Sari la conținut

Tibi.

Membru
  • Număr conținut

    30
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Tibi.

  1. Si eu intampin probleme la cutia de viteze si capacul+arcurile buclucase. Pana acolo m-am ajutat de tot felul de scheme, poze gasite pe net cu motoare de Mobra desfacute/defecte si tot soiul, un desen de pe Google cu motorul explodat. Saptamana asta termin de vopsit ce mai e pe la el, apoi incep montarea. Revin cu poze.
  2. Intrebasem in ideea ca ma gandeam din diverse motive, ca poate esti vreun smecher(ironie) d-asta cu scuter de 150 pe primarie care o arde fara maini pe ghidon printre babele care pleaca de la biserica, pana la aprozar sa-si ia o sticla de bere. Stii ce? Am ghicit... Acum am vazut ca esti din Berceni. Eu credeam ca starea tehnica se verifica cu ambele maini pe ghidon, sau cu una. Cat timp te simti in siguranta cu cel putin o mana, de ce te-ar manca in poponeata sa mergi fara? Inca putin si sarim pe ele in picioare pe sa, in mers, sa vedem daca sunt bune suspensiile.
  3. Da` de ce ai lua amandoua mainile de pe ghidon?
  4. Motorul se invarte, cutia are ceva probleme? Daca e ok, as dori sa-l rezerv. Multumesc!
  5. Calatoria continua: Curatat cadru: Curatat si vopsit aripa fata: Curatat, lipit, capsat/nituit saua:
  6. Doar motoarele, cadrul si restul pieselor le pastrez. Au cutiile de viteze defecte, ceva probleme la magnetou si lipsesc carburatoarele de pe ele. Revin maine cu poze.
  7. Salutari! Caut un motor de Mobra, indiferent de model. Ma intereseaza doar sa schimbe bine cutia si aprinderea sa fie functionala, in rest poate sa aibe compresie sau nu. Doresc doar in Timisoara sa vad despre ce e vorba. Astept mesaj. Multumesc!
  8. Dezmembrez 2 motoare Mobra Turist doar in Timisoara.
  9. Multumesc, Pinnochio! Buna nu stiu daca a fost, dar frumoasa da...
  10. Multumesc, Lupule, voi avea nevoie pentru ca imi lipsesc multe! Voi face o mica lista cu ce imi trebuie la partea mecanica atunci cand am sa incep asamblarea. :beer: Am terminat demontarea pieselor si am inceput sa le curat. Unele nu au iesit cum imi doream, dar e ok pentru inceput...
  11. Tibi.

