Sari la conținut

Constantin

Super Membru
 • Număr conținut

  1.570
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Despre Constantin

 • Rang
  Constantin

Profil

 • Sex
  Male
 • Locatie
  Bucuresti
 • Carnet moto din
  1965
 • Motocicleta
  Burgman 200, 400, Africa Twin 1000
 • Numar Moto
  B 75 YNV
 • Club
  Longevivii Moto

Vizitatori Recenți Profil

2.169 citiri profil
 1. Constantin

  Revelion 2019 Hotel Posada - Curtea de Arges .

  Acum, ca lista este inchisa, pot sa laud Revelioanele de Hotel Posada Curtea de Arges. Am participat la 3 astfel de evenimente ( inclusiv programele de pe 2 ianuarie) si le consider reusite. La carnavalul costumat de pe 2. 01 grupul nostru a si castigat concursul fiind echipati cu armuri moto, masti si casti de vara. Petrecere frumoasa si la ora 01 de pe 1. 01. 2019, sa ridicati paharele pentru motoveteranii romani!
 2. Constantin

  Duminica 09.12

  Merge, dar nu are rost alergarea, pe frig. Invartit pe la Comana!
 3. Constantin

  Parcursul moto ca Indice Global de Sanatate

  Bravo! O abordare constructiva! Intradevar, daca nu poti face 100 km/zi cu mobra, trebue sa incepi investigatiile. Sigur iti vor gasi ceva. Acum, cu varsta, IGS va scade, desigur. Verificarea starii generale prin acest indice se preteaza pentru Motoveterani, Seniori si Longevivi Moto. Un tanar desi poate scoate un IGS anemic, din lipsa experientei, este sanatos. In principiu. E un progres, decat o apreciere complet subiectiva. Reactia Wasserman da rezultate fals pozitive in peste 30% din cazuri. Testul Papanicolau are precizie cca 80%. Dar sunt utile, sa te puna in alerta, daca este cazul! Asa si cu testul nostru!
 4. Constantin

  Circuit Moto Centenar

  1 Decembrie anul acesta e friguros. Motociclistii nu prea au putut contribui la sarbatorirea Unirii. Si cinste inaintasilor nostri, oameni sufletisti si de actiune! Asa este in istorie. Unii se sacrifica pentru un crez si altii beneficiaza. Sa avem macar un gand pentru ei!
 5. Constantin

  Revelion 2019 Hotel Posada - Curtea de Arges .

  REVELIONUL MOTOCICLISTILOR 2019 Salut initiativa lui Nicon!
 6. Constantin

  Cluj-Gibraltar, interes Spania 2019

  Am facut si eu traseul acesta ( Bucuresti - Gibraltar si retur). Parca 3 saptamani. In August - in sudul Spaniei - nu suporti costumul. L-am pus pe locul pasagerului, sub plasa. La 180 km/h, aceasta s-a alungit si costumul s-a desprins si a fost calcat de cateva masini. Dar piele adevarata - merg si acum cu el! Am urmarit in general coasta. Singur ( costa). La 65 ani. Pt. tineret - o placere!
 7. Frumoasa este Dunarea la Corabia ( vedere de la locul intalnirii). La vara - de mers la insule. De remarcat debarcaderul ( tot de la locul intalnirii). Pontoanele se ridica, impreuna cu pasarelele, odata cu cresterea nivelului Dunarii. Se observa, pe coloanele de ghidare, ce scazut este nivelul Dunarii. Bravo lui Alexa. O zona inedita!
 8. Parcursul moto ca Indice Global de Sanatate La vehicule comerciale Mercedes s-a gasit o cale sa se determine starea vehiculului fara aparatura sofisticata : o rampa cu unghi mare, daca este urcata cu suprasarcina 10%, inseamna ca in principiu, reglajele sunt OK ! La noi, pentru impatimitii moto, am putea stabili o corelatie intre starea de sanatate si parcursul moto realizat. Este un indice conventional, cum sunt atatia in tehnica si in biologie. Spre exemplu, parcurgerea a 1000 km/zi lumina poate certifica o stare buna fizica si psihica. Dar este o proba costisitoare. Depinde de asemenea de diferiti factori : temperatura ambianta, starea drumului, motor, etc. Depinde si de varsta « pacientului ». Din experientele traite pe motor, poate putem stabili niste valori, chiar si orientative! Ar trebui sa rezulte un grafic avand in abscisa parcursul si in ordonata Indicele Global de Sanatate. Diferite curbe pentru diferite varste, etc. Asteptam exemple din propria experienta a motoveteranilor ( performante personale – in ce conditii) pe care sa le putem prelucra statistic, obtinand, ar fi de dorit, niste indicatii utile pentru colegii nostri.
 9. Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ! Nu am putut parcurge traseul decat partial, deoarece zone intinse si pe care sa poti rula cu moto sunt in general spre interiorul curburii meandrelor fluviului. Spre exterior, am intalnit si pereti aproape verticali ( vezi rapa din poza). Moto pe Bratul Borcea:
 10. Vin si cu barca, daca tot vom fi pe malul Dunarii.
 11. Este! Te asteptam pe la 8,30!
 12. Fetesti – Giurgeni prin albia partial secata a Dunarii, 10 nov. 2018 Dunarea este extrem de scazuta astfel ca raman de la mal 5 - 10 m de albie pe care se poate merge in off road usor. Peisajul este inedit pt. oricine. Inainte de Giurgeni este o garla care probabil nu poate fi traversata si de la care ar merge un retur prin Facaieni la Fetesti unde unii lasa remorcile moto. Continuarea, prin albia Dunarii pe sub pod si dincolo de Giurgeni ar fi interesanta, cu un ocol de cativa km pe DN2A, dar ziua este scurta. Bratul Borcea pare mai « intins » si mai usor de strabatut dacat alte zone ale Dunarii. Se mai gasesc si astfel de trasee in Romania ( partial din pacate) unde capra e « rege » si daca ai Maserati sau Bentley, oftezi ! Sambata 10 nov. 2018, ora 8,30 la benzinaria ( Mol ?) de la intrarea pe A2 din Bucuresti. Longevivii Moto ( 75 – 95 ani) si Seniorii Moto (55 – 75 ani), subventionati. Motoveteranii ( 35 – 55 ani), invitati.
 13. Constantin

  Tulcea - Nufaru + Balta

  Astazi la Nufaru. Asa scazuta apa nu am mai vazut. Cca 20 m de la mal elicea mai atingea fundul. Ramele au fost de baza. Pe canale nu am putut intra!
 14. Constantin

  Tulcea - Nufaru + Balta

  Buc - Nufaru, 2 - 3 h pe balta si retur. O zi sau 1,5 zile, la alegere.
 15. Constantin

  Experiment acceleratii moto

  Am mai incercat, pentru comparatie, Mazda CX 5 si Sandero. Daca filmezi, la derulare apare timpul. Nu sunt curbe de acceleratie de fabrica ci de conducator mediu ( mediu spre veteran).Curba "Uzual", accelerarea obisnuita, chiar daca masina este puternica. Concluziile sunt utile vizand achizitia functie de utilizare. Si se observa ca Sandero este rational realizat.
×