Jump to content

Jack in the Green

Super Membru
 • Posts

  885
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Yahoo
  ionradoi

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  BucureÂşti
 • Motocicleta
  Honda Hornet
 • Numar Moto
  cam murdar
 • Club
  Bazi Crew™

Recent Profile Visitors

682 profile views

Jack in the Green's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In Rare

Recent Badges

 1. Ambivalența să trăiască. Mi-am vândut moto anul trecut. Desigur că acum bălesc și vreau altul. Merg pe autostradă cu mașina. Trec niște băieți cu ninje, gixxeruri și cebereuri ca F16-le pe lângă mine: ”Ai dreacu, îi caută moartea p-acasă. Nu poa` să meargă și ei ca oaminii cu 140. Mergi și tu ca cetățeanu cu 120 pe culoaru 1, dai să depășești cu 140 și vin ăia, se înfig în curu tău, flashuri, degete mijlocii și dupaia te înjură pe forum, al dreak conservar ce era să ne dea peste cap...” Da` parcă m-aș fi tras și io puțin cu ei.... Mai merg ce mai merg... Niște ciopăriști... Vreo 10. Mergând cu 110. Înșirați pe ambele benzi. Cu vătaful atârnat de ape bars, cu ciucurii de rigoare. Toată lumea cu 110, înșirați d-a latu autostrăzii. ”Decedații mamii... Nu puteți să mergeți în plm pe prima bandă, să poată oaminii normali să treacă dă voi...” De asemenea, în subsidiar, parcă m-aș fi dat și io puțin cu ei... Astă iarnă, în drum spre Austria. Un Ferrari pe centura Vienei care merge cu 120 !!!!! Uite castratu cum merge... Adică nu-și permite să plătească o amendă d-aia de poluare, însămânța-l-aș în gură...Da` ce-aș mai fi mers și io cu 120 cu un Ferarri pe centura Vienei... Oameni suntem, pân la urmă...
 2. Eu mi-am luat furcă rigidă de aluminiu pe AliExpress (pentru bicicletă). A fost super ok. Am făcut Munții Căpățânii în lung și în lat cu ea, făceau MTB-iștii ochii mari la ea. Pe de altă parte, am un prieten cu GSXR K7 ridicat p-o roată și căzut pe spate. Și-a luat cadrul de bord, o carenă și ambele oglinzi de pe Ali. Oglinzile - super ok la banii dați. Carenele ok...ish, iar cadrul de bord, pilaf. Din cauza lui nu se mai alinia nimic ca lumea pe mobra aia. Pe scurt... Și Ali are o limită. Nu e bine să-ți iei chiar orice de acolo.
 3. Am avut Octavia II 1.9 TDI de 105 CP. La 150.000 km a picat turbina, la 160.000 a picat compresorul de aer condiționat și am vândut-o. Altfel, mi s-a părut un motor foarte fiabil, dar zgomotos și cu vibrații destul de mari - deși asta e mai puțin relevant, ține mai degrabă de restul mașinii decât de motor. Consumul indicat de calculatorul de bord cred că e mânărit... 4.5% pe A1 la cruise control 110 kmh pe sensul Pitești - București mi se pare totuși prea puțin, chit că e la vale. Cred că real era un 5 - 5.2. Pe scurt, eu am fost mulțumit de el cât timp am avut ca termen de comparație motoare mai slabe. Nu am condus 1.6 TDI.
 4. Azi am vândut și io cornetu...L-a luat un băiat începător, cu bun simț, n-a cerut să meargă cu el, ci doar să se urce să vadă dacă ajunge cu picioarele jos. Și după aia a zis că vrea s-o ducă la un mecanic pentru evaluare. Omul a și specificat: „nu vreau să mă dau cu motoreta, doar să mă urc pe ea.” O clipă am fost în dubiu... dacă să-l încurajez eu să dea o tură sau nu. Până la urmă m-am gândit că dacă o dă pe jos ajungem să ne pizduim degeaba, cu cele mai bune intenții. Și mi s-a părut clar că asta era și în mintea lui. Pe de altă parte, sunt aproape sigur că dacă ar fi cerut deschis ”prietene, vreau să dau o tură cu ea”, aș fi zis nu din start. Nu știu de ce... Poate pentru că a spus din start că e începător, poate pentru că eram deja cu ideea preconcepută că numai un începător o să ia un Hornet din 2001, deci șansele să o dea pe jos ar fi fost din start foarte mari. În schimb am invitat de mai multe ori oameni cunoscuți să se dea pe ea. Cunoscuți e un fel de-a spune... Cunoscuți la o bere, la o vorbă, oameni care mi-au plăcut. Deci fără să am vreo garanție că nu dă vreo tută peste ei la semafor sau că nu prăvălesc motorul din simplă neatenție. Rezumat: părerea mea e că disponibilitatea de a da motocicleta cuiva „pentru o tură” are la bază motivații strict subiective. Dacă omul îți inspiră suficient de multă încredere, o dai. Dacă nu, nu. Și reciproca: nu mi se pare ok să cer motoreta pentru o tură decât cunoscuților. Oameni care să aibă încredere că dacă o dau pe jos, îmi asum vina și toate angaralele aferente. Dacă m-aș duce să cumpăr o motocicletă, n-aș cere-o la o tură. Eventual aș duce-o la un mecanic pentru evaluare.
 5. Crede-mă, computerul de la Skoda e trombonist. N-am făcut niciodată mai mult de 800 km cu un plin. La un rezervor de 55 L și un consum mediu afișat de 5,2% ar fi trebuit să fac 1070 km, adică Sibiu - Salzburg fără să alimentez. Ceea ce nu a fost cazul niciodată.
 6. Computerele de bord de la vw sunt mânărite, după părerea mea. Cu octavia de 1,9 diesel de 105 CP scoteam pe autostradă o medie de 5,2%, si instantaneu de 4,2% mergând în siajul tirului. Cu Fordul de 2.0 diesel si 148 CP, pe același traseu și în același stil de mers scot o medie de 8,1%. Dar la buzunar se simt cam la fel. Cu alte cuvinte, la media aia de 5% de la vw eu as mai pune cam 1 litru jumate la sută... Poate chiar 2. Da' chiar, a făcut cineva un consum pe bune la Octavia? Sunt curios cât de mare e diferenţa faţă de ce zice bordul...
 7. Am avut Octavia 1.9 TDI din 2007, luată de nouă, până anul trecut. Pe la 80.000 s-a ars electromotorul, la 140.000 a căzut turbina, la 160.000 a căzut compresorul de AC. La 165.000 am vândut-o. În rest, toate bune. E o masina foarte bine închegată, am schimbat o singură dată toată bucşăraia, pe la 100.000. Nicio problema cu amortizoarele, injectoarele, sistemul electric sau altceva.
 8. Mă, io-l vreau, da' iar s-au aşezat stelele nefavorabil... Am venit din concediu cu punga goala şi acu am de plătit afterschool-uri şi grădiniţe... Vorbim joi dacă o fi să ne vedem.
 9. Hypersport, pe Nae Caramfil (Alex) şi Kerobike, pe Ion Mihalache (Lehel)
 10. N-o să fie cazu să întrebi... O să ne vezi, suntem vreo 15 burtoşi tatuaţi, 2 pe 2, cu lanţuri şi macete şi cu cizmele cam murdare de sânge. Săptămâna trecută ne-a supărat barmanu. Să vedem cum o fi ăsta nou...
 11. Se ţine. Cu prezenţă variabilă, dar se ţine. Joi în jur de 9 la Jar https://www.google.ro/maps/place/La+Jar+Baneasa/@44.4951319,26.0779424,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x848092b17b936701?sa=X&ved=0ahUKEwiRnpn306DOAhWCbxQKHf1uBD0Q_BIIdDAL
 12. Nu neapărat... Am doi prieteni din VL cu care am făcut ture alpine de peste 100 km / zi prin Lotru, Latoritei și Căpățânii. Unul merge cu o ruptură de șa First Bike cu husă cu gel peste, lată de două palme, iar ălălalt cu o şa de piele cu arcuri, stil Brooks (dar nu Brooks). Am făcut schimb de bicle în ture și amândoi mi-au zis că Selle Royal-ul meu Viper le intră in c.ur şi că nu pricep cum pot să merg pe aşa ceva... că probabil am io plăceri ascunse.
 13. Nu mai zice mah la toți că dupaia nu mai are pt noi. E nașpa rău aia de rapiță, ptiu... Să nu luați.
×
×
 • Create New...