Sari la conținut

manasilviu

Membru
  • Număr conținut

    77
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de manasilviu

  1. Salut, Salut, intr-adevar nu prea are sens, pentru ca diferenta de consum la 100km cu sau fara acest sistem este extrem de mica. Am incercat sa masor 100 km folosind sistemul fata de 100km in conditiile in care am lasat Idling activ. Din pacate este extrem de greu sa rulezi din nou 100 km in exact aceleasi conditii (aceleasi drumuri, conditii meteo, aglomeratie in trafic, ....). Consumul la mine nu a trecut de 2.5L/ 100km niciodata. Probabil daca socotesti la zeci de mii de km incepe sa conteze, ca nu mai vorbim daca gandesti global: economia care s-ar face daca toate autovehiculele ar avea in dotare un astfel de sistem. Totusi un plus mare la capitolul inovatie si diferentiere fata de alte marci/modele. Oricum, dupa ce incepi sa folosesti sistemul, cand stai la semafor intr-o coloana de 30 de masini, a caror motoare se afla in functionare desi temporizatorul semaforului arata 60 secunde rosu, incepi sa realizezi ca face sens. Cele 30 de masini daca ar avea toate motoarele oprite in cele 60 de secunde, chiar ar conta, pentru economia combustibil/bani, ptr aer mai curat si ptr tine care esti pe scuter si inhalezi fumurile lor timp de .... 60 secunde este diferit sistemul decat la electromotoarele normale. Este magnetic, fara frictiune si uzura mecanica. http://world.honda.com/motorcycle-picturebook/idling-stop/
  2. Salut tuturor. M-am gandit sa initiez acest topic aici pentru ca cei care au Honda PCX, sa aiba unde sa scrie despre problemele ivite la scuterele lor, si astfel, sa construim aici o baza de date despre Honda PCX si sa ne putem ajuta intre noi. PCX ul meu l-am lasat cateva zile in curte pentru ca a plouat zilele acestea si cum am catel care s-a plictisit, m-am trezit cu protectia de la teava de esapament roasa de caine. Acum trebuie sa ma apuc sa imi caut sa imi comand alta noua ca sa pot sa fac PCX ul sa arate ca inainte. Mai este o problema la mine de care trebuie sa ma ocup cat de curand si anume frana spate care scartaie cand apas putin pe frana si asta de cateva luni incoace, una intr-una incat am ajuns sa ma satur si trag concluzia ca trebuie cautate solutii. Voi reveni cu informatii pe masura ce incep sa rezolv problemele prezentate mai sus.
  3. Salut, da, remu1 are dreptate cu denumirea. Regulator de tensiune trebuie sa fie. Pe google, cautand regulator de tensiune aprilia pegaso, la imagini, apare exact piesa despre care iti poveesteam. a costat destul de mult (~80E?!) pentru ca a fost cumparata noua; nu mai stiu exact cat pentru ca s-a intamplat demult (2006?!). Second hand, gasesti mai ieftin, insa neaparat probeaza inainte cu una de test sa te asiguri ca aceasta este cauza. http://www.okazii.ro/recomandate/electrica-auto/relee/vand-releu-regulator-incarcare-bmw-f650-aprilia-pegaso-a118268180 @ iordan: pe langa ce spune cristiansrt, mai poti incerca si ceea ce fac si eu cand o las nepornita vreme mai lunga ( >1 luna) si ma chinuiam sa o pornesc. Ca sa nu scurtez din viata electromotorului si a bateriei dau jos saua, scot filtrul de aer afara, bag acolo mana cu o siringa normala cu ac in care am benzina si improsc benzina din siringa direct in carburator. De cele mai multe ori porneste imediat. Poti incerca si tu si daca vezi ca vrea sa porneasca, inseamna ca bujia, scanteia, motorul este ok iar problema este undeva la alimentarea cu benzina.
  4. @ El Zorab Salut, am patit si eu odata asa ceva. Am schimbat puntea de diode si a fost totul ca inainte. Puntea de diode este chestia aceea ca un cooler de CPU pe care o poti observa sub sa, langa sigurante. Sfatul meu: incearca cu una imprumutata, vezi daca se remediaza situatia. La mine simptomele erau urmatoare: in timp ce mergeam, lumina farului si a bordului paleau tot mai tare iar motorul mai murea uneori in mers.
