Sari la conținut

utzi22

Membru
  • Număr conținut

    123
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de utzi22

  1. @steph @LimpTA Aveti ceva romandari de "wheel hugger" / mud guard pentru roata spate ? Am mers ieri pe ploaie si m-am facut de noroi pana pe casca. De asemenea aveti idee daca exista riscul sa pierd garantia in cazul in care depasesc limita de km pt prima revizie (sa ajung la service cu 1200 de km in loc de fix 1000 sau mai putin) ?
  2. Am inteles. Am crezut ca e doar o problema cu exemplarul meu, pe net gasisem doar probleme legate de voblaj. Asta fost primul gand...asa ca al doilea gand a fost sa ma duc pe contrasens, dar face la fel si pe contrasens.
  3. M-ati convins ! Am comandat sh58x (as fi luat sh59x, dar am zis sa merg pe all black) cu geanta de interior si backrest . Acum astept cu nerabdare sa trec de revizia de 1000 de km ca sa pot folosi toata plaja de turatii. Ce am observat in turele mele scurte este ca trage dreapta destul de tare daca dau drumu la ghidon. Voi ridica problema la revizie, dar sunt curios de la ce credeti ca ar putea fi comportamentul asta? Multumesc tuturor pt ajutorul oferit pana acum !
  4. Problema cu spatiul de bagaje era motiv de cearta in 8 din 10 cazuri cand plecam cu motoru..si aveam si top case de 2 casti si sidecase.uri mari...parca nu as mai risca de data asta :)))
  5. @LimpTA Imi poti spune daca sh58x /s59x vine gata de prindere sau mai trebuie sa cumpar ceva placa de prindere https://www.motocard.com/en/cases/shad-sh58x_carbon.aspx ?
  6. La Moto24 au avut unul de test , dar l.au vandut. Ca si feeling Ktm.ul e mai agresiv (si mai interesant), dar s1000xr mi s.a parut mai rapid ca si acceleratie. Una peate alta nu m.ar deranaj si un s1000xr in garaj pe langa ktm :)) Referitor la saua ergo, sunt 3 variantale low, standard si high. High e cea mai "pufoasa", dar departeaza si picioarele de pamant. Momentan o mai tin p.asta stoc ca nu mai sunt finante pt upgradeuri. Singurul accesoriu pt care as vrea totusi sa.l cumpar cat mai repede este un top case... Ma uitam la Shad Sh58x, dar pare foarte lat. Aveti ceva sugestii de topcase.uri ?
  7. Mersi Adi! N.am apucat sa vad ce poate motoreta din mai multe motive: 1. Pauza de un an 2. Motocicleta in "rodaj" 3. Nu cunosc motocicleta 4. Hai sa fim seriosi...experienta de strada pe un motor de 68 de cai sau cat avea Vstromul nu ma ajuta sa ating limitele unei motociclete prea curand :)) Dar da, am inteles ca Mitas.urile astea nu sunt wow.
  8. Mersi Luigi! Nu am cum sa te contrazic in privinta look.ului. Am preferat insa fuctionalitatea in detrimentul aspectului de data asta pt ca nu.mi permit doua motociclete momentan. Pe viitor mi.as mai dori un cruiser si o sportiva...dar socoteala de acasa nu se pupa cu cea din targ... posibil sa apara si un "pokemon" in ecuatie ...sa vezi atunci distractie si prioritati... Ducati a reusit mult mai bine integrarea radarului pe Multistrada...Ktm nu au vrut sa se streseze prea cu design.ul.
  9. Eu stiu ce zici @PzKpfW , dar nici nu putem evolua daca o tinem in ritmul asta. Inteleg dealerii mici , la început de drum, dar o companie precum AtvRom &Friends cu o cifra de afaceri considerabila nu.i vad scuze. Ideea e ca peste un anumit buget care iese din zona de confort a fiecaruia , oamenii se decid mai greu (aici ma includ si pe mine) si ar ajuta un pic sa poata pune mana pe un motor, sa dea o tura cu el...chiar si pentru o ora.
  10. Sincer nu vreau sa cobesc, dar nu cred ca are nimeni modelul S la test in momentul asta. Tot ce poti face e sa iei dealerii la rand, sa suni si sa intrebi.
