Sari la conținut

A.T.

Membru
  • Număr conținut

    64
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de A.T.

  1. A mea a ajuns acasa ieri, cu o reducere de pret si cu toba originala in plus, la o saptamana dupa ce am vorbit prima data cu Marcel. Cred ca e normal sa ai o retinere in a vira banii unui strain, dar la cum stiu eu forumul asta, o singura problema sa ar fi fost si nu se mai terminau discutiile. Nu pot sa vorbesc pentru altii, dar pe mine m-ar fi costat mai mult sa merg dupa ea si sa vin pe roti, iar vreo reducere nu cred ca obtineam cu germana mea. Multumesc, Marcel!
  2. Faptul ca motociclistii merg pe stanga benzii nu echivaleaza cu blocatul unei benzi de o masina care sta in coloana.Sunt multe motive pentru care se merge spre axul drumului, iar unul dintre ele este acela de a nu permite sa fii depasit unde nu se poate, riscand sa fii impins spre bordura sau marginea drumului. Eu am patit asta cu un tir cand abia imi luasem permisul si crede-ma ca nu e placut sa fii impins pe marginea drumului (care, in cazul ala, era foarte denivelata, iar roata tirului era la mai putin de juma' de metru de mine). Fix din cauza asta, eu unul nu am de gand sa fac loc sa fiu depasit pe aceeasi banda decat acolo unde chiar se poate, iar nu unde vrea fiecare. Din acelasi motiv nici nu ma astept vreodata ca vreun sofer sa se urce pe bordura ca sa ma lase sa trec printre benzi, ci doar sa faca putin loc pe unde se si poate.
  3. Mie cel mai rau lucru din traficul de la noi mi se pare ambitia de care cred ca toti dam dovada la un moment sau altul, fie ca e ambitia celui care face vreo tampenie (de genul ma bag ca pune ala frana), fie ca e a celui care are dreptate legal si vrea sa arate asta (gen de ce sa pun eu frana sa se bage ala). Pana la urma experienta nu inseamna doar sa stii cand ai dreptate legal sau sa anticipezi ce va face altul din trafic, ci sa mai si lasi de la tine cand vezi ca altfel ajungi la vreun accident. De asta mi se pare ca e la fel de gresit sa fii ambitios si cand ai dreptate legal si cand nu ai, indiferent ca e vorba de prioritate, lane splitting sau alte situatii punctuale. E ca si cand ai sti ce urmeaza sa se intample, dar ai insista sa ajungi la rezultatul negativ. Iar asa cum foarte bine au aratat colegii de dinainte, traficul e diferit in tari sau zone diferite si mi se pare mult mai important sa te adaptezi la el cat poti de bine decat sa o tii lunga cu dreptatea legala, generand tot felul de riscuri in trafic sau discutii interminabile pe aici. Mai on topic, mie mi s-a facut loc printre benzi de cele mai multe ori si cred ca exceptia o reprezinta cazurile cand nu se face loc. De altfel, am vazut ca, de cele mai multe ori, soferii nu-ti fac loc doar pt ca nu au observat ca esti acolo, iar nu din rea vointa, deci, cel putin pe tema asta, chiar nu mi se pare ca are cineva ceva cu motociclistii si mersul printre benzi.
  4. Eu am pus niste genti textile de la Oxford pe un FZ6 la care tobele sunt tot sub sa. Nu am avut nevoie de suporti si nu au patit nimic pe zona unde ating toba. Se prind cu niste bretele cu arici pe sub sa si sub codita. Suportii aia mie nu mi-a placut cum arata si nici nu as sta sa-i montez/demontez de cate ori folosesc gentile. Felicitari de achizitie!
  5. A.T.

    Fz6 S/N

    Eu exact de-asta am luat-o pe a mea si cred ca asta o face versatila. Faptul ca e foarte domoala pana pe la 7000 de ture o face usor de folosit in oras, fara sa te stresezi sa nu pleci prea tare din neatentie, iar sunetul motorului/tobei te lasa sa pleci dimineata fara sa stie toti vecinii. Invers, daca vrei sa traga, trage chiar foarte bine pentru un naked de 600.
  6. A.T.

    Yamaha FZ 6 S2

    Mie-mi place cum arata.
  7. Eu am fost prin iunie si era o portiune destul de mare dinspre Târgu Secuiesc decopertata pana la terasament, dar se lucra. E foarte tare drumul in rest, chiar si fără marcaje, dar sunt si radare in localitati pe partea din Vrancea.
  8. Incearca la Cesar /index.php?/topic/537449-bucuresti-gara-obor-grant-racing-garage-service-general/ Stiu ca ei lucreaza sambata si au si piese pe stoc de obicei.
  9. Indoitura aia de la rezervor tre' sa doara... Succes la recuperarea daunei!
  10. A.T.

    Yamaha Xj

    Multumesc pentru info. Am gasit pe la Brasov. Eram curios daca stiti pe cineva care dezmembreaza de obicei Diversionuri. Ar fi bine de stiut.
  11. A.T.

