Sari la conținut

phloren_84

Membru
  • Număr conținut

    57
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de phloren_84

  1. phloren_84

    DONATII

    Salut, As dori eu daca se poate bujiile NGK cr9e daca mai sunt disponibile. Mi le poti pune te rog la posta si sa platesc transportul? Multumesc.
  2. phloren_84

    Dau Spre Donatie!

    Salut, m-ar interesa pe mine piesele... 0742 844 373
  3. deci l-am desfacut/distrus irecuperabil (asa cum am mentionat in postul anterior). Intr-adevar contactul de forta era oxidat (acoperit cu ceva negru). Norocul meu a fost sa gasesc la domnul din Timisoara releul (chiar la un pret modic as putea spune). Azi mi l-a pus la posta , sper pana miercuri sa il montez. Stima si va multumesc pentru idei. +1 rep pentru calin_cz
  4. Testat, e releul electromotorului, electromotorul e ok (imi invarte motorul daca il conectez la +). In releu s-a oxidat contactul de forta, problema e ca releul era capsulat, acum tre' sa gasesc sa cumpar un altul. Asa ca daca are cineva un releu de pornire (NU de incarcare!) de la o yamaha FZS600 anii 1998 - 2003 (posibil sa mearga si de la alte modele / ani (de la un Diversion de exemplu) de vanzare sunt interesat Stima si asfalt uscat !
  5. incarcarea functioneaza, (am lumini puternice cu motorul oprit chiar si dupa 2 zile de mers in conditiile astea , cca 100 de km prin oras, am claxon ffoarte puternic cu motorul oprit). Am descoperit ce piesa face acel zgomot, de la borna + a bateriei cablul rosu pleaca intr-o piesa neagra (releul electromotorului) cu 2 sigurante de 30A. Din aceasta pleaca un cablu negru catre electromotor. si 4 cabluri catre aprindere (cdi, bobine, contact, etc.). Deci pun contactul apas pe demaror si face un pacanit, daca tin mana pe aceasta piesa chiar simt la mana o usoara smucire (posibil electromor in scurt). Apropo ca sa elinim o posibila baterie descarcata (ceea ce nu e cazul) am incercat si cu un robot de pornire ( acelasi lucru). aveti ideie cum testez care din cele 2 este ( electromotor sau releul acestuia ) ?
  6. Buna ziua, postez si eu problema in speranta ca e o chestie banala ce o pot rezolva singur in fatza blocului. Motocicleta ar fi un Yamaha FZS600, an 2002. Zilele trecute dupa cateva nopti mai friguroase si cu ploi torentiale (si cu o baterie mai veche sensibila la frig), am avut surpriza ca dimineatza cand am incercat sa dau la demaror nu facea decat un clic (cred k se auzea de undeva de pe langa baterie de sub sa.) Asta se intampla ieri dimineatza la 6. Am apasat de cateva ori, doar click. Ultima data tin apasat butonu de start , se aude click , tin in continuare si porneste. Dupa munca, ora 16, acelasi lucru. pornesc impins in 1-2 m, deci bujii ok, uscate. Seara a pornit de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Am pornit-o de vreo 5-6 ori fara nici o pbl la demaror. Azi dimineata aceiasi poveste. doar sunetul acela. Ce pot incerca?
  7. Cred ca mai bine le las la locul lor pe discuri, daca nu e neaparat necesar (stiu ca sunt stranse in cruce si nu am cheie dinamometrica). Ms de lamuriri
  8. @ThunderByte, te rog fa-ma sa inteleg, pentru demontat/montat/echilibrat cauciuri e necesar (la vreo una din cele 3 operatiuni enumerate) demontarea discurilor de frana/pinionului? intreb ca sa nu ma chinui degeaba. Suruburle de la discurile de frana sunt intepenite rau (posibil adeziv pe suruburi + rugina).
  9. Ms pt clarificare, atunci asa le voi duce la service
  10. Buna seara, vreau sa imi sa imi schimb cauciucurile la mobra mea (YAMAHA FZS600 / 2002), fac asta prima data la o moto si as vrea sa stiu daca e de ajuns doar sa demontez rotile ori trebuie demontate si discurile si pinionu de pe cea de spate pentru a intra pe aparatul de echilibrare? Intreb pentru ca le iau la pachet si merg cu ele in Constanta, intrucat in Tulcea nu am gasit vreun service sa echilibreze roti moto.
  11. livius_ereticus007 daca gasesc o astfel de coala, te rog spune-mi in cateva idei cum ai reusit sa decupezi acea garnitura. cu ciocanul cum a spus colegul de mai inainte ?
  12. Scuze pt poza, ori eu am avut probleme cu netu aseara ori site-ul avea ceva.
  13. Salut, aveti ideie unde as gasi sa cumpar o garnitura ca in imaginea de mai jos ? E de la "starter clutch". Sau ce sa caut pe net ca sa o gasesc/ Am desfacut capacul si s-a rupt, as putea s-o pun la loc, dar nu stiu daca si -ar mai face treaba. Voi ce parere aveti , daca incerc sa o refolosesc pe cea veche ?
  14. Salut, aveti ideie unde as gasi sa cumpar o garnitura ca in imaginea de mai jos ? E de la "starter clutch". Sau ce sa caut pe net ca sa o gasesc/ Am desfacut capacul si s-a rupt, as putea s-o pun la loc, dar nu stiu daca si -ar mai face treaba. Voi ce parere aveti , daca incerc sa o refolosesc pe cea veche ?
  15. Wow, se pare ca Bulgaria devine o destinatie de luat in calcul pentru concediul pe 2012 daca tinem seama ca acest eveniment il putem lega cu un Bad Company Rock Fest (23-26aug), iar cele cateva zile dintre cele 2 avem timp sa vizitam toata tara vecina. Ar fi o chestie daca ne-am strange cateva moto care sa mergem la ambele evenimente (cazare la cort, plaja , munti , si cireasa de pe tort : Rockfest!). Daca e cineva de interesat de acest scenariu astept un PM unde putem conveni mai multe. Asfalt uscat!
  16. @dragos1972 cand am zis de redresor am crezut ca se intelege de la sine ca e vorba de redresor moto si NU auto. Eu ma opresc aici pe considerentul ca Guzuman a inteles ce era de inteles legat de asigurarea energiei electrice necesare la o intensitate si un voltaj corespunzator pornirii. Voi mai interveni in discutie doar in cazul ridicarii unor probleme noi. Stima!
  17. @Dragos1972 prietene cine a spus ceva de conectat la bornele + si - ? :moron:Am zis k poate folosi robot de pornire sau cabluri cineva care are macar 2 clasa si stie sa citeasca foaia cu instructiuni de pe acestea, unde ti se spune mura in gura ca la autovehiculul ce primeste curent se conecteaza intai borna pozitiva (clestele rosu pe borna + a bateriei) si apoi se conecteaza clestele negru la masa autoturismului, nu direct la borna "-" si nici invers (adica intai negru si apoi rosu). Si nici nu faci contact cleste negru - cleste rosu daca asta urmeaza sa ma intrebi in urmatorul post. Cat despre filtre de aer, am si un manual din 2011 (gugalu asta:) bata-l vina) si ghice ce? tot la fel zice ca cica ar fi chiar bine sa mai sufli periodic filtrul decat sa il lasi asa pana la inlocuire. De spalat filtrul de ulei nu a zis nimeni nimic, eu as fi tinut pt mine astfel de secrete k mai vezi maine-poimaine pe cate unul la sectiunea Service ca a incercat sa economiseasca 30 de lei @skvj - nu stiu daca e o ideie buna sa incerci sa extragi uleiul cum e acum, nu va curge tot din spatiile inguste data fiind vascozitatea mare, indiferent de timpul de scurgere. Ieri in Tulcea ningea viscolit, ma speriasem ca tre' sa o mai las pe dreapta inca vreo 2 saptamani, dar azi a fost super de iesit! hai cu vara!
