Sari la conținut

rayman

Membru
  • Număr conținut

    65
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Motocicleta
    TDM 850 4TX

Informații profil

  • Motociclete detinute
    BMW F650 ST '98

rayman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Salutare oameni buni, Am un V-strom 650 2014, 2nd hand dar f putini km (3000), luat de curand. Motoreta la care visez de ani de zile. Mi se pare ca vibreaza; Simt buzz in picioare, maini si fund, e normal? Mai am un TDM 850 din 1997 care este sesizabil mai smooth in mers, adica ala nu vibreaza mai deloc. Sincer nu ma asteptam. Putere are, dar la capitolul vibratii ma duce cu gandul mai degraba la BMW F650-ul pe care il aveam mai demult - monocilindru. Incerc sa programez un test drive cu un Vstrom ca sa imi fac o parere de cum se simte si altul, dar probabil au modele mai noi; Nu stiu daca motoarele sunt asa diferite. Pana atunci, dati-mi si mie din experienta voastra, e normal sa vibreze? Nu vibreaza la un anumit RPM ci pur si simplu, Brrr-ul motorului se simte buzz. Tre sa mentionez ca nu-s in Romania, ci in Belgia. Inca ceva: la ture f joase smuceste. De exemplu treapta 1 la relanti (1300rpm?) si ceva mai sus, trebuie ori sa fiu f gentil cu acceleratia ori sa o tin din ambreiaj.
  2. Nu știu dacă toate fac asa (asa am banuit) ,dar și a mea face. Rulmentul de jug a fost schimbat f recent. Practic la viteze mici, de parcare, ghidonul vrea sa tragă singur în direcția în care îl îndrept, fie stânga sau dreapta,astfel încât trebuie să depun efort conștient ca sa îl țin, sa nu bracheze 100%.
  3. Am lăsat-o. Vorba lui Cavaleru, a jucat cucu-bau. Deci după ce am completat cu 250 ml, am mers 5km și era plin sfertul de jos. Apoi după încă 50km era la jumătate. Apoi peste alți 70 iar era foarte scăzut. Toate verificările făcute la cald, după ce a mers la relanti 1-2 minute. Ceea ce m-a speriat a fost că în 200 km de la verificarea de ieri arata gol... Cuplat cu faptul ca mi s-a părut ca nu merge ok - motivul pentru care am și verificat așa pe noapte! In mintea mea obosită era aproape clar ca am o problema mare. După asta a mers bine pană acasă. Mulțumesc pentru sfaturi! Altfel, ieri am făcut cam 650 km. M-a deranjat foarte tare vântul. Pe lângă ca bătea din lateral, parbrizul ala face mai mult rău. Am mers uneori în picioare pentru răcorire și era așa liniște! Apoi mă așezam și... Grlbhghbgrl... Îmi arunca foarte mult aer în piept/gât/cască. Super obositor. Mă gândeam să îl scot să văd cum e fără.
  4. Mi se pare foarte dubios ca după 200 km nu mai apare nimic... Să se fi stricat pompa de ulei?... Ok, iau niște full sintetic.. Fir-ar a naibii...
  5. Help..iar mi-a făcut-o... Ferestra pentru verificarea uleiului e goala. Am verificat astăzi mai devreme uleiul și era la jumătatea ferestrei!!!...Asta înseamnă acum 200km. Pe cricul central și la cald. Acum tot la cald, tot pe central e goală! Mai ml am 250 km pana acasă, pot sa completez cu ulei de mașină să pot ajunge?? Sau aluneca ambreiajul?
  6. Merci de răspuns. Ambreiajul tine sus.. Nu cred ca e de la el. Recunosc ca deși am motorul de 2 ani abia acum am început sa mă dau cu el, încă îl descopăr. Și descopăr diverse
  7. Schimbul din treapta 1 in treapta a 2-a este de cele mai multe ori foarte urat... CRRRANK! La fel si 2->1. Speram sa se amelioreze problema odata cu schimbul de ulei. Uite ca nu... Maine ma duc intr-o tura mai lunga si o sa incerc sa prind cazurile in care nu face asa, ca nu face intotdeauna. Si la voi se manifesta la fel? tdm 850 4tx, 1997. edit Sorry TDMANDI ca ma bag, nu stiu cu cricul
  8. http://m.imgur.com/M2OTjav,FcGnjg2,yUuCLGw,RR9hypK Poze cu ursul scos din bârlog. Mulțumesc pentru sfaturi! Am schimbat baterie, ulei și filtru (uleiul vechi era ca păcura), golit rezervor și schimbat filtrul de aer. În airbox era o praf și ceva ce părea ca un nisip fin. Carburatoare în schimb nu arătau rău. Am curățat bine Airbox-ul și în final a pornit fără mari ifose.. Se aude rotund și TRAGE nu gluma. Clar mai bine decât înainte. Deci e foarte bine pană acum. Am în continuare de curățat etriere, schimb lichid frână și antigel. Furtunasele nu par crăpate. Am uitat sa iau sprei pt curățat și uns lanț, i-am dat cu niște wd40 temporar. Furca nu a curs încă dar nu o ignor. Trebuie sa aflu dacă este ceva ce as putea face eu. Probabil peste o săptămână ca acum nici nu am luat ce trebuie. » Post actualizat in 16 Apr 2015 09:09 La ce rpm e relanti la cald?
  9. Zappy imi pare rau ca nu stiu ce sa iti raspund dar ma bag si eu cu ale mele. am un tdm din 97 pe care l-am tinut 2 ani pe bară. Avea dinainte niște probleme dar nu fatale, cand l-am bagat la iernatul cel lung mergea. Acum cum o mai fi... Cel puțin a stat la loc uscat, nu afară și nu pare să fi ruginit pe niciunde. A fost asa ca un blestem de cand l-am luat, pe langa ca l-am luat cu niste probleme (discuri ovale, furca cu probleme), am facut cu el doar 200km dupa care au venit altele multe pe capul meu. Am incercat mai demult sa ii scot bateria ca sa o schimb, n-am reusit, a ramas acolo atarnata. Zilele astea il scot din barlog si il duc la țară, vreau sa il fac project-bike. Sper sa ma descurc sa il aduc la plutire, daca nu... oi vedea. Pe lista mea de cumparaturi de noob, am pana acum: baterie, ulei, filtru ulei, bujii. (EDIT) lichid de frana, de racire. Vreau să ii dau rezervorul jos si sa il curat, a stat plin cu benzina pe jumatate si probabil ca a ruginit pe interior. Este posibil sa fie nevoie si de membrane noi la carburatoare, adica sa se fi crapat astea de la nefolosinta? La ce altceva sa ma uit/ce ar mai trebui poate inlocuit? Mi s-a parut ca merge destul de greu impins, poate rulmentii..
  10. Salut baieti(/fete?), puteti ajuta un proaspat posesor de TDM 97 cu un manual? Am scotocit prin topic, sigur s-a mai postat insa e un thread prea mare ca sa gasesc ceva. Pe net am gasit: http://www.dualsportafrica.com/Yamaha%20TDM850%20Manual.pdf dar e din 2000, probabil e bun si asta dar nu sunt sigur. Multzam! Inca ceva, stiti un site unde pot afla codurile pieselor? Ma intereseaza pentru piesa de plastic care sta pe interior sub carena din dreapta. Cum ma uit din fata motorului catre el, e pe stanga in partea din fata a carenei, sub ea. A mea e lipsa.
  11. La dus gonind dupa voi: 5.5%, la intors 4.4% O fi fost la vale?...
  12. fiti generosi si trimiteti-mi si mie filmuletul cu cantarea destrabalata de sambata seara, parca filma prietena lui Dragos daca imi amintesc bine. putem folosi transfer.ro, mail: teomati@gmail.com
  13. Deci care/cati suntem? 1. Shiro 2. rayman 3. ?
  14. I'm in. Doar sa mai avem loc si in camping, ca s-ar putea sa fie fuleanu si acolo.
×
×
  • Creează nouă...