfacut surubul de drenare din cadru, am scos filtrul de ulei.... dar la ultimul surub jos langa ambreiaj nu am mai avut succes, i sa dus filetul, asa ca am desfacut alt surub de scurgere, cel de langa pedala de frana. Mentione ca am facut exact asa si data trecuta cand am schimbat uleiul si nu am avut nici o problema. Am pus cei 2 litri recomandati (15w50 5100 motul) si aici intervin problema...Am verificat uleiul era pe minus, am ajuns sa mai bag inca 300ml si acum cred ca ii bine, mentionez ca am facut si un drum de 100km cu vreo 2.3L si cand am ajuns acasa am mai completat sa fie pana sus cu inca 0.2L,deci in total 2.5L de ulei, o fi blocat ceva , vreo problema? cat am mers nu mi-am dat seama de nimic suspect, desi am mers destul de echilibrat si rezonabil.m-am uitat pe jos sau la suruburi si nu curge pe niciunde.. Ce imi spuneti sa fac , sau ce ar trebui sa verific?
  6. 0729918155 zoli din pecica pentru yamaha tdm face. sunal si intreaba daca face si pentru tine

  7. Buna. Problema mea se cheama CRASH-BAR .... Am si eu un NX650 din '91 si de ceva timp tot caut niste crashbaruri. Aveti vreo idee daca exista cineva care le poate face la comanda sau exista vreunul dintre voi care vrea sa scape de tablaria in plus ?, eu m-am saturat sa tot repar la carene... Pe net nu am gasit nimic, stiu ca ar fi vrenul prin Cluj care face , dar trebuie mers acolo, eu fiind din Lugoj,intelegeti ca e putin mai complicat. Va rog,ma poate ajuta careva cu vreo solutie sau sugestie ( in afara de cea de a da carenele jos).... Mersi.Se da multa bere la sfarsit
  8. Salutare , prieteni ! Am probleme cu Dominatorul meu, nu mai porneste L-am pus la somn pentru iarna si nu am mai mers cu el de vreo 3 luni. Alaltaieri incerc sa il pornesc , o idee a dat sa porneasca ( sa invatrit pistonul de cateva ori, cam vreo secunda -doua) si gata. Sub sa se auzea un sunet de la un releu click-click incontinuu si foarte repede, asta cand dadeam sa pornesc,. Dau jos saua si observ ca e releul de pornire care pleaca de la baterie, verific siguranta totul ii ok, iau manualul de reparatii, verific cei doi pasi de la sectiunea 18-7, primul pas nu da tensiunea bateriei la ON ( intre bornele in care intra firul galben/rosu si verde/rosu) al doilea pas, dau jos releul si verific daca are continuitate( = de la baterie la borna unde intra firul galben/rosu si - la borna unde intra firul verde/rosu si verific continuitatea intre borna unde intra firul rosu de la baterie si borna unde iese firul rosu spre electromotor) si are continuitate , farurile, semnalizarile, claxonul merg. Comand altul,nou, tot aceasi problema....Nu stiu ce sa ma fac, am nevoie de ajutorul vostru, poate ati patit asa ceva , poate aveti vreo ideea vreun sfat sau cineva cu care as putea vorbi.... ORICE informatie imi este extrem de folositoare. Va multumesc !
  9. Deci fara a sta prea mult pe ganduri am comandat o flansa de carburator pe OE , ma costa 200 lei si vine in 8-9 zile lucratoare, pacat pentru ca mi-ar fi placut sa trag cateva ture weekendul asta.
  10. Buna.... Am o problema cum multi dintre voi de pe forum ati avut-o.... Mi sa fisurat flansa de admisie la carburator (in partea de jos la prinderea surubului de jos) , Am lipito cu poxipol a mers un pic dar nu rezista acolo ii foarte flexibil si nu imi tine lipitura... Vreau sa ma ajutati cu urmatoarele raspunsuri: 1. Se poate lipi, ii o pozitie foarte proasta petru lipit si cu ce? 2. Merita sa iau una de la dezmembrari sau risc sa patesc la fel fiind o piesa de uzura, mentionez ca sunt din Lugoj , daca stiti voi pe cineva serios care ar putea avea asa ceva sa imi spuneti . 3. sa cumpar una pe original care vine in 10 zile si ii in jr la 270 lei? Multumesc ! Mesaj completat Am un Dominator NX650 rd02 din 1991 codul piesei ii HO16211MN9000
  11. Multumesc tuturor pentru raspunsurile date, toate sunt foarte bune, de bun simt si la obiect ! Mentionez ca am sincronizat carburatoarele acum vreo 6000 km, compresia am verificat-o acum 3000 km si este impecabila, motorul in general este in stare imaculata. Iar mentionez ca este foarte posibil ca pe undeva sa traga aer fals, tinand cont ca anul trecut am umblat in scopuri practice pe la carburatie, am demontat si curatat ce era pe acolo.. nu am patit sa las ceva nestrans ... dar nu pot nega pana nu dovedesc contrariul, nu? Ma ingrozesc cand aud de CDI, prea multi prieteni au avut necazuri cu asa ceva siii .. necazuru frumoase genul costisitoare Eram pe punctul duminica asta sa demontez carburatia, cu toate ca nu am avut nici o pofta sa ma pun sa dau jos TOT de pe vaca.. asa ca am scos o bujie cilindrului spate, am schimbat-o , am miscat de fise, si ? si s-a redus CONSIDERABIL necazul, imi face scaderi de putere cam odata pe minut, uneori si mai rar, odata deloc.. s-a schimbat de la caracterul repetitiv, la caracter aleatoriu. O sa inlocuiesc bujia cilindrului fata si poate atunci se elimina problema in totalitate. Ma gandesc ca fisele de bujii sa fii avut vreo scapare de curent ? flama la bujie era frumoasa, curata si sincronizata cand faceam masa pe cilindru. Iar cand scoteam fisa de pe bujie si o tineam in mana si apasam butonul de pornire ma alectrocuta frumos la mana incat injuram de toti Dumnezeii, deci si acolo era ok... O sa cercetez ca sa descopar misterul nu cum spune in Biblie Multumesc tuturor pt sfaturi, o sa investighez amanuntit, sunteti de nota 10 cu totii, sincer! Orice alt sfat e bine venit, apreciez tot ajutorul primit!
  12. Merci pentru pont ! Alte pareri, nimeni? stiu ca sunt oameni priceputi pe aici Numai bine!
  13. Salutam comunitatea transalpistilor Am o problema cu Transalpul meu, va rog mult ajutati-ma macar cu un sfat, nu cer mai mult. link aici: /index.php?showtopic=532001 Multumesc mult!
  14. Salutare tuturor ! Nu vreau sa va plictisesc foarte mult cu necazul meu, dar chiar am nevoie de ajutor, ma innebuneste la cap problema motorului meu... Am un/o Honda XL 600v Transalp din '98 in doi cilindrii si constat urmatoarele simptome: - Cand motorul e rece mai ales dupa ce l-am pornit aut un clancanit si o scadere de turatie la motor, de ex: de la 1500 rpm scade pt o sec la 1200 rpm si pe urma revine repede la turatie constanta. Fenomenul se repeta odata la 5-15 sec la timp aleatoriu. - Am demontat rezervorul sa vad daca e legat de carburatie, am aerisit f. putin carburatoarele prin suruburile de drenare al fiecarui carburator ( doi la numar ) , dar problema persista. - In momentul in care am deconectat rezervorul de motor, a trebuit sa scot si furtunul subtire de vacuum ce iese din pistonul spate si ce e conectat cu robinetul de alimentare de la rezervor; moment in care am observat ca sunetul nu se propaga din carburator ci din piston?! Ca sa fiu mai explicit, clancanitul respectiv se manifesta prin furtunul de vacuum printr-o aspirare relativ brusca/violenta ( cum spuneam scade turatia de la 1500 la 1200 rpm ) dupa care isi revine la ciclul normal. Mentionez ca motorul in sine este ireprosabil, are 36000km si consum de ulei ZERO, am folosit ulei full sintetic 10w50 Repsol combinat cu aditiv de ulei special fara silicati Metabond, am intretinut si respectat motorul mereu, dar totusi imi apare buba asta.. Daca aveti vreun sfat, sau sugestie pt diagnosticarea problemei mele, va rog ajutati motorul e desfacut.. Numai bine tuturor
×
×
  • Creează nouă...