Sari la conținut

VOIKUNEN

Membru
  • Număr conținut

    139
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de VOIKUNEN

  1. Bine ca sunteti bine. Si ca moto de imprumut e bine (apropo, ce moto?). Oricum Sorine, nu fi suparat ca punctele trece... si amenzile la fel. Altfel, mai dati si voi un semn cind plecati la plimbare. Ca io iar m-am dat singur pe DN1 si as fi preferat ceva companie...
  2. Brava dumitale, Fanele! Asteptam cu interes prezentarea monstrului si invitatia la o plimare. Pacat ca s-a stricat vremea.
  3. M-as baga si io la o plimbare Dorule! Eventual va tai calea pe Dn1 la Tincabesti.
  4. @kilemore: Man, imi pare rau daca te-am incurcat. Am vorbit iarasi cu Vasile care si-a masurat cadrul de IJ. Nu merge. Motorul e prea mare si nu intra in cadrul existent. Pe de alta parte nici nu merge sa folosim cadrul de la motorul tau. Modificarile ar fi prea complicate. Succes la vinzare! Imi pare rau ca nu a iesit...
  5. Ma coafeaza Yamaha ta. Am inteles ca ai factura pentru motor. Asta e bine! Daca si merge asa cum ai spus, atunci e OK! Telescoapele sunt bune? ai idee cam care e greutatea motorului (numai motorul)?
  6. Am primit poze cu explicatii de la Vasile, destinatarul actiunii noastre. Vi le atasez. Daca voi credeti ca e util, am sa-i trimit omului linkul pe forum, sa vorbim aici direct cu el. Opinati!
  7. Multumesc pentru mesaje. Am vorbit ieri cu Vasile Manescu - destinatarul actiunii noastre. Mi-a promis ca imi trimite mai multe poze si date tehnice. I-a suris tare mult ideea cu motorul de japoneza. Spunea ca IJul face numai probleme, ca piesele sunt proaste si ca ajunge sa consume mult (vreo 7). Imediat ce primesc informatiile, le postez aici. Pina atunci, cred ca ar trebui schimbat topicul in " CUMPAR MOTOR COMPLET DE JAPONEZA 400-500 CMC, PENTRU A-L DONA!"
  8. Scuze pentru ca n-am mai intrat pe net. Am fost prins tare. Lupalb, ideea cu motoru japonez mi se pare si mie foarte buna, insa cred ca e mai de durata... pina gasim motor, pina il aduce cineva din Germanica.... Aleko, intreaba te rog de IJul ala... La ce pret il putem lua?
  9. @Stress L&P. Imi cer scuze ca nu ti-am raspuns mai iute, dar sincer nu am inteles exact propunerea. Ural 650 este un kit motor, cu cutie, carburatoare si tot ce-i trebuie, numai sa-l instalam pe triciclul oamenilor? Daca-i asa, zi ca zici bine! Cit costa? Unde-l facem?
  10. Ma bucur si va multumesc mult ca ati sarit in ajutor atit de repede! Ma bucur si ca specialistii se exprima si ca se ofera donatii (stiam eu ca printre motociclistii satanisti sunt si unii angelici! ). Ca sa mai clarificam un aspect: oamenii nu-si pot utiliza picioarele decit foarte putin. Nu cred ca pot actiona pedale corect. Zilele astea am sa vorbesc la telefon cu ei si am sa-i intreb mai multe detalii. Pe de alta parte, daca ma lasa naibii raceala asta cumplita si vremea e cit de cit buna, io cu Robot va scoatem la o bere unde vreti voi. Daca ne adunam la un loc, atunci decidem mai repede si mai eficient. Multumesc baieti, sunteti meseriasi!
  11. Drumul e bun pina faci stinga spre sf. Gheorghe. Apoi scade in calitate fara sa devina chiar nasol. Si tot asa pina in Bixad. Dreapta pe la jumatatea comunei. De acolod drumul e destul de prost, cu noroi si frunze. Peisajul insa trebuie sa fie genial acum toamna. Chiar pina la 100 m de lac se poate ajunge cu moto daca platesti sus pe deal o taxa (nu mai stiu cit e). Sugerez intoarcerea prin Balvanyos si prinz la pensiunea "Cetate". Se maninca napraznic! Apoi la vale spre Tirgu Secuiesc, care e dragut. Pe drumul de intoarcere spre Brasov aveti ocazia sa cumparati o piine din aia mare, rotunda si crocanta de vreo 3 kg. Merita luatra acasa - se vinde la casele de pe marginea soselei.
  12. Damn! Nashpa! Ce facem atunci? Motor + cutie de altceva? Ce ar fii mai potrivit, fie comunista, fie japoneza (cineva a sugerat deja GS 500! Astept sprijin si de la alti specialisti in comuniste. Io n-am mers niciodata cu un IJ, nici macar n-am vazut de-aproape. Doar am tras cu un IJ cu doua tevi...
  13. Daca luam un IJ intreg mai folosim si alte piese. De la ala vechi ramine doar cadrul. Nici suspensiile nu cred ca sunt bune, poate nici frinele... nu stiu exact. Dar, chiar daca ma repet, trebuie sa aiba aprindere electrica. LA IJ EXISTA, se poate?
  14. @gaxel: Multumesc, foarte pertinent raspunsul! Totusi, sa inteleg ca IJ-urile nu au aprindere electrica? (vezi raspunsul lui binox de mai sus) As vrea forate muklt sa le oferim ceva cu aprindere electrica. "La mina" cind nu-ti poti folosi picioarele trebuie sa fie cumplit...
  15. @Aleko: Multumesc pentru informatie. am sa-l sun pe prietenul tau @legionaru: buna idee... dar n-ar fi ai complicat pe urma? motor ieftin, dar trebuie si cutie si celelalte... Oricum de urmarit ideea. Io sunt cam atehnic, deh!
  16. Povestea e cam asa. Mike, un bun prieten a cunoscut o familie (sot si sotie) de motociclisti. Oamenii au handicap motor. Ei circula cu un triciclu modificat (ati mai vazut voi pe drumurile patriei). Probelma e ca s-a stricat motoru si probabil si altele. In plus, motorul era cu pornire la picior - ceea ce complica problema. Oamenii trebuiau sa il porneasca la mina... Mike mi-a zis de problema, stiind ca sunt motociclist. Dupa o tentativa facuta prin primavara, ne-am reapucat de proiect. Destinatarii ar fi foarte bucurosi sa primeasca ajutorul nostru si au aranjat deja la RAR sa le autorizeze modificarile. CE VREM SA FACEM: 1. sa cumparam un IJ cu totul (a fost ideea mea, caci oricum putem sa folosim si alte piese: carburatoare, cauciucuri, etc.) 2. sa gasim un service in Bucuresti sa reconditioneze motorul in intregime 3. sa-l ducem in stare perfecta celor 2 la Focsani. Si sa nu uit: neaparat cu pornire electrica! Acum ce astept de la voi: 1. oferte rezonabile 2. donatii 3. informatii (gen service-uri care pot prelua operatiunea) Pun si o poza cu motoru, ca sa va faceti o idee:
  17. Bravo Dragilor, Super miscarea cu plecatul dupa motor (si-ntradevar bine ca erau parintii p-acolo sa aiba grija ploadei). Felicitari pt k12rs. Ma bucur sa mai vad pe cineva cu motor d'asta. Poate ne vedem la o bere... Bafta multa si km la fel!
  18. In pozele care au disparut, dacia era lovita in stinga fata sau frontal si in dreapta spate. Cum naiba se potriveste asta cu schema facuta de Ticolino? Care a fost ordinea in impact: Pasatul mai intii si apoi moto sau invers?
  19. VOIKUNEN

