Sari la conținut

alecsutzusve

Membru
  • Număr conținut

    181
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de alecsutzusve

  1. am cautat busa in 90% din benzinariile de pe ruta bucuresti - suceava - vatra dornei - bran - bucuresti ...
  2. de unde ai luat busa ? ca am cautat de mi-au iesit peri albi !
  3. Mda. M-am convins domnule moderator. Drept urmare am sa parasesc sectiunea accidente. Se pare ca intradevar multi bikeri de pe aici ( nu au nici motocicleta si nici in trafic nu ies deci nu se lovesc de viata reala ) sunt atotstiutori deci ceilalti nu mai au ce sa mai raspunda. asa ca personal ii las pe ei sa caute pe net articole din lege, sa dea raspunsuri si alte alea. Domnule moderator te rog sa te implici in continuare si sa-ti continui viata aici pe forum, dand sfaturi. Oricum, nu ma cunosti, nu te cunosc. Parerile imi apartin si vad ca nu sunt singurul care gandeste asa. Eu prefer ca si in cazul de mai sus legea americana. ai gresit si nu te supui legii, bata peste cap si catusele la incheietura mainii. scurt. nu ca nu a comis o infractiune, ca a fost doar o contraventie si alte chestii de genul. frate. legea e lege. iar daca tu esti la fel de zmeu ca cel din harlau bravo si sper sa patesti la fel ca el. fiecare conduce cum vrea si respecta sau nu legea. dar atunci cand stam intinsi pe asfalt sa nu mai vina lumea sa zica, ce baiat bun, ce usa de biserica era si alte chestii de genul asta. ma lasa rece. deci tuturor asfalt uscat si benzina ieftina. daca tu domnule moderator ai ceva de spus astept sa ma cauti pe privat.
  4. ti-a dat cu virgula iar. mai ia legislatia in mana si lasa couter-strike-ul si mai citeste o data. si astept sa vedem ce patesti daca mergi fara numar si nu opresti la semnalul agentului de circulatie. deci, ti-a dat din nou cu virgula. oricum viata ta prin trafic e doar 1%, restul fiind pe forum ( altfel nu-mi explic cum ai ajuns moderator si cum se face ca-ti da cu virgula ). astept un raspuns mai destept pana atunci.
  5. RIP sau macar daca depasim sa nu o facem cu o viteza formata din 3 cifre mai ales daca e coloana. sa fim cumpatati.
  6. pai de asta am ajuns ce am ajuns, acum foarte sincer. adica daca grigore patrunjel merge cu faza lunga de ce ( cuvant urat ) masii sa nu merg si eu. adica ce are grigore mai bun ca mine de merge cu faza lunga ? de ce facem toti ce fac si altii si urlam "pai ba c***e, ce ( cuvant urat ) mea, adica daca asta toti sunt nesimtiti de ce sa nu fiu si eu, adica daca ala cu bussa aia merge cu faza lunga si i se falfaie eu cu 600rr-ul meu nu pot sa fac la fel? " cam asa gandesc multi. ce-i drept cu o floare nu se face primavara ( adica daca unul e civilizat si merge normal ca un OM nu ca un animal ), dar putem sa luam exemplele BUNE si CONSTRUCTIVE nu cele negative. nu sa folosim efectul de turma ca daca 100 merg cu faza lunga haide sa merg si eu. nu. nu. nu. merg cu stiu ca e bine, conduc preventiv ( si nu o ard cu 150-200km/h ca ma asteapta gagica acasa inferbantata, poate sa astepte, ca o ud eu iarasi, decat sa ma ude popa cu apa sfintita la inmormantare si in loc de muzica de chill sa-mi cante vesnica pomenire ) si de la unul care face asa, o sa faca si al doilea si al treilea si tot asa. atunci cand o sa fie o turma de 100 de oameni corecti si o sa apara 1 care nu e corect, atunci acel unu o sa fie ars. o sa fie mai vizibil. cand 100 de oameni sunt corecti e mai vizibil sa-l vezi pe 1 care nu e corect. pe cand invers e mai greu. 100 care o ard aiurea si unul care se chinuie sa fie cu bun simt. pentru ca ceilalti care ii vad pe aia 100 se chinuie sa-si dea seama cine greseste mai mult. aviz celor care sunt pusi pe treaba sa fie nesimtiti, o sa aveti ghinionul ( nu il doresc nimanui ) sa va intalniti cu altul pus pe treaba si atunci ce o sa faceti ? ala pe 2 roti fa cu faza lunga, ala cu 4 da si el, ala cu 2 ambaleaza, ala cu 4 croseteaza brusc stanga - dreapta, ala cu 2 da claxon, ala cu 4 zile da-l in ( cuvant urat ) sa opreasca ca trec eu si uite asa face lumea POC. atentie mare. am patit si stiu despre ce vb. exact ca in nfs a facut domnul cu ford siera rs albastru. nu am sa te uit. deci eu raman la parerea mea. eu zis sa nu fim mitocani doar ca x sau y este mitocan si ca daca nu suntem si noi mitocani nu ne putem salva pielea.
