Sari la conținut

eugenbiscuitulhipiot

INACTIV
  • Număr conținut

    73
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de eugenbiscuitulhipiot

  1. am inteles o sa merg mai turat. da' nu s-ar putea ca problema mea sa fie de la bobina de inductie? care se incinge prea tare si nu mai da scanteie? ca nu mi s-a parut ca s-ar fi calat motoru (io prin asta inteleg un fel de blocare a cel putin unuia din pistoane in cilindru)... comportamentul cand incercam sa o pornesc era ca si cand nu aveam scanteie. recunosc ca nu m-am uitat dc am scanteie sau nu ca eram prea ofticat atunci... si am plecat acasa.
  2. setul nu l-am montat eu, l-a montat fostul proprietar... avea cam 200km facuti cu el cand l-am luat eu. asa ca nu stiu ce si daca a masurat. o sa il intreb eventual. cu distanta de 60-70 nu prea aveam cum sa merg constant ca eram in oras si imediat ajungeam la un semafor ceva. oricum s-a oprit dupa ce mersesem relativ putin (sub 10km). si nu neaparat incet ca era sambata si era relativ gol. exista vreun service ceva prin bucuresti pt motociclete d'astea? nu e vorba ca nu vreau sa invatz sa o repar la o adica da' vreau mai intai sa mearga... sa pot sa ma plimb si io.
  3. motoru e in rodaj si d-aia (cred ca) se aprinde becu. mersesem relativ putin cu el pana sa se aprinda becu, iar dupa ce s-a aprins am luat-o spre casa... doar ca n-am reusit sa ajung. chestia e ca dupa ce s-a oprit mergea sa dau la pedala. credeam ca atunci cand se caleaza se blocheaza pistoanele in cilindrii (sau macar unu) si nu merge sau merge mai greu sa dau la pedala. in rest... am ulei destul si forja nu i-am dat (schimbam chiar mai devreme decat arata pe kilometraj - din ce am dedus io).
  4. intreb pt ca al meu azi s-a oprit in timp ce mergeam... e adevarat ca era aprins becu de presiune ulei. dupa ce s-a oprit n-am mai reusit sa o pornesc de nici o culoare. nici macar nu avea intentia de a porni (ca atunci cand nu are scanteie) asa ca am lasat-o acolo in strada si am plecat (suparat). dupa un timp m-am intors la ea (se racise deci) si a pornit f usor. apoi am ajuns cu ea acasa, am mai lasat-o sa mearga un pic si s-a oprit din nou. si iarasi nu am mai reusit sa o pornesc. deloc. chiar si dupa ce s-a mai racit un pic (nu chiar de tot).
  5. cum face nipru daca se incinge prea tare? intreb pt ca al meu azi s-a oprit in timp ce mergeam... e adevarat ca era aprins becu de presiune ulei. dupa ce s-a oprit n-am mai reusit sa o pornesc de nici o culoare. nici macar nu avea intentia de a porni (ca atunci cand nu are scanteie). dupa un timp m-am intors la ea (se racise deci) si a pornit f usor. apoi am ajuns cu ea acasa, am mai lasat-o sa mearga un pic si s-a oprit din nou. si iarasi nu am mai reusit sa o pornesc. deloc. chiar si dupa ce s-a mai racit un pic (nu chiar de tot).
  6. nu stiu daca mergea sau nu ca la mine oricum a ajuns doar cu partea care venea prinsa pe cadru... restu s-a pierdut pe drum. (de cand am cumparat motoru)
  7. de unde ai tras tu concluzia asta? ca eu n-am mai auzit asta pana acum. japonezele sunt cele mai fiabile (si la masini si motociclete)... daca e mai noua de 5-6 ani nu ai probleme cu ea. deloc. (doar daca esti ghinionist din fire sau ai luat o tzapa de la vanzator).
  8. pai noi cautam lateral ca central avem, iar al meu e chiar bun. da' cat de fragil e lateralul ala macar pentru perioade scurte de timp e bun. ca mie personal mi-e cam rusine cand ma duc la benzinarie si ma chinui sa o ridic pe central... si stiu ca e fragil lateralu ca motoru meu deja a rupt unu (fostu proprietar la lasat-o pe el cu cele 100kile de bagaje cu tot... si n-a suportat saracu)
  9. de unde pot sa fac si io rost de un cric lateral? ca ma rupe de spate centralu asta.
  10. cred ca pana la urma avea dreptate alveola si este de la pedala. am ascultat mai atent si vine de acolo sunetul, iar cand trag ambreiajul nu se mai aude.
  11. Cica uleiul ar fi bine sa il schimbi inainte de a o baga la iernat. Era pe aici pe forum un ghid referitor la asa ceva, vezi poate il gasesti.
  12. din cate am inteles cam toate carburile de comuniste merg schimbate intre ele. am vazut ca multi (relativ) isi pun K68 sau macar K65. ii las pe cei cu ij sa faca recomandari mai in cunostiinta de cauza.
  13. cum o fi sa o urci pe asta pe cricul central?
  14. nu prea ma pot baza pe sfaturile tale avand in vedere ca experienta ta practica in domeniul moto e zero. nu am zis ca imi iau una care se potriveste pe harley. intrebarea initiala era daca sa o modific pe cea originala, sau sa fac una de la zero. varianta cu facutu de la zero era avantajos (intr-un fel) pt ca pastram saua originala daca ma apcau nostalgii si vroiam sa fac niprul original, dar ar arata mai urat (n-are cum sa-mi iasa prea bine). oricum nu se punea problema sa cumpar una custom. imi place ca zici sa nu ma chinui cu niprele (ca nu merita dupa parerea ta), dar sa bag bani in furca pe disc, carburi japoneze, aprindere electronica (de asta ai uitat), sha de harley, ... cu aprinderea tre' sa fac ceva intr-adevar ca pe cilindru drept cred ca nu da tot timpul scanteie (nu merge rotund si mai da rateuri dc o turez). poate e doar din fisha... ca daca e de la bobina e mai nasol.
  15. n-am bani de sa din fabrica de chopper... prioritatiile sunt aprindere electronica, carburi japo si eventual un rezervor nou. la fordul model T ziceau astia pe la tv ca ii face rau benzina din ziua de azi din cauza cifrei octanice prea mari. am impresia ca ard garniturile da' nu bag mana in foc. deci CO mai mare nu e intotdeauna mai bine. de asta am intrebat. inca o intrebare: daca as putea face un tratament termic (profesional) pistoanelor sau altor componente "de fier" (prin fier intelegand metal) din motor, ar ajuta? in ideea de a le face mai putin deformabile sau mai stiu eu ce? (devin mai dure in urma tratamentului) sau e degeaba, k oricum sunt facute din aluminiu si asta nu se trateaza? sau alta problema ar fi dilatarea diferita a pistoanelor/blocului motor? sau o componenta devine prea dura si in timpul rodajului o strica pe cea pe care "calca"? nu stiu cat de clar m-am exprimat dar sper sa fi inteles ideea...
  16. 3. asezarea motorului pare sa fi fost gandita asa din start (cel putin asa sper). adica are distantiere in prinderile din partea stanga, iar in dreapta e prins direct pe cadru. banuiesc ca e din cauza atasului (raposat) si motorul era mai inspre el pentru a fi centrul de greutate cat mai in mijloc. 4. saua e prea sus pentru mine in forma asta. atung doar cu varfurile pamantul.e foarte incomod din cauza asta sa o imping (stand calare pe ea).
  17. acum, dupa ce a trecut ceva timp de la primul meu contact cu acest agregat, s-au nascut cateva intrebari si dileme: in manual scrie ca masinaria functioneaza cu benzina cu cifra octanica 72 sau 76.... si noi punem 95. nu-i face rau? eu pun cu plumb ca tot n-are catalizator, asa ca n-are ce sa strice - si merge mai bine k cea fara, dupa parerea mea, pe orice motor. uleiul... in manual scrie 15W40 si (toata) lumea pune si recomanda 20W50... sau asta e numai in perioada de rodaj? la toate este motorul mai in dreapta (fata de centrul imaginar al motocicletei) ? trebuie sa las saua mai jos... acum intrebarea este: o stric pe asta (incercand sa o modific - tai din margini si o indoi pt a urma noua forma pe care se aseaza) sau (incerc sa) fac una de la 0? asta dupa ce tai piciorusele alea sudate pe cadru. cand am inceput aces post mai aveam cateva intrebari in cap da' le-am uitat intre timp. cand mi le amintesc le adaug. numa bine!
  18. am banuit ca e de la avans pt ca prima oara am auzit zgomotul atunci cand a fost schimbat avansul si era fara capacul ala din fatza nipranu.... si sunetul venea de acolo. am banuit ca e cauzat de miscarea pieselor prinse cu arcuri pe el (nu stiu cum se cheama) - departarea si revenirea lor pe axul ala... asa parea. cred ca nu e de la pedala pt ca nu face numai la inceput.... adica il apuca dupa un timp. face numai in unele viteze si la anumite turatii (de obicei mai mari turatiile). in vit I, maxim II face. mai sus nu. si parca nu se potoleste cu cresterea temperaturii in motor/cutie. si nu face tot timpul... il apuca uneori oricum trebuie sa mai investighez problema, poate reusesc sa detectez mai clar sursa (cel putin dupa ureche).
  19. Din cand in cand (nu tot timpul), depinde de vinteza in care sunt si turatie, sa aude avansul centrifugal (sau platoul?) la nipra mea. Ala vechi era bulit... aveam unu de rezerva... bulit si ala (aveau arcurile diferite - nu erau 2 la fel - si mergeau prost). Am comandat unu nou de la gaspar care arata cu totul altfel decat astea normale. Nu i-am facut o poza din pacate pt a exemplifica mai bine problema... Mi l-a instalat alveola (ca eu nu ma pricep) si acum merge motoru - inainte nu mergea deloc. Da' dupa cum am spus scoate un sunet ciudat... face un crrrr continuu E normal?
  20. ...si in plus arata mai bine cu 2 discuri pe fatza. motivul pt care n-au toate motoarele dublu disc pe fatza este legat de costuri. nu din cauza ca ar fi prea puternica franarea (a se citi periculos de puternica).
×
×
  • Creează nouă...