Sari la conținut

ursu272r

Membru
  • Număr conținut

    73
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ursu272r

  1. fiind taran merg tot timpul pe RES nu ma intreba de ce ca nici eu nu pricep. am facut eu asa in capu' meu un calcul ca avind 6l in rezervor pot sa fac mult mai mult de 80 km, dar tot matematica a avut dreptate. cam asta e.
  2. am facut ieri pana prostului Macke, ai mai investigat modificarea cu indicatorul de benzina?
  3. pai alt sistem de frinare are etrieri ficsi (nu flotanti), mai multe pistoane, montura radiala, alte discuri si eventual furca pe masura (arcuri mai tari, USD, mai multe reglaje). eu mai curind m-as gindi la alt motor daca spui ca nu ti-e suficient nici ca putere.
  4. Macke, pe cuvint de onoare ca furtunurile racing nu fac nici o diferenta (nu vorbesc din auzite). m-as mira sa scrie ca la 4 ani se schimba, cel multi poate scrie "verifica si eventual inlocuieste". arw, e posibil ca zgomotul ala sa fie din cauza jocului la lant si faptul ca s-a uscat doar sa fi scos in evidenta problema.
  5. pai ce te astepti sa-ti zicem: apa de mare amestecata cu vodka? daca nu ai de unde sa alegi orice e mai bun decit nimic, ulei de motor etc. oricum n-o sa i se intimple nimic daca-l lasi asa. dupa mine rolul lubrifiantului de lant e mai mult sa-l protejeze impotriva ruginii, nu altceva. unele stau mai mult pe el, altele mai putin.
  6. nu stiu de unde sinteti voi atit de convinsi ca schimbarea furtunurilor cu unele racing ajuta atit de mult. va bazati poate pe faptul ca cele stock sint de cauciuc? va anunt ca ZX10-R 2008 (e primul care-mi vine-n cap) are furtunuri de cauciuc. daca pur si simplu va place sa va dichisiti (estetic) motorul, puneti-va ce vreti pe el, dar daca vreti upgrade-uri cu raport rezultate/pret bun nu va pierdeti vremea si banii cu asa ceva. veriga slaba sint etrierii, punct. pe de alta parte sint niste frine foarte bune pentru ce ii trebuie unui om normal, isi fac treaba. mie unul chiar imi place ca nu "musca" brutal, ca la SS-uri. cine vrea un upgrade serios isi schimba fata complet (USD etc). Mesaj completat am si o intrebare. azi am pus pentru prima data-n viata ema benzina de 100 (OMV Carrera). nu pot sa bag mina-n foc dar parca merge mai bine motorul. in primul rind am senzatia ca s-a schimbat sunetul motorului in zona 3000-5000 ture. a mai testat cineva?
  7. cam da. chiar iei alt motor la banii aia. cea mai ieftina solutie e o fata (juguri + furca + etrieri + roata) SH de la alt motor. cum a zis Cosmin, GSXR de exemplu. e plin netul de lume care a facut modificarea asta. sa te chinui sa imbunatatesti frina stock de la Bandit dupa parerea mea e pierdere de timp si bani.
  8. ursu272r

    Off-topic

    valeu daca stiam ce stirnesc nu mai intrebam. am fost la firma respectiva dar s-au uitat la furtumu ala de parca ar fi fost adus de pe Marte si concluzia a fost ca "nu se poate". ce mi-a placut a fost ca nu au fost in stare sa-mi explice de ce nu se poate de unde banui ca nu se poate = mi-e lene. dupa care si textu ala "vino miine dimineata ca atunci e colegu care se pricepe". nu e furtum de la motor, e de la un manometru, nimic special.
  9. ursu272r

    Off-topic

    dom' profesor, cf. DEX ala e pluralul corect oricum multumesc de sfat :*
  10. ursu272r