    Jawa

    Salut, baieti! Imi puteti spune ce motor e acesta? Stiu doar ca e de Jawa si am presupus ca de Babetta. Poate stiti voi ceva mai multe despre el. Daca e cineva interesat sa ma scape de el, cu atat mai bine, ii voi face poze mai detaliate si voi sorta ce e bun si ce nu. Multumesc!
  12. Cu siguranta voi avea nevoie, Marian. Multumesc! » Post actualizat in 18 Apr 2015 15:09 Am inceput demontarea motorului. Am pus toate maruntisurile intr-o cutie, urmand a fi mutate intr-un recipient mai mare unde le voi degresa, spala si apoi refolosi ce este bun. Cele doua motoare sunt destul de chinuite si pe masura ce le desfac, observ tot mai multe lipsuri si defecte iremediabile asupra unor piese. Din pacate, vremea rea si frigul m-au impiedicat pe ziua de azi sa fac mai mult... Va urma... » Post actualizat in 19 Apr 2015 13:17 Aveti idee daca pot gasi un manual de reparatie pentru asa ceva? As avea nevoie pentru cutie... Nu am vazut nicaieri si momentan ma ajut de unul de Zundapp care are motorul similar cu cel de Mobra. Sau vreun alt model care se aseamana cu Mobra si care imi e de folos? Merci! » Post actualizat in 22 Apr 2015 15:35 Am desfacut cele doua motoare, din pacate unul din ele e spart si nu voi folosi decat piesele bune din cutia de viteze, cilindru/piston... Motorul complet e in stare buna si urmeaza sa fie refacut. Momentan sunt in cumpana daca vreau sa trec la aprindere electronica sau sa raman la platina, desi talpile magnetoului frecau pe magnet si au lasat niste santulete nu foarte adanci in material... Mi-am sortat piesele, ce e bun refolosesc iar ce e uzat sau cu filet deteriorat, aruncat. Urmeaza curatarea pieselor, inlocuirea simeringurilor si rulmentilor.
  13. Salut, baieti! Sper sa nu va plictisesc cu micul meu topic... In continuare va voi arata ceea ce-mi doream sa fac de ceva timp, sa reconditionez de la zero o motocicleta veche. Este vorba despre una destul de rara cred eu, nu am gasit prea multe chestii pe net despre ea si anume, Mobra Tourist. Nu stiu sa va spun prea multe, doar ca e completa, saua nu are rupturi, cadrul nu e indoit, doar rezervorul are mici indoituri iar aripile nu sunt ruginite, vopseaua in stare bunicica unde mai pun are si manualul utilizatorului. Deocamdata, nu ma voi ocupa de cadru pana nu termin cu motorul care trebuie desfacut complet, curatat si montat cum trebuie. Acesta a fost folosit pe un motocultor si e destul de forjat, iar cutia de viteze e si ea demontata si cu ceva defecte. Odata cu Mobra mi-a fost dat si un alt motor, in mare parte complet dar nefunctional si facut bucati dar in stare buna si sper ca din doua rele sa fac unul bun. Din pacate nu are acte si intentionez sa cumpar un cadru cu acte, ori doar hartiile pentru ca vreau sa il folosesc dupa ce e gata. Daca aveti ceva sugetii de unde as putea gasi, v-as fi recunoscator. Mai am nevoie si de un manual de reparatii eventual, pe net nu am gasit motorul facut bucati, doar manual de intretinere care nu prea ma ajuta... Din ce mi-am planuit, sper sa realizez cat mai multe intr-un timp cat mai scurt din urmatoarele: refacut motor si cutie de viteze, curatat si reglat carburator, lant nou, cauciucuri+camere, instalatie electrica noua, schimbat toate gumele de pe ea, cablurile de frana/acceleratie si vopseaua daca e in stare grava. Voi reveni cu poze sambata cand voi incepe sa desfac motorul. Sper sa va placa. Merci!
  14. Astept, dar parca n-as mai astepta, mai ales ca am citit topic-uri pe net despre Blitz care anuntau inca din vara anului trecut ca vor avea A2... La unele scoli la care am sunat au spus ca nu se renteaza, ca nu-si vor lua motoare etc. Curios totusi, legea asta are un an cred si ma gandeam ca o sa fie bataie intre scoli la oferte. A trecut un an si nimic...
  15. Nici cei de la Tudo nu stiu cand o sa aibe A2...
  16. Repet, in momentul de fata sunt interesat de 125cc. Ce trece, iau in calcul, dar nu pentru acum... Acum vreau doar ceva pe care sa ma invat si prefer sa fie vechi din diverse motive, fie pentru ca sunt ieftine, fie ca sunt frumoase, fie ca poate vreau sa ma temperez din cauza limitarilor capacitatii, fie ca daca le trantesc n-o sa ma coste o avere piesele. Deci, o trocaleta sa ma duca din A in B rezonabil pentru drumurile ce le avem, nu-mi trebuie viteza, depasiri. Pentru astea am masina... Fiabilitatea a ajuns sa nu ma intereseze, vreau sa invat si mecanica moto. Recomandari de pocnitori d-astea ?
