Sari la conținut

Ultrasunete

Membru
  • Număr conținut

    41
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Ultrasunete

  1. Iti trebuie lustruire umeda si nu manuala. Ci mecanica.
  2. Cred ca mai simplu este sa ne zica la ce ii trebuie asemenea granulatii ca apoi sa facem recomandari. Poti folosi o coala de A4, in cazurile de lustruire uscata este OK. Pentru aplicatii de precizie, cauta o firma cu profilograf.
  3. Salut, Imi este greu sa-ti spun unde. Pana si la URAC masinile de spalat piese sau stricat. Ca si timp de lucru, nu ar trebui sa dureze mai mult de 2 ore, cu tot cu clatire si uscat. Pretul este greu de spus, mai ales ca fiecare prestator isi stabileste preturile, in functie de gabarit, material, etc. Mai mult de 100-120 lei, avand in vedere dimensiunile este o risipa monetara.
  4. Benzina proasta nu avea de ce sa fie, mai ales ca era cu plumb.
  5. Am doar unele de porc. Iti dau pretul pe PM. » Post actualizat in 23 Mar 2015 08:52 Nu prea suna romaneste. Poftim
  6. Atentie cu LM317. Caderea de tensiune pe el este de minimum 1.2V. Adica in loc sa ai 12V vei avea 10.* V si cand este motorul in sarcina ~12.2V. Orientati-va pentru un alt integrat.
  7. Poti sa dormi si in aer liber sa se uite paduchii la stele. Chiar nu ma gandesc la tine. E curios ca totusi nu-ti place, dar revii. Sa nu fie ceva disfunctionalitate. M-a intrebat cineva si nu i-am raspuns? Ti-am zis eu sa cureti lanturi la mine?
  8. Cand am intrebat, imi statea gandul la sa. Si la apa/clabucul care ramane infiltrat.
  9. Scuza-ma ca te intreb, dar tu dai cu clabuc pe TOATA suprafata? Asa se spala o motocicleta?
  10. Te grabesti si faci greseli. Dupa cum probabil ai citit, am recomandat sa se foloseasca detergentul corect operatiunii. Cei care au o spalatorie nu isi cumpara detergentii? Asta nu inseamna comert? Sau este productia lor proprie, unde vine fiecare cu cate o idee, le aduna si pac a iesit minunea. Apoi imi spui ca cei de la spalatorie cumpara detergent diluat. Sau asta se intelege. Detergentii se dilueaza la punerea in opera, ca poate nu sunt suficient de explicit. Pana si ala de la masina de spalat. De aia ai masuri. Foarte ieftin detergentul pentru ceva profesional. Eu pentru fiecare litru platesc intre 9 si 13 Euro. Si aici nu mai includ si ADR-ul.
  11. Lavor au si produse bune. Nu stiu despre modelul prezentat mai nimic. Intr-un colt scrie 1900W, iar in celalalt 1800W. In orice caz, nu cumperi un resou, ca sa te orientezi dupa putere. Cand aud asta cu profesional, ma ia cu pareza manageriala. Cea mai buna indicatie care o poate primi cineva, este sa foloseasca detergentul corect. Aia de la spalatorii nu te gandi ca investesc 2000 RON in detergenti pe luna. Nu sta nimeni sa le faca dozajul, sa verifice PH si tot asa.
  12. Sa cureti peretii casei cu instrumentele alea, o sa dureze cel putin o zi intreaga. Cu un consum mare de apa. Uita-te la materialele din care e facut. Elemente din alama pe tot traseul apei este un lucru de dorit. Apoi, presiunile trecute sunt doar valori maxime, nu pentru regim nominal. (in cazul produselor de hobby)
  13. Salut. Depinde si de tipul materialului. Nu poti folosi o solutie acida pentru aluminiu. Si la cele din fonta trebuie avuta atentie, intrucat oxideaza imediat dupa ce au fost scoase. Trebuie clatite intr-o solutie ce contine si inhibitori de rugina. Multe din substantele ce se foloseau inainte au fost eliminate. In mai toate procesele se foloseste acum un compus pe baza de metasilicat de sodiu si cel putin un eter al glicolului. O mare majoritate au inclus in componenta si pirofosfat tetrasodic. La o concentratie de 1%, solutia are un PH ~13. Necesita clatire. De retinut este ca nu doar agentul chimic curata. Ci si temperatura (>50 Celsius) si agitatia mecanica asupra obiectului. Imi este greu sa-ti spun cat ar dura facut acasa.
  14. Crapa linistit, ce pot sa-ti zic. Nu-ti place nu mananci.