  7. oricui. putea sa sicaneze inca 10 baraje si sa fie super ghost rider chiar level 2 si brusc agata ceva sau derapa si din contrasens venea o masina plina cu o familie si intra prin parbriz si murea si el si mureau si ocupantii masinii cu exceptia unui copil care era mai mic si a cazut printre scaune la impact. deci nu ar fi fost nimic periculos in asta ? e ceva normal sa treci de 2-3 baraje de politie si sa ti se falfaie, nu ? e chiar ceva deplasat sa opresti cand ti se cere !? nu ? dar daca familia ta era in masina aia ? daca erai tu acolo in acel moment ? daca era cineva din familia ta care prin absurd era in zona respectiva si erau spulberati de un reiser ca asta ? atunci tot nu era periculos, nu ? ia mai fa un calcul si cand nu-ti mai da cu virgula sa-mi raspunzi !
  8. haide sa supunem la vot. daca baiatul respectiv avea farul pornit si mergea cu faza lunga pe timp de zi se mai intampla nenorocirea? a) da, pentru ca lumina farului ajungea inaintea lui trecand prin fata camionul acesta putand sa opreasca in timp util da, pentru ca un far aprins comutat pe faza lunga e ca un laser de luneta si toata lumea se ghideaza dupa luminite c) nu, pentru ca lumina farului chiar si pe timp de ziua, daca este pe faza lunga esti vazut de la distanta si ti se poate doar aprecia viteza d) nu, pentru ca atunci cand o arzi cu gazul la maxim si nu esti atent in jurul tau nici lumina farului oricati luxi ar avea el sau W ar avea nu te ajuta. ( risti sa vezi lumina de la capatul celalalt )
  9. dar decat sa mananc bataie de la un nebun ceva mai bine incerc sa fiu prudent si sa incerc sa ma protejez cum pot mai bine si incercand sa nu-i deranjez pe cei din jurul meu. daca te uiti la mine la profil o sa vezi unde sunt acum. crede-ma pentru un simplu claxon am fost alergat cu masina. adica eu pe 2 roti, saua s-a transformat intr-un mare morcov care era la mine in ( cuvant urat ) si ala mergea in spatele meu la 100 km/h la doar 10 cm de roata mea. ce zici ? enervam lumea sau nu ?
  10. asa ca mai bine ZMEUL s-a bucurat de o cazatura decat niste plumbi.
  11. ai grija ce-ti doresti ca se intampla ! sa nu prinzi un nebun pe care sa-l deranjeze faza lunga si la vreo benzinarie sa te faca sa te doara in ( cuvant urat ). pe timp de zi nu am treaba cu faza lunga, dar dupa ce s-au aprins felinarele pe strada eu zic ca trebuie inchisa.
