Sari la conținut

bobbyshomerul

Membru
  • Număr conținut

    17
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://www.auto-trend.ro
  • Yahoo
    bobbyshomerul@yahoo.com

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Campina
  • Motocicleta
    nu am

bobbyshomerul's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. daca dracovenia functioneaza si tu esti multumit restul nici nu conteaza
  2. @ tiranspider cred ca te referi ca se poate face si fara tranzistori si alte relee legand comanda releului direct la butonul de semanlizare - ok, dar plusul acela comun din butonul de semnalizare nu trece prin releul de semnalizare? nu este intermitent ? la masini asa este (cel putin la unele din ele) aici intervin tranzistorii colegului George care impreuna cu un condensator si vreo 2 rezistente au rol de intarziere ca sa nu blinkane si proiectorul odata cu semnalizarea... deci modulul lui se baga pe cele doua fire de la semnalizare. oricum una peste alta doo relee in plus (paraerea mea) ) tranzistorii pot comanda direct cele doo relee "de protectie" sau cele doo relee de pe modul pot comanda direct becurile, oricum tot aia e ) sau ca sa fie si mai hotz in loc de cele 4 relee pui 2 mosfeturi si ai si fade la stingere
  3. da, pana la urma am inteles, modulul de cornering vine pus pe firele alea doua de la butonul de semnalizare si are doua relee care comanda doua relee care comanda becurile. intrerupatorul de pozitie este inutil din moment de butonul celalat are 3 pozitii ON/OFF/ON . iar doua sigurante de 10A este prea mult, una era suficienta sau doua de 5A (un bec de 55W consuma 4.5A la 12V)
  4. tot nu am inteles rolul lor dar principalul este ca tie iti functioneaza asa deci nu ma mai amestec. bafta.
  5. nu prietene ala este un banal releu electromagnetic "auto" , nu are nimic "de protectie" in el, se foloseste cand vrei sa comanzi un consumator de putere ex. bec de proiector de 55W folosind un circuit de putere mica ex iesirea unui PIC. are rol de comanda/separare circuite daca vrei dar nu de protectie. si de ce iti trebuie 4 ? ( doua relee de protectie, doua relee de comanda,) modulul meu are 2 astfel de relee cum le spui tu de protectie si atat, cu ele PIC-ul comanda becurie )
  6. PIC-ul interpreteaza semnalele de la senzor si actioneaza releele de la proiectoare, nu am spus ca tine loc de releu "de protectie" eu am acest modul cornering pe masina si nu are niciun releu "de protectie" are in schimb doua relee normale care aprind proectoarele stanga sau dreapta, defapt electrician auto fiind, pot spune ca nu am auzit in viata mea de acest releu "de protectie" ... defapt in ce consta si ce rol are acest releu, pe cine protejaza si impotriva cui ?
  7. ce inseamna releu de protectie, si de ce doua ? ai nevoie de : 1. un dispozitiv care citeste directia (senzor) - poate fi magnetic, optic sau niste contacte mecanice chiar si inpuls de la semnalizare, 2. un microcontroler care sa interpreteze senzorul (+ soft) 3. doua relee (stanga sau dreapta) comandate de microcontrolerul de mai sus apoi ai 2 fire de alimentare (+ si -) 2 iesiri (stanga si dreapta) un fir pt aprins ambele proiectoare si un fir de comanda (optional) de la faza lunga - in total 5 (6) fire electrica nu cred ca e foarte complicata, trebuie identificate doar cele 5 fire, ceva mai greu cred ca ar fi montarea senzorului - as estima maxim 2 ore (documentarea prealabila nu se calculeaza la timpul de executie )
×
×
  • Creează nouă...