  11. Si Ktm face asta deja cu Tech pack, Rally Pack, etc Nu mai zic nimic..
  12. Ktm.ul l-am probat o data anul trecut la 1ktm si anul asta la moto24 in Brasov (acum au doar versiunea R la test ride). In prealabil am sunat la importator pt test ride care m.a trimis (eronat) la ATVRom unde am constatat ca nici ei nu au la test acest model. Achizitia am facut.o pana la urma din Germania pt ca la noi nu am gasit pe stoc versiunea S si nici nu se stia cand va mai veni pe stoc. Off topic: Jos palaria pt BMW motorrad pt ca au toate modelel la test. Stiu majoritatea au experienta nasoale cu ei...dar eu am nimerit un consultant super ok care mi-a lasat XR-ul pt mai mult timp (citez : "poti sa-l tii si 3-4 ore ca nu mai e nimeni programat la test"). KTM vrea sa vanda motoare de aprope 20k pe poze si review-uri de pe net... nu mai zic de mizerii precum "taxa activate sa incalzita" desi cumperi saua de la KTM . Te doare mintea...
  13. Nu stiu sa am vreo reducere. Iar oferta casco am cerut-o si am primit-o direct de la Groupama. Intr-un final am ales varianta Anotimpuri cu plata integrala si fansiza de 100 de euro, ceea ce a redus costul politei la 600 de euro/an.
  14. Pai de ce sa nu mai faca ei niste bani in plus post achizitie?? Ai dreptate si tu...ma gandeam ca daca tot iau saua ergo sa o iau pe cea incalzita...dar aparent e scandura si asta. Aparent asa este. @steph Multumesc pentru sfat. Atunci aloc banii pentru retapitare.
  15. Crashbar-ul l-am montat deja. Saua de la powerparts o voi face pe la iarna...numai costul de activare este vreo 380 de euro ...asa ca mai aman un pic achizitia.
  16. Salutare, A trecut ceva timp de cand am deschis topicul... Ca sa-ti raspund @Adrian M., am luat decizia dupa o pauza de un an de zile (s-au schimbat un pic prioritatile in 2021 si a trebuit sa aman achizitia) si am mers pe KTM 1290 Super Adventure S. Am avut ocazia sa prind ambele modele la test in doua zile consecutive si m-am cam decis destul de rapid. Desi ca si "infatisare" si calitate constructie imi place mult mai mult S1000XR mi-am dat seama ca e fun de condus doar daca ii dai pe cocoasa (se simte ca e derivat din S1000RR). In orice alt ritm de condus mi se parea obositor: - zgomotul motorului era destul de tare pe orice plaja de turatii - La stat pe loc scaritele cumva ma fortau sa tin picioarele ori in fata lor, ori in spate, combinat cu pozitia destul de inalta nu-mi oferea foarte mare stabilitate pe picioare; - Saua si pozitia fixa iar nu ma coafau - La mers constant acele bolboroseli ale motorului (variatii de turatie) se simteau ca niste smucituri constante (stiu ca se pot rezolva cu ceva tuning precum brentuning, dar tinand cont ca avea 3 ani garantie...asta presupunea sa suport 3 ani de smucituri) Cam astea au fost punctele care m-au determinat sa cam aleg tabara portocalie. PS: patura de pe jos nu e ca sa se odihneasca motorul...am folosit-o cand am instalat crashbar-ul. Am de gand sa mai adaug accesorii, dar momentan mai las cardul sa respire: - top case (cat mai curand posibil) - sa ergonomica incalzita - toba arrow - posibil alt parbriz - proiectoare (trebuie sa vad cu garantia) - claxon
  17. Eu am primit oferta de 741 euro (cu plata in 4 rate, daca alegeam plata integrala era ceva mai ieftin) Groupama 4 anotimpuri fara fransiza pt un KTM 1290 Sas evaluat la 18400 euro. Vine undeva la 4% din valoarea motorului.
  18. Care vara Bec ? De o luna de zile aproape ca ploua non stop aici :)). In singura zi cand am prins soare pe aplicatie si am fost la test ride la bmw, m-a udat pana la chiloti.
  19. Ca solutie tehnica da, prefer ambreiaj hidraulic, dar chiar mi s.a parut foarte usor fata de alte ambreiaje pe cablu. Nu am reusit sa o fac sa smuceasca din ambreiaj , doar din quick shifter si asta pt ca l.am folosit la ture joase. Cert e ca nu exista motocicleta perfecta. Din pacate am avut o perioda mai nasoala si n.am apucat sa ajung la Ktm. Am sunat la Ktm , ramasese sa revina baiatul cu o oferta si ceva info, dar cred ca a uitat de mine ca n.a mai revenit. Maine vreau sa dau o fuga pana la Dementor sa discut fata in fata ca e mai usor si mai "uman" decat prin telefon.
