Jump to content

turanoid

Membru
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Yahoo
  lehelbalazs@yahoo.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Motocicleta
  hd sportster
 • Numar Moto
  HR 07 NZA

Profile Fields

 • Interests
  cartoons

Recent Profile Visitors

612 profile views

turanoid's Achievements

 1. Merci Binox pt. link;iIeri nu am mai avut rabdare,si m-am dat la o sticla cu tzipirig de vreo zece ani,si-am terminat proiectul.Ideea este ca am crosetat cablu-n pastila sa se auto-blocheze in sarcina,pus in maneta, debreiat vartos de cateva ori,dat jos si securizat prin inmuiere-n cositor.Clatit cu apa bine,uscat,gresat,asamblat.
 2. ....si invatam sa facem martisoare in trend,industriale,cositorite din maruntaie de radiouri vechi . Aveam noi in grup o ,,statie" de amplificare de 10w pt ghitara electrica,crosetata de unu din bloc cu modalitatile anilor 80...scotea atat de mult,incat abia ne acoperea chioraitul matzelor...dar al de adormea cu capu-n-trinsa(n-avea capac),dupa o galeata de borhot,a doua zi n-avea mahmureala...a lins toata aspirina de pe acolo... Azi am fost sa iau clorura de Zn de la Dedeman,si era out of stock...ce naiba,Il baga lumea-n adezivu de faianta,se pare... Zicea cineva de varianta cu epoxi in loc de cositorit.
 3. M-am uitat si eu la clorura asta,azi o s-o incerc ;o sa merg pe-muiatul in cositorul deja topit.
 4. Ala-i evil-ul,flambajul!Am tot pus si eu pastile cu surub acolo unde e sarcina mai mult longitudinala si moderata;jos ,la cutii viteza Dnepr,Simsonuri,etc.As merge pe un cositorit intr-un niplu spita de bicicleta/in tambur,dar prea mica sectiunea pt o zbarlire adecvata;ideal ar fi intoarcerea fiecarui capat fir la 180* si tras cablul in niplu.La aplicatia asta,sarcina e mare.Designul de fabrica este un inel in capatul cablului care culiseaza pe un bolt de teflon de vreo11,5mm;in poza de mai sus este vizibila diferenta dintre maneta HD si una Japo.In manetele mele de motocositoare am avut tot pastile cu surub,dar sarcina era longitudinala pe pastila. Tot indecis pe flux...ala-i cheia sucesului.
 5. Asta-i sigur ca-i de la o fumigena din blocul estic;pare mai de utilaj utilitar,poate o Tula,ceva. Googlizand piata autohtona am dat de ceva flux non-acid,pt. brazare,lucreaza la 500-800 gradeC...la cositorire avem vreo 200;asta nu inteleg,adica nu-si face treaba dacat la 500-800,sau pana aici rezista maclavaisu...BrazeTec H ai zice.
 6. He-he...sacazat cu niste Placebo,aspirina tre sa mearga la orice! Apropos,de la ce-o fi fost maneta asta?cu asta-i fac upgrade-ul;am mers ani de zile cu comenzi de motocositoare-avand domiciliul in zona rurala-dar,din motive de neintegrare sociala,revin la comenzi moto.E de fier,permite un tambur de 8mm in capat cablu;ar fi ca subtirel pe 6.
 7. Asa e,la o sarcina moderata a cablului, merge perfect apa tare+cositor60/40+capat cablu zbarlit,etc,am facut cateva cu succes dar la o aplicatie mai heavy duty,se ingusteaza plaja de erori.Dupa cate vad,cheia succesului este decapantul pt o buna priza ,fara a fi coroziv .Chiar daca-l speli,zona incastrata in cositor poate fi conpromisa.Vreau sa pun o maneta oarecare la ambreiajul de Sportster. Mihai c,...pasta aia pare-se ca-i pt neferoase;as cositori otel de otel.