  15. In zilele urmatoare o sa pot spune ceva concret. » Post actualizat in 19 Mar 2015 13:39 La oierit nu ma pricep, imi pare rau.
  16. Cel mai bine este sa n-ai nevoie de nimic si asta va si doresc. Karl Marx m-ar fi contrazis aici.
  17. Stii cum e si cu credinta. Ti-am aratat o parte dintr-un tabel de compatibilitati, nu nascocit de mine. Cel mai probabil, ce ai tu acolo nu este facut din cauciuc. Poate este Teflon. Nu am de unde sa stiu. Consulta manualul motocicletei si vezi cu ce-ti recomanda sa cureti lantul. Ei stiu mai bine ce au ie acolo. Este foarte simplu. Din ce vad acele sprayuri de curatat lanturi, tot pe baza de motorina sunt.
  18. Cadrul este neacoperit? Ai o poza la indemana? Ce fel de pete? In functie de ce material ai acolo, pot fi cateva explicatii. La o spalare cu soda caustica se indeparteaza inclusiv stratul pe care si l-a format respectivul material, si este expus oxigenului din aer. Sau daca este din aluminiu, poate fi o reactie cu apa de spalat, dar mai greu, intrucat contactul nu este indelungat. » Post actualizat in 19 Mar 2015 11:37 Aici ai dreptate, multi sunt maimute. De asta este si bine sa te interesezi inainte de a apela la un serviciu. Altfel te pacalesc toti. La reciclare ma refeream la refolosirea lui, dupa ce a fost epurat. Practic obtii doar apa, iar restul ce nu tine de apa este scos sub forma de pasta. Cel mai bine este sa lasi respectiva emulsie o perioada la decantat inainte de a o arunca. O sa-ti ramana o parte din chimicale pe fund.
  19. Pune niste poze la rezolutie mare si explica putin mai pe larg. La ce fel de spalatorie te referi?
  20. Doar ce am explicat mai sus. Solventul nu este gratis, cum nici detergentul care il folosesti tu la curatat nu este. Nu as vrea sa ma repet spunand ca etapa de clatire nu ar trebui sa lipseasca din nicio operatiune de curatare. Cand speli vasele, nu le clatesti? Cand ai o discutie cu o persoana referitoare la spalatul vaselor, nu se subintelege ca le si clatesti? Gasesc rautacioasa remarca ta. Nici detergentul care il folosesti tu in aparat, nu ar trebui dat la canal. Fie il aduni in containere HDPE ca ulterior sa il predai unor firme ce se ocupa cu decontaminarea lui, fie il reciclezi prin alte procedee. Tu ai acolo o emulsie apa ulei, la un PH ridicat. Pestilor nu cred ca le place.
  21. Poate nu se gasesc la tot pasul, dar eu am fost placut surprins cand am aflat de existenta unei instalatii de criogenare in Romania. Din pacate, s-a inchis din lipsa de comenzi. Avem destule lucruri misto prin tara, pacat ca nu au expunere. Mai spre vest, dar tot in RO am intalnit si bazine mari de cataforeza, acum au demontat tot si si-au luat talpa de aici.
  22. Of. Nu stiu de ce va grabiti. As prefera sa mai fie intrebari la subiect, sa dezvoltam un loc in care iti poti rezolva neclaritatile. Decat 300 de intrebari rasfirate in toate partile, mai bine toate grupate si cu raspunsuri. Sunt convins ca sunt si altii care se pricep si pot ajuta. --------- Spre exemplu, eu nu sunt de accord cu sablarea jantelor ce au fost vopsite electrostatic. Din ce cauza? In primul rand, daca operatiunea de vopsire a fost facuta corect ca sa indepartezi acest strat, investesti timp si bani (curent si consumabili) pentru a indeparta stratul. In tehnica se folosesc bazine de imersie cu substante nu prea placute omului. Nici acestea nu sunt ieftine, necesita aerisire si bazine speciale, dar actioneaza rapid, fara consum de curent si acel solvent se poate refolosi o perioada lunga. In cazul nostru sa zicem, sablarea este folosita la orice lucru unde iti e lene sa gasesti alternativa potrivita.
  23. Nu inteleg ceva. Eu nu am dorit sa ajung sa-mi expun eu sculele sau sa ma iau la intrecere. Imi pare rau ca tu crezi ca eu va iau cu bla bla-uri. Asta inseamna ca eu mi-am pierdut timpul si tu nu ai inteles nimic.
×
×
  • Creează nouă...