  20. @PzKpfW Nu te bagi deloc aiurea, e parerea ta. As lua oricand S1000RR 2020/21, dar doar daca as mai avea ceva touring pe langa. Referitor la cuplul XR-ului, da nu e exploziv la ture joase, dar e decent pt un 4 in linie. Super Duke GT nu ma atrage, dar nu stiu sa-ti zic de ce. 1290 SAS as lua strict din perpectiva comfortului si a performantelor, plus ca am o afinitate catre v2 si v4-uri. Sincer stiu ca, compar mere cu pere, dar am ajuns la modelele astea doua din urmatoarele motive: - Caut ceva comfortabil - Puternic - Cat de cat agil - Protectie la vant decenta. M-am gandit si la R1250GS, dar sincer as vrea ceva mai "exciting" plus ca nu stiu cat e de fiabil sistemul ala electronic pt ShiftCam. L-as combina doar cu un s1000RR, ca sa-mi iau cumva nebunia din sportiva si comfortul din adventure touring. Din pacate avand putine optiuni de test in Romania, e foarte fosibil sa nu fac alegerea corecta....
  21. Update: Am facut ieri un test cu BMW S1000XR Pro: - Puterea: Trage liniar, suficient de tare cat sa te bage in belele daca nu esti atent. din pacate era limitata la aprox 8000-9000 rotatii si n-am putut sa vad potentialul real, dar banuiesc ca tragea destul de tare pana pe la 11-12 rotatii - Franele: Excelente, f usor de dozat - Ambreiajul : nu ma asteptam sa fie asa usor de actionat tinand cont ca este pe cablu - Suspensia : Testata si pe Road si pe Dynamic. Poate sunt invatat cu suspensii foarte moi, dar personal in ambele moduri suspensia mi s-a parut la fel de dura/tare, desi in review-uri am vazut ca multi zic ca ar fi diferenta de la cer la pamant. - Electronice: Nu am apucat sa ma joc cu setarile si meniul pt ca m-a prins ploaia dupa nici 20 de min de cand am parasit dealerul. - Manevrablitate: Am simtit de parca conduceam un naked de capacitate mica. Se simte foarte usoara si foarte manevrabila - Cutie de viteze, quickshifter : Cutia de viteze pare similara cu cea de la Harley, in sensul ca trebuie sa fii mai ferm cand schimbi viteza. Quick shifterul excelent la turatii mai mari, usor smucitor la viteze mai mici, dar e de inteles pt ca nu pt asta a fost gandit. Contra: - Comfortul : Saua, foarte foarte ciudata si deloc comoda. Poate nu am eu forma fundului potrivita pentru ea, dar toata greutatea/masa mea statea pe marginile dure ale șeii. Dupa nici 20 de min de mers deja ma durea dorsalul. De asemenea, posibil sa ma insel, dar m-am simtit cam inghesuit, in sensul ca, ori scaritele erau prea sus, ori fundul era era prea jos, ceea ce s-a transpus in ceva dureri de genunchi pana a finalul testului (aproximativ o ora) - Chesti de obisnuita (sau maini prea mici ) , dar cred ca din cauza rotitei pt meniu imi era destul de greu sa accesez butonul de semnalizare si cel de claxon. Overall o motocicleta foarte ok, doar ca nu stiu daca se poate face ceva decent cu saua aia ciudata si cu pozitia inghesuita (probabil tot din cauza seii). Cam asta a fost concluzia mea. Acum sa vedem unde gasesc repede un KTM Super Adventure S ca sa compar.
  22. Sunt obisnuit cu mistourile de la Vstrom. Cat de rau poate sa fie la KTM ? :)))
  23. Marea mea problema este ca : imi place mai mult cum arata XR-ul, dar sunt convins ca o sa-mi placa mai mult cum se conduce KTM-ul :)) @Steph, in cat timp ti-a ajuns jucaria de cand ai plasat comanda ?
  24. Mersi mult pentru informatiile detaliate! Inca o chestie, credeti ca ar trebui sa ma feresc sau nu de motocicletele "demo/test" (majoritatea cu garantie) vandute de dealeri? Cand mai frunzaream mobile.de am vazut ca erau unele la preturi ok si as avea avantajul ca scuti tva-ul daca as lua ceva pe firma, ceea ce s-ar transpune in accesorii extra
  25. De aproape 7 ani am vstrom-ul (a fost singurul motor. Deh alte prioritati, probleme cu bugetul si nu am apucat sa-l schimb). Am mai condus motociclete de capacitate mare de la sportive la choppere (singurul tip de motor cu care n-am apucat sa merg este V4), dar nu pt mult timp cat sa le testez suficient si nu pe astea doua vizate. N-am zis ca am mers super sportiv, am zis "touring mai alert" . Sunt constient de ce motor am ,asa ca n-are sens sa transformam topicul in vstrom vs ....
×
×
  • Creează nouă...