Sari la conținut

Mosul

Membru
  • Număr conținut

    55
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Mosul

  1. Salutari, am o Valkyrie si sunt foarte multumit de ea. Singurul dezavantaj este ca este foarte lata, motorul are 1m latime cu tot cu protectiile lui. In oras nu te prea poti strecura printre masini si daca nu esti atent cind o parchezi te umfla risul Am patit figura, am parcat-o cu roata din fata spre trotuar si cind sa plec am inceput sa rad de unul singur, am realizat ca din cauza pantei nu mai reusesc sa o trag inapoi, noroc cu doi pusti care m-au inpins. La viteza mica sa fii atent ca practic trebue sa te joci cu ambreiajul si cu frina sa o tii in echilibru. Stand pe loc sa nu o inclini mai mult de 15 - 20 de grade in lateral ca sunt sanse nu mai poti sa o tii si o culci Peste 20 km/h este ca o bicicleta, tinuta de drum este foarte buna, nu vibreaza, accelereaza foarte puternic poti sa o si ridici pe roata din spate (am ridicat-o prima oara cind m-am urcat pe ea, am accelerat prea brusc, mi-am udat pantalonii...) Am cistigat si pariuri cu moneda pusa pe cant pe motor, este asa de echilibrat incit nu se misca chiar cind accelerezi Daca gasesti poti sa o cumperi linistit, se gasesc piesa de schimb si daca vrei am si manualul de service de la ea in format electronic. Toate cele bune
  2. Merci frumos, nu e nici o graba, si eu am o gramada de treaba. Mesaj completat Aici este un video cu un lift interesant pentru motor. Sunt curios sa vad unul mmai de aproape, pare mai usor de construit. Mesaj completat Aceasta este schita unui cric similar cu cel din film
  3. Merci frumos, partea proasta e ca in momentul de fata misun mult si ajung foarte tirziu acasa. Crezi ca este posibil sa mai faci niste poze din mai multe unghiuri doar liftului, in mare mi-am dat seama cum este facut dar as vrea sa mai vad niste detalii.
  4. Si eu vreau sa tin motorul pe cric peste iarna treaba cu ovalizarea cauciucurilor nu e poveste, am patit-o la chinezoaica cu cel de pe fata, nu se ovalizeaza total dar se deformeaza in zona de contact cu solul. Isi revine dupa citeva sute de km dar face ca toate alea pina atunci Mesaj completat De acord cu tine, poti sa le faci cit de tapanoase este nevoie dar nu uita ca la mine unul din bratele furcii spate este cardanul, daca vrei sa faci o interventie la el mai greu sprijinit pe "popi". Cel de pe Louis imi pare o alternativa viabila trebue sa masor sa vad daca 13 cm intra sub motor cind e asezat pe cricul lateral plus suportul.
  5. Oricum chiar pentru cricul respectiv trebue facut un adaptor din cauza tobelor care sunt mai jos decit sasiul/partea inferioara a motorului. Ai idee ce inaltime are cind este strins de tot, trebuie sa masor si eu garda la sol sa vad daca merge.
  6. Bestia este grea, 325 kg cu plinul facut, daca mai ai si pasager si bagaje......... Consumul este mare 8 litri la suta, sper sa am timp sa-i curat si sa-i sincronizez carburatoarele. In manevrele la viteza redusa trebue sa fii foarte atent, in permanenta trebue sa o tii in echilibru, te joci din ambreiaj si accelereatie. Directia este foarte precisa, daca te obisniesti cu ea e ok. Daca ai frinat sa opresti si nu ai roata din fata dreapta, singura chestie este sa nu-ti uiti un picior sub ea si sa tii de ea cit poti si sa o lasi sa se aseze pe protectia motorului (nu ma intreba cum am descoperit asta). Trebue sa fii atent cum o parchezi, niciodata sa nu o asezi cu roata din fata inspre trotuar, cei care o admira vor trebui sa te impinga ca sa o admire si in mers. Strecurat intre masini mai greu, motorul are 98 cm latime. Situatia se schimba la viteze mai mare, este deosebit de manevrabila. trebue sa fii atent in curbe, se apleaca mai mult decit a prevazut proiectantul. Demaraj...am ridicat-o pe roata din spate, obisnuit sa accelerez ca la chinezoaica mea de 150. Cam asta ar fi in mare...Valkirie Rune este un motor sa-l tii seara in sufragerie si ziua sa mergi cu el la parada in frunte!!!
