Sari la conținut

edysson

Super Membru
  • Număr conținut

    644
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de edysson

  1. daca scoti uleiul inainte nu trebuie sa-l culci.

    poti sa-l inclini cam la 45 grade pe stanga si nu curge nimic.

    » Post actualizat in 29 Dec 2015 23:52

    au o problema generala la ambreaj. isi face joc prea mare si o sa inceapa sa si vibreze in mers. mai exact in zona unde intra pe axul ambielajului. trebuie sa schimbi sau repari oala in care stau discurile. pinionul de pe oala mai exact isi face joc,e prins cu un fel de nituri care nu mai stau fixe. am vandut 2 oale ambr. pentru aceeasi problema la rs, rse. acolo trebuie sa te uiti. poate fi si altceva in zona aia dar verifica si asta.

    Da , asa este nu contest ce spui, stiu ca are niste bucsi elastice unde sunt niturile alea sau placutele isi fac joc in oala de aluminiu unde calca ferodourile si debreiaza rau, insa eu ma refeream la faptul ca la ambreiajul ala inca nu s-a umblat, cel putin nu la mine.Este o problema bine cunoscuta la monocilindre din cauza cuplului mare, ferodourile au niste ciocuri care intra intre urechile oalei de aluminiu iar cand incerci sa debreiezi practic ele tind sa ramana in santurile facute de ferodouri in loc sa se departeze si sa decupleze bine.

  2. Am lasat-o pe plan secundar pentru ca am dat de alta problema care am crezut ca e prioritara - frana spate, placute uzate si etrier pe duca. nu mai avea mult. scapa un pic pe la un piston. M-a ajutat Moto_Dan cu un etrier nou.

    o sa revin la turometru cred ca mai spre primavara pentru ca zilele astea am scos-o aici in marginimea Sibiului ca prea faina vreme a fost. si am reparat franele ca sa fie functionale pe dealuri.

     

    Am dat de alta problema, cred ca am ceva la ambreaj. pentru ca se aude un tzacanit de frecventa joasa cand e ne-turata, la toratii mici in neutru. Se aude din zona ambreajului.

    Aici cred ca tot Edyson ar trebui sa se dea cu parerea ca tot cred ca tine de modificarile lui. Cel putin asa sustine fostul proprietar. Ah da' motorul l-am luat in noiemnbrie si am facut vre-o 4 iesiri numai pe coclauri.

     

    Atasez niste poze facute in ajun si azi

    La ambreiaj nu a avut nici o interventie, cel putin nu la mine. Nici nu retin sa fi spus Liviu ca patineaza sau nu debreiaza , nu stiu ce sa spun despre zgomotul care l-ai sesizat. Probabil daca l-as auzi as fi in masura sa imi dau cu parerea ca sa nu desfaci degeaba ceva pe la motor.

  3. edysson tu ce parere ai pentru ca merge vorba despre dr-ul cu 2 cdi-uri?

    » Post actualizat in 16 Dec 2015 20:04

    motorul l-am luat modiaficat cu 2 cdi-uri.

    » Post actualizat in 16 Dec 2015 20:17

    incerc in weekend condensatorul. postez rezultat

    » Post actualizat in 16 Dec 2015 20:21

    220 nF la cati volti?

    Dr-ul are din fabricatie o problema cu cdi-ul, ma refer la rs 650. De aia distruge bendixurile.E o problema legata de gospodarirea avansului la pornire.Suna-ma, ai nr meu.

    » Post actualizat in 17 Dec 2015 14:27

    edysson tu ce parere ai pentru ca merge vorba despre dr-ul cu 2 cdi-uri?

    » Post actualizat in 16 Dec 2015 20:04

    motorul l-am luat modiaficat cu 2 cdi-uri.

    » Post actualizat in 16 Dec 2015 20:17

    incerc in weekend condensatorul. postez rezultat

    » Post actualizat in 16 Dec 2015 20:21

    220 nF la cati volti?

    Minim 200V

  4. vezi ca are si numar de telefon afisat :)

    » Post actualizat in 16 Dec 2015 06:19

     

    Nu ai ce sa vezi in carcasa turometrului - este doar o placa electronica (PCBA).

     

    Probleme este fie din CDI fie din electonica kilometrajului.

    Nu e nici una , nici alta. Trebuie montat un condensator de 0,25 micro intre firul care merge din CDI in bobina de inductie si masa. Nu e CDI-ul lui, asta e multiscantaeie care e montat.

  5. are cineva o schema electrica de suzuki dr 650 rs an 1996 - sau daca puteti sa-mi spuneti cum se leaga firele la baterie + si - stiu dar mai sunt si alte fire si mai ales unde se leaga electromotorul - va multumesc

    Firul de minus merge direct la cadru(unul gros) iar tot de el mai este legat un negru cu dunga alba, astea fiind firele de minus. Cel de plus de obicei e rosu, merge in releul de pornire, un butoias rotund cu 2 suruburi de 6.

