Sari la conținut

moshulette

Membru
  • Număr conținut

    42
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Motocicleta
    Hoda VT750 C Shadow

moshulette's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Sper doar ca riderul sa nu se multumeasca doar sa isi recupereze banii / sa isi repare moto si sa marga pana in panzele albe in ceea ce priveste pedepsirea taximetristului. Trebuie date exemple. Oamenii astia stiu doar de frica... Daca se vede unul suspendat pe viata, altii o sa caste mai bine ochii/o sa respecte legile... Este doar o parere...nu dati cu parul! Multa sanatate si drumuri bune fara incidente! Asfalt uscat!
  2. Buna ziua, M-am mutat de curand in Bucuresti din Constanta si imi caut grup pentru plimbari scurte/lungi/iesiri scurte in oras. Eu nu cunosc nici un biker in bucuresti. Calul pe care il calaresc este o Honda Shadow AERO 2005 luata din UK (York). Am mers un an cu ea prin Scotia pentru ca acolo am locuit in timpul studiilor. Cand a venit momentul sa ma intorc in tara am refuzat sa o pun pe platforma. Nu ii sta bine unui motor urcat pe patru roti.... Asa ca am decis sa vin calare. Evident, am avut parte de peripetii; peripetii pe care as prefera sa le discut fata in fata. )) So, daca vreti sa includeti un lone wolf in haita... Razvan Vreau pe FB. sau 0755 123 818 pe tel/whatsapp. Ride on si asfalt uscat!
  3. De o plecare organizata din Constanta stiti ceva? Daca nu este, eu vin separat. Banuiesc ca pot veni chiar daca nu fac parte din MC/RC, nu?
  4. Ups, nu citisem titlul. te referi la filmarile de la jurnalul national ? de pe alea nu stiu ce se vede. poti sa te uiti daca vreun magazin are camerele indreptate spre sens si sa vorbesti cu cei de acolo.
  5. Multumesc mult! Ce vreau eu sa te intreb este daca tu ai completat V5C ala si ai primit certificate of registration pe numele tau? in acel certificate of registration este o rubrica "notification of permanent export" pe care trebuie sa o trimit la ei (cred ca pentru radiere - nu stiu daca trebuie sa imi dea o hartie in schimb). Moto este inmatriculata in UK pe numele meu. Deci banuiesc ca nu mai imi trebuie act de V-C, nu? Cu asta sunt eu putin in ceata. Multumesc!
  6. Scuze daca a mai fost postat, dar nu am gasit asta pana acum. daca a mai fost, va rog sa ma indruamti si sa inchideti topicul, cu scuzele de rigoare. Am cumparat un moto Second Hand de la un dealer din York (UK) si am toate actele necesare in vederea circularii pe drumurile publice in UK (si in alte parti). Ideea e urmatoarea: eu imi termin studiile aici in August si vreau sa ma intorc in Romania cu tot cu moto. Am intrat pe diverse forumuri si am vazut partial ce acte imi trebuie. Stiu ca trebuie sa trimit autoritatii de aici un formular 'Notification of permanent export'. Eu mai am factura de cumparare (nu se face contract de vanzare-cumparare aici) si certificatul de inmatriculare. Am citit undeva ceva legat de cartea de identitate a vehiculului. Nu am asa ceva... nici nu stiu daca emit astia ceva de genul. Seria sasiului este scrisa in 'Certificate of registration'. Ce ar mai trebui sa fac? Multumesc! L.E.: hai ca dupa zile de cautat pe forum am gasit unde nu ma asteptam...pe site-ul RAR: Pentru vehiculele utilizate care au fost înmatriculate ultima dată într-un Stat membru al Uniunii Europene, aflate însă la prima înmatriculare în România, R.A.R. va elibera cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.), va efectua inspecţia tehnică periodică şi va certifica autenticitatea vehiculului. [...]. In legatura cu celelalte acte, ar mai fi ceva ce trebuie sa cer de la englezi? sa nu ma trezesc ca sunt in ro si tre sa duc moto pe undeva sa il verifice.
  7. Am editat, ca am vazut dupa ca s-a mai postat de cateva ori acelasi lucru... :))