    Off-topic

    stie cineva unde pot sa mufez in Iasi niste furtunuri?
  11. @Claudiu: daca te uiti atent, partea de jos a carburilor e si ea demontabila, se vede zona unde e unita. trebuie sa scoti carburile ca sa demontezi acel capac, evident. dar pina sa ajungi acolo... vezi ca ti-a raspuns un baiat la "Service" si ti-a propus un test f simplu: scoate din stutul carbului furtunul de vid care duce de la carbul 4 (cel din dreapta) la robinetul de benzina (poti sa faci asta fara sa demontezi absolut nimic) si vezi daca nu cumva pe acolo curge, ceea ce ar indica diafragma uzata la robinet.
  12. K&N au si filtre normale in rama, si din alea cite unul pe carb.
  13. @Cosmin: posibil sa confunzi Hiflo (care e o marca) cu "high flow", adica ceva de genul sport. daca vrei chiar sport... nu zic ca ma pricep, dar de cind am problemele legate de pornirea la cald am inceput sa citesc despre constructia si functionarea carburatoarelor si ce-am inteles e ca nu se pune filtru sport fara alte modificari (rejetting), pentru ca o sa-ti mearga sarac si in timp o sa te doara. plus ca mers sarac -> lipsa de putere. sau poate doar te-ai obisnuit cu motoru' si-ti trebuie un B12?
  14. nu e mare brinza la carburi, tre' sa le dai jos si sa desfaci doar "paharele" de la fiecare carb, adica capacele de dedesubt, prinse in cite 4 suruburi. te uiti la cui, la sistemul cu arc din el, la pivotul flotorului etc. cu ocazia asta masori si ce nivel ai la plutitor.
  15. probabil ai lasat rezervorul de Benzina pe "PRI", dar nici asa nu e normal sa ajunga benzina acolo (daca e totul in ordine in carburi).
  16. sa faci un surub din ala e munca de 10 minute la strung. nu stiu de ce nu incerci varianta cu ceapa. daca n-o sa-ti faca din inox la strung, o sa tina de joi pina mai apoi.
  17. pai cum sa nu dauneze? daca nu etanseaza bine trage aer mai mult decit trebuie. doar se stie ca simpla schimbare a filtrului cu unul sport afecteaza functionarea motorului.
  18. surub din ala n-o sa gasesti la magazin cu siguranta. ca sa-l reconditionezi poti sa faci asa: il dai cu un smirghel fin pina luceste, dupa care-l incalzesti bine-n foc (aproape de inrosire) si-l presezi bine de tot intr-o ceapa. da, ceapa. cica merge si cu ulei de motor dar prefer mirosul de ceapa arsa rezultat: o sa se acopere cu o pelicula neagra care-l face sa arate ca din fabrica si o sa fie si mai rezistent la coroziune. testat de mine. exista si seturi de suruburi din inox de vinzare dar mai curind te duci la un strungar sa-l faca. da, se poate face si capul inbus la strung si sa va zic ce-am facut ieri. m-am incumetat sa dau jos carburile, ca sa verific nivelul in pahare si sa ma uit la suruburile de aer. nivelul e ok (16,5 mm la toate, Haynes zice 17 +/-1) dar suruburile erau toate aiurea, departe de setarea standard de 1 si 7/8 ture. le-am resetat la cit zice manualul, ca sa testez ce si cum, daca se simte o imbunatatire la pornirea la cald inseamna ca e (si) de acolo. o faza naspa e ca am constatat urmatorul lucru: cutia filtrului de aer e cumva deformata astfel ca mansoanele carburilor 2 si 3 sint trase spre interior si par sa nu stea bine pe intrarile in carburi. e posibil sa taga niste aer si pe acolo, ceea ce nu e bine deloc. naiba stie cum o sa rezolv asta.
  19. @Marmotzell nu-s convins c-am inteles exact ce ai explicat acolo, dar cred ca tu te asteptai ca atunci cind invirti surubul de la intinzator intr-un sens roata sa se duca singura in fata, iar cind il invirti in sens opus sa se duce singura in spate. nu se intimpla in felul asta. cind stringi surubul (sens normal, spre dreapta), piesa care tine axul este trasa inspre spate (cu tot cu roata), dar cind il desfaci nicidecum nu este impinsa, ci se intimpla exact ce zici tu, iese in afara piesa aia in forma piramidala, din aluminiu, de la capatul lantului. ca sa se duca axul rotii inspre fata trebuie sa impjngi roata cu mina, sau si mai simplu sa te asezi pe motor. atunci roata se misca singura inspre fata. cea mai mare problema e alinierea rotii si din pacate trebuie sa petreci ceva timp ca sa realizezi si alinierea rotii, si intindera lantului. fii atent ca nu-i de gluma cu lantul, unora li s-a si rupt.