  12. am presupus doar si era legat doar de mersul noaptea cu faza lunga. Pe mine personal ma deranjeaza cand vad cate un domn care are el chef sa-mi arate ca are xenoane sau halogene si deschide faza lunga si ca bonus imi da si niste proectoare. Atata timp cat am presupus gresit imi cer scuze si tot respectul meu. Ziua faza lunga e frectie la picior de lemn. Nu ma deranjeaza si da, esti mai bine vazut. Se poate lua in calcul valabil pt masini si pt motoare si sa fie de culori deschise, nu doar negru, gri si alte culori inchise care de la distanta se confunda cu peisajul. Cu toba ti-am spus, nu stiu cat de fiabila e in afara de faptul ca te poate lua in vizor un contro ARR sau RAR. Toba te ajuta cand treci pe langa sau cand mergi in fata acestuia. Exista si posibilitatea de a speria pe cineva cu toba si atunci sa traga de volan. Multi folosesc toba ca impresii. Merg printre masini, incetinesc cand trec pe langa tine si dau 2-3 sprituri si presupun ca in capul lor spun, frate ma auzi, m-ai vazut? Nu ajuta. Personal nu ma ajuta. Am facut asa si era sa fiu calcat de un autobuz. Soferul nu si-a dat seama de unde vine sunetul si in loc sa se uite in dreapta se uita in oglinda in stanga si tragea dreapta de volan. Eu folosesc claxonul. Un deget pe claxon si atunci cand consider ca vreau sa ma fac auzit si sa atrag atentia ca exist dau un claxon, mai scurt sau mai lung. Dar aici ca si la toba. Daca o domnita are o masina si aer conditionat deschis si geamuri inchise si ii canta lady gaga in boxe si e fericita si se mai uita in retrovizore sa vada daca mai are ruj si e extrem de fericita ca asculta muzica si conduce. Ce faci? Pe aia nu o trezeste nici un concert rock care ar fi la geamul ei. Si spune-mi si mie cate accidente s-au intamplat din cauza masinilor vechi gen dacia 1300? La aia auzi doar motor si atat. Se aude perfect afara tot. Deci cate accidente au fost provocate de masini vechi? Asa ti-am spus. O masina noua, cu geamuri inchise, soferul nu prea mai aude ce se intampla in jurul lui. Oricum se poate discuta la nesfarsit despre asta dar nu are rost aici.
  13. adevarat.multi cei care sunt politisti sunt doar ca de aici mai faci un ciubuc. Ca si preotia, medicina si alte meserii care se fac dor pe principul de aici iau ciubuc. Putini mai profeseaza cu simt de raspundere si din PLACERE o meserie de genul celo enumerate de mine. Sa speram intr-o evolutie pentru viitor. Nu degeaba sunt si bancurile cu politisti aparute. Vorba aia ca adevarul in gluma se spune, asa si cu politistii din bancuri.
  14. ai mare dreptate. Cam toata lumea isi permite sa ia carnetul si sa tina covrigul in mana sau betisorul. S-ar face curatenie prin impunerea unor taxe mai mari sau a amenzilor care sa te usture rau de tot la buzunar. Asa s-ar cuminti baietii. Dar romania e muulllt in urma americii si de altfel si in urma europei.
  15. aici cu tir-ul ai dreptate. nu te contrazic. acum ca erau si vecini si erau si in proces, asta ramane problema lor. ca a fost sau nu razbunare, nu stiu ce sa spun, dar ideea e ca atunci cand esti zmeu cineva trebuie sa ti-o coaca. vorba aia, hotul neprins, negustor cinstit. sanatate si virtute. dar cand te-a prins, zmeu fiind, eu zic ca merita fripti. sincer nu vreau ca intr-o zi sa trec strada si un zmeu sa ma buleasca si sa ma imprastie pe zebra. asa ca prefer sa-l imprastie pe el politia, chiar daca e violenta actiunea dar alta vorba, de tine mi-e mila dar de mine mi se rupe sufletul. si aici ai dreptate ca astia fraierii avem legile noastre si aia mai de sus sunt cu alte legi. ca mic amuzament, ne culege smurd-ul cu spaclu si ne tencuieste pe pereti prin IML.
  16. deci pentru zmei, numai legea americana. ai gresit, te-am calcat pe cap. simplu. ordine si disciplina.