  7. Merci, este o varianta la care trebue sa recunosc nu m-am gindit si trebue luata in consideratie. Pe de alta parte unde mai este placerea de a-ti ridica calul cu scula facuta de tine
  8. Este o masa buna dar am vazut pe un forum (incerc sa gasesc link-ul) ca s-a rupt una din tevile laterale. Ca sa eviti problema trebue sa utilizezi teava de presiune si coturi ambutisate/sudate nu cele standard turnate din fonta. Acelea se vor sparge si risti sa prinzi motorul in brate. Un alt dezavantaj al mesei este ca daca trebue sa schimbi o roata tot iti trebue cric central sau un lift.
  9. Mesaj completat Daca l-as face pe cel pus de tine l-as face ca in pozele astea ... de ce? pentru ca in schita originala arata tija cricului hidraulic iesita foarte mult, ori un cric normal de masina nu are o tija asa lunga decat daca o desfiletezi si pe cea interioara, dar cu motorul pe cricul mare nu vad cum poti face asta, asa ca aduci punctul in care cricul impinge mai jos ... bineinteles ca o sa fie tensiunea mult mai mare in parghiile alea, dar daca e construit cu simt de raspundere ar trebui sa tina, teava rectangulara sa fie cat mai groasa 3-4 mm macar ... Daca ma gandesc mai bine s-ar putea sa imi fac si eu unul, desi parca mai degreaba m-ar tenta o masa desi pentru ea trebuie un cilindru hidraulic mai lung(aproximativ 50cm inchis si 90cm intins la maxim) si nu stiu unde as putea gasi un cilindru hidraulic asa mare + pompa sa ii faca presiune. In poza din dreapta cricul este strins. In cea din stinga este extins. Pirghia care actioneaza levierul are punctul de pivotare cam la 1/3 din lungime, asta inseamna ca pentru 1 cm de deplasare a pistonului vei avea cam 3 cm pe partea bratului de ridicare. Spre exemplu un cric de 2000kg are o cursa a pistonului de aproximativ 20cm. In teorie asta s-ar traduce in 60cm de cursa a elevatorului. cred ca e mai mult decit suficient pentru un lift Mesaj completat Cricul este de 3 tone si ridica lejer in functie de pirghia in punctul de prindere o tona! Eu l-am facut in ideea sa nu fie prea inalt sa pot intra sub moto sport. La tine, cred ca ai cadru leagan si garda la sol este destul de mare. Din pacate nu, trebue facut un adaptor care se fixeaza sub motor si se sprijina pe motor si jugul de fixare al cricului lateral. Ceva ca in pozele atasate Dupa cum vezi poti sa o ridici cu un cric crocodil normal, nu imi dau seama cit de stabil sta dihania pe crocodil Boltul este pus exact in centrul de greutate al motorullui, sta reletiv stabil dar nu stiu daca se preteaza la altceva decit sa o speli bine peste tot, eventual largita baza cricului ca sa-i ofere mai multa stabilitate. Mesaj completat Pe Louis au asa ceva http://www.louis.de/_40e517fe4a349635f629c...tnr_gr=10003303 Problema e ca este relativ scump, te costa expeditia de te indoaie, are 35 kg plus ambalajul, si nu stiu cit de bine este facut
  10. Super scula, pare mai usor de construit decit ce am gasit eu. Ce greutate are motorul si de citeste cricul hidraulic? Mesaj completat Ceva similar cu cel din schita? Ai ceva fotografii?
  11. Merci frumos, asa este, e o bestie frumoasa, 1520cc, 6 cilindri, 6 carburatoare, cardan etc. Partea proasta ca cu plinul facut are 325 kg Mesaj completat O alta imagine cu partile componente ale "liftului "
  12. A construit cineva un "lift" pentru ridicat motocicleta? Valkyria mea nu are cric central si orice operatiune curenta este un chin - in special daca vrei sa schimbi un cauciuc. Am gasit pe internet un plan care cred ca construit cu grija poate fi usor adaptat pentru orice model de motocicleta. Ce parere aveti?
  13. Pot sa va spun din experienta ca metoda este eficienta !!! Al doilea motor care-l am e o Valkyrie standard, are 350kg cu plinul facut. Veneam spre casa si cind sa intru la mine pe strada o "mugitoare" impinge carutul cu doi copii in fata mea la 2m, bineinteles ca Joiana se uita in partea opusa cind a facut manevra. Am frinat cu tot ce am avut la dispozitie si fiind in curba, roata fata virata spre dreapta, Valkyria s-a asezat linistita pe partea dreapta. Nici macar nu s-au zgiriat protectiile de la motor. Am ridicat-o folosind metoda descrisa in tutorial. A fost neasteptat de usor !!! Era si un baiat cu un scuter care a sarit sa-mi dea o mina de ajutor dar pina a ajuns linga mine motorul era drept (Ii multumesc oricum pentru asta dau si o bere daca-l mai vad prin zona !!!) Toate cele bune si sa nu aveti nevoie sa testati metoda !!!
  14. Ma bucur ca esti pe drumul cel bun sper sa recuperezi cit mai repede si sa-ti repari si mobra nu de alta vine vremea frumoasa --- Mesaj completat în 12 Mar 2008 10:47 ------------- Astazi a venit inspectorul de la Omniasig. Contrar celor spuse pe forum, omul nu a comentat absolut nimic, a facut dosarul de daune chiar a mai vazut unele treburi pe care eu nu le-am remarcat. Trebuie sa ma duc la service sa o repun in functiune. A spus ca va merge mai repede daca platesc eu si cu facturile originale se complecteaza o fisa, in teorie primesc banii in 7 zile dar practica a dovedit ca este vorba cam de o luna. Intrucit nu vreau sa-i incarc pe cei de la Motorland cu facturi neachitate la timp, voi plati eu si imi voi recupera paguba de la Omniasig Abia astept sa o repar
  15. Cam ciudat, kitul de lant a venit fara siguranta sau incerci sa introduci siguranta veche? Daca intra asa de fortat verifica atent sa nu fie citeva sutimi diferenta. Nu am intilnit pina acuma un lant la care sa ai nevoie de presa sa-l imbini. Ce producator este?
  16. Ma sperii cind aud, cind am citit am simtit si eu o durere in piciorul sting, cred ca mi-am adus aminte prin ce am trecut si eu, bine, comparativ cu ce mi-ai spus la mine a fost parfum, nu am avut nimic rupt niciodata. Pot sa spun ca am fost baftos, am facut judo de performanta, parasutism, si merg si cu motocicleta. Nevasta-mea ride de mine, burta am, vesta de piele am, pina imi creste barba ca a celor de la ZZTOP o sa fie si alba... Mai ai pina sa alergi, munca multa, strins din dinti si calmante.....stiu cum e, am trecut si eu prin asta, bine nu la nivelul tau. Intreaba-l pe medic daca iti este de folos electrostimulare musculara pentru fesieri. La mine a dat rezultate foarte bune. Daca vrei cunosc o foarte buna instructoare de gimnastica medicala. Ea m-a facut bine si prima data. Pot incerca sa vorbesc cu ea... In rest sanatate
