Sari la conținut

dedant68

Super Membru
  • Număr conținut

    2.294
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

3 Urmăritori

Metode de contact

  • Yahoo
    neluelectric@yahoo.com

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Targoviste
  • Carnet moto din
    2005
  • Motocicleta
    kawasaki zx12r Ninja '06
  • Numar Moto
    DB 09 SUA
  • Club
    Private

Informații profil

  • Motociclete detinute
    5
  • Interests
    Erasmus+
    Orchestral Manoeuvres in the Dark
    Life in the UK, Green Teach, Lifelong Learning, Inside Investigations

Vizitatori Recenți Profil

3.031 citiri profil

dedant68's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Salut, Eu ieri m-am despartit de un Mini Cooper de 1.6 litri/120CP, am trecut la un automobil electric cu autonomie extinsa( Opel Ampera). Ce iti pot spune: anul trecut la o intrunire de Mini am vazut varianta de 1.5 litri si 136 CP si am condus-o. Este un motor turbo in 3 cilindri cu un cuplu mare in jur de 225 Nm, proprietarul spunea de un consum mediu de 5 %. Masina este agila, la fel ca orice Mini, se conduce usor si sportiv, dar rigida, iar la drumurile din RO simti cam tot. Unde este asfalt OK, cu Mini este o placere sa conduci si mai ales pe curbe unde se aseaza foarte bine. Practica la aglomeratie si ideala pentru oras, mai ales pentru parcari( ii gasesti mai usor un loc). Mi-a placut mereu interiorul la Mini / cele mai multe au combinatia piele-textil. La revanzare o sa cam " tragi de ea" / se pierde mult la pret si publicul tinta este redus. Atentie la consumul de ulei! Motoarele de Mini sunt mari consumatoare de ulei, in plus mai ai si partea de turbo cu problemele specifice. Garantia te salveaza- este un lucru bun. Eu in locul tau as avea o alta varianta pentru sotie... Bafta,
  2. https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/moartea-regizorului-tvr-tudor-axinte-si-a-sotiei-sale-gabriela-la-20-km-de-iasi-amanunte-cumplite--228747.html Nu cred ca sotia conducea, articolele din Iasi prezinta pe Tudor ca fiind conducator.
  3. Dumnezeu sa-i odihneasca! Din ce vad la 0:22 motocicleta franeaza( se observa ca dara de franare apare pe asfalt in dreptul auto parcat dupa ce trece mototocicleta). Pilotul prinde centrul curbei total dezechilibrat si cu motocicleta pe contrasens. Cred ca nu a abordat curba corect, corpul nu a lucrat pe motocicleta inainte de curba, ceva viteza si nu a franat inainte de curba daca avea totusi viteza. Toate s-au cumulat si a rezultat cumplitul accident. Tipul avea 53 de ani si nu se urcase acum pe motor, dar secunda fatala! Chiar daca cunostea drumul pentru ca era in judetul sau, uite ca fiecare curba cunoscuta trebuie abordata la fel de serios exact cum ar fi prima data. Tragediile se intampla in cele mai banale locuri si atunci cand nu acorzi importanta.
  4. Salut, 1. Clemele despre care vorbesti nu o sa le gasesti niciodata in comert. 2. Trebuie sa inlocuiesti tabloul de sigurante, tablou care este compromis. In plus ai multe improvizatii in supradimensionarea sigurantelor( fire aditionale)= pericol de supraincalzire/scurtcircuit in instalatie=FOC 3. Cumpara un tablou de sigurante pentru un tip de motocicleta si-l adaptezi la tine pe circuite si consumatori. 4. Vad si un conductor care intra in tablou, conductor topit/rupt....un alt pericol! Verifica instalatia! Bafta,
  5. ARCH MOTORCYCLE companie din California fondata de Keanu Reeves in 2011, incheie in iulie 2017 un contract cu compania Suter Racing si aplica tehnologia elvetiana la noul produs Method 143. Arch a dezvoltat un brand nou cu suspensia spate cu un singur brat din fibra de carbon. Esapamentul din titan si fibra de carbon este produs SC Project, iar jantele din fibra de carbon denumite "Turbine" sunt proiectate de cei de la Blackstone Teck. Sunt prezente in echipare: pielea fina, fibra de carbon si 200 de piese de aluminiu prelucrate cu CNC si personalizate. Piele a fost stratificata impreuna cu cadrul si saua si zona rezervorului. Motorul un V-twin produs de americanii de la S&S Cycle, are o capacitate de 2343 cmc si dezvolta 170CP. Suspensia fata si spate reglabile sunt oferite de Ohlins, kit-ul de frane produs de suedezii de la ISR are 6 pistoane de 30mm pe fata si 4 pe spate, anvelopele de tip Michelin Power RS, iar iluminarea cu LED. In prima faza productia este limitata la 23 de unitati.
  6. Industria 4.0 va fi conceptul noilor procese si tehnologii, industrie care se bazeaza pe bucla informationala: fizic-digital, digital-digital si digital-fizic. Fizic la digital= informatii din lumea fizica sunt transformate si stocate in baze de date digitale. Digital la digital = utilizarea tehnologiilor avansate si a inteligentei artificiale in scopul descoperirii unor noi cunostinte/procese/teorii. In final, de la digital la fizic = se aplica algoritmi, astfel incat deciziile inteligentei artificiale sunt traduse in date pentru a produce schimbarea in lumea fizica. Cum o sa ne deplasam in viitorul apropiat? Auto electric preponderent. Campul magnetic va fi baza noilor aplicatii de mobilitate la nivel de masa. Ex: Hyperloop(trenul tubular de mare viteza) va depasi viteza de 1000 km/h, in prezent este in faza de experiment si rezultatele sunt convingatoare.