  17. as putea spune ca e exces de zel. ideea e ca eu personal sunt deacord cu asa ceva numai in cazul in care esti ZMEU si nu opresti la semnalele politiei atunci cand ti se cere, sau in cazul in care ai furat si fugi ( ceea ce vad din film nu cred ca e posibil ca mobristul avea echipament complet si cine naiba se echipeaza cand vrea sa fure ? ), ar mai fi cateva dar nu-mi vin in minte. oricum asa ceva mi se pare corect pentru zmeii care se cred dumnezei si sfideaza echipajele de la rutiera. ( nu iau in brate politia romana, nu-mi place, o urasc pentru ca e de cacao dar uneori cu greu ce-i drept isi face treaba )
  18. pai nu se vede ? a stat si a verificat saptamanal ce s-a scris aici ca sa refuleze pe urma pe seama tuturor care au comentat ( indiferent daca au sau nu dreptate ). inca o data condoleante si multa putere familiei de a merge mai departe. cel mai trist si ce cel mai greu ii este familiei. cei mici inca poate nu realizeaza cu adevarat ce s-a intamplat dar cel mai dureros e sa-i vezi cum tatal lor s-a stins fara nici ce-a mai mica vina ( poate doar vina ca s-a aflat din pacate in locul nepotrivit la momentul nepotrivit ). eu sunt de parere ca cel mai bine e sa sustinem moral familia si sa nu vada toate certurile astea intre noi. nu sunt nevoiti sa-si ia palme cand cineva mai rasarit refuleaza si vine cu texte usor atacatoare la adresa lui tibi sau la faptul ca era motociclist si ca impartea aceasi pasiune ca noi toti. normal trebuie sa fim uniti, cel putin in cazuri din astea. sa aprindem o lumanare in amintirea lui nu ne costa nimic. 5 minute, aprinzi o lumanare si te gandesti si te rogi sa-i fie mai bine acolo sus si familiei sa-i dea dumnezeu putere sa treaca peste si sa nu cedeze si sa te rogi sa se faca dreptate. iti pui casca in cap si pleci. 5 minute. atat. e dureros sa vezi cum cineva se stinge nevinovat si apar niste zmei care o ard pe magheru de la romana la unirii si inapoi si pe urma sorb la sucul de la mc, sa inceapa cu texte total anapoda doar de dragul de a-si arata ei cunostintele in materie de fizica, matematica, legislatie rutiera, cod civil si penal. sa fim seriosi totusi. nimeni nu le stie pe toate asa cum nici perfectiunea nu exista dat fiind faptul ca nu exista un model de perfectiune dupa care sa te ghidezi. a murit un OM. un om pe care acasa il astepta o sotie si doi copii. o familie. o familie ne asteapta pe toti acasa. cand plecat pe doua roti nu stim daca ne mai intoarcem intregi sau vii. asa ca sa lasam eroistemele la o parte si sa mai aprindem o lunare din cand in cand nu doar pentru tibi, ci pentru toti motociclistii care au plecat dintre noi. sa ne gandim ca poate prin ei si intamplarile lor uneori trebuie sa ne gandim de doua ori inainte sa bagam mana in gaz sau sa ne gandim sa fim prudenti si sa ne protejam cat de mult putem pentru ca cei de langa noi in afara de familie nu ne protejeaza nimeni. consider ca e bine sa ne gandim la familie inainte de a face vreo prostie. personal nu as vrea sa ma "arda" un inconstient. sa vina mama sa ma pupe rece, sa ma jeleasca rudele. uneori se intampla si nu doar din vina noastra. personal am zile in care ma uit la motocicleta si zic " azi le las acasa, nu ma simt in stare si nu te vreau, esti ca o c***a si nu te las sa ma faci sa pierd totul" si ma sui in taxi si plec. deci inca o data. haide sa lasam toate discutiile si sa aratam cu adevarat ca suntem o COMUNITATE si sa ne sustinem.
  19. toata lumea sa-si dea o casca in gura ca sa nu primiti de la beatrice ! nu o mai suparati ca abia ce a trecut ziua ei de nastere ! la multi ani fata !
  20. prietene asa cum zici ca mergi cu faza lunga ziua, presupun ca noaptea mergi la fel, orbind masinile care vin din fata. eu personal pentru asta te-as calca pe cap daca as fi cu masina si mi-ai baga becul in ochi. pe sosea mergi cu faza de intalnire, adica faza scurta, cu faza lunga mergi cand ai in fata la cel putin 150m de tine o masina sau la fel daca din sens opus se apropie o masina la fel, daca distanta e mai mica de 150 de metri, opresti faza lunga. sunt niste reguli si in legislatie, dar si de bun simt. sunt si mobrist si conservar. consider ca mersul cu masina inainte de a te urca in sa ajuta. claxonul, da, e foarte bun, dar toba aia suparata fi sigur ca nu-l trezeste. el nu sta sa asculte toba ta suparata. el se suie pe tine. punct. claxonul e si el facut cu un scop ca altfel toti producatorii de motociclete ar pune tobe