Sari la conținut

atw

Super Membru
  • Număr conținut

    839
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de atw

  1. Latimea ghidonului in specificatii e 865mm, iar daca masori pe poza aia cu motorul vazut de sus, gentile par sa aiba cam 774mm. Oricum, sunt clar mai inguste decat ghidonul, iar asta ajuta mult in trafic. Abia astept sa apara asta nou si la noi, intre timp bag la pusculita.
  2. Eu zic sa te apuci sa proiectezi unele pentru V-Stromul nou, care sa stea lipite de motor, ca alea originale:
  3. Lungimea cablurilor e in general irelevanta, un cablu suficient de gros are o rezistenta infima, chiar si la cativa metri lungime. Dar contactele de la butonul de pornire (la modelele mai noi, care taie farurile cand dai la demaror), sau de la comutatorul de faruri, la primul DL1000, se pot oxida, mai ales ca sunt intr-un loc destul de expus, si poate sa apara o mica rezistenta, suficient cat sa-ti manance cativa wati. Zic si eu
  4. Inca doua review-uri: http://www.ridermagazine.com/top-stories/2014-suzuki-v-strom-1000-abs-ridden-rated.htm/ http://www.motorcycledaily.com/2014/01/md-ride-review-2014-suzuki-v-strom-1000/
  5. Uite aici:http://www.suzukibulletin.co.uk/2014/01/24/v-strom-availability-and-service-intervals-announced/
  6. Merci de pont, tocmai mi-am luat si eu o pereche, si sunt multumit. Am putut sa merg la 0 grade fara sa-mi intepeneasca mainile, si fara sa mai trebuiasca sa le tin 5 minute in apa calda cand am ajuns acasa Fiecare manusa are 2 acumulatori de 3.7V/2600mAh (9.62Wh). Incarcatorul scoate 4.1V la 1A (incarca ambele manusi simultan). Daca esti suficient de masochist sa mergi mai mult de cateva ore la temperaturi din astea, se poate adapta (sau face) un alimentator.
  7. Bogdan, cred ca ai dreptate, s-ar putea sa fie doar afisajul. Desi ala ar trebui sa aiba cel putin 9-10 fire, nu-mi dau seama din poza cate are. Oricum, face cam 5-10 lei daca e asa.
  8. Dupa numarul de fire, pare un indicator din ala care se conectează la vitezometru si turometru si calculeaza treapta in functie de ele, dar nu functioneaza cu ambreiajul tras. V-Stromul are un senzor in cutia de viteze, si se gasesc indicatoare care se conectează direct la el, si functioneaza mai bine (vezi GI Pro DS).
  9. Ia uitati ce am gasit: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.i2o.Suzukivstrom1000absar E un model 3D pt noul VStrom 1000. Functioneaza in doua moduri: model 3D normal (360° view), sau "augmented reality" - tiparesti "tinta" pe o foaie de hartie sau o afisezi pe un alt telefon/tableta, dupa care te plimbi cu telefonul in jurul ei si vezi modelul 3D in detaliu, din aproape orice unghi/directie, ba chiar poti sa vezi si in interior un pic. Exista si o aplicatie iOS.