    » Post actualizat in 12 Dec 2015 22:26

    Firul de minus merge direct la cadru(unul gros) iar tot de el mai este legat un negru cu dunga alba, astea fiind firele de minus. Cel de plus de obicei e rosu, merge in releul de pornire, un butoias rotund cu 2 suruburi de 6.

    Din butoiasul respectiv al doilea surub pleaca firul direct la electromotor.

  6. Cam asa am facut si eu. cu ceva silicon pentru garnituri (d-ala rosu) am dat, am lasat sa se usuce (acu nu stiu daca am avut stare 25 min) si pe urma am muntat. Problema este ca am gasit oarece urme de silicon pe ici pe colo (in special la sorbul vietii) si d-aia as vrea sa ma feresc. stiu ca pe vremuri sa faceau garnituri si din carton. N-o sa ma auc acum sa fac din carton, dar din ceva mai de soi. Daca nu gasesc o varianta mai buna am sa revin la silicon si am sa caut ceva cu intarire mai rapida. Parca am vazut ceva loctite....

    Vezi la placute cica sunt de 2 feluri: cele tari care mananca din discuri si cele mai moi care se tocesc foarte repede . Sa nu ai prima varianta si d-acolo zgomotele.

    La capacul de la chiulasa nu poti pune garnitura.

  7. Intrebare: Nu ar trebui sa aiva ceva supapa de retur....adica uleiul sa nu se scurga din radiator in momentul nefunctionarii motorului in asa fel incat uzura de la pornire sa fie cat mai mica? Mi se pare ca uzura este foarte mare daca motorul 9axa cu came, culbutori) functioneaza fara ulei cat timp se umple radiatorul, conducte....

    Nu are nici o supapa, singura este in filtrul de ulei, supapa de siguranta pt suprapresiune. Nu dureaza mai mult de o secunda pana umple radiatorul dupa ce a pornit motorul.

    » Post actualizat in 28 Jun 2015 19:29

    Multumesc Edysson, Chucki, mi-am facut o ideie. Probabil cea mai buna varianta de verificare e sa scot acel furtun si sa il pun in sticla, sa pornesc motorul si sa vad ce debit are.

    Chucki o data cu venirea fetitei mele pe lume priorietatile mele in viata s-au schimbat drastic. Motorul a cazut undeva printre ultimele locuri, cu toate ca pasiunea pentru motoare a devenit si mai puternica. Microbul il am de 14 ani si nu poate fi tratat, insa cu toate astea stiu sa imi stabiliesc priorietatile in viata.

     

    Stiu ca o piesa noua ar rezolva problema insa trebuie sa recunosc ca e si pretul care influenteaza decizia. M-am orientat spre dezmembrari, nu am stat cu mainile in san, insa din pacate aceste sunt

    piesele care se dau prima data. Pana si anuntul de mai sus cu cineva care dezmembreaza un suzuki dr 650 rs nu m-au ajutat. Am luat legatura cu omul, stabilit sa il sun a doua zi si dupa aia nu am mai dat de el, imi intra mereu casuta vocala.

     

    Unde mai pui ca rasfoind netul in cautarea acestei piese, se pare ca si modelul de mai sus scos la vanzare a avut probleme cu culbutorii de evacuare. Cu alte cuvinte sunt slabe sanse. Sunt multe cadavre dar din pacate nici unul cu o "inima".

     

    Acum sunt la a doua rectificare, prima data s-a incercat cu un electrod cu inox nu a rezistat, acum am incercat cu un electrod mai rezistent , il folosea la planetare. Sa vedem cum va rezista piesa de acum. Are suprafata mai dura, mai resistenta. Cu slaiful a mers greu pana s-a polizat. Recunosc acum dupa ce am reglat-o e mai silentioasa decat prima data, insa vreau sa imi verific putin partea cu ungerea, ca degeaba pun si piesa noua , daca acolo nu are balta de ulei care sa raceasca frecarea. Va tin la curent. Ultima interventie a tinut cam 300km...sa vedem de maine cat tine minunea asta. Cred totusi ca ungerea pana se amorseaza radiatorul e asigurata de tavita de sub axul cu came. Camele trec prin acea tavita, se creaza pelicola apoi ajunge si asta din radiator acolo.

    Va salut !

    .

    Din proprie experienta , poti incarca culbutorul cu orice material, cand s-a dus stratul cementat POTI UITA DE EL. Mai mult de 4-5 sute km nu tine. Singura varianta sa sudezi de pe un culbutor de masina talpa care calca pe ax, dar grija la sudura ca se pot rupe in timpul functionarii. Recomand culbutor nou, 410 ron.