  7. Sunt obisnuit mai mult cu engleza, capacitor=condesator, chiar nu ti-a dat seama? Chestia asta cu mistoul ieftin ma sictireste, nu am inteles ce vrei sa demonstrezi in final?
  8. Subiectul functioneaza ....eu am prezentat perifericul, restul este in folder pe 15 pagini, calcule si demonstratie "video" in laborator. Motorul cu apa are o casa dupa el ca sa functioneze, nu este pretabil pentru "new time". Treaba cu sertarul este o poveste, nimeni nu tine in sertar o inventie/descoperire!! Cand practic a trecut testele, a doua zi omul o face publica, o vinde, s.a.m.d, sau daca nu cumva moare subit.... Viata aici este pe Pamant, daca nu o face acum, cand....Panourile solare sunt rentabile tot aici pe Pamant. Reactorul plasmatic Keshe este o revolutie in energia curata, in primavara voi produce 1,5-2 kW cu el "for my house " si intentionez in proiectul viitor sa-l cuplez cu un capacitor de mare putere. Am in proiect motorul magnetosferic care are un randament de 97% si care este si faza de experiment pentru putere mica (80W).
  9. Situatia teoretizata de mai jos. Daca bobina se deplaseaza in sus sau in jos, iar liniile de campul magnetic al Pamantului trec prin suprafata bobinei, inductia are loc. Pe Pamant legea functioneaza in doua situatii: Camp magnetic variabil prin suprafata unei spire=tensiune indusa si curent indus cand spira este inchisa, sau sprira care se roteste intru-un camp magnetic uniform si la bornele acestei se genereaza tensiune, apare curent electric cand se aplica un consumator. Varianta 1 extrapolata in magnetosfera este posibil sa fie influentata si de alte forte. Daca ai un magnet si o spira la bornele/capetele careia conectezi un galvanometru/ampermetru si deplasezi magnetul in sus-jos prin suprafata bobinei, acul ampermetrului deviaza, daca se misca bobina sus-jos si magnetul fix -acul deviaza, iar daca se misca ambele, la fel acul deviaza.
  10. Miscarea initiala a bobinei poate fi opusa cu miscarea produsa de fenomenul de autoinductie /se pot anula reciproc, o varianta iar alta din relativitatea miscarilor.
  11. Nu cred ca este posibil ca in spatiu sa pozitionezi ceva fix...si fix in raport cu ce? Totul este in miscare, iar miscarile sunt relative. Pamantul se roreste in jurul axei, iar si in acelasi timp in jurul Soarelui. Bobina poate avea o miscare fata de Pamant, dar nu egala cu 400 m/s. Conditia ar fi ca suprafetele spirelor sa fie intersectate de linii de camp magnetic si campul sa fie in miscare. Din compunerea vitezelor campului magnetic al Pamantului si vitezei bobine apare o viteza rezultanta ce permite producerea efectului de inductie.
  12. Se numeste exercitiu de imaginatie...cine stie peste 50-100 ani Atmosfera se roteste odata cu Pamantul Pentru a functiona Legea inductiei electromagnetice, magnetul trebuie sa fie rotativ si bobina fixa astfel incat liniile de camp sa taie suprafata/suprafetele descrise de spirele bobinei. Pot fi amplasate bobine mai mici, cazul extrem este cea cu lungimea care inconjoara Pamantul. De la capetele fiecare bobine se culege o tensiune electromotoare indusa. Viteza de rotatie a Pamantului in jurul axei ( ciclul zi/noapte) este de peste 400 m/s, si implicit a campului magnetic. Bobinele trebuie amplasate deasupra atmosferei, adica in magnetosfera si liniile de camp magnetic, linii care ies din Sud intra in Nord, sa intersecteze suprafetele spirelor bobinei sau bobinelor. Fiecare tara poate avea propria bobina sau mai multe, in functie de necesarul de energie electrica, iar transmiterea se poate face prin wireless codificata in frecventa pe codul de tara. Posibile razboaie energetice pentru acaparare de bobine sau interceptarea de frecvente si "furt de energie". Masuri de siguranta: patrule spatiale si anulatori de frecventa wireless.
  13. Firmele de instalare sisteme fotovoltaice cer in jur de 10.000 lei /1 KW instalat ( PV+invertor+regulator de sarcina +acumulatori+manopera), manopera trece de 30%. Inainte de a incepe lucrul/ instalarea se face un clacul aprofundat privind puterea instalata + 35-40 % rezerva de putere. Acumulatorii sunt foarte important, un kit de calitate trece de 10 ani, bineinteles cu o scadere de 10-15% din capacitatea initiala (Ah). De aceea se alege rezerva de putere pe sistem. In fiecare luna kit-ul de acumulatori se incarca la capacitatea maxima (100%) pentru "long life". Se pot alege variante independente si montaj propriu dupa un studiu amanuntit, astfel poti atinge un 2 kw cu 13-14.000 lei. 1 KW este o putere instalata mica pentru o casa nivel mediu 4-5 persoane si utilitati, recomand cel putin 2KW.
×
×
  • Creează nouă...