  10. Ala e un site romanesc, al unui nene care citeste si el articole de pe net si isi da cu parerea, ca si noi. Doar ca face conversiile dupa ureche Intr-adevar, in Anglia s-a anuntat ca o sa fie "in jur de 10000 de lire", nenea asta a bagat 10000 de lire pe google si i-a dat 11800 de euro. Asta nu inseamna ca exact atat o sa fie la noi. La fel si cu consumul, 59mpg a aparut pe un site englezesc (deci in galoane britanice), dar nenea asta nu s-a prins cand a facut conversia. "Jurnalistii" lu' peste
  11. Eu, dar la primavara! Pana atunci, uite asta (nu stiu daca mai e valabil): http://www.bikeshop.ro/motociclete/anunturi-vanzare-motociclete-second-hand-suzuki-v-strom-din-2007-535121.html
  12. Pai "afacerea" e ca totusi, chiar si la 12000, tot ar fi mai ieftina ca alea de care zici tu cu cel putin 2500-3000 de euro, ba chiar mai mult (4-5-7000, in unele cazuri). Sigur, mai apar si reduceri din cand in cand, dar vorbesc de preturile standard. Asa intotdeauna poti sa zici ca mai pui "ceva" in plus si iti iei ceva "mai bun", depinde de tine unde te situezi, pana unde esti dispus sa mergi si daca chiar merita diferenta. Si nu e vorba doar de bani, depinde si de experienta, asteptari, stil de mers, stil de viata, etc. Plus ca alea mai scumpe nu au numai avantaje. Eu unul, de exemplu, nu mi-as lua Crosstourer nici daca ar fi 5000 de euro, pur si simplu nu vreau o balena pe roti de 280kg. Oricat ar zice unii ca "in mers nu se simte greutatea", nu e chiar asa. Nu mi-as lua nici Multistrada, daca ar fi singura mea motocicleta, pt ca nu mi se pare ok pt touring. Am mers un pic pe ea, e super-fun, dar nu ma vad facand 5-600km pe zi cateva zile la rand pe ea, cum am facut pe V-Strom. In momentul de fata chiar nu am nevoie de 120-150CP. Cu 100 de cai si 100Nm la 4000rpm V-Stromul asta nou ar fi suficient de "racheta" pt mine. La fel, nu simt nevoia de jante spitate, n-am avut nicio problema pana acum cu jantele turnate, n-am planificat un drum pana la Magadan in urmatorii 5 ani, si nici nu ma dau cu vaca de 200 si ceva de kile pe crestele muntilor. Si ca sa o luam altfel - V-Stromul vechi de 1000 era in jur de 9000 ultima oara cand s-a vandut, din cate tin eu minte, si era considerat un pret relativ bun. Asta nou e clar mai bun - ABS, controlul tractiunii, furca inversata complet reglabila, cuplu mai bun, consum mai mic, greutate mai mica, bord complet - iti afiseaza de toate, mai putin presiunea in pneuri, prognoza meteo si cursul euro-dolar Merita 2-3000 de euro in plus? Pentru unii da, pentru unii nu. In fine, fiecare cu ale lui. Bine ca nu avem toti aceleasi gusturi ca ne-am plictisi. Hai sa asteptam pretul final!
  13. De obicei asa e, dar uite ca DL650 nou in UK e 6900GBP, chel, adica 8200EUR. La noi e 8400EUR. 10000GBP ar veni cam 11900EUR. P.S. Pardon, am mintit - DL650 e 6900 cu reducerea de 800 de lire, pretul intreg ar fi 7700GBP, adica 9150EUR, deci mai scump ca la noi. https://www.suzuki-gb.co.uk/motorcycles/motorcycles/adventure-sports-touring/ In fine... sa speram ca se anunta pretul cat mai repede si ca o sa fie rezonabil, mai ales la noi
  14. Nu nu nuuu... ei zic ca s-au inspirat de la DR750, si acum doar "continua traditia" Suzuki cu ciocul ala. Nici nu stiau ei ca exista niste motociclete in Europa cu cioc, e pura coincidenta Cu 228kg la plin, e destul de usurica pt categoria asta.
  15. Conteaza mult si cum e protectia la vant, din poze pare mai ingusta partea din fata, parbrizul standard e mic, iar ala "touring" nu e nici el foarte mare, si mai arata si oribil. Madstad, MRA, etc or sa aiba de lucru In rest imi place, desi as avea multe de carcotit, mai ales la detalii. Au ridicat scaritele pasagerului cu 31mm (scria pe un site italienesc), ceea ce sigur nu ajuta la confort. Topcase-ul original e ridicol de mic - 36l, intra fix o casca si o pereche de manusi, gentile laterale sunt si ele destul de mici (29+26l, parca), si in pozele reale nici nu sunt chiar asa inguste cum aratau in pozele "concept". Or sa apara sigur si unele after-market, dar ma indoiesc ca or sa fie mai inguste, si nici n-or sa mearga cu cheia de contact ca alea originale. Au miscorat rezervorul cu 2l - chiar daca a mai scazut si consumul, e totusi un motor de 1000, sigur nu mai vedem noi 400km cu un rezervor, ca la 650. Pretul care se vehiculeaza e 12-13000 de euro chel, 10-11000 o sa fie peste vreun an-doi, cand or sa bage reduceri ca nu se vinde ) Oricum, chiar si in conditiile astea, eu m-am apucat sa strang bani pt la primavara P.S. Cineva a pus pe advrider un document de la Suzuki Austria in care apar si cateva detalii pe care nu le-am vazut in alte parti. Nu inteleg eu prea multa germana, dar se pare ca treapta a sasea are raport de transmisie 1 in loc de 0.913, deci nu mai e "overdrive". O fi bine, o fi rau... Va exista si un topcase optional de 55l. Exista si o sa mai joasa (nu scrie cu cat), si una mai inalta decat cea standard cu 40mm si mai lata cu 20mm. Scaritele sunt cu 15mm mai in spate, iar scaritele pasagerului cu 31.1mm mai sus si 7.7mm mai in fata.
