Sari la conținut

raduph

Membru
  • Număr conținut

    68
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de raduph

  1. Din comentariile de pe facebuci se pare ca motociclistul e tot gabor. Oricum, niste idioti daca s-au gandit ca e o idee buna sa dea peste el. Vorba colegului, nu mai mierlim criminalii, dar unul care nu opreste la semnal dam cu cazanul peste el, ca na, stie el de ce fuge.
  2. Salut, fiarele se indreapta, da-le in rahat, noi sa fim sanatosi . Cand te duci la constatare ceri sa se treaca tot. Echipament, toate pagubele motocicletei, telefonul daca ti l-ai spart in urma accidentului, tot. Daca pagubele invocate de tine sunt in concordanta cu dinamica accidentului nu ar trebui sa refuze.
  3. Nu, ea vira spre strada secundara, venea dinspre cladirea din stricla mare, iar eu dinspre trecerea de pietoni cu limitatoare de viteza, se vede daca intorci camera putin.
  4. Multumesc de raspunsuri, in special cel cu articolul din Observatorul de Prahova. O sa incerc sa iau legatura cu redactia. Din fericire nu am avut nevoie de ingrijiri medicale si nu am nimic grav, in 2-3 de zile o sa mai am doar vanataile. Nu ma intereseaza diverse beneficii materiale ca bonus, vreau doar sa-mi fac motoreta. Am fost la politie si am dat deja declaratie cu privire la incident, vesnica replica "are 24 de ore sa se prezinte". Astazi la pranz ii expira cele 24 de ore, astept sa vad ce zice si politia. Am fost ieri sa ma uit de camere prin zona, din pacate, fara rezultat. Un potential martor ar fi o femeie taxator de la parcarea cu plata din zona, poate va dori sa ma ajute. Am mai trecut odata prin tarasenia asta cu un incident asemanator, am iesit de pe carosabil ca sa evit un tigan cu nr de BG si Politia "DA' IMPACT A FOST, ADICA L-AI LOVIT?!", dupa care au ridicat din umeri si plangerea mea a ramas nesolutionata... cu descriere vehicul, nr de inmatriculare si martor in masina la mine... » Post actualizat in 15 Sep 2015 08:46 Nu mai pot da edit: Legi prost gandite si prost exprimate, iar viteza nu aveam foarte mare, intrucat e o trecere de pietoni chiar inainte de intersectie, pe sensul meu de mers are si cocoasa din aia de viteza. Cred ca aveam in jur de 40, daca aveam mai mult o incasam mai nasol. Pentru clarificare o sa pun un link de google maps cu mentiunea ca poza este un pic mai veche, intre timp au aparut doua scuaruri la intrarea pe straduta secundara. https://goo.gl/qFrOs0
  5. Salut, Am nevoie de expertiza voastra intr-o chestiune. Astazi, o tembela nu a dat prioritate de dreapta cum trebuie si a iesit jumate pe banda mea. Nestiind daca maimuta opreste sau nu am franat si m-am dus sanie, eu vreo 3-4 m si motorul vreo 7-8. M-am oprit cu picioarele in bara ei. Jigodia, dupa ce a vazut ca m-am ridicat de pe jos a plecat pur si simplu... Am gasit-o, masina fiind de firma, dar ea neaga tot, cica m-am speriat de aer fiindca nu e impact, daca nu gasesc vreo filmare, am sanse sa-mi fac motoreta pe asigurarea ei? De asemenea, daca cineva vede ceva pe trafictube sau stiu eu ce sansa obscura sa fi filmat cineva, as aprecia daca ma anuntati si pe mine. Pagube: Cot julit, contuzie sold, far spart, ghidon stramb, scarite stanga polizate, adica nu e un capat de tara, motoreta nu s-a atins de nimic, insa tocmai aici e problema... trebuie sa-i fi spart eu bara cu picioarele, cam asta e abordarea politiei........ Asfalt uscat!
  6. Vorbim de patinoarul de la Sala Sporturilor, presupun, nu ala de la AFI? Dati cateva locatii mai exacte, va rog, sa ma duc sa le fac o vizita. Multumesc.
