Sari la conținut

cips1277

Membru
  • Număr conținut

    62
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://

Profil

  • Sex
    Male
  • Motocicleta
    Honda VFR 800 2005

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Kawasaki KLE 500 Honda VFR 800 V-Tech ABS Nipru MT11

Vizitatori Recenți Profil

522 citiri profil

cips1277's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Cateva poze de pe drumul Chalus - Karaj. Traseul e unul de exceptie » Post actualizat in 31 May 2016 10:44 Am revenit cu bine in tara. Toata distractia a durat aproape o luna, au fost putin peste 11.000 km. Nu am avut niciun fel de probleme doar cateva incidente minore fara urmari. Iranul este o tara absolut superba, cu oameni extrem de prietenosi. Din cele peste 30 de tari vizitate de mine pana in prezent pot spune ca Iranul este de departe favorita mea. Imaginea pe care aceasta tara in occident nu are nicio legatura cu ceea ce ce am gasit eu acolo. Este o tara moderna cu oameni civilizati si prietenosi in care m-am simtit in deplina siguranta indiferent de oras, zona pe unde umblam sau ora la care faceam asta. Am primit extrem de multe invitatii la ceai, masa, dormit la ei acasa. Multe le-am acceptat si a fost totul foarte bine. Oamenii pe care I am intalnit nu stiau ce sa mai faca sa ma simt bine si sa ma ajute cu cate ceva in calatoria mea, oferindu-mi inclusiv cadouri diverse, de la pixuri, fructe, mancare, apa pana la articole lucrate de ei , dulciuri de casa, etc. M-as intoarce acolo oricand fara sa ezit si sper ca intro zi sa pot face asta. Costurile cu pregatirea turei au fost asa: 550 lei permis international (ACR), 650 euro CDP-ul (ACR), 50 euro viza (Ambasada Iran) , 50 euro invitatia pentru IRAN, 30 euro asigurarea de calatorie, 60 USD cartea verde. Garantia la ACR pentru CDP a fost de 5000 euro la care se adaugat comisioanele aferente de transfer si retragere. Pregatirea motocicletei si diverse piese de schimb au costat 1200 euro. Costurile efective ale calatoriei din momentul in care am plecat de acasa au fost de 1200 euro +_400 USD in care au intrat cazare, masa, carburant, taxe vizitare, etc. - adica tot. Am dormit la hotel cu o singura exceptie in care am dormit la cort langa Teheran. Iranul este foarte accesibil ca si costuri, benzina 1 leu litrul, cazare intre 11-18 usd / noapte camera single cu mic dejun si Wi-Fi inclus,, o masa calda la restaurant undeva la 8-12 lei. Traseul a fost asa: Bucuresti - Ruse - Yambol - Edirne - Istanbul - Bolu - Amasya - Erzincan - Agri - Bazargan - Tabriz - Teheran - Kashan - Abyaneh - Natanz - Esfahan - Naein - Mesr Kavir - Khur - Garmeh - Yazd - Shiraz - Persepolis - Karaj - Chalus - Rasht - Quazvin - Tabriz - Bazargan - Agri - Erzincan - Duzce - |Istanbul - Edirne - Bucuresti. Am mers in medie intre 400-750 Km pe zi cu o exceptie in ultima zi cand am mers peste 900 Km. Drumurile au fost foarte bune atat in Turcia cat si in Iran. Vremea mi-a pus ceva probleme, vant foarte puternic si furtuni dar le-am trecut cu bine. Am luat doua radare, unul in Turcia si unul in Iran dar nu m-au penalizat. O sa revin weekendul asta cu niste poze si ceva mai multe detalii.
  2. Da. Argila e corect. Am un olympus om -d m5 si un gopro montat pe casca. Am facut o bucla mare prin desert pana in Shiraz apoi am trecut o bucata de Zagros iar acum sunt in Esfahan din nou. Maine pornesc spre marea Caspica. Mai am putin si imi expira viza. Pe vineri sambata trebuie sa ies din Iran. » Post actualizat in 08 May 2016 16:01 Cateva poze din Shiraz si Persepolis-fosta capitala a imperiului persan. Am prins o legatura mai buna la net. Oricun cand ma intorc in tara o sa postez mai in amanunt si cu poze facute cu aparatul , astea sunt cu telefonul.
  3. Ieri am traversat desertul Lut si am ajuns in yazd pe un drum pe care vreo 100 km nu am intalnit pe nimeni. Ce se vede in poza e sare. Sub ea e clei. Daca incerci sa mergi pe ea nu mai iesi de acolo. Yazd ul e magnific. Am inteles ca orasul e locuit neintrerupt de 7000 de ani. Maine plec spre shiraz.cel mai mult am mers 730 km intro zi. Pana acum am facut aproape 5000 km. Multumesc pentru urari.
  4. Undeva in deserul Kavir spre oaza Mesr
  5. Am ajuns in Tabriz. Vama a fost mai usoara decat anticipam, m au ajutat vamesii si politia. Aici e cald dar din pacate ploua. Sper sa se opreasca pana maine cand vreau sa plec spre Teheran. Nu o sa intru acum in el, il las pentru final. Trag sa ajung in Kashan.
