Sari la conținut

b05tan

EX+
  • Număr conținut

    36
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de b05tan

  1. sau scrie aici, ca sa vada si altii! sunt piese lipsa la CeZeu'? electrica e ok?
  2. Am si eu o intrebare: si-a montat cineva un alt ghidon fata de cel stock? Eventual pentru obtinerea unei pozitii mai aplecate (~ cu cea de pe gixer) sau mai inalta (~ cu cea de pe bandit) pentru a scapa de amorteala din umeri/brate? Am mai auzit de misto-uri cu flotari si exercitii pentru deltoizii umerilor si am si crezut ca o sa se simta diferenta dar nu a mers
  3. tu crezi ca e ok pretul?
  4. si despre diferentele dintre modelele fabricate in ani diferiti nu stie nimeni nimic?
  5. Dupa indelungi cautari m-am hotarat sa iau un GS (naked, nu modelul carenat). Un “cal” bun pentru un incepator, pentru folosirea zilnica ca si commuter si in w/e pentru escapade la munte/Dunare/mare, mers ocazional cu pasager. Am mai multe intrebari: exista un an mai bun (stiu ca modelul nu a suferit multe modificari esentiale de la inceputul productiei)? Exista un numar de kilometri dupa care apar probleme? Vreau sa il tin 2 sezoane (~20.000 km). Va ramane vandabil la un pret acceptabil? Ma gandeam la achizitionarea unui model din Italia si m-a mirat ca le au impartite in modelele 1989-1997 si 2001-2006 Exista o explicatie pentru impartire? Site-ul avea optiunea de selectare a anilor maximi/minimi pentru un model cautat. Banii ar fi maxim 2000 de euro (preferabil 1600, 400 sunt oarecum in negocieri ) (total incluzand taxele de inmatriculare si drumul de adus mobra). Stiu ca exista vorba “ieftin cumperi, ieftin porti”… dar asta e situatia. Puteti sa ma ajutati cu un sfat, cu o lamurire la intrebarile mele?
  6. faina rau vopseaua!! cum ii zice (nuanta, producator)? spor la lucru!
  7. ce jicloare ai pe el? de minsk? (125cc, 2T - ma gandeasc ca s'au potrivit pe simson - 250cc, 4T)
  8. Stihl Stihl... da' de unde?
  9. Unde se gasesc in Bucuresti uleiuri de amestec Stihl si Husqvarna?
  10. Pacat ca fizica nucleara nu te prea ajuta Ai nevoie sa citesti cateva ceva despre oncologie(factori de risc/inductori in proliferari maligne, protectii si studiile efectuate pe cei expusi la anumite doze de radiatie). Adica despre efectele biologice ale radiatiilor. Cred ca cel mai bun sfat e sa nu luati o femeie cu voi ca aveti mari sanse sa ii nenorociti viitorii copii. Pana la urma ce vrei sa vezi in Ucraina? BTW: Stiai ca rusii au un laborator abandonat pentru dezvolatarea de arme biologice pe o insula in mijlocul Lacului Aral... suna tentant? (just a joke ) Ma rog... exista turism spatial (nenea 'cela care a plecat in spatiu zilele astea), de ce nu ar exista turism pentru acest Pompei Modern? Bafta in calatorie!
  11. Cel putin 50... Ce imi place (sunt ironic ) ca trabiul are multi fani dar tot mai putini propietari, multe sfarsind prin a fi abandonate de batrani . Cati propietari de Trabant cunoasteti printre motociclistii de pe acest forum? Eu cred ca este o masina ieftin de intretinut, ce mananca ceva benzina si destul ulei, in care ti-e rusine sa intri si sa cobori (desi inauntru e asa bine ), inceata, lunga (4 metri de masina, 20 de fum) dar plina de personalitate. Salvati Trabant-ul!
  12. Am o intrebare, probabil cam off-topic: carburatorul Jikov de pe Jawa merge cumva pe Ij (IZH) jupiter? Au aceeasi capacitate cilindrica 350cc, 2 cilindri. Poate exista doar o diferenta intre diametrele admisiei si cea de pe carburator. Ma intrebam daca a testat cineva.
  13. Ce stil, ce atitudine... Unu la mana: nu poci IDul B 0(zero) 5(cinci) T A N Doi: argumenteaza logic ce zici. Nu cred ca esti in masura sa judeci ca X e mai motociclist ca Y. Trei: fara amenintari cu intalniri cu bate la colt de strada. sau cu stergeri de cont (poate ar trebui sa primesti matale asa ceva pentru limbaj si atitudine) Patru: am spus ca am avut un CZ de 175. Stiu ce poate aceasta clasa de motociclete (numita generic comunista). N-am vrut sa jignesc pe nimeni si utilajul nimanui. Si nu vad scopul postului tau. Multumesc.
  14. Ce ne place sa aruncam cu noroi si sa ne laudam cu harburile noastre... Am avut si io un CZ dar stiu unde sa ma opresc cu laudele... Cautati pe net Classic Motorcycle Mechanics in format .pdf si cititi despre motocicletele clasice japoneze ale anilor '70-'80. N-au ele traditia nemtilor de la MZ, BMW sau DKW pentru ca sunt mai tineri si au capatat avant doar dupa anii '60 (Yamaha are 50 de ani de la lansarea primului model copiat dupa MZ RT125 - Yamaha YA-1). Diferenta dintre comuniste si japoneze este ca cele din urma nu si-au terminat evolutia. Au venit cu proiecte noi si au reusit sa tina pasul cu tehnologia si cerintele traficului modern. Asta a fost parerea mea si sper ca am sustinut-o coerent fara a jigni pe nimeni. Later edit: cum e posibil ca un producator ca Jawa sa vina pe piata in anul de gratie 2006 cu motoare bicilindrice in 2 timpi (ma gandesc la cat de apreciate sunt motoarele lor de [imi scapa numele competitiei in care se concureaza pe piste circulare si pe care virarea se face prin derapaj controlat - sorry ])? Cu tehnologie veche de 30 de ani (cu mici gadgeturi - aprinderea electronica cu sensori Hall)? Se gandesc ca pot fi competitivi?
  15. Asta da pasiune! Cum le gasesti domnule?
  16. bravo! sa aveti grija unul de altul!
  17. respect! asha ceva mai rar!
  18. b05tan

