Sari la conținut

Muretto Grundieg

Super Membru
  • Număr conținut

    1.036
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

5 Urmăritori

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    1985
  • Motocicleta
    Suzuki DR600
  • Numar Moto
    B-02-RZE

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Yamaha XT250, Yamaha TW125

Vizitatori Recenți Profil

1.966 citiri profil

Muretto Grundieg's Achievements

  1. Ca să înțelegi ce se întâmplă acolo, trebuie citit mai mult. E multă teorie care trebuie aprofundată și sincer, după cum te exprimi în scris, îmi vine greu să cred că o vei face. Există și documentație pe net, la liber, în engleză, doar trebuie căutată. Pe vremea mea, echipele de firmă scoteau până în 20 CP dintr-un motor de 50 cmc. E drept că ținea doar cursa respectivă, după care motorul era aruncat dar...plăcerea era mare. Revenind la problema ta, sunt multe lucruri care ar fi putut să nu meargă bine la instalare, mai ales că nu te pricepi. Caută un mecanic cu experiență, revedeți cu atenție procesul și succes!
  2. Mai sunt cativa care vand piese din dezmembrari, chiar zilele trecute era un baiat care vindea doua motoare complete cu 800 lei. Nou nu cred ca vei gasi.
  3. Vorbim totuși de un copil, din punct de vedere legal, imatur și neterminat. Poate vota? Să lăsăm părinților dreptul de a decide, și să nu-l încurajăm, pentru că nici măcar nu-l cunoaștem. Nu vreau să amintesc cazul unui coleg de forum. Andrei 12287, nu pleca urechea la cântecele sirenelor, ai răbdare, așteaptă să faci 18 ani, citește, învață și încearcă să înțelegi lumea în care trăiești. Pe YT totul e minunat, dar noi trăim în lumea reală. Și realitatea e mai dură decât îți imaginezi. P.S. Spun asta pentru că aș putea să-ți fiu nu tată, ci bunic.
  4. @pierrotlefou Haideți, să fim serioși. Vorbim aici de un copil de 16 ani, ce discernământ poate avea?
  5. Ați dat-o-n bălării cu tobe și alte considerente metrologice masculine. Copilu' întreabă cum să-și convingă părinții și voi o dați cu tobele și puterea sunetului. Pe bune, haideți să ajutăm copilul să înțeleagă ce e de înțeles. Că familia e baza societății, că părinților le pasă cel mai mult de tine, și armonia în famile e sfântă. Așa cum ziceam, la o adică, doar familia e lângă tine. Cine știe să explice mai bine ca mine, e binevenit.
  6. Măi, Andrei 12287, nu mai băga bățul prin gard, ascultă-i pe pe părinții tăi! Ei sunt singurii care te iubesc necondiționat. Ei sunt singurii care vor avea grijă de tine dacă se întâmplă ceva nasol. De pe acest forum nu cred că va veni careva la spital să-ți aducă un suc măcar. Și ei au dreptate dar ai răbdare, timpul le va rezolva. Ia-o ușor, fără grabă. Tractorul nu înseamnă nimic față de o mârțoagă de 12 CP. Iar treaba cu ”nu doresc viteză” e abureală. Dacă nu dorești viteză, mergi pe bicicletă...
  7. @ulei_motoCum? Nu te-a fugărit nici un dulău? Ai prins ziua lor liberă
  8. Afacerea necesită un studiu de fezabilitate în prealabil. Se pleacă de la câți clienți potențiali sunt în zonă, ce profituri se estimează și în cât timp se va amortiza investiția. Vezi ce iese, vezi dacă îți permiți și pe urmă poți să te apuci de celelalte spuse de colegi. Poți să te aștepți la tot felul de controale, inclusiv de la Poliție care vor să știe dacă nu repari ceva accidentat fără autorizație. Am deschis un service auto de la zero, și l-am închis după doi ani, deci nu vorbesc din cărți ci din experiență.
  9. Cel de la Ignitech pare la fel de scump, aprox. 150 euro, daca nu gresesc.
  10. Degeaba zici că ai căutat, ”dar în zadar”. N-ai căutat bine sau deloc. Colegii care ți-au răspuns au dreptate. Și Poliția poate să te verifice dacă chiar vrea. Are tot ce-i trebuie la dispoziție, nici nu-ți imaginezi cât e de simplu. Doar să vrea....
  11. O să deschizi tu alt capitol. Eu m-am dus ieri la sediul cel nou al celor de la Indian și Royal Enfield. A trecut femeia de serviciu după mine cu mopul și a șters balele lăsate de mine. Mi-a făcut cu ochiul Royalul ăla Himalaian. Doi ani garanție. Ziceau băieții că au vândut 22 de bucăți într-o lună (Indian + Royal). Oare chiar așa bine să meargă?
  12. Acum, nu trebuie să vă supărați. Nu orice propunere este votată cu majoritate. Țin minte că m-am uitat și eu pe hartă unde e Malmedy, mi-am dat seama că nu-mi ajung 3 zile să fac 4200 km și m-am lăsat păgubaș. Vedeți? Aveți un răspuns, deci mai sunt speranțe.
  13. Din contradicții se naște adevărul. Pace tuturor! Sper că ați trecut pe sub masă! Se zice că ți se împlinesc toate dorințele dacă treci pe sub masă. Are cineva experiențe de acest fel? Să le împărtășească! O să încep chiar eu (hai, nu mai întrebați de stacane!) și povestea e următoarea: Veneam de la Constanța prin 1994, cu o ”bijuterie” de Renault 18 GTX, ce n-a văzut Parisul, motor de 2 litri, benzină, 104 CP bătea ușor la poponeață cam toate mașinile de pe drum... Dar asta a fost până la un punct când s-a oprit și n-a mai vrut să facă nimic. Radio, lumini, ioc! Motor ioc! Pentru că eram băiet isteț pe vremea aia, l-am rugat pe un nene să cheme o platformă din Cernavodă, să ajung și eu acasă, că tocmai începuse să plouă. Fapt e că nevoia te învață. O dată mi s-a luminat mintea și am pus mâna pe masă! Nu n-am trecut pe sub ea, dar îmi venea s-o pup atunci. Am rezolvat problema șurubului cu rugină, strâns gigea și când a apărut nenea cu platforma, motorul a pornit și totul a revenit la viață. Scuze de off topic, nu m-am putut abține.
×
×
  • Creează nouă...