suparate pentru soferii neindemanatici, ca sa aud. are si claxonul ala o rezonanta, o intensitate. daca bagi mana in gaz sa-ti faci toba suparata auzita si se galgaie putin motorul si toba ta nu mai face pe suparata pentru 1 secunda, atunci ce faci ? adevarat. un post bun. cineva care a condus mai multe tipuri de masini, utilaze si alte agregate ceva timp stie cu ce se mananca. daca te-ai suit pe motor si acolo ai ramas ani la rand, nu e la fel. eu am fost sef de parc auto. am condus de la masina berlina, breack, furgoneta, duba de 3.5 tone, duba de persoane, masini fara oglinzi laterale si inclusiv camion. totul difera. absolut totul. de la felul cum iei virajul pana la modul de a pune frana. de la X la Y difera totul. batranii veterani nu stau pe forum. probabil au explicat si au povestit. dar poate s-au saturat asa cum zici si tu. au zis o data, de doua ori, de trei ori dar cand apar atotstiutorii si toti reiserii care le fac si le dreg pe toate au zis ca poate nu e locul lor aici pe forum si se bucura de viata reala si de plimbarile cu motorul. in viata cat traiesti inveti. de la oricine. la cate accidente au fost, mie imi pare rau ca nu se invata ceva din ele. dam cum RIP si doamne iarta-l ca a fost baiat bun, dar nu multa lume incearca sa inteleaga ce s-a intamplat de fapt si de drept. poate a fost vina mobristului sau a conservarului sau a soferului de tir sau ce dumnezeu s-a intamplat. dar de ce nu le luam ca exemple. se poate intampla oricui. la accidentul asta cel putin din propria experienta si de la vorbele ascultate de batranul meu tata, cand vezi ca un ceva pe drum in fata ta incetineste, incetinesti si tu, vezi despre ce e vorba, vrea sa intoarca, a evitat pe cineva care intoarce cum s-a intamplat si aici, a dat voie celuilalt tir sa iasa, poate a sarit un copil in strada si a franat, poate e o trecere de pietoni nemarcata cu vopsea si are doar un semn ascuns printre crengile de la copaci si celalat sofer a oprit s-au a incetinit pentru ca stie zona sau evita un pericol. nu ne ducem ca nebunii. in fine. vorbele nu-si au rostul aici. nu vreau replica la nici un comentariu de al meu. e parerea mea si o sustin. cine nu ma cunoaste e bine sa se abtina. nu vreau sa iscam discutii inutile. deci nu astept replici si raspunsuri la comentariile mele. ce am avut de zis am zis.
  21. aici ai si tu dreptate! Naiba stie ce a mai facut inainte! Oricum baietasii ca asta de mai sus sifoneaza de multe ori motociclismul in romania. Prostimea citeste si pe urma cand vede un motociclist are impresia ca nu are carnet si cand e sa-l imprastie pe asfalt zice ca oricum nu are nicio vina ca deh, mobristul poate nu are carnet si scapa conservarul. Da-i in doamne iarta-ma pe astia ca baietasul de mai sus. Noi sa fim sanatosi!
  22. ai avut noroc. Oricum nasoala experienta ce pot spune. Sa nu luam in calcul venirea unei masini din sens opus sau cine stie ce. Ideea e ca animalele sunt imprevizibile de felul lor. Testat personal de mine cu capre si cu vaci. Norocul meu ca am reusit sa opresc la timp. La fel fac cam toate animalele. Oricum atentie marita!
  23. fiecare face ce vrea dar si-o face cu mana lui. Cu permis sau fara. Cel putin e bine ca nu a ologit pe cineva sau mai rau nu a omorat pe cineva. Dar de ce avea permisul retinut in vederea anulari ?
  24. Datorita faptului ca mi-am facut botezul in stil enduro, cazand in noroi si reusind doar sa ma murdaresc, donez cand vin in tara macheta Honda 600RR , rosie, in stare foarte foarte buna. pentru cei ce sunt interesati, astept un PM. ps. am suport la ea dar nu mai am surubelul ala care se prindea de motor ca sa stea in suport, este maisto daca nu ma insel, si e micuta. 1:18 daca nu ma insel
  25. off : hei stai asa. nu am zis ca nu te cred. am incercat cu 3 seturi de anvelope si jante pe un logan. este foarte adevarat ceea ce spui tu. si eu la fel am facut joaca cu GPS-ul. ideea e ca pana intr-o anumita viteza se poate face acest "reglaj" prin inlocuirea anvelopei. nu zic ca nu ai anvelopele indicate de producator. este foarte adevarat ceea ce spui tu. eu spre exemplu am pus anvelope joase si late si kilometrajul meu arata cu -7 km, le-am pus pe cele originale si aveam o eroare de -3 km, si cand am pus putin mai inalte si la fel late ( nu ca ar avea importanta latimea ) am constatat ca, kilometrajul mergea identic cu GPS ( asta pana la viteza de 180 km/h ca dupa aia mergea usor -10 aproape.)
×
×
  • Creează nouă...