  8. Prin ceea ce am scris am vrut sa arat ambele posibilitati in limita informatiilor de care dispun (doar filamrea video). Este clar ca motociclistul avea viteza mult prea mare....din ce se vede in poza de pe google maps, sensul este unul mic, nu este unul gen arcul de triumf (daca rondul respectiv ar fi fost sens) in care sa ai timp sa reaccelerezi. Am mai spus ca este posibil ca duduia sa nu se fi uitat in stanga pentru ca am fost pusa exact in situaita respectiva.... eu circulam in sens cu 20 la ora (era un sens strans si viram) si vine o tanti cu masina spre mine dupa ce mai inainte dadudse prioritate uni camion....a trebuit sa ma arunc pe jos ca altfel ma lovea direct in picior. Reactia ei a fost destul de socata si mi-a spus ca nu m-a vazut...tremura toata. Dar eu nu inteleg si rog pe cineva cu mai multa experienta ca mine, cum ar fi Kevinn (tot respectul am mai vazut postari de ale tale), sa imi explice ce este in mintea oamenilor respectivi cand se apropie de o intersectie si intra in ea cu viteza. am mai vazut astfel de oameni si in alte situatii...el nu este singular. Dispare instinctul de conservare, dispare atentia, sau apare mentalitatea 'mie nu mi se intampla nimic'? Kevin, eu nu am o vitezana si merg de placere. Pana acum, multumesc lui Dumnezeu, am ajuns intreg acasa pentru ca sunt absolut paranoic in fiecare intersectie, inclusiv in situatiile in care eu merg pe drumul cu prioritate pe banda 1 si ma apropii de o straduta de pe care ar putea iesi o masina...am mai vzut situatii in care unii soferi isi scot botul pana pe sumatea benzii 1 (ori ca nu au fost atenti, ori cu scopul de a vedea dupa masina cretinului care a parcat-o fix in intersectie)
  9. imi dau si eu cu parerea de incepator pe moto, imi cer scuze daca deranjez. Sunt tanar, am permis B de 4 ani, si o suta de mii de km parcursi (avand in vedere ca in ultimul timp nu prea mai merg cu masina). In sens, evident incetinesti si te uiti in stanga. Daca ai timp sa te bagi fara sa incomodezi ep nimeni te bagi, evident. Individa din masina este clar ca nu a vazut ca vine ceva spre ea pentru ca mergea mult prea incet; in caz contrar, ori accelera si taia fata, oris e oprea. Acum sutn 2 variante: 1) nu s-a uitat in stanga; 2) s-a uitat dar nu l-a vazut pe ala de pe moto venind avion. Problema e ca el a lovit-o pe ea in spatele masinii cu o viteza destul de mare...adica celalalt rider cum de a avut timp sa opreasca inainte de sensul giratoriu.... Se poate da o culpa comuna....riderul pt viteza, ea pt neacordare de prioritate. Dar stau si ma intreb: unii oameni nu au insitnctul de conservare? Eu incetinesc in fiecare sens chiar daca e gol si ma uit de minim 2 ori ca cine stie de unde vine unul cu o masina si ma ia pe sus... sa fie doar din cauza faptului ca merg din August pe moto (am mers si in perioada de iarna cand nu a fost zapada)? ATENTIE MARE si poate am putea sa ne imaginam ca suntem invizibili. Doamne Ajuta sa nu mai auzim de incidente! Asfalt uscat!
  10. Multa sanatate riderului. Cu campaniile impotriva taximestristilor sau de constientizare nu prea rezolvam nimic. Aici e problema...le intra pe o ureche si le iese pe alta. Trebuie loviti unde ii ustura:la bani. Trebuie sanctiuni mult mai mari si sa se aplice foarte drastic.
  11. RIP! Din ce se vede in filmare... ala nu prea arata a cauciuc explodat! Poate altele sa fie cauzele. Oricum din ce am vazut saptamana asta, imi mai e si frica sa mai ies cu moto. Off-topic; Prea multe accidente care puteau fi evidate daca atat noi cat si cei cu masini am avea putin bun simt! Inteleg ca este impulsul ala de a baga mana in gaz... dar ar trebui stapanit. Adica nu noaptea cand pot fi tot felul de nimicuri pe strada dar pe care nu le vezi. incercati o autostrada, un circuit, un drum larg si liber... Acum ma refer si la accidentul din piata victoriei... Orasul nu este locul pentru asa ceva... va rog sa nu imi sariti in cap! Sa ne auzim cu bine!
  12. Eu cred ca ady_nsr a vrut doar sa sublinieze faptul ca trebuie sa fin de n-spe mii de ori mai atenti! Nu trebuie sa sarim in sus si sa fim hateri. Pana la urma suntem colegi! Asfalt uscat si Doamne ajuta sa ne auzim numai cu bune!
  13. Eu as merge la sonisphere dar nu am cu cine ((, evident as merge cu moto! Mai este cinea in din Scotia care ar merge sau pur si simplu ar vrea sa iasa la un 'ride'? nu numai la festivaluri...oricand!
  14. multumesc mult! rezervorul banuiesc ca era de 14l + inca 4l rezerva? incerc sa fac calculul pentru a imi da seama de 'range'...cat pot sa merg pana realimentez. Sunt putin nsigur pe calculele mele pentru ca am avut incidentul descris mai sus... Multumesc inca o data!
  15. Buna ziua, Am un honda shadow vt 750c 2004 si acum ceva timp era sa fac pana prostului...am calculat gresit cata benzina mai aveam in rezervor (noroc ca robinetul era pe on si nu pe res). As vrea sa ii intreb pe posesorii de Shadow care este consumul lor! imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie! Multumesc!
×
×
  • Creează nouă...