Sari la conținut

bogdanodobescu

Membru
  • Număr conținut

    21
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de bogdanodobescu

  1. Stii cumva vreoceva de bine/de rau de lanturile KMC? Pe cutie scrie "certified ISO 9001".... Te intreb pt ca la banii astia mi-ar conveni si la 5000km sa il schimb, dar nici sa ajung sa mi se rupa in mers... Referitor la cuplu, nu ma pricep deloc. Motorul e echipat standard cu un raport pinion/foaie de 16/48, sunt foarte multumit de cuplu, imi place cum trage si la demaraj si la deal, dar mi-ar place sa fuga un pic mai tare, acum nu depasesc 140 decat in lung... Cat sa modific foaia astfel incat sa castig un 10-20 km/h, dar nici sa nu imi moara motorul la plecare? Multumesc mult!
  2. Nu am facut niciun fel de calcule, pur si simplu, am vazut pe un calculator de kituri de lant ca cea mai mica foaie posibila este de 36 dinti. Nu m-am gandit ca ar afecta atat de mult cuplul, eu imi mai doresc mai multa viteza, dar inteleg ca am exagerat. Cam care ar fi varianta corecta? 42, 40 dinti? Referitor la lant: in primul rand nu am intrebat de lantul ieftin intentionand sa ii jignesc pe cei ce cumpara lanturi scumpe, doar intrebam daca pot sa il folosesc ca varianta la cele scumpe. Nici nu stiu sigur daca are sau nu oringuri. Asta e si motivul pentru care am apelat la acest forum, sa gasesc, cu ajutorul membrilor, varianta optima pret/calitate. Multumesc pentru raspuns!
  3. Salut! Am o Honda Shadow de 600cc si mi-a cam sosit timpul sa inlocuiesc lantul. pinioanele atata destul de bine, dar lantul e intins la maxim si mi-e cam frica sa nu se rupa de-acum. Totodata, am decis sa schimb raportul de transmisie pentru mai multa viteza, schimband raportul de la 16/44 de dinti la 16/36. Pinionul si foaia le cumpar noi, ma costa cam 200 lei amandoua. Nu stiu insa ce lant sa folosesc, am vazut ca sunt destul de scumpe, niciunul nu costa sub 350 lei. Faza e ca am gasit pe un site un lant KMC de 525, cu 110 lei, cu urmatoarele specificatii :Tip 525 ; Lungime 124 zale ; Inchidere cu siguranta (inclusa);P-15.875mm;W-7.85mm;D-10.16mm;T1-2mm;T2-2mm;H-15mm;d-5.09mm;L-18.75mm;G-20.8mm;Rezistenta minima la tractiune-2710kgf;Rezistenta medie la tractiune-3050kgf. Ce parere aveti, se merita cumparat? Sunt dispus sa il schimb la 10000km, decat sa dau 400-500 lei sau mai mult pe unul DID sau de alta firma.
  4. la Husi suntem cativa motociclisti. Va asteptam cu drag si poate va si insotim.
  5. am pus pe cineva sa mearga drept cu motocicleta spre mine si m-am uitat din fata. roata fata sta inclinata spre dreapta. de aceea cand iau mainile de pe ghidon se inclina pe partea stanga. se regleaza ceva la roata?
  6. » Post actualizat in 02 Nov 2014 18:05 asa arata valva. prin stutul de sus trage vid, vid care deschide o supapa. cand se deschide supapa, stutul din mijoc si cel de dedesupt(nu se vede in poze) si care sunt tot timpul in legatura fac legatura si cu cel de-al 4lea (cel de jos din poza) si care prin furtun duce undeva intre carburatoare. pb este ca membrana functioneaza corect, pe direct functioneaza bine, deci pb e undeva la cel de-al 4lea furtunas care nu stiu unde duce, ce face, are vreun jiglor de reglaj?
  7. Back to topic... Mi-a venit piesa, am montat-o, dar...surpriză: face la fel probleme, se tureaza aiurea, nu revine acceleraţia pe decelarare... Am verificat la rece, pompa de vid funcţionează perfect. Deci buba este din cel de-al 4-lea furtunas care nu ştiu unde duce/ce face. Obturand furtunasul de admisie (care vine dintre motor şi carburator) şi pe cel care nu ştiu ce face (poate îmi spuneţi voi) şi legandu-le pe cele 2 mai subtirele între ele, motorul merge chiar bine...dar nu ştiu ce dezavantaje sunt (consum, detonari...)... Deci întrebarea este ce face al 4-lea furtunas, ce pb ar putea fi, un jiglor de aer prea strâns, infundat...?