  7. Salut, stie cineva un atelier in Ploiesti unde fac rectificari planeitate pentru capace de chiulasa. Chiulasele sunt de la un motor boxer turbo, aluminiu, imi trebuie tolerante mai mici de 0,05 mm. Pretul nu este o problema, doar sa fie lucrare de calitate pentru ca trebuie sa dau motorul afara ca sa umblu la ele!! Daca pot face si alte activitati precum : alezare/honuire bloc aluminiu tolerante 0,01mm, activitati mentenanta supape, inlocuire ghidaje, rectificare scaune supape, arcuri supape si asa mai departe. Cu cat pot oferi mai multe servicii cu atat mai bine, nu stiu inca ce o sa am nevoie pana nu crap motorul in doua, momentan sunt in faza de planificare si bugetare. (in afara de planeitate chiulase, asta imi trebuie sigur, din pacate).
  8. Ma rog, fiecare trage ce concluzii poate/doreste. Eu iti spun, daca iti vireaza unul in fata la 5 metri, fara ABS ai (cuvant urat) steagul, indiferent, mai ales daca esti un pic aplecat. Nu cunoastem distantele exacte si iar incepe vesnica discutie "ce dot a avut la anvelope, ce lichid de frana" si alte asemenea bazaconii. Plus ca nu stii ce e fabula si ce e adevarat din poveste aia. Imi sustin punctul de vedere, cei care se bucura de patania omului, laudaros, nesimtit cum o fi el, nu sunt cu nimic mai buni ca respectivul.
  9. Salut, intre timp am sunat la Romica si surprinzator mi-a zis ca are pe stoc. I-am spus deja sa o formateze si imi place sa ma tin de cuvant. Ma pregatesc si de revizie, s-a intamplat sa ai bateria asta sau te ocupi cu piese, ca mi-ar trebui si niste preturi la ulei (pref. Motul 5100, 10w40), filtre si placute de frana fata/spate.
  10. Salut, Am nevoie de o baterie de schimb pentru un fz6 2004. 150/70/130 e ok ca dimensiuni, nu am manualul la indemana si ultima pe care am luat-o la ochi e un pic mai mare si se propteste rezervorul in ea. Unde as putea gasi in Ploiesti un magazin deschis dupa ora 18:00? Mersi,
  11. Mi se pare interesant cum Garcea ii poate gasi/amenda pe manelistii care isi fac filmulete mergand pe contra-sens si depasind coloana (a fost un caz pe Valea Prahovei acum cativa ani), dar nu poate fi considerata proba video in caz de accident. Presupun ca si camerele de pe masini se supun "directivei"... sau probabil trebuie sa-ti faci selfie cu minim un iPhone ca sa fii luat in seama... Am luat si eu o tranta asemanatoare asta-vara, pe uscat. Aveam 30km/h, intram in sens giratoriu si un destept care era parcat fix in sens a vrut sa iasa si mi-a taiat calea, am blocat fata si m-am dus taras 2 metri, am ramas blocat intre portiera lui si motor. Deget luxat si vanatai pe genunchi, dureri de umar. Degetul si acum ma doare, dupa 10 luni. Echipament: Geaca de vara cu testoasa, manusi, blugi si bocanci de moto si casca, bineinteles. De asemenea, cand eram cu conserva un tigan incepator cu o japita de masina m-a scos de pe drum (la fel, fara ABS), m-am suit pe bordura ratand un stalp de iluminat la cativa cm, avand in vedere ca mi-a pliat oglinda... I-am luat numarul si am facut plangere, raspunsul militiei: Daca nu l-ai lovit nu avem ce sa-i facem. Mi-au zis ca-l cheama la un interviu si incearca sa-l sperie, daca e prost si recunoaste foarte bine, daca nu... iarasi bine. Pagube: burduf planetara spart, amortizor indoit si contravaloarea geometriei. Lege de (cuvant urat). Atitudinea unora dintre voi lasa de dorit... A facut, a dres. Hai sa radem tot de pagubit. Astept sa va vad intr-o situatie limita, si eu am evitat zeci de coliziuni inainte de incidentul de mai sus, cand te prinde si te-ai panicat, la revedere.
  12. Condoleante, Discutia SS vs orice altceva nu isi are rostul. Cine vrea sa invete ceva din rubrica asta, o poate face fara aprobarea formului. Dumnezeu sa-l odihneasca.