  20. am aerisit frinele si singur, si in doi. procedura: iei un furtun transparent cit mai lung (1-2m) si o seringa de 20ml. te duci si cumperi o cheie speciala pt. aerisitor. e mult mai usor decit cu o cheie obisnuita de 8, aia o sa cada de pe hexagon sau n-o sa stea ca lumea si o sa te enervezi. conectezi furtunul la aerisitor si seringa (trecut prin cheie) si desfaci capacul de la pompa. ATENTIE! pozitioneaza ghidonul la maxim DREAPTA inainte sa faci asta, rezervorul va fi mult mai aproape de orizontal si nu risti sa-ti curga lichid de frina peste tot (curge numai bine pe aripa fata). aerisirea in sine: tragi pistonul seringii astfel incit sa creeze vid, il tii asa, apesi maneta, o tii apasata, dai drumul la aerisitor (nu mult, deobicei 1/4 tura ajunge), mentii maneta apasata, inchizi aerisitorul, dai drumul la maneta si apoi o apesi de citeva ori puternic (cu aerisitorul inchis). apoi repeti pina incepe sa iasa pe jos lichidul nou si ai grija sa nu ajungi la fundul rezervorului, completezi constant cu lichid. asta e metoda folosita de mine practic de citeva ori ai grija sa aerisesti ambii etrieri separat pe fata. daca-ti ramine aer in instalatie o sa-ti dai seama cind o sa apesi prima data maneta. daca cumva scoti etrierii dintr-un motiv sau altul, sa nu uiti sa pompezi maneta de citeva ori dupa ce-i pui, altfel o sa ai o surpriza la prima frina in trafic nu ride, sint unii care au patit. daca schimbi si placutele eventual curata oleaca pe acolo. exista pina si o pagina Wiki dedicata numai aerisirii frinelor (!)
  21. au, acuma am vazut poza de la profil. nu ti-e frica sa mergi cu saua aia? mi-aduce aminte de o faza misto de pe vremea cind mai mergeam cu bicicleta. aveam pus deasupra rotii din spate un portbagaj si citeodata ma dadeam jos de pe sa si-mi puneam fundul pe el, ca sa impresionez tipele mai mari, dintr-a 3-a. la un moment dat m-am gindit eu sa-mi fac bicla mai "streetfighter" si sa-i scot portbagajul. intr-o zi am vrut sa fac iar schema cu portbagajul dar am uitat ca l-am scos... revenind. B6 are tripla turnata iar B12 cred ca o are prinse clemele cu suruburi dar nu-s sigur ca toate modelele. furcile sint de 43 mm? daca da, se potriveste tripla de B12 dar nu o sa gasesti usor. vezi daca nu gasesti de la alt motor, diametrul telescoapelor e destul de standard.
  22. arw, da' se poate? s-a mai scris: motorul de Bandit e derivat din cel de GSXR. aspectul e identic, chiar se poate pune motor de GSXR pe Bandit (si invers, evident) fara a umbla la prinderi. chiar se practica prin cercurile de pasionati de Bandit. multe piese din motor sint interschimbabile, unii pun de exemplu ax cu came de GSXR pe GSF. in rest probabil GSXR-ul e superior GSF-ului (suspensii, cadru, frine) dar Banditul ramine Bandit. Mesaj completat @nervOptik: n-am inteles exact ce-ti trebuie. vrei clemele de prindere a semighidoanelor sau ai pus jug de Bandit pt. conversie la ghidon dintr-o bucata si nu ai partile superioare ale clemelor?
  23. am priceput, e un fel de coclender ) oricum toti ii zic "bendix", cu toate ca e cu totul altceva. la Bandit e sub capacul conic din stinga
  24. prima data si eu m-am gindit la canalul de scurgere, stiu ca exista dar nu aveam idee unde e partea de jos. ce m-a intrigat a fost faptul ca parea sa vina chiar de linga garnitura de chiulasa scurgerea, dar probabil e si gaura de scurgere pe acolo. oricum ar fi cam culmea sa curga intr-asa un hal pe la garnitura si totusi sa aiba compresie cilindrul. deci faza cu mirosul face parte dintr-un sir de coincidente care m-a facut sa ma gindesc la varianta cu garnitura... probabil n-a ajuns ulei deloc in cilindru, s-a scurs tot si masuratoarea trebuie repetata. pt. comprestester o sa fac un adaptor dintr-o bujie veche la care o sa-mi sudeze cineva o tevusca. comprestesterul nu e compromis, a fost arsa doar camasa exterioara, are un furtun interior acoperit de ranforsare, peste care e o camasa exterioara subtire, din cauciuc. oricum, ar fi fost de bun simt sa-i faca un adaptor metalic lung, ca sa eviti situatiile de genul. legat de incalzirea motorului, exact asa am rationat si eu, dar ce m-a facut sa incalzesc motorul pina la 90 de grade a fost faptul ca nu eram convins ca supapele, culbutorii si axele cu came se dilata suficient daca il incalzesc doar putin, si vroiam sa am o idee si daca scapa pe la admisie/evacuare. acum daca stau si ma gindesc mai mult ai dreptate, pina la urma urmei e mai important sa stii starea segmentilor decit daca inchid sau nu supapele perfect, m-as mira sa am probleme de supape nasparlite. ce-i ala fray?
  25. nu e relevant testul. pentru ca daca scapa doar un cilindru si restul au compresie nu e mare diferenta. oricum am incercat si asta si nu pot s-o clintesc nici 1 centimetru. testul nu trebuie facut cu motorul cald, daca scapa la cald foarte posibil sa scape si la rece (nu neaparat, poate conteaza si dilatarile).
×
×
  • Creează nouă...