  18. schimbul de ulei se face cu motorul cald. Daca nu l-ai facut in iarna, porneste mobra incalzeste-o bine, eventual o tura si schimba uleiul. Nu va pati nimic motorul daca mergi 5 km cu uleiul vechi, in schimb va avea de suferit daca vei continua sa mergi si sezonul acesta cu uleiul folosit in sezonul trecut. Daca ai schimbat uleiul la intrarea in iarna, pur si simplu ingnora partea cu uleiul.
  19. @dragos1972 filtrul SE sufla , asa se curatza el (de acord ca daca il schimbi e mai bine, dar il poti curata cu aer comprimat fara nici o pbl daca stai prost cu $). Ca dovada iti atasez o poza dintr-un manual service luat la intamplare (un Yamaha FZS600, dar principiul e acelasi la toate). Uita-te in poza si zi-mi daca sunt aia de Yamaha prea prosti cand iti recomanda sa il cureti prin suflare periodic ori esti tu prea destept. Cat despre baterie, dupa cum ai vazut varianta cu redresorul am trecut-o si eu prima, dar ce faci atunci nu ai un redresor si nici prea multe finante? eu din intamplare am un robot de pornire, am pornit-o de 'nspe mii de ori dimineata pe frig cu robotul ca am bateria pe moarte si n-are nici pe dracu, nici releul de incarcare nici CDI nici nimic (nu ai nici o pbl daca ai macar 2 clase sa citesti intructiunile de folosire ale acestuia). Iarasi si varianta cu fire de la alta baterie (de dacie , nu de tractor) nu vad de ce nu ar putea fi folosita la nevoie cat sa pornesti. La o adica poti sa impingi motocicleta ca porneste in 2metri (motoru' ii cam bleg saracu', nu stie din ce parte e invartit) pace voua si asfalt uscat!
  20. @Guzuman Daca nu i-ai schimbat uleiul la intrarea in iarna, acum e un moment bun. nu strica sa ii sufli si filtru de aer, nu strica sa verifici si filtrul de benzina, presiunea in roti (aproape sigur nu mai are presiunea corespunzatoare). Curata-i lantul cu motorina/spray de curatare si unge-l cu spray de ungere/ulei T90 (dupa preferinta). Daca nu ai demontat bateria pe durata iernii, cel mai probabil aceasta va fi foarte slaba si nu va avea putere sa invarta motorul cu uleiul vascos(rece). Daca asa e ori o pui pe redresor, ori folosesti un robot de pornire, ori cum am facut eu cu fire cu clesti de la bateria de la dacie cat sa pornesti. Daca e pe carburatie, soclu tras aproape maxim si da-i drumu. Daca porneste NU o accelera ca o inneci, daca se invarte motoru dar nu o ia, accelereaza o data, nu mai mult ca o inneci. Daca e pe injectie n-ai treaba Dupa ce porneste laso sa se incalzeasca minim 15min pana sa pleci cu ea. Alegeti un moment cand te poti si plimba ca bujiile sa aiba timp sa se curete tot odata si bateria sa isi revina pentru a fi in regula la urmatoarea pornire macar pana trece aceasta perioada mai rece. Daca ai timp poti curata si contactele electrice, cu siguranta acestea au oxidat intr-o masura mai mare sau mica functie de locul unde ai tinut motorul. Cam atat, eu asta am facut si merge parfum , dar cum azi la Tulcea ninge cred k o pregatesc iar pt iernat ) Asfalt uscat, prin iulie probabil:)) Hai cu vara!
  21. il vreau eu pe cel de 110 daca se poate , sa pot face itp in primavara macar (al meu e terminat, a trecut de mult de limita admisibila)
  22. bineinteles ca poti iesi cu el, atat timp cat e inregistrat si ai act de proprietate asupra lui, act de identitate pt tine, iar in unele tari,Grecia de exemplu, permis auto.
  23. am inteles, mersi de sfaturi, ma bate gandu sa ii fac si eu ceva ornamente de genu la a mea, dupa ce o vopsesc. Ai dat cu lac peste benzi dupa ce le-ai pus? ( ca sa nu se dezlipeasca in timp si pt aspect lucios)
×
×
  • Creează nouă...