  16. Eu am tot auzit 12-13000, din mai multe surse. Probabil cheala. Daca mai pui si accesoriile 1000€... cam trist. Eu speram sa fie cam cat un Versys 1000, 11500.
  17. Din cate stiu eu, la V-Strom si la alte motoare DOHC moderne, problema e exact pe dos - jocul scade, pana nu mai ramane deloc Asta pt ca supapele "sapa" in chiulasa, si ajung sa nu mai inchida cum trebuie. De obicei trebuie puse pastile mai subtiri ca sa cresti un pic jocul. Dar nu bag mana in foc, mai sunt si exceptii.
  18. Nu folosesc chiar "vechiul motor", in mod sigur au bibilit cate ceva pe la el ca se se incadreze la emisii si sa-i creasca un pic puterea, ca n-au cum sa vina tot cu 98CP Ma astept sa aiba in jur de 110CP. Asa si la Gladius si noul DL650 au folosit "vechiul motor", dar e clar imbunatatit si nu seamana deloc cu ala vechi (care oricum nu era rau). Cu ambreiajul nu stiu ce sa zic, nu stiu exact care era problema la ala vechi, dar sper ca au rezolvat-o. Tiger-ul - de care zici, 800 sau 800XC?
  19. E cu cativa ani in fata... in sensul ca a aparut cu cativa ani inainte ) Vad ca noul DL1000 are tot ce trebuie - ABS, controlul tractiunii, furca inversata, frane cu 4 pistonase, etc. Si sunt convins ca si motorul o sa fie ok, iar greutatea mult mai mica decat ST1200, dar... ramane de vazut. Abia astept sa fac un ride-test cand o sa apara. As vrea sa incerc si un Versys de 1000, dar vad ca aici nu se gaseste. Maine ma duc sa fac un test-ride cu Tiger-ul de 800, nu se stie niciodata de unde sare iepurele
  20. Nu stiu de unde "se stie", dar dupa 1000km cu Anakee 3 pot sa zic ca au aderenta clar superioara, mai ales pe ud fata de ce am mai incercat pana acum (repet: Trailwing, Tourance, Trail Attack). Inclusiv pe forestiere. N-am avut Trailmax de niciun fel, intr-adevar, si nici Anakee 2, asa ca nu stiu cum sunt fata de alea. Uite si un review "long term": http://www.roadtrooper.com/michelin-anakee-3-review-first-400km/ http://www.roadtrooper.com/michelin-anakee-3-review-7000km-euro-tour-test/
  21. Sunt ok, clar mai bune decat Bridgestone Trailwing, tin destul de mult, pe asfalt uscat sunt fantastice, dar pe ud si pe off sunt doar... acceptabile. Tourance parca erau mai bune.
  22. Eu de aplecat ma aplec... dar nu sunt destule curbe cat sa se toceasca uniform cauciucul Daca as sta in Rasnov si as lucra in Predeal, alta ar fi treaba!
  23. Merge, dar inevitabil se aplatizeaza pe mijloc si incepi sa te chinui sa apleci motorul in curbe, fara sa-ti dai seama. Cand iti pui cauciucuri noi diferenta e imensa. Si eu am tinut Continentalurile vreo 25000km, erau tocite pana la semn, dar nu mai erau fun deloc de ceva vreme. Eu zic ca merita sa le schimbi mai des, ca sa mergi cat mai mult cu cauciucuri frumoase si rotunde. Si mai sigure!
×
×
  • Creează nouă...