  17. Merci mult ce-i drept am cazut de doua ori din cauza altora dar si cind cad....
  18. Imi pare rau sa aud asta, ai avut fractura? Eu am scapat mai "ieftin", prima oara in 89 am avut luxatie de sold la piciorul sting, practic am avut piciorul smuls din sold. Am stat 3 saptamini in extensie si doua luni in ghips de la piept pina la genunchi. Gimnastica recuperatorie si un aparat de la Electronica Industriala numit Miostim care a facut minuni mi-a salvat piciorul. Aveam masa musculara redusa la 80%. Am recuperat inr-o luna De data asta am avut bafta cu cizmele si protectiile de genunchi si tibie altfel aveam piciorul rupt. Daca ai articulatiile afectate ar fi bine sa cumperi "ciorapi" de neopren care mai preiau din sarcina. In cazul meu deja sunt aproape ok cu glezna dupa 3 zile. Solutia este foarte simpla: Diclofenac unguent (antiinflamator) ciorap gros de bumbac (pentru tenis) ciorap de neopren peste, bicicleta medicinala o ora pe zi si Miostimul cind simti durere in picior. Chiar si la fracturile membrelor este foarte indicata bicicleta medicinala in recuperare. Pe linga faptul ca reda elasticitatea articulatiilor mareste masa musculara a membrelor inferioare, aceasta preluind o parte din sarcina pe oase si articulatii. Sper sa ne vedem sanatosi, nu ezita sa te apuci de gimnastica, un corp obosit elimina si stresul, testata de mine, dupa trei zile de tras de fiare gindurile criminale au disparut..... Multa sanatate
  19. Merci de sfat am sa vorbesc cu cei de la Omniasig luni sa vedem ce se poate face. --- Mesaj completat în 10 Mar 2008 01:20 ------------- Nu ar fi problema sa-l ard, sa-i intentez proces dar timpul pierdut ma sperie ...ma rog se poate ocupa avocatul de asta.... --- Mesaj completat în 10 Mar 2008 01:26 ------------- Pai pot sa-ti spun eu ce se intimpla.... Cind am vazut ca bara se apropie de picior am strigat un "bagamias....." am prins mai bine ghidonul am incercat sa ma duc dreapta mai mult, nu am avut unde ca erau alte masini pe sensul opus dupa care la impact am scapat ghidonul, efectiv am fost aruncat in sus, motocicleta a mers drept, am incercat cind am revenit calare sa prind ghidonul dar nu am reusit....dupa care am purtat-o dragastos in brate vreo doi metri.....
  20. Daca poti inlocuieste ghidonul, nu il indrepta, e posibil sa ai surpriza sa cedeze cind ai mai multa nevoie de el In rest sanatate !!!
  21. Nu stiu ce sa zic, masina era cumparata in leasing si utilizator este o firma, nu era masina personala a individului vorbesc luni cu un inspector de la Omniasig. Banuiesc ca au si CASCO. Sper ca o rezov intr-un fel, oricum nu cred sa coste foarte mult reparatiile. Cu rezervorul este alta problema, Cei de la Motorland nu cred ca mai il au ca piesa de schimb si ca sa-l repar trebuie sa-i chem pe aia doi de la Distrigaz care au sudat cu gaz pe teava... Merci de urari --- Mesaj completat în 08 Mar 2008 22:58 ------------- Merci mult !!!
  22. I-au deschis dosar penal, ramine de vazut daca am mai mult de 10 zile nevoie de tratament se lasa cu puscarie.....daca nu ne intelegem daca este peste 60 zile nici intelegerea nu-l ajuta
  23. Se intimpla din nou......... Am senzatia ca suntem urmariti de ghinion sau de ametiti, incompetenti sau cum vreti sa-i numiti (ma refer la ceilalti participanti la trafic bineinteles). Este un risc asumat bineinteles.... Ieri veneam dinspre Pirgarilor pe Judetului sa ies in Bd. Lacul Tei. La intersectia cu Ghica Tei, cazul clasic, un Logan break iese din dreapta mea, ignora semnul de "Cedeaza Trecerea" si imi ia fata, incerc sa-l evit, eram cu mina pe claxon, faruri aprinse........ Ma loveste in piciorul drept, sunt aruncat in sus, scap ghidonul, motocicleta mai merge cu mine facind echilibristica pe ea incercand sa recuperez ghidonul, inca vreo doi metri dupa care decide ca vrea sa se culce pe partea dreapta. Din nefericire nu am reusit sa-mi scot piciorul la timp de sub chinezoaica si am mai patinat ultimi doi metri cu ea in brate. Din fericire am avut echipamentul de protectie complet. Cizme rigide inalte, protectii de genunchi si tibie care se unesc cu cizmele. Acest lucru mi-a salvat piciorul. Partea proasta este ca am avut jeansii pe mine si nu pantalonii de piele. rezultatul - escoriatii pe partea externa a piciorului drept cam de la o palma deasupra genunchiului pana la sold. Privitorii au sarit sa ma ajute sa ridice motocicleta din bratele mele si m-au asezat "confortabil" sprijinit de un gard. Am sunat la 112 si bineinteles sa-mi anunt sotia ca s-ar putea sa am nevoie de ajutor. Salvarea a venit cam in 10 minute simultan cu politia. Vreau sa multumesc unui motociclist din vecinatate care a venit sa ma ajute, cred ca Cristian il chema (eram cam confuz) In orice caz am scapat destul de ieftin - contuzie forte coapsa dreapta cu plaga escoriata fata laterala, entorsa compartiment extern glezna dreapta. Chinezoaica mea a suferit si ea oaresce "contuzii" cu toate ca am purtat-o grijuliu in brate..... Suport picior si pedala frana spate indoite (cred ca de la impact), rezervor usor infundat, far pozitie usor deformat si ce este mai rau maneta de frina fata rupta. Epopeea continua..... ... asteptat prin spital (nu foarte mult, s-au miscat natural), a venit politia pentru testul obligatoriu cu alcooltesterul si ca sa ma mai insenineze mi-a spus ca soferul Loganului avea permisul suspendat pentru aceeasi contraventie si anume neacordare de prioritate..... Abia acum incepe distractia, avea RCA-ul la Omniasig, am sunat la ei si trebuie sa vina un inspector sa constate daunele (probabil Luni) dupa care service, platit si asteptat inca o luna sa iau banii inapoi. Toate cele bune, asfalt uscat
  24. Comparatie intre scuterele de 250 cc facuta de revista "In Sella". Preturile au toate taxele incluse (in Italia) care sunt foarte apropiate ca ale noastre Aprilia Atlantic 250 - pret 4100 E Pro: Tinuta de strada, Frinare integrala, Prestatii motor Contra: Miscare ghidon limitata, Spatiu sub sa neregulat, Partea dintre sa si ghidon nu prea poate fi utilizata din cauza tunelului central. Honda Forta X - Pret 4790 E Pro: Spatiu sub sa mare, consum redus, suspensii confortabile Contra: Parbrizul jos, acceleratie "linistita", pretul cam mare Kymco Xciting 250 - Pret 3995 E (Taiwan) Pro: Pret jos, Tinuta buna de strada, scut si parbriz eficace Contra: Frinele pot fi inbunatatie, suspensii moi, spatiu limitat sub sa Malaguti Password 250 - Pret 3890 E Pro: Partea dintre sa si ghidon mare, prestatii motor, tinuta de strada Contra: Manevrabilitate, Saua incomoda, Spatiul de sub sa insuficient Piaggio Beverly 250 - Pret 3999 E Pro: Se strecoara bine, Parbriz eficace, Spatiu mare sub sa Contra: Agilitate redusa la viteza mica, Partea dintre sa si ghidon mica, Saua vibreaza Sym Joymax 250 - Pret 3386 E (China) Pro: Pret scazut, Finisaje bune, Foarte comfortabil Contra: Spatiu cam mic pentru picioare, Greutate cam mare, Dimensiuni cam mari Vespa GTS250 - Pret 4345 E Pro: Prestatii excelente, Finisaje bune, Agilitate Contra: Suspensii dure, Spatiul de sub sa insuficient, Pret mare Yamaha XMax 250 Pret 4290 E Pro: Frine sigure, Suspensii bune, Spatiu mare sub sa Contra: Spatiu cam mic pentru picioare, Comenzile pe ghidon cam saracacioase, daca il "calci" cam "bea" Mai gasesc materiale....
  25. Salut, ma cheama Mihai, am 44 ani, am A-ul din '86, B-ul din '91, am avut 3 Mobre, 1 BMW, 2 Oltcit-uri, un Opel Kadett (mai am inca un Oltcit si Opelul), acum am un JL150-7 de la Motorland de care sunt foarte incintat
×
×
  • Creează nouă...