    Yamaha Xj

    Salut! Se pare ca am nevoie de un melc de kilometraj. Nou e cam scump si parca as incerca sa gasesc un sh mai intai. Stiti pe cineva care dezmembreaza Diversion-uri de obicei?
  12. A.T.

    Yamaha Xj

    Felicitari pentru proiect, predrag80! Pare foarte serioasa restaurarea si chiar sunt curios cum va arata la sfarsit. Succes!
  13. Sa stii ca era cam periculoasa. Eu inca nu pot sa inteleg cum de a fost lasata nestransa bascula. Daca nu vedeam, probabil nici nu as fi crezut... Ma rog, am scris aici cauza doar ca informatie pentru alti useri care ar putea avea probleme similare.
  14. In caz ca va ajuta si pe altcineva topicul asta, se pare ca problema a fost una mai complicata decat parea. Cauciucul nu avea nimic, iar rulmentii de jug erau uzati, dar, dupa schimbare, motocicleta tot mai vobla. S-a completat uleiul in furca si...tot vobla. Pana la urma, problemele erau pe spate si au constat in bascula nestransa, care avea un joc destul de mare, pinion spate stramb si rulment pinion spate uzat, care cauzau o trepidatie ce se transmitea in bascula nestransa. Dupa strangerea basculei si schimbarea pinionului (bine, kit de lant, dar important era pinionul aici) si a rulmentului spate, se pare ca a disparut si voblajul. Multumesc tuturor celor care au raspuns in topicul asta si lui @Cesar pentru munca depusa.
  15. Am prins o oferta, ca sa spun asa, si am dat suficient de putin pe ea cat sa nu ma deranjeze ca are unele probleme, mai ales ca mai toate problemele ei provin din faptul ca a fost stata o perioada de timp, deci nu sunt tocmai grave. Cat priveste pretul, ai PM pentru ca iti inteleg interesul, vazand ca ai vandut ceva similar, dar nu voi scrie aici, in speranta de a nu se umple topicul de pareri off-topic. Sigur imi trebuie o anvelopa noua pe fata, macar si numai pentru ca cea de pe moto e din 2008. Pe de alta parte, nu pare sa fie uzata inegal, iar voblajul e prezent la orice viteza, dar numai in timp ce accelereaza. Multumesc de info. No comment pe munca baietilor respectivi...
  16. Cred ca mai bine ajung la tine saptamana viitoare si ne lamurim. Multumesc de info.
  17. Roata spate e centrata, am verificat. La lant chiar nu ma gandeam...
  18. Nu. Pare ok, plumbii sunt noi, dar nu l-am echilibrat. Ar fi un punct bun de pornire. Mersi de idee.
  19. Salut! Am cumparat de curand o Yamaha Diversion de 600 din 2001, iar astazi am observat ca are un voblaj destul de deranjant in ghidon in timp ce accelerez, indiferent ca accelerez tare sau nu. Vad ca atunci cand merge constant sau in frana de motor nu se simte nimic anormal in ghidon, ci doar atunci cand accelereaza. Din ce am citit, cauzele posibile ale voblajului ar fi diferenta de nivel de ulei in furca sau rulmentii ghidonului. Voi ce parere aveti? Sa fie ceva mai specific daca voblajul apare numai cand accelereaza? Stiu ca ar fi cel mai bine sa o verifice un mecanic si asta se va si intampla, dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept si sa-mi fac o idee daca merita sau nu sa remediez problema imediat sau sa o las pentru primavara, mai ales ca vine iarna, deci prea mult nu o sa merg cu ea oricum. Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
  20. Salut! Stiu ca s-a mai pus intrebarea asta de o gramada de ori, dar parca tot nu sunt lamurit... Poate imi raspunde cineva care a intalnit situatia asta recent. Vreau sa cumpar o motocicleta inmatriculata in Romania, insa actualul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui, ci doar a trecut-o pe rolul sau fiscal. In situatia asta, inteleg din ceea ce am citit aici ca as avea de nevoie de urmatoarele pentru inmatriculare: - cvc dintre proprietarul din talon si actualul proprietar care nu a inmatriculat-o; - cvc dintre actualul proprietar si mine; - certificat fiscal al actualului proprietar. Am nevoie si de certificatul fiscal al celui care apare in talon in conditiile in care in baza acelui certificat a fost deschis rolul fiscal pe numele actualului proprietar? In talon, la rubrica "instrainat catre", trebuie sa apara numele actualului proprietar si semnatura celui vechi (cel care figureaza ca proprietar in talon)? Evident, in cazul asta va trebui sa apara si data cvc-ului dintre acestia, deci din 2013. Asta ar fi o problema la inmatriculare? As aprecia daca mi-ar raspunde cineva la intrebarile astea, chiar daca e a o suta oara cand se intreaba asta...
×
×
  • Creează nouă...