  6. Suni in Agri, mai am 100 km pana in Iran. Maine seara sper sa ajung in Tabriz. Vremea deocamdata a tinut cu mine. In munti ma supara tare vantul. Bate de rupe, zici ca e vijelie. Ieri am avut 60 km mai dificili, azi am avut 100. Sa vedem maine. Am inteles ca e partea ca mai grea cea de maine.
  7. Acum sunt in Erzincan. Miercuri intru in Iran.
  8. Plec singur, nu mai sunt doritori pentru perioada asta.
  9. Am citit, merci mult de informatii. Am mai progresat putin cu pregatirile, gata, am si viza in pasaport. Motorul este si el pregatit tehnic pentru tura asta. VFR-ul primit toate noi: intinzatoare de distributie OEM, kit lant DID, rulmenti roata fata si jug, placute frana Brembo, cauciucuri Michelin Pilot road 4, uns, gresat, curatat, verificate toate instalatiile si partea electrica, schimburi ulei si filtre. In rest nu am mai gasit nimic dubios la el. La mine o sa mai am de rezerva : cate un set placute, semeringuri ulei furca, discuri ambreiaj, garnituri pompe frana si ambreiaj, releu incarcare, un rulment fata, kit pana cu CO2, kit reparatie cabluri acceleratie trusa chei minimala. Mi-am luat un cort Trimm Delta-D de 2.2 Kg, sac dormit puf gasca de 600g, Saltea autogonflabila de 600g. Estimez ca o sa pot dormi lejer la 4-5 grade ceea ce va fi ok, am studiat prognozele nu vor fi mai putin de atatea noaptea prin muntii prin care trec. O sa pot dormi ok si prin sudul Iranului la 20-25 grade noaptea, cortul este unul ok pentru asta, un compromis bun zic eu. Mai am de rezolvat doar cu gentile de bagaje. eu am niste Oxford textile - set compus din: rucsac de rezervor, genti laterale si geanta de loc pasager. Un volum total de 100 litri la care adaug un sac impermeabil cu sistemul de dormit, destul de mic, merge prins tot pe loc pasager. Cu asta pregatirile se apropie de sfarsit, saptamana viitoare mai rezolv tot ce mai am si sunt gata de drum. Astept sfarsitul lui aprilie sa plec ca sa se mai incalzeasca putin afara sa nu fac turturi prin zona kurda din Turcia. Daca stie cineva ceva campinguri pe traseul Istambul - Ankara - Dogubayazit il rog sa imi spuna si mie, as vrea sa le stiu inainte sa plec, prin Turcia la dus vreau sa trec teava si sa nu pierd timpul cautand seara cand ma opresc.
  10. Mai am o intrebare. bujiile iridiu pentru vfr 800 2005 la cati km se schimba de obicei? Am 36.000 km cu ele. Sa la schimb tinand cont ca o sa fac inca 12.000 km sau nu? voi ce ati face?
  11. Am incheiat asigurare medicala de calatorie la Alliantz. Acopera intreaga perioada solicitata pentru viza cu toate ca nu cred ca stau chiar atat dar am zis sa fie. O intrebare, ambasada solicita pentru eliberarea vizei si o adeverinta medicala. Este ok cea de la medicul de familie sau vor altceva de la vreo clinica acreditata?
  12. Eu am ars pana acum doua statoare. Asta pe care il am pare ok dar sa vedem. Releu de incarcare am de rezerva. Ambreiajul la cat se schimba? Garniturile de la pompa de frana fata si ambreiaj aveti idee daca se duc la kilometrii astia?
  13. Salutare Pregatesc o excursie in Iran de vreo 12.000 Km in mai. Ma intereseaza la 75.000 km la un VFR 800 ABS cam ce mai trebuie sa fac sau sau sa verific pentru a nu avea surprize pe acolo? Aveti idee ambreiajul cam cat tine? Eu o sa schimb asa - intinzatoare lant distributie - kit lant tractiune - rulmenti jug - placute frana - filtre ulei - cauciucuri mai aveti ceva sugestii? Bujiile iridium cat tin? au 45000 km ale mele
  14. Azi am fost informat de catre Hossein de la overlandtoiran ca mi-a fost aprobata cererea pentru viza, mi-a transmis codul de aprobare. Ma pot duce la ambasada saptamana viitoare cu restul documentelor sa initez procedura de ridicare a vizei. Am avut ceva emotii cu asta dar totul e ok. Tot saptamana viitoare bag motorul in revizie capitala, am luat piesele deja. Pregatirile decurg bine. Mai am de rezolvat cu asigurarea medicala, sa vad unde anume o fac.
  15. Pai domnu' Kollar si eu m-as fi dus bucuros cu KLE-ul daca era mai tanar dar are 25 de ani, e totusi cam mult pentru el. Asa ca iau VFR-ul. Pt cristache, garantia e mare, discutam de multe mii de euro. Cel mai bine trebuie vorbit direct la ACR cand te hotarasti. Am aflat si eu de viza de 7 zile dar nu merge la mine, eu stau aproape o luna acolo. Hossein am auzit ca e ok, daca el zice ca poate inseamna ca asa e.
×
×
  • Creează nouă...