  5. Salut, mi-am scos si eu Moto din garaj (Pegaso ML '98) pentru prima data in acest an si dupa un chin teribil sa o pornesc - singura posibilitate a fost sa ii stropesc benzina cu o seringa direct in carburator (scotand filtrul de aer afara si bagand acolo mana cu o siringa normala cu ac) - am reusit sa fac prima tura. Am observat ceva foarte aiurea, cam cum spunea Pegaso 98 aici: /index.php?/topic/80133-posesori-de-aprilia-pegaso-650uniti-va/page-105 La ~2000 rotatii moto merge f bine, la valoarea normala ~ 1500, merge cateva secunde, cam pana intr-un minut dupa care moare cu un sunet infundat. Ma gandeam sa ma jos si eu cu reglarea aerului, presupunand ca ar putea fi amestecul prea sarac insa doresc sa va intreb, trebuie sa desfac tot motorul ca sa ajung la acele suruburi sau exista o solutie mai simpla?
  6. Salut, am o sa de pegaso de vanzare. Este fosta mea sa de la Pegaso ML ul meu ('98). Mi-am luat una neagra si acum asta zace prin garaj. Stare f buna (fara rupturi/ cusaturi/...) 0752 479 167 daca este cineva interesat de ea. Caut semnalizator spate dreapta sau ceva compatibil. Apropos, se pot inlocui aceste semnalizatoare sau doar becurile lor precum si becurile de la stop cu unele cu led-uri? Pana nu gasesc altul il pun pe cel de pe stanga la vanzare ptr ca le-am inlocuit pe amanadoua temporar. NU pot sa las unul de pegaso si celalalt de alta "rasa".
  7. salut, multumesc de raspuns. Ma gandesc ca te referi cand spui cuiele de amestec la cele doua care se afla sub carburator precum sunt cele marcate in poza cu "???" Ele sunt acum reglate la 3.5 rotiri de la strans maxim spre desfacut. O sa merg spre 5,5.
  8. Salut, am o intrebare: pornit motorul si lasat sa mearga in gol, i se inroseste (la propriu) cuiva teava de esapament la iesirea din motor? Pentru ca a mea asta face si iese un fum ciudat in portiunea respectiva. De fapt din cele 2 iesiri de teava din motor, cea din stanga cum te uiti la motor din fata lui. Este ciudat sau numai mie mi se pare?
  9. salut, good point dar facut. Soc tras, verificat - cand am desfacut motorul si am ajuns la carburator am verificat daca deschide acel orificiu cand trag/bag socul. Socul ok si cu el tras am incercat sa pornesc. Astazi am aflat ceva chestii noi de la un coleg de lucru pe care insa nu am apucat sa le pun in practica. Maine ma pun pe treaba si am impresia ca sunt pe drumul cel bun. Tipul mi-a aratat pe o poza de pe net la carburatorul de Pegaso ce anume trebuie sa verific sa nu fie infundat. Va tin la curent. (un orificiu de sub clapetele de acceleratie) http://rycymoto.ro/dezmembrari/product.php?id_product=116 Salut, ieri l-am dus la niste baieti care se pricep la astfel de chestii si l-au facut bucati pe dl carburator, l-au suflat cu aer sub presiune si dupa ce l-au montat la loc am reusit in sfarsit sa pornesc motorul. Deci se pare ca era infundat sau ceva de genul. Colac peste pupaza cand am incercat sa montez totul la loc, ajungand sa prind din nou acceleratia si socul la el, am strans prea tare surubul din capatul camasii de la cablul de ambreiaj si fara sa sesezez ca este din plastic l-am rupt. Acum voi incerca sa fac rost de unul identic. Asa ca daca este cineva care are acest surub, precum in imaginea din atasament, dati va rog un semn. apropos - daca vreti sa identificati/comandati piese, uite un site bun pe care l-am gasit: http://www.wendelmotorraeder.de/shop/index.php?cPath=34_44_1037
  10. mai ai cumva surubul care se insurubeaza in carburator aflat in capatul camasii cablului de la soc?