  8. Uleiul urca la axa cu scame prin radiator dupa ce este racit in prealabil de radiator.Din carcasa filtrului de ulei are o ramificatie care trimite uleiul spre radiator, dar daca dai la automat dureaza pana se umple iarasi radiatorul din cauza ca se goleste singur fiind mai sus decat motorul.Nu lantul de distributie aduce uleiul din carter, are o stropitoare montata in carterul din dreapta care lubrefiaza lantul in timpul functionarii. La modelul de 600. adica cel cu 2 iesiri de evacuare din chiulasa ungerea axului cu came se face prin orificiul dintre prezonul din dreapta spate de langa intinzatorul de la distributie, radiatorul fiind montat in derivatie de la filtrul de ulei ....

  9. Culbutorul pe evacuare este celmai solicitat deoarece el este actionat de axul cu came cat timp in cilindru inca este presiune in urma arderii, de aceea a si fost proiectat mai lung ca cel de admisie(parghia si bratul fortei, niste rapoarte acolo...etc). La modelele mai vechi axa cu scame era prevazuta cu gauri de ungere in dreptul talpilor culbutorilor care calca pe ax, ce e drept nu le papau asa rapid. Eu practic acea metoda si pe cele de 650, revin maine cu poze daca nu uit.

  10. Multumesc Edysson.

     

    Saptamana asta cum prind vreme buna ma dau sa curat sorbul apoi sa desfac capacul de sus. Deobicei ca sa evit impingerea capacului o sa desfac suruburile de reglaj. Sunt chiar curios sa vad ce s-a intamplat pe acolo.

     

    In trecut am avut probleme cu filetele de 6 la 4 suruburi, prin urmare am majorat si am facut filet de 8 ...apoi am facut prezon de 8 care intra in chiuloasa si de 6 care sa iasa prin capac sa il pot strange. Cu ocazia asta am sa verific si lantul de distributie , dc e intins de intinzator cum trebuie. (Lantul este ca nou, nu am nici 4000km cu el).

    Nu e nevoie sa desfaci reglajele de la culbutori, daca motorul e la PMS si culbutorii largi, atunci nu impinge capacul intr-o parte.

  11. Am prins si eu ieri vreo 3 ore de vreme bunicica si m-am dat pe o scurta revizie la motoreta. Am scos-o din depozit de joi, dar nu am avut deloc timp de ea. Partea buna a fost ca puteam sa o vad de fiecare data cand imi venea chef, ea fiind parcata in parcarea firmei.

     

    Printre lucrurile facute: curatat discurile de frana cu spray si placutele de frana. Inca nu imi place cum lucreaza frana de mana . Dupa apasare imi blocheaza roata si daca bat usor cu coada de la surubelnita in dreptul pistonaselor isi da drumul. Ma gandesc ca astea or sa isi dea drumul in timp. Am curatat lantul si l-am uns.

    Am facut schimbul de ulei cu tipul asta de la Elf mineral 15w 40 (auto). I-am montat bateria dupa ce toata iarna a fost sub supraveghere si din cand in cand am pus-o pe redresor (Ala de la Lidl cu afisaj e super tare....).

     

    M-am dat sa o pornesc,dupa ce a stat mai bine de 6luni nepornita, benzina avem, chef avem, forta avem, Inainte de a o porni i-am dat 50 de pedale la rece fara contact ca sa fiu sigur ca imi baga cat de cat ulei pe traseu. M-am dat la pornit. Mi-a amortit piciorul drept si buca de cate bucati i-am dat si nu dadea nici un rateu.

     

    M-a asteptam la asta, da jos rezervorul, desfa carburatorul,l-am curatat, suflat. Montez, totul la loc, 2 pedale de incalzire , contact si taca, taca,taca, porneste intr-o clipita. Problema de anul trecut insa tot acolo e, o am si anul asta.

     

     

    Nu reusesc sa imi dau seama de la ce e. Am reglat anul trecut cu lera admisia si evacuarea: 0.1 la admisie si 0.2 evacuarea. Tacaneala asta ma dispera. SI se accentueaza pe masura ce accelerez. Am facut o tura cu ea prin curte, cutia imi functioneaza ireprosabil. Vad ca tipul care a postat zice ceva de valva de la decompresor. (modelul meu are pornire doar la pedala).

    Da jos capacul de la culbutori ca unul e scobit unde calca pe axa cu scame!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

    » Post actualizat in 19 Apr 2015 09:43

    Iar problema nu o sa dispara pana nu dai jos capacul de la sorb sa il cureti. E acelasi capac prins cu 3 suruburi de 6 sub motor unde golesti uleiul!!!

    » Post actualizat in 19 Apr 2015 09:52

    Voiam sa mai spun sa ai grija de potcoava care e sub axul cu came sa nu cada in motor cand desfaci capacul, iar recomandat este sa fie la semne distributia,sau macar pistonul la punctul mort cand scoti capacul ca sa nu iti impinga arcurile de la supape capacul intr-o parte.

×
×
  • Creează nouă...