  17. Putin insemnand patru ani. Sau doi de A2.
  18. Proxi, asa mult consuma o saracie de 125 ? Credeam ca 4 e oarecum rezonabil, poate putin cam mult...e un motor mic totusi. Ciprian, nu mi-e frica de greutatea motocicletei. Socialistele nu sunt noi si la banii pe care vreau sa-i dau stiu ca voi gasi doar conserve, dar cu putina grija si niste piese bune, cred ca le mai pot folosi ceva timp. Imi place cum arata MZ-ul ala, e chiar frumusel. Stiu ca toti aspiram la ceva mai bun, mai nou...dar mie astea-mi plac. Multumesc de urari !
  19. Acum daca dau de A1, dupa doi ani pot da direct pentru A sau chestia asta e valabila doar daca ai A2 ?
  20. Sunt prins cu lucrul iar programul de acolo nu-mi permite deplasari in afara localitatii din pacate...
  21. Merci de raspuns, Rares. Chiar citisem ieri dupa ce am sunat indignat la mai toate scolile din Timisoara ca erau baieti care faceau fie la Arad, fie la Oradea. E ridicola situatia... Prefer sa astept totusi o luna sau doua pana vor obtine autorizatiile cei de la Blitz. Ori, nu stiu...Chiar nu vad sa ma deranjeze limitarea de cilindree si putere, cum ziceam, imi plac motoarele vechi si lenese. Acum chiar ma gandesc daca o sa merite sau nu asteptarea avand in vedere ca tipa ce mi-a raspuns la telefon nu stia nici ea exact. A fost un raspuns gen "Avem in plan luna viitoare, dar nu stim sigur, poate si peste doua sau trei luni."
  22. Mihai, pune-te in locul meu. Cand ma gandesc ca o luna sau chiar doua nu e asa mult de asteptat, dar nu e sigur ca voi avea unde sa dau de A2. SuzukiRf600R, voi incerca sa am totusi rabdare. Doar voi incerca, poate ma pricopsesc cu o coaja saptamana viitoare. Intre timp mai astept recomandari de socialiste daca aveti. Multumesc !
  23. Nu sunt, am sunat la toate scolile posibile si imposibile... Doar Blitz va avea in lunile ce vin, dar nu stiu nici ei cand. Cum ziceam, o viteza decenta de 90 macar nu s-ar prinde cu o socialista ? Totusi, daca dau A2, voi mai astepta sa strang bani si pentru un motor mai mare si va trece sezonul, iar eu cum nu mai am rabdare cred ca si 125 e suficient, nu vreau sa ma avant inca de la inceput. Merci de raspuns !
  24. Salut baieti ! Va voi plictisi putin cu niste intrebari, astept si niste sfaturi, mai invat una-alta de la voi si curand sper sa ma alatur voua. Treaba sta in felul urmator: cum in Timisoara inca nu am unde sa dau pentru A2(momentan cei de la Blitz poate sunt disponibili de luna viitoare dar eu nu mai am rabdare), m-am hotarat ca mi-ar fi suficient si A1 cu cei 125cc maxim. Nu sunt un vitezoman, am masina si experienta suficienta fara evenimente in trafic dar care nu cred ca ma va ajuta foarte mult pe doua roti... Si incep intrebarile: vreau sa-mi cumpar o motocicleta de maxim 125, cu cat e mai veche, cu atat mai bine dar nu ma deranjeaza nici un enduro mai nou ori ceva mai din vremurile noastre. 2 roti sa aibe si sa ma pot deplasa cu o viteza decenta in eventualele drumetii(90-110 km/h). Un alt criteriu ar fi consumul, sa nu fie mai mare de 4%. Bugetul meu e deja structurat pe echipament, motorul si actele motorului. Pentru motor nu voi da mai mult de 400 de euro. Ma gandeam la un Minsk, Jawa ori nu stiu, cum ziceam mai sus, un enduro...indiferent de stare, actele sa fie in regula. O sa ma intrebati de ce am pus motorul pe primul loc si nu permisul. Ei bine, pentru ca imi doresc de ceva ani sa am o motocicleta veche pe care sa o readuc la viata si in timp sa ma bucur de munca mea dupa ce iau permisul. Timp, scule, chef si alte necesare reconditionarii am din plin, pot face asta in paralel cu scoala ca mai apoi sa-l folosesc(motorul) imediat dupa ce iau examenul. Voi ce motocicleta imi recomandati ca sa ma pot invata si sa fiu pregatit pentru categoria A ? Probabil o sa vi se para cam imposibil ce va cer, motocicleta de 125cc, veche, la 400 de euro si care sa consume si putin. Astept pareri avizate si sunt sigur ca le voi primi ! Va salut ! edit: In caz ca poate conteaza, am 1.82 si 75 de kilograme.
×
×
  • Creează nouă...