  11. Salut, nu cred sa aiva nici o problema cu lichidul de racire. Adica... nu vrea sa porneasca sub nici o forma si spun asta pentru ca in afara de sunetul pe care il produce electromotorul, nimic nu se aude cum ca ar incerca sau ar fi inecata sau da rateuri... nici vorba de asa ceva. Singurul mod prin care porneste si sta pornita 2-3 secunde este injectand dintr-o seringa benzina in gurile de aer ale carburatorului. Cum nu mai injectez cum moare motorul si iarasi nu mai da nici un semn de revenire. Deci problema trebuie sa fie undeva la carburator. Cum spuneam, benzina primeste, aer, daca eu puteam respira in garaj inseamna ca si cu aerul era ok, dar benzina cumva nu ajunge in amestecul respectiv, asta intuiesc. Am vb aici in Sibiu la un service sa o duc spre sf de saptamana daca nu rezolv. Mai dati-mi sfaturi care va pricepeti cat mai am timp sa o repar fara cheltuiala.
  12. salut da, la acela :(

    MERSI ORICUM

  13. salut, mai ai carburatorul? Daca da, da-mi un semn te rog Silviu 0752 479 167

  14. o sa incerc si cu aer comprimat. Benzina este nou nouta. Astazi am mai experimentat ceva pentru ca am impresia ca nu se alimenteaza cu benzina, am desfacut camera de nivel sa vad daca ceva nu este in regula pe acolo dar totul parea ok asa ca am inchis o si am incercat sa il pornesc dupa ce evident l-am alimentat de la rezervor. Daca pana acum nu a vrut sa porneasca sub nici o forma de acum incolo mi-am facut viata si mai grea pentru ca aceasta camera de nivel nu mai tine benzina care intra in carburator ci o lasa sa se scurga toata. Deci mi-am dat si mai mult de lucru . Chiar am nevoie de sfatul unui specialist pana nu mai fac o 'minune'
  15. Salut, Sunt din Sibiu si am o aprilia pegaso din 98 care nu vrea nici cum sa mai porneasca. Dau la automat, bateria incarcata, bujie nou, benzina vine pe teava de la rezervor si nici vorba sa vrea sa porneasca. Nici un sunet cum ca ar vrea sa porneasca. Ce mi s-a parut insa ciudat este ca aplicand o metoda pe care o foloseam mai demult, dupa ce motorul statea peste iarna nepornit, si anume - dand saua jos, scotand filtrul de aer afara, stropind cu o injectie niste benzina direct in carburator, motorul porneste numaidecat si merge pana arde benzina stropita dupa care revine la starea lui in care nici macar dea semne ca doreste sa porneasca. Mi s-a mai intamplat anul trecut ca in momentul in care pornea, statea o vreme la relanti si pe urma murea motorul scotand cu CLANC foarte puternic de ziceai ca se rupe in bucati tot. Este f ciudat. Initial am crezut ca poate nu ajunge cumva benzina in carburator, dar am desfacut carburatorul si inclinandu-l, a inceput sa curga din el benzina pe la doua gauri in partea inferioara. (imi pare rau daca nu folosesc termeni tehnici insa sunt le am mai mult cu 1 si 0, cu chestiile binare). Am cautat pe net informatii despre cum se regleaza carburatorul si am gasit pe niste forumuri ca suruburile de reglare trebuie inchise complet si apoi desfacute la 3.5 turatii si verificandu-le, erau ok. Inca o chestie interesanta, dand jos carburatorul si uitandu-ma in golurile spre cilindru, se vad acolo urme de benzina. Deci nu benzina cred ca este problema, sa fie cumva din cauza ca nu primeste aer?! Dar atunci de ce porneste cand injectez benzina direct in el prin locul de unde trage aer?! O iau razna.... Daca sunteti mesteri careva, dati-mi de stire va rog, oricum. Daca sunteti din Sibiu, dau si de baut. nu am avut rabdarea sa rasfoiesc toate cele 366 de pagini asa ca daca supar pe cineva punand o problema care s-a mai discutat imi cer scuze. Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns
  16. manasilviu

    ITP MOTO IN SIBIU!

    Salut, Pentru Itp la moto: Tess> 100 lei Sigemo> 100 lei Sunat verificat astazi. Sigemo: 0269 216776 Tess: 0269 560377 Verificat la TURSIB: nu au facut si nici nu fac ITP la motociclete.
  17. salut, impartasesc si eu aceeasi parere despre pegaso. Am avut si eu ceva probleme cu el si anume la un moment dat nu imi mai incarca bateria. aveam mereu in jur de 11-12V si scadea daca aveam consumatori. Am schimbat PUNTEA DE DIODE (LADEREGLER-cum spun nemtii) care m-a usurat de 130E. Am mai citit despre un tip la care i s-a stricat electromotorul si l-a costat ~400E reparatia. Concluzie: piesele imi par super scuuuumpe!!!! deci grija mare! Mai scrieti care ce probleme ati mai avut cu el ca sa avem mai mare grija de el si de buzunarele noastre. NOROC!
  18. Salut, ma bucur mult ca exista un forum pe motociclism.ro pentru pegaso. Am si eu un Pegaso 1999 20.000km si i-am schimbat "spannung laderegler". Numiti voi cum vreti chestia aceea de sub sa, care arata ca un cooler de procesor de calculator. motivul? Am spalat odata motorul cind inca era incins si se pare ca apa a patruns pe unde nu trebuia in asa masura incit a inceput sa nu mi mai incarce bateria ci doar sa o extermine. Cu motorul pornit, bateria primea ~11.5 volti. ASADAR NU SPALATI MOTORUL CIND INCA ESTE CALD. laderegler - 130E!!!! imi porneste greu motorul si am descoperit un lucru: daca lovesc putin carburatorul (capacele acelea negre) porneste imediat fara probleme! l-am dus la un specialist si va voi tine la curent cu evolutia lui. ma lamureste si pe mine pina la urma ce ulei sa i bag? 10w-50 sau 5w-40? mersi
  19. Salut am un pegaso din 1999. Nu stiu ce ulei sa i bag. Puteti sa mi dati niste idei? Si de unde pot sa cumpar uleiul? mersi mult, silviu
×
×
  • Creează nouă...