  8. EXTRAORDINAR!!!! MERGE!!!! » Post actualizat in 17 Oct 2014 23:43 Am făcut cum a spus Vlad58 şi merge super ! Piesa avea 4 furtunase: unul de admisie, două mai subţiri pe care le-am conectat între ele şi încă unul pe care l-am anulat şi care ducea undeva între carburatoare. Oricum, asta că soluţie provizorie, am dat comandă de kit de reparaţie pt air shutoff valve, dar îmi vine în vreo 8 zile. Mulţumesc tuturor, în special Thunderbyte şi Vlad58!
  9. esti sigur ca merge obturand priza de vacuum si unindu-le pe celelalte? ce inseamna ca a decelarari bruste pot aparea detonatiile?
  10. cum se numeste piesa asta? ce cod are, sau ce cod are kitul de reparatie(membrana...)?
  11. nu inteleg, ce vrei sa spui, ca o sa functioneze fara furtunasele de vacuum? Nu sunt mecanic, dar ...
  12. ce metode sunt de identificare a problemei, fara a merge la o diagnosticare la service cu 100 lei? Pot sa masor eu vreoceva, sa inclin cumva rotile din vreun reglaj?
  13. nu stiu......nu am verificat.......are legatura? o sa verific chiar acum » Post actualizat in 12 Oct 2014 14:30 nici nu stiu ce presiune tre sa aiba, dar poate scrie pe pneuri, nu?
  14. Salut! De curand mi-am luat prima mea motocicleta, un Kawasaki EL 250. Dar la cumparare nu mi-am dat seama de o mare problema: nu are echilibru! Dupa ce am cumparat-o, fiind incepator(am permisul de o luna), am constatat ca virajele la dreapta le iau ok, dar cele spre stanga simt cum imi fura motocicleta de sub fund. Apoi am incercat ca la viteze mici sa iau mainile de pe ghidon in mers pentru a-i verifica echilibrul, dar nu am reusit, deoarece cum iau mainile de pe ghidon, motocicleta se inclina pe partea dreapta, abia putand s-o tin intre picioare. Mai avea si un "prag" cand luam stanga -dreapta de ghidon, i-am pus rulmenti noi la furca, dar nu s-a rezolvat problema echilibrului, ci doar se vireaza usor acum, fara acel "prag". Poate cineva sa imi spuna ce alte probleme ar putea fi? motocicleta nu pare cazuta, cadrul indoit, sudat...
  15. eu nu voiam sa ma cert cu nimeni, nu sunt foarte priceput in carburatie la motoare, dar exact pe varianta asta merg si eu. maine o sa inlocuiesc toate furtunasele si o sa ma asigur ca sunt etansate perfect. dar daca ar fi membrana, e posibil sa o gasesc undeva, sau e inclusa in vreun kit de reparatie? Multumesc mult, ThunderByte!
  16. Multumesc, o sa verific. » Post actualizat in 11 Oct 2014 20:52 Multumesc, o sa verific.
  17. Ok, o sa incerc si varianta asta. Cat sa fie nivelul? Este vreun semn, ceva?
  18. Mi le-a verificat un mecanic atasand două furtune transparente de stuturile de sub carburatoare si a dat drumul la suruburi, pe principiul vaselor comunicante. Am nivelul optim. Daca ar fi fost mare, ar fi curs pe acele stuturi, pentru ca la interior au un sistem de eliminare al excesului de benzină in caz de supraplin. Repet: in momentul in care obturez prin apăsarea acelor furtunase de are, turatia se mareste si mai mult
  19. Te rog să îmi spui daca si cum ai rezolvat problema! Am exact aceeasi problemă cu aceaasi motocicleta si sunt disperat, am incercat toate posibilitatile, nu-i dau de cap » Post actualizat in 11 Oct 2014 20:09 Nu e nivelul mare, e verificat. E un aer fals dar nu il identific. Are niște furtunase in partea dreapta care duc dintr-o pompa de vacuum la fiecare carburator. Cand le obturez apăsând pe ele, problema se agravează, deci de undeva pe acolo...
×
×
  • Creează nouă...