Sari la conținut

SF Moto

Membru
  • Număr conținut

    329
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de SF Moto

  1. 1 oră în urmă, orangefresh2 a spus:

    Salut. Am rasfoit topicul dar nu am gasit ce cautam si pe site ul de la rar nu prea ma descurc cu rubricile acelea. Caut un service autorizat care sa se ocupe cu montarea limitatorului. Dual motors am vazut mai sus dar vreau sa fiu sigur ca am inteles bine.Si pe site la rar ce rubrica trebuie sa selectez sa pot vedea serviceurile care se ocupa cu asa ceva?

     

    http://www.rarom.ro/cs-uploads/modificari_constructive_cluj.html

     

    Pentru alte judete poti cauta modificand rubrica de sus.

     

    In principiu trebuie sa gasesti ca sunt autorizate "L3e/Sisteme mecanice pentru scaderea puterii motoarelor".

     

    Din nefericire Dual Motors nu figureaza ca fiind autorizat legal. Asa ca, indiferent ce scrie pe acilea de Dual ... e cu cantec mare.

     

    Daca cumva esti din Capitala poate te putem noi ajuta. Mai nou avem si punct de lucru in Bucuresti

     

    Detalii de contact pt noi gasesti la 

    https://www.sfmoto.ro/contact

     

    In plus, firma SF Moto este dealer in Romania al firmei care produce limitatoarele:

    https://www.alphatechnik.de/unternehmen/importeure.html

  2. La 02.10.2019 la 12:45, Silver Arrow a spus:

    CB600F are motorul nelimitat de 75kW.

    Drept urmare conform legii, desi poti sa ii faci limitarea la 35kW, intrucat puterea initiala a motorului este mai mare de 70 kW (dublul puterii maxime admise la A2) nu ai dreptul sa o conduci cu permis categoria A2.

    Daca insa ai categoria A si doresti sa ai musai puterea de 35 kW este cu totul altceva.

    La RAR daca ai documentele originale ale sistemului de limitare si documentele de montare originale probabil ca va fi trecuta cu limitare si in CIV facuta de RAR.

     

    Exista posibilitatea ca acea motocicleta sa fi fost produsa de fabrica in versiunea de 35kw, asa ca e inutil sa ne dam noi cu parerea despre ce putere a avut ea initial. Acest lucru este scris in mod explicit in actele motocicletei (cele din Germanica)

    Pe de alta parte , daca motocicleta a fost limitata in Germanica ulterior fabricatiei, prin montarea unui kit de restrictionare a puterii, exista maxime sanse ca RAR-ul sa intocmeasca actele de Romania in varianta cu puterea neredusa. Asta chiar daca motocicleta are kitul fizic montat si toate documentele necesare. Din nefericire in Romania suntem mai catolici decat Papa.

     

  3. Din nefericire RAR-ul nu va accepta acea lucrare. Am foarte multi clienti care au cumparat motocicleta gata limitata de afara, dar cand au fost la RAR au avut neplacuta surpriza sa fie refuzati. Dupa care au mai urmat odata procedura de limitare impusa de RAR.

    Desigur, poti incerca. Poate esti mai norocos. Dar iti asumi riscul de a cheltui de doua ori sumele.

  4. Acum 12 ore, XaeL a spus:

    mda, google is your friend; am gasit rubrica in cauza si am gasit si SF moto:) http://www.rarom.ro/cs-uploads/modificari_constructive_cluj.html

    Instalare:L3e/Tuning/Jante din aliaje usoare.; L3e/Structura exterioara tip cadru pentru protectie la rasturnare; L3e/Dispozitive mecanice de cuplare; L3e/Atase; L3e/Tuning/Elemente ale sistemului de suspensie; L3e/spoilere; L3e/Tuning/Elemente ale sistemului de franare; L3e/praguri laterale; L3e/Sisteme mecanice pentru scaderea puterii motoarelor

    nu gasesc insa Dual Tours in rubrica respectiva...... deloc

     

    Multumesc pt ajutor. Ai fost mai rapid ca mine :)

     

  5. La 18.12.2018 la 11:04, 16EEE a spus:

    Poate gresesc insa, nu RAR-ul stabileste daca limitarea s-a facut sau nu in conditii legale? Tot ce stiu e ca motocicleta mea va fi a 5-a pe anul acesta ce va fi limitata de catre reprezentanta oficiala Yamaha,  Dual Motors, cu kit pus la dispozitie insasi de Yamaha (airbox + ecu) 

     

    nu as vrea sa intru in contradictoriu cu tine, am observat colegi care au dus o lupta grea ca sa demonstreze ca nu doar SF Moto face aceste limitari legal. 

    Nu inseamna ca daca e a cincea e legala. 

    Ba da, RAR este singura institutie autorizata legal in Romania sa stabileasca conditiile pe care le indeplineste un vehicul pt circulatia pe drumurile publice.

    Eu nu ma lupt cu nimeni aici. Eu imi fac treaba legal. Platesc toate taxele si gainariile legale. e Drept ca unii se inversuneaza sa imi demonstreze ca se poate si altfel. Ei bine , da, in Romania se poate si altfel. Dar nu legal. Ca atare, inca odata repet: EU NU MA LUPT CU NIMENI. Pur si simplu imi vad de treaba mea complet legal din punctul de vedere al RAR. Adica privitor la modificarea constructiva a vehicolului numit MOTOCICLETA . Conducerea pe drumurile publice, categoriile pe permis si alte probleme de acest fel nu sunt in sarcina mea si nici a RAR-ului ci a Politiei Romane.

  6. Acum 6 ore, edificultate a spus:

    Facand referire postul de mai sus, vreau sa clarific urmatoarele: 

     

    - Nu sunt eu cel ce are dosar penal, este doar un articol de pe avocat.net, pentru cei ce cred ca pot conduce orice se limiteaza la 25kw/35kw.

    -In acest moment sunt in plin proces de limitare a unei Yamaha MT 07 2018 la A2, pasii pe care ii urmez sunt urmatorii: Aplicarea kit-ului aribox + ECU in reprezentanta Yamaha (Dual Motors) -> programare RAR, sustinere RAR -> schimbare talon. Voila.

    Acuma , ca sa facem o clarificare a clarificarii :

    Ca sa ai motorul limitat legal, este obligator ca firma care monteaza limitatorul sa fie autorizata de catre autoritatea in domeniu (in speta noastra este RAR) pt efectuarea de modificari constructive la motociclete.

    Montajul de dispozitive de limitare a puterii este considerata o modificare constructiva din punctul de vedere al RAR

    Firma Dual Motors nu figureaza pe site-ul RAR ca fiind autorizata de RAR pt montaj lintatoare la motociclete.

    Lista cu firmele autorizate de RAR pt montajul limitatoarelor o puteti consulta pe site-ul RAR.

     

    Ca atare, procedura nefiind indeplinita legal, in caz de necazuri este anulabila !!! Cand poti constata anularea procedurii de limitare? Cand se instrumenteaza un dosar penal care a implicat si motocicleta cu pricina. Asta se poate intampla si daca proprietarul a fost doar usor implicat intr-un accident care a avut urmare o vatamare corporala.

     

    Deci, orice ti-ar spune Dualul, ca ei sunt o derogare de la lege, sau ca au ceva inscrisuri in acent sens, de fapt totul este o vrajeala a lor, ca sa eludeze legea, la intelegere poate cu unii functionari de la institutia menita sa aplice legea. Urmarea? Simpla ! In caz de necaz, toti vor intoarce spatele si pe nimeni nu va interesa nimic. 

    Rezumat : motorul limitat fara montaj in unitate autorizata de RAR pt modificari constructive este limitat la fel de nelegal ca si montajul in garajul din spatele blocului. 

  7. Deci este gresit sa vreau sa dau cat mai putini bani pe ceva cat mai bun? Am gasit pe internet casca de aprox. 300 de lire, la 80. Imi pare rau ca nu pot ajuta piata romana, dar nu e vina mea ca preturile sunt asa cum sunt.

     

    Pai ... ce te impiedica sa o iei pe aia de 80? Da enter cu cardul si vezi tu ce iese !

     

    La un moment dat in viata vei intelege ca aia de 80 costa 80 tocmai pentu ca nu o vezi live ! Si posibilitatea sa iei un mare mumu e maxima ! De aia costa casca aia 80.

    Util

    Niste O-Ring-uri unde as putea gasi in Cluj la bucata? Nu setul de 4xx piese din lidl sau dedeman, caci nu am ce face cu 4xx-5 garnituri. Si nici online, ca nu vreau sa platesc transportul de 5x pretul lor.

     

    In jur de OR13 mi-ar trebui...

     

    Are cineva idee?

    Daca ajungi pe la mine iti dau eu gratis

  8. Aia exista mari sanse sa o cumpar eu. Hai pe la mine cand te intorci.

    Salut,

    Vand Honda CBF 600S, an fabricatie 2004, 27000km, inmatriculata Romania, cu top case Honda.

    Pret 1900 euro

  9. Pentru ca de ce sa plateasca ei ca tu nu ai dat un document asiguratorului sau ai pus ore de manopera fara numar conform cu autodata pentru o operatie de nimic.

     

    Am scris mai sus ca doresc doar "respectand niste proceduri prealabil stabilite" . Adica sa nu se schimbe regulile jocului in timpul meciului. Eu doresc de fapt, sa primesc o aprobare prealabila a reparatiei, dupa care, odata raparat pe baza unui deviz initial aprobat ... sa nu mai existe "sa vezi ... avem o nelamurire..." si alte magarii din astea. Desigur ca dupa ce m-am ars de cateva ori cu asigurarile la motociclete , nu mai repar pe povesti si semnaturi ale asiguratorului, ci doar cu banii clientului, urmand ca acesta sa isi futa creierii cum scoate banii de la asigurator. Aceasta procedura nu e benefica nici pt confratii nostri pagubiti si nici pt mine. In primul caz poate nu au banii de reparatie si atunci eu nu repar precum in al doilea caz clientul se intelege la o suma modica cu asiguratorul, suma din care de regula doar carpeste motorul, iar noi service-urile ne scarpinam in cap. Din toata situatia asta nu castiga doar asiguratorul. Noi motociclistii nu castigam. De aia vreau eu sa ma asigur impotriva hotiilor !!!

  10. Oarecum ontopic : De vreo 3 ani caut in tara asta o firma de asigurari dispusa sa imi asigure (desigur contra unui comision consistent) riscul de neplata al societatilor de asigurari. Adica, mai pe scurt, vreau sa fiu asigurat de catre cineva, ca in cazul in care , respectand niste proceduri prealabil impuse, repar o motocicleta, la decontare sa nu iau tapa sau sa trebuiasca sa ma judec cu firmele de asigurari .

     

    Conform teoriei "corb la corb nu-si scoate ochiul" desigur ca nu vrea nimeni in Romania sa asigure asa ceva.

     

    Oare de ce nu ma mira?

×
×
  • Creează nouă...