 8. Stimabili,caut flux decapant in vederea cositoririi cablu ambreiaj.Ar trebui ceva fara acid clorhidric;exclus flux pt.tevarie/instalatii Cu,apa tare,fiere de babe,...Ce alternativa/produs am avea.eventual a-ti incercat?
 9. Korn...slapul se poate folosi si-n loc de stroboscop,daca se doreste...dar e nevoie de inca o persoana,cu ureche muzicala.Se incearca gasirea unui relantiu,se aseaza in genunchi,mana stanga pe platoul aprinderii,dreapta ferm pe sol,ochii inchisi,...Zen...La primul rateu,persoana de langa tine porneste stroboscopul;te percuteaza prompt peste ochi cu slapul(pt mai multa acuratete,talc pe talpa slapului) Se misca aprinderea stanga-dreapta,pina din puzderia de lumini o sa vezi un punct negru,concentric pe pupila...ala-i momentul optim,fixezi aprinderea.Te scoli,multumesti colaboratorului,good to go.
 10. In fct.de distanta la care-ti ejecteaza slapul din picior,in momentul actionarii pedalei de pornire,se retardeaza avansul aprinderii.Pt. acuratete,se da cu talc pe talpa piciorului.Se tine cont de junghiul Dwel;adica reculul resimtit in tibie,si unghiul Dwarf;daca esti f mic de statura,esti pe streasina. Am pus un sovek d-asta mai nou cu led(cu rotor-sistem de prindere- dedicat axei cu came MT10)pe un MT10 autentic,si in 100k km,niciodata n-a mers mai bine.Are vreo 2 luni,si inca nu i-a crapat bobina din kit.
 11. Asa e;metoda slapului la reglat avans,e sfanta.N-ai acuratete garantata in semnele de pe volanta Dnepr,geaba stroboscopul.Un Sovek ma gandeam sa pun pe Simson;e cam pe acolo(cu bunavointa)ca grafic de avans in fct de RPM;avans max 9-10mm la MT,vreo 8 la Simi...
 12. Eheeeei...la diferenta asta de comp.e periculos de mers cu dansa...o sa mergi doar in arc de cerc...trage spre cilindru al nervos. Date jos chiulasele,verificate la etanseitate,cc;pistoanele sa fie la fel...oi fi avand unul concav,haltu convex...lungimea cilindrilor...unul o fi din IKEA,...garniturile,...vreo biela cu doua randuri de cuzineti...
 13. Ala-i!! Daca n-ai diferenta de cel putin 1,5 bari intre cilindri,nu-i MT-u!Tu ai aproape dublu;e din carb-uri;unul fura din compresie,s-o da celuilalt cilindru;se pune carb doar pe ala cu 6 bari,pe celalalt se-ndeasa o muzicuta 2T infasurata intr-o carpa inmuiata in benzina.Personalmente,am avut o singura data 10+bari,cand mi s-a umplut camera de ardere cu apa de ploaie. Eu as reface testul de compresie,(fara carb-uri...)ca-i dubios mega-baru ala de 10+...deja arata in Volti...s-a resetat la 0,la testul nr 2 ?
 14. Suna-l pe tov.Gaspar ;te serveste prompt,di pi stock, cu 2 Pekar-uri, /0744472055/. Pina la unchiu" Dwell,a se face un test de compresie la cilindri;in fct de ce zice barometrul,sti unde si cum te scarpini(te intereseaza mai mult diferenta dintre cilindrii,pt ca MT-u merge oricum si cu compresie negativa)...Arcurile supapelor sint moi,dar se pot cali trecand prin garla fara capace chiulase;se intaresc instant,dar trebuiesc puse repede capacele,pt ca se-nmoaie la loc de la UV. Intr-un registru mai serios,poti pune orice supape,ghiduri,arcuri,daca nu se rezolva platfusul culbutorilor,lucrarea nu este durabila;geometria suprafetei de contact dintre culbutor si basca de pe capatul supapei(dac-o mai ai),e cruciala.Culbutorii nostri dau capace la urechi supapelor,ovalizand rapid ghidurile,etc.
 15. Iote prorocii de SODOM ce-au prezis;se partizaneaza din nou in encalava slava.
×
×
 • Create New...