Sari la conținut

calin_pirotehnistul

INACTIV
  • Număr conținut

    21
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de calin_pirotehnistul

  1. Momentan am o Aprilia Leonardo 250 motor yamaha 4T.Dar la stilul meu de mers nu cred ca scot sub 5%. Si merg in medie cu 80-90, dar nu ma pot abtine la semafor cand se incoarda vre-un smecheras cu conserva, sa nu il afum putin. Am avut un rx 50 care nu scadea sub 6-7 iar in forja maxima lua 10. Cel mai multumit am fost de un Ciao la care uitam sa pun benzina.
  2. Trebuie sa mai imbogatesti putin amestecul. Sau pune filtrul de aer original inapoi. Eu nu sunt adeptul filtrelor sport, iti intra mult mai mult praf in motor si creste uzura. Ma refer la filtrele alea conice cu element filtrant subtire. Eu unul schimb sau spal buretele din filtru cat mai des. Despre ulei nu stiu ce sa zic, tu verifica periodic sa fie la nivel si daca scade complecteaza cu acelasi tip de ulei. Dupa cum spune si colegul, ar mai fi si varianta ca bujia ta sa nu aiba valoarea termica indicata de cartea tehnica. Eventual schimba bujia cu una noua luata dupa catalog. Deci la tine nu conteaza ca merge prost cat timp merge? Daca problema posibil daunatoare pe termen lung poate fi rezolvata usor, de ce sa nu o rezolve si sa nu aiba nici o problema dupa aceea. Numa bine!!!
  3. Da e normal sa fie asa mizerabil, pt ca intra mizerie chiar si pe langa simeringuri, si in furci piesele alea se misca si se produce pilitura, care da culoarea arginie a uleiului. A pus cineva pe topicul asta un link catre un film de vreo 40 de minute in care este explicata importanta schimbarii uleiului in furci. L-am vizionat si eu. La mine nu au iesit simeringurile prin separatea brusca a celor 2 parti, pt ca nu avea buza care sa agate in simering, si in plus cred ca erau simeringurile originale din fabrica, pt ca au fost foarte intepenite si de-abia le-am scos. Si la cum arata si uleiul nu cred ca a fost schimbat vreodata. La mine telescoapele au o siguranta care le impiedica sa vina in jos, deci nu imi fac probleme ca nu le-am montat egal. Nu prea e bine sa curatati cu benzina. Cel mai bine se desface totul bucati si se curata cu o carpa curata si cu spray degresant(spray de curatat discuri)- il gasiti aproape la orice magazin de piese si consumabile auto si nu e scump. Lasa-i bau-bau ca merge oricum, conteaza cat baga motorul.
  4. Va multumesc tuturor de sfaturi!!! Am rezolvat cu ajutorul a doi buni prieteni. Am apasat mai tare pe dopul de sus al jambei si cu un varf de cutit am scos siguranta respectiva. Problema urmatoare a fost surubul de jos pe care eu l-am desfacut cu imbus si mi s-a rotit in interior. Dupa ce am scurs uleiul vechi am remontat arcul si am desfacut cu un pistol pneumatic surubul de jos care de data asta nu a mai opus rezistenta. La mine in carte scrie ca prima data se desface sus, se scoate arcul si uleiul si apoi de desface jos. In orice caz fara pistol pneumatic nu as fi reusit. Da e bine sa schimbi si cuzinetii si de asemenea e bine ca odata la 6 luni sau macar un an sa schimbi si uleiul in telescoape chiar daca nu curg simeringurile. Va multumesc inca odata Salutare!!!
  5. Am incercat si asa dar singur nu ma prea descurc, il chem eu maine pe un prieten de al meu sa incercam impreuna. Am tot batut cu ciocanul cu un lemn pe capac dar nu am dat prea tare, simt ca parca se misca in sus si in jos dar arcul il impinge inapoi... Dar eu nu inteleg de ce siguranta este cu 1 mm sub capac si nu deasupra lui. In poze nu se prea vede, dar siguranta nu e la nivel cu capacul, ci e intr-un canal la 1 mm sub capac, ascunsa acolo parca intentionat pt a nu avea acces la ea.
  6. Salutare!! Am o problema, am dat jos furcile fata ca sa le schimb simeringurile, pt ca unul era dus si a inceput sa curga ulei, problema e ca nu pot sa le desfac. Am desurubat piulita de jos de la telescop dar am constatat cu stupoare ca mi se invarte cu tot cu arcul din interior, iar in partea de sus nu imi dau seama cum se desface. Are un capac si sub capac se observa o siguranta care nu o pot scoate. Am incercat sa scot simeringul prin taiere si nu am putut... Alte sugestii cum sa procedez? Nu imi dau seama cum as putea sa mai fac... Atasez si niste poze:
  7. Are cineva numerele 1 si 2 de anul asta? ca eu caut din ianuarie si abia saptamana trecuta am gasit numarul 03 de anul asta.
×
×
  • Creează nouă...