    Jawa

    Ma rog... Nu alerg dupa caii din talon. Poate curba de putere si cea de cuplu imi pot spune mai multe. Mersi de linkuri. Ma documentez cu tot ce prind despre modelul in doi cilindri. @rat_jawa: Criminal ambreajul cu pluta. Nu stiam de el. Tu ce spui... se putea tine Jaweta dupa nipran sau gafaie? @manuel: Am retzinut pontul. Mersi.
  19. b05tan

    Jawa

    Aha. Deci imi aduc mortul in casa si raman cu el. Pacat de amicul care a dat motocicleta la fier vechi. Nu cred ca a luat mare lucru si poate gasea sa o dea pana la urma. Dar a fost decizia lui. Alte pareri?
  20. b05tan

    Jawa

    Salutari oameni! Ma gandeam sa iau acesta comunista ce zace neingrijita ... http://www.bikeshop.ro/handler.php?lng=en&...ct=view&ID=7465 [- vad ca sunt probleme cu linkul - 100 de euro, acte vechi, instalatie pe 6V, Dambovita] Stie cineva ceva despre compatibilitatea/potrivirea pieselor de Jawa 350 mai noi (model 638 etc. )? In afara de aprindere (o sa optez pentru cea electronica de Trabant - tot 2 timpi si 2 cilindri) si vibratii ce alte "bube" mai cunosteti sa aiba modelul? O sa reusesc trasformarea dupa ce ma murdaresc pe maini la tentativa de resuscitare? Din [martzoaga] in [armasar]??
  21. Pana la urma s-a cazut de acord pentru o data si o locatie? Cred ca tot Romexpo ramane locatia si parca auzisem ceva de organizarea salonului in aprilie Later edit: Stupid me... nu ma uitasem pe toate rezultatele search-ului http://www.smaeb.ro/2006/ . again scuze! Ca sa nu mai spun de topicul dedicat /index.php?...opic=37718&st=0
  22. Hehe... Misto jucarie. Pacat ca te poti da cu ea doar prin ograda.
×
×
  • Creează nouă...