Sari la conținut

Tibi.

Membru
  • Număr conținut

    30
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Timisoara
  • Motocicleta
    Mobra Turist

Informații profil

  • Interests
    Motociclete/BMW

Tibi.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Si eu intampin probleme la cutia de viteze si capacul+arcurile buclucase. Pana acolo m-am ajutat de tot felul de scheme, poze gasite pe net cu motoare de Mobra desfacute/defecte si tot soiul, un desen de pe Google cu motorul explodat. Saptamana asta termin de vopsit ce mai e pe la el, apoi incep montarea. Revin cu poze.
  2. Intrebasem in ideea ca ma gandeam din diverse motive, ca poate esti vreun smecher(ironie) d-asta cu scuter de 150 pe primarie care o arde fara maini pe ghidon printre babele care pleaca de la biserica, pana la aprozar sa-si ia o sticla de bere. Stii ce? Am ghicit... Acum am vazut ca esti din Berceni. Eu credeam ca starea tehnica se verifica cu ambele maini pe ghidon, sau cu una. Cat timp te simti in siguranta cu cel putin o mana, de ce te-ar manca in poponeata sa mergi fara? Inca putin si sarim pe ele in picioare pe sa, in mers, sa vedem daca sunt bune suspensiile.
  3. Da` de ce ai lua amandoua mainile de pe ghidon?
  4. Motorul se invarte, cutia are ceva probleme? Daca e ok, as dori sa-l rezerv. Multumesc!
  5. Calatoria continua: Curatat cadru: Curatat si vopsit aripa fata: Curatat, lipit, capsat/nituit saua:
  6. Doar motoarele, cadrul si restul pieselor le pastrez. Au cutiile de viteze defecte, ceva probleme la magnetou si lipsesc carburatoarele de pe ele. Revin maine cu poze.
  7. Salutari! Caut un motor de Mobra, indiferent de model. Ma intereseaza doar sa schimbe bine cutia si aprinderea sa fie functionala, in rest poate sa aibe compresie sau nu. Doresc doar in Timisoara sa vad despre ce e vorba. Astept mesaj. Multumesc!
  8. Dezmembrez 2 motoare Mobra Turist doar in Timisoara.
  9. Multumesc, Pinnochio! Buna nu stiu daca a fost, dar frumoasa da...
  10. Multumesc, Lupule, voi avea nevoie pentru ca imi lipsesc multe! Voi face o mica lista cu ce imi trebuie la partea mecanica atunci cand am sa incep asamblarea. :beer: Am terminat demontarea pieselor si am inceput sa le curat. Unele nu au iesit cum imi doream, dar e ok pentru inceput...
  11. Tibi.

    Jawa

    Salut, baieti! Imi puteti spune ce motor e acesta? Stiu doar ca e de Jawa si am presupus ca de Babetta. Poate stiti voi ceva mai multe despre el. Daca e cineva interesat sa ma scape de el, cu atat mai bine, ii voi face poze mai detaliate si voi sorta ce e bun si ce nu. Multumesc!
  12. Cu siguranta voi avea nevoie, Marian. Multumesc! » Post actualizat in 18 Apr 2015 15:09 Am inceput demontarea motorului. Am pus toate maruntisurile intr-o cutie, urmand a fi mutate intr-un recipient mai mare unde le voi degresa, spala si apoi refolosi ce este bun. Cele doua motoare sunt destul de chinuite si pe masura ce le desfac, observ tot mai multe lipsuri si defecte iremediabile asupra unor piese. Din pacate, vremea rea si frigul m-au impiedicat pe ziua de azi sa fac mai mult... Va urma... » Post actualizat in 19 Apr 2015 13:17 Aveti idee daca pot gasi un manual de reparatie pentru asa ceva? As avea nevoie pentru cutie... Nu am vazut nicaieri si momentan ma ajut de unul de Zundapp care are motorul similar cu cel de Mobra. Sau vreun alt model care se aseamana cu Mobra si care imi e de folos? Merci! » Post actualizat in 22 Apr 2015 15:35 Am desfacut cele doua motoare, din pacate unul din ele e spart si nu voi folosi decat piesele bune din cutia de viteze, cilindru/piston... Motorul complet e in stare buna si urmeaza sa fie refacut. Momentan sunt in cumpana daca vreau sa trec la aprindere electronica sau sa raman la platina, desi talpile magnetoului frecau pe magnet si au lasat niste santulete nu foarte adanci in material... Mi-am sortat piesele, ce e bun refolosesc iar ce e uzat sau cu filet deteriorat, aruncat. Urmeaza curatarea pieselor, inlocuirea simeringurilor si rulmentilor.
  13. Salut, baieti! Sper sa nu va plictisesc cu micul meu topic... In continuare va voi arata ceea ce-mi doream sa fac de ceva timp, sa reconditionez de la zero o motocicleta veche. Este vorba despre una destul de rara cred eu, nu am gasit prea multe chestii pe net despre ea si anume, Mobra Tourist. Nu stiu sa va spun prea multe, doar ca e completa, saua nu are rupturi, cadrul nu e indoit, doar rezervorul are mici indoituri iar aripile nu sunt ruginite, vopseaua in stare bunicica unde mai pun are si manualul utilizatorului. Deocamdata, nu ma voi ocupa de cadru pana nu termin cu motorul care trebuie desfacut complet, curatat si montat cum trebuie. Acesta a fost folosit pe un motocultor si e destul de forjat, iar cutia de viteze e si ea demontata si cu ceva defecte. Odata cu Mobra mi-a fost dat si un alt motor, in mare parte complet dar nefunctional si facut bucati dar in stare buna si sper ca din doua rele sa fac unul bun. Din pacate nu are acte si intentionez sa cumpar un cadru cu acte, ori doar hartiile pentru ca vreau sa il folosesc dupa ce e gata. Daca aveti ceva sugetii de unde as putea gasi, v-as fi recunoscator. Mai am nevoie si de un manual de reparatii eventual, pe net nu am gasit motorul facut bucati, doar manual de intretinere care nu prea ma ajuta... Din ce mi-am planuit, sper sa realizez cat mai multe intr-un timp cat mai scurt din urmatoarele: refacut motor si cutie de viteze, curatat si reglat carburator, lant nou, cauciucuri+camere, instalatie electrica noua, schimbat toate gumele de pe ea, cablurile de frana/acceleratie si vopseaua daca e in stare grava. Voi reveni cu poze sambata cand voi incepe sa desfac motorul. Sper sa va placa. Merci!
  14. Astept, dar parca n-as mai astepta, mai ales ca am citit topic-uri pe net despre Blitz care anuntau inca din vara anului trecut ca vor avea A2... La unele scoli la care am sunat au spus ca nu se renteaza, ca nu-si vor lua motoare etc. Curios totusi, legea asta are un an cred si ma gandeam ca o sa fie bataie intre scoli la oferte. A trecut un an si nimic...
  15. Nici cei de la Tudo nu stiu cand o sa aibe A2...
×
×
  • Creează nouă...