  13. Da, metodologia difera. Problema este ca daca apesi fata intai o incarci si pierzi si mai mult dn aderenta pe spate. Sa incerci pe strada, cand apesi spatele ti se lasa de poponeata si cand tragi fata ti se ridica de poponeata. Frana de motor este importanta, in special la V-uri. Un prieten de-al meu avea sv650 si nu folosea aproape deloc franele normale, spre disperarea mea cand ma trezeam cu el ca incetineste brusc. Daca poti sa opresti eficient asa, atunci fa asa. Fiecare cu metoda lui. )
  14. Nasol. Nu stiu cum e la chopper, dar la naked (ca asta am) spatele este foarte putin eficient. Evit sa il folosesc pe umezeala. Aplicand metoda predata la scoala la franarea de urgenta, luat mana din gaz, frana spate, frana fata scade distanta de franare daca este executata corect insa necesita o buna coordonare si nu prea este reflex. In trecut incercam sa o folosesc cat de des puteam si aproape mereu o blocam la o franare mai brusca, levierul fiind foarte sensibil. Este adevarat, daca blochezi spatele e putin probabil sa iei tranta... dar te duci sanie, crescand distanta de franare considerabil. Ceea ce mi se pare interesant este ca nimeni nu a mentionat nimic de ambreaj. Sa nu uitam ca frana de motor este, de asemenea, foarte importanta daca esti in viteza corecta, in special la V-uri. O singura data am blocat fata, fara tranta. Doua benzi pe sens, linie dreapta, ma aflam pe banda de langa ax, in jur de 80-90km/h, la 10 m in fata mea un (cuvant urat) cu o septica mi-a virat brusc in fata, VORBIND LA TELEFON. In momente limita nu mai ai timp sa aplici tehnici pe care le cunosti dar nu le exersezi incat sa devina reflex, asa ca am apasat fata cat am putut, am simtit ca s-a blocat o fractiune de secunda si i-am dat drumu. Miraculos am scapat fara sa ma rostogolesc pe asfalt, iar cretinul ala nici macar nu si-a dat seama ca era sa ma infig in cotetul lui, cand i-am facut semn vorbea in continuare la telefon. La viteza mai mare sau pe curba cred ca sfarsitul era altul. Cateva alte evenimente asemanatoare m-au facut sa merg pe filozia "Toti participantii la trafic vor sa te omoare" si pot sa spun ca evenimentele care ma surprind au scazut considerabil. Dezavanatajul este ca devine mai obositor condusul. Avantajul, zic eu, este destul de clar. Frana de fata este suficienta in majoritatea cazurilor, dozata corect si fara tentativa de viraj. Nu am condus moto cu ABS, dar presupun ca nu este chiar ca la masina, unde cu ABS mai poti vira chiar daca ti se blocheaza rotile, pe cand la non-abs, nu. Personal, eu las frana spate foarte moale, dar nu pot recomanda, cu buna stiinta, sa umblati la sistemul de franare. Eu ce fac imi asum. Sa auzim de bine, sa ne bucuram de mobre si vreme frumoasa, pixde sau capace mono-post, dupa caz. Parerile sunt personale si m-au servit binisor pana acum.
  15. Subscriu la partea cu oglinzile. Ale mele astea de fabrica sunt pacatoase rau, in oras asigurat obligatoriu intorcand si capul scurt, era sa mi-o halesc odata de la o pixdoaca cu o cotineata de smart si de atunci m-am lecuit sa ma bazez doar pe oglinzi. In afara orasului mi-am format un obicei sa mi le reglez in prealabil ca sa pot sa le folosesc cand stiu ca o sa stau lipit de rezervor mai mult de 1-2km, gen autostrada. Sunt destui si in Romania care sufera de 200+ cu masina... cred ca le sare consumul la 20. Eu am patit pe A1, unu cu o seria 5 obosita dadea flash-uri (alta tiganie a la romania) sa treaca, noroc ca era pe inserat si am observat luminile, altfel statea acolo mult si bine. O alta solutie ar fi o a doua pereche de oglinzi, din alea mici de se prind pe capetele de ghidon. Cand sunt depasit, luat mana din gaz, "just in case", in special cand nu vad ce se intampla pe contra-sens si daca are timp sa intre inapoi pe banda intr-un stil decent. In principiu, daca lovesti din spate, esti vinovat, asa ca atentie mare de tot, in special la astia cu masini scumpe care se cred zmei. Bafta si spor la reparat.
  16. Corect, dupa 2002-2004, nu mai retin exact, motoretele ies din fabrica fara posibilitatea de a opri faza scurta, e direct pe contact. Analizele si polemicile astea, ca intotdeauna, sunt de prisos. Mergeti cu frica in san si echipament pe cat posibil. Sunt singurele protectii... Cat despre viteza, nu comentez. Spun doar asa, de dat in ele, am dat toti, macar o data, cand o iei, sa vezi cat se duce si cum se comporta, asa ca nu e nimeni usa de biserica. Restul tine de noroc si de un pic de judecata. (vorbesc la modul general). Condoleante familiei si prietenilor. Regret disparitia unui om tanar si familist.
  17. Am nevoie de un pic de ajutor la schimbarea cablului de ambreiaj. In sfarsit a sosit dupa multe saptamani de asteptare, dar nu imi iese reglajul cum trebuie. Am manualul de service dar e pentru variana cu semi-carena si mi-e teama ca difera lungimea de cablu. Acolo arata ca se trage cablul direct pe langa contact, prin partea stanga, apoi intra prin cadru, pe langa baterie, prin clema aia de sustinere si apoi cotul ala metalic duce spre ambreiaj. Poate cineva sa puna o poza sau sa detalieze cum e tras la ei, pe cel original l-am dat jos acum cateva saptamani si mi-e teama ca nu mai retin exact traseul. Din ce imi aduc eu aminte la mine era tras pe langa bord, iese pe dreapta, apoi pe sub far si inapoi in stanga prin gaura aia din cadru. Poate cineva sa confirme (pentru fz6 N) si sa imi spuna daca e vreo clema sau un traseu exact in afara de clema aia de prindere de pe interiorul cadrului. Reglajul de pe mijlocul cablului e desfacut la maxim, nu mai pot sa-l intind mai mult. HELP! Am rezolvat, am improvizat dintr-un cablue de Kawasaki (cred) care era un pic cam lung si i-am facut o extensie la camasa dintr-o teava de aluminiu. Ala comandat de pe e-bay a fost o porcarie, calitate a lucrarii si specificatii/masuri jalnice, nu s-a putut utiliza. bitzforbikes se cheama magazinul pe ebay, sa-i ocoliti, piese de caca.
  18. Ai tobe stock stau aftermarket? Daca ai aftermarket incearca sa pui silencer si vezi daca face la fel. Balbaiala aia la mine a aparut dupa ce i-am pus tobe aftermarket. Benzina poate sa afecteze, de asemenea, performantele motorului, se vede in special la relanti. Daca pui benzina de la Nicu Galbenus... don't. Ce bujii i-ai pus si ce filtru de aer. Iti recomand si http://www.fz6-forum.com/forum/fz6-general-discussion/37269-fuel-injector-cleaners-anyone-use-them.html . lectura placuta.
  19. @albacazapada, ma gandeam eu ca incerci sa le inghesui acolo, bine ca ai rezolvat. @square, la ce te referi prin ornament carene spate? aripioarele laterale? Cumpar cablu ambreiaj FZ6, pm.
  20. Eu n-am avut probleme in a-l pune la loc. Cand l-ai dat jos unde l-ai pus? Sa nu fi calcat pe el din greseala si sa-l fi indoit. Nu-l lasa pus in doru lelii sa nu te trezesti cu apa fiarta pe picioare. Se insurubeaza si apoi se prinde siguranta (surubul ala mic), sper ca asta e clar, nu intai prinzi siguranta si apoi il inghesui pana intra. Bafta
  21. Numarul era de PH, baiatul zicea ca-i din zona deci presupun ca din Azuga/Predeal. Nu am apucat sa vorbim foarte multe, au fost dusi la spital si am ramas cu motoreta, politia nu sosise inca, zicea ca urmeaza sa vina sa si-o recupereze, iar ulterior, la rugamintea echipajului de la circulatie ca martor asistent. Culmea e ca ambulanta a tot intarziat, desi e un spital la ~1km de locul accidentului, au fost dusi de catre martorul ocular cu masina lui. A intrat in depasire, cel cu masina a apucat sa franeze dar ei erau deja in unghiul mort, nu mai vedeau stopuri sau faptul ca omul frana puternic. Potaia in loc sa se intoarca in sant si-a continuat drumul si apoi impact. Mai multe detalii nu stiu, nume sau nr. de telefon, o sa aflu probabil cand ma duc sa semnez procesul verbal, o sa va tin la curent daca pana atunci nu apare pilotul sa ne spuna mai multe.
  22. Salutari, Urmatoarea chestiune, la relanti si viteze mici merge cam in suturi, senzatia aia de lant cu burta doar pe o parte. Daca trag de gaz dispare problema, ma gandesc filtru de aer sau injectoare jegoase. Voi ce parere aveti? Kitul de lant schimbat sezonul trecut.
  23. N-am zis ca a consumat ceva, am zis ca asa s-a exprimat politistul.
×
×
  • Creează nouă...