Sari la conținut

Essie

Membru
  • Număr conținut

    53
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Essie

  1. Am realizat ca am adus cu Adrian, caruia ii multumesc f mult, 6 (sase) mopede anul acesta! Adica aproape unul pe luna! (Am inceput prin martie.) De fiecare data m-a cuplat cu niste masini care erau prin zona si in 3-4 zile de la lansarea comenzii, am avut mobra in curte. Cea mai tare a fost chiar ultima, pt ca duminica am "batut palma" (prin email) cu neamtu si luni Adrian era la usa lui sa ridice mopedul. Ala saracu' era socat! A fost si cea mai rapida tranzactie de pana acum si cred io ca mai repede nu se poate: am batut palma cu neamtu duminica seara si miercuri dimineata mobra era la mine acasa! Probabil ca daca ne-am fi "grabit" cu adevarat, puteam sa o am de marti seara, adica 48 ore! Il recomand cu caldura pe Adrian! Dan
  2. Imi pare rau sa aud asta Shashka, dar cred ca "ce ne e scris, in frunte ni-i pus!". Asa ca ce ni se intampