Sari la conținut

kyk

Membru
  • Număr conținut

    161
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de kyk

  1. Eu am avut 800 XC timp de 2 ani si am folosit-o la maxim, mi s-a parut senzationala insa i-am (mi-am) atins limitele in ce-o priveste si am trecut la 1200 de curand :peace:

    Am avut multe motorete si am mers si cu cateva - altele din clasa asta insa TEX ul este senzationala pentru nevoile mele de acum. Eu merg 70/30 on off si este exact ce-mi trebuie.

     

    Am vazut multe opinii incrancenate in topicul asta despre capacitatile in teren ; in ce priveste off road ul light - ca despre asta vorbim la un adventure bike - am facut sambata Gura Teghii-Comandau si s-a comportat de minune. Mi s-a parut chiar mai manevrabila decat 800 ...

     

    Pt offroad adevarat am un Husaberg :-)

  2. Salutare, am revenit la prima dragoste si m-am potcovit cu un 390 din IT.

    Motoreta are acte si pt linistea mea am zis ca ar fi bine sa o inmatriculez in caz ca se necesita vreo realimentare de pe drum public.

    De dragul RAR ului am luat un kit electric cu stop, semnale etc. astia cer si oglinzi ???

    A trecut cineva prin experienta asta ?

    Multumesc

  3. I-am pus toba aftermarket de cateva zile si culmea, imi consuma mai putin decat inainte. Ma asteptam sa-mi mai puna cel putin .5 la consum :scratch:

     

    kyk: cum se comporta parbrizu' si ce inaltime ai?

     

    Parbrizul este senzational, in afara inaltimii + 130 mm este si inclinabil, practic ii dai unghiul dorit din 2 reglaje foarte accesibile.

     

    eu am 187 si i-am instalat si inaltatoare de ghidon de 200 pt ca la mers in picioare stateam cocosat.

     

    ce ma deranjeaza inca este frana spate, mai bine zis pozitia pedalei pe care trebuie sa o caut mereu ca pozitia piciorului pe scarita e cam in fata si tre sa retrag mereu piciorul si sa caut cu varful incaltarii ...

  4. Asta e Cafe Racer, nu m-as fi gandit niciodata la Transalp ca baza pt un astfel de proiect. Foarte frumos a iesit !

    Avem opinii diferite vis a vis de estetic si perceptia lui sau amprenta esteticului asupra individului (indiferent ca itemul e o motocicleta sau altceva).

     

    Eu n-am luat XRV650 ul pt gloria din Dakar, pt mituri si alte balarii ci pt ca am vrut un motor ieftin si fiabil. Pentru mine e doar o platforma pt ceva ce va fi transformat.

     

    Am vrut o mobra cu motor V2 (neaparat), consum decent, travel la suspensii suficient de mare cat sa merg pe oriunde,dar nici exagerat de mare incat sa am o inaltime la sa prea mare (gen KTM 950 super enduro). Am vrut sa fie fiabila, usor de reparat (a se citi ieftin de intretinut). Neajunsul care vine cu alegerea mea: masa ei (care e mai mare decat am fost obisnuit pana acum,dar nu va fi un impediment)..


    Eu nu vreau sa fiu unul dintre aia care-si cumpara o motoreta cu statut de legenda si o polisheaza si o spala zilnic (nu fac aluzie la nimeni,ca sa nu ma trezesc ca se simte careva).

    Mai mult de-atat, o motoreta din categoria asta (adventure-touring) e pt mers, pt km, nu pt polish.

    Estetica poate juca un rol important dar asta nu inseamna ca atrage dupa sine ca mobra sa fie vopsita impecabil,sa fie lustruita si sa arate ca scoasa din cutie. Eu cand vorbesc de estetica ma opresc doar la forme, chestii (nu merg in profunzime incat sa ma gandesc si ce lac sa aiba vopseaua de pe rezervor)...

     

    Am observat pe-afara pe forumuri obsesia asta a lor cu stickere, cu vopsit, cu impopotonat motoarele (de touring/adventure) si ma lasa rece. Inteleg cand vorbim de o mobra custom, un chopper,cruiser,sau chiar un naked/speed. Dar o mobra care va vedea de multe ori orizontala...nu prea vad sensul...

     

    Uite o poza cu un Transalp de 700 modificat, cam asa ceva vreau sa fac cu Africana mea,doar ca voi folosi un ghidon cu pozitie mai joasa:

     

    fe05b091e1ba59241608079ec783dc99.jpg

  5. 5,5-5,8 pana in 140km/h.Dupa ce-i montez amortizorul de ghidon iti spun cat consuma peste 140km/h.

    La mine nu scade sub 6,5 :-(

    In oras...

    » Post actualizat in 06 May 2015 06:24

    La mine nu scade sub 6,5 :-(

    In oras...

    De fapt 6, am resetat consumul.

     

    Ce mi se pare neplacut e caldura degajata de motor in partea dreapta, in special in oras si cand e motorul fierbinte. :-L

    Si la voi e la fel ?

  6. Pentru ca am tot fost intrebat in privat, mai jos motivele pt care am ales 800 XC si nu 800 GS :

     

    - motorul triple este bulet proof, am mai avut acest motor pe un Triumph Legend din 1999. Varianta asta este mult imbunatatita + cu exceptia Honda, Triumph ul este rege la fiabilitate.

    - conduita de mers este senzationala, livreaza puterea incredibil de frumos, in a 5 a sau a 6 a te joci intre 2-8000 ture cum vrei, este incredibil. Schimba precis si foarte usor .

    - poate ca 800 GS ul are capabilitati de off road usor mai bune insa pt touring XC ul este mult mai confortabil si oricum mai mult de forestiere si ici-colo ceva gropi nu intru cu el.

    - pachetul a fost f bun pt un motor din 2014 si cu multiple accesorii.

    - si ultimul si poate cel mai important criteriu : asta imi place; nefiind un fan BMW ci Triumph :-)

     

    Ambele sunt tot acolo ca performante insa recomand sa mergi cu ambele si sa decizi in fct de ce ti se potriveste/ place mai mult. Consumul la stilul meu de condus este 6,5

×
×
  • Creează nouă...