    Fara Urmari?

    Bre Sorine, ce topic ai deschis si tu. Nashpa momentul. Daca o sa te trezesti cu plingere sau nu, ramine de vazut. Daca betivul e pus pe facut ceva bani, o sa te caute politia. Inteleg dilema intre a te duce la spital si la sectie (si a avea batai de cap) si a te duce linistit la treaba ta (asteptind insa sa vezi daca mai urmeaza vreun episod).... Cred, totusi, ca daca betivul nu e vreun profesionist al accidentelor si vatamarilor, n-o sa mai auzi de el. Bafta multa si ai grija! Apropo, cauta textul care spune ca e interzis sa depasesti coloanele oprite...
  20. Bafta omule! Ai grija cum te descurci... conservarului! Cum s-a intimplat exact?
  21. Caut si eu un manual pentru BMW K1200RS. Nu de reparatii ci de utilizare. Si sa nu fie in germana, ca nu stiu....
  22. Masurat alaltaieri, sunt 350-400 m de la camera la intersectie.
  23. Ma indoiesc ca se poate vedea ceva de la camera aia. E la mai bine de 150m (probabil 200) de intersectia de la "Radio". Nu e instalata ca sa supravegheze intersectia. Bafta multa motociclistilor. Aveti mare grija in intersectia aia. Masinile dinspre Snagov se baga aiurea de tot, la limita. Stiu foarte bine cit de tentant este sa bagi mina in gaz si sa te apleci in virajul de dinaninte de Tincabesti... da' e riscant!
×
×
  • Creează nouă...