Sari la conținut

Sergiu_SP

Super Membru
  • Număr conținut

    703
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Sergiu_SP

  1. Acum 54 minute, danutu_m a spus:

    Cu placere! E exact ce ai tu nevoie pentru ce ai scris la inceput. Singurul lucru de vazut (poate e vreun posesor de drz sa ne spuna) ar fi cum se simte motorul in ultima treapta la o viteza de croaziera de 110-120km/h.

    Am avut, la 90 constant e ok si poti merge asa toata ziua. La peste 110 devine inconfortabil din cauza vantului, motorul face fata.

    Intretinere lejera. Schimbam uleiul o data pe an si il schimbam degeaba: arata la fel de curat ca nou.

  2. Cateva rationamente pentru plimbatul cutiilor:

    1. motocicleta are ciclistica diferita cu sau fara cutii. Daca oamenii sunt touringari prefera sa plimbe cutiile..s-au obisnuit cu senzatia.

    2. daca ai pasager sta mult mai comod cu cutiile montate.

    3. in caz de accident cutiile laterale si cilindrii motorului iti protejeaza picioarele, daca ramai prins sub motocicleta.

    4. daca culci motorul e mai usor de ridicat, ramane pe cutii + cilindrii.

    5. utilitate, mai plimbi un bax de bere ( sau cutia de scule + piese de rezerva, doar e bmw si nu stii cand ai nevoie :) ) sau depozitezi casca cand opresti.

  3. 100 EURO/zi e rezonabil de calculat.

    Observatii:

    - ai nevoie de 1 zi pauza la 4-5 zile de motocicleala altfel transformi pasiunea in chin

    - in afara sezonului ai toate sansele ca toate cazarile sub 4 stele sa fie inchise, alea care raman dau camera dubla cu minim 84 euro. La fel, majoritatea restaurantelor/teraselor nu functioneaza = mananci unde apuci, nu unde vrei. cam 8-12 euro o portie.

    - o bere e minim 3.5 euro.

    - benzina e spre 1.8 euro/litru.

  4. Acum 2 minute, Samo a spus:

    Fără supărare că mă bag, dar oamenii cu experiență pe offroad au rar parte de "whiskey throttle".

    Se poate întâmpla, într-adevăr oricui, dar dacă e vorba de cea răsturnată în pârâu spre lacul Vulturilor acolo cred că a fost vorba de eroare umană/viteză excesivă ori traseu necunoscut, decât de scăpat mana în gaz. Spun asta pentru că am văzut filmarea cu recuperarea motocicletei de acolo, iar topografia traseului poate face probleme doar din motivele enumerate mai sus.

     

    Omul ( cu experienta in sportul asta ) era in spatele meu, nu avea viteza. A prins o piatra ( gen craniu de bebelus)  si s-a intamplat nenorocirea. A recunoscut ca deja era prea relaxat,  scapase de partea nasoala a traseului si mergea pe plimbare. Chestia cu lipsa manetei de ambreiaj a reiesit din discutiile ulterioare, concluzia a fost ca i-ar fi fost de ajutor.

  5. Mai bine nu mai zice nimic, se prinde lumea ca NU le prea ai cu sportul asta..

     

    Hai sa-ti explic: cand tii ghidonul in offroad ai tot timpul 2 degete pe frana si doua degete pe ambreiaj. Daca se intampla o chestie poti folosi manetele si salva situatia, chiar daca esti dezechilibrat spre spate de exemplu. Ca pedala de frana mai greu..

    Iar motocicleta in cauza NU are maneta de ambreiaj care sa te ajute in a controla utilajul.

  6. Acum 47 minute, Garcya a spus:

    Se cheama GHINION! 

    Și cu cutie manuala se intampla fix același lucru. 

    Daca tragi ambreiajul nu înseamnă că oprești / încetinești motorul! 

    Mai degrabă trebuie sa frânezi, ca sa scapi POATE din situația aia! 

     

    daca tragi ambreiajul motorul se tureaza in gol, asa a livrat puterea direct la roata. mai greu cu franarea cand esti dezechilibrat si te ia prin suprindere. degeaba tragi de frana fata cand roata spate se invarte ca nebuna..

    cine stie, cunoaste! 

     

    Acum 43 minute, l.u.v a spus:

    Interesant. Și eu am un prieten care a pățit la fel, doar că a căzut într-o râpă. 

    Vorbim despre Mario? 

     

    Il cheama asemanator, nu dau nume ca nu e frumos. S-a intamplat la coborarea de la Lacul Vulturilor..

  7. atentie la cele cu cutie automata: NU sunt pentru offroad!

    am un prieten care a prins un bolovan cu roata fata care l-a dezechilibrat putin si a tras de manson, motorul s-a turat si l-a aruncat in sant!

    daca avea maneta de ambreiaj putea salva situatia, asa a trebuit lasat motorul acolo si sa revina cu platforma, ca nu l-am mai putut recupera.

     

    in rest, DCT-ul ala e o minunatie la cum lucreaza si livreaza puterea, a urcat pe trasee unde cu ambreiaj te munceai putin sa nu rupi aderenta.

  8. Cea mai buna motocicleta e aia pe care o ai.

    Pe hârtie și specificații se poate discuta mult dar cel mai important e senzația și plăcerea ta de motociclist pe care o oferă sau nu utilajul.

     

    Durata de viața e neimportanta din punctul meu de vedere, nu doresc sa las motoreta moștenire la copii.

     

    Si un Mercedes și o Dacie fac in principiu aceeași chestie, senzația la volan e alta. Ca sa nu zic ca și o muiere  de 40 ani face ce face și o fătuca de 18...🤓

  9. Acum 2 ore, LimpTA a spus:


    Te pregateste pentru - a lua curbele fara sa cazi in prapastie sau sa iei vreun parapet in cazul de fata. 98% dinte accidentele pe drumurile virajate se intampla pentur ca protagonistul a iesit de pe banda

     

     

    Daa, te pregătește in și pentru condiții ideale de laborator și îți da o senzație falsa de siguranța. Ca pe circuit in curbe nu găsești nisip, frunze, rahat de animale, căruță staționată, masina pe contrasens, șantier in lucru etc.

    Exact ce ziceam. Board don’t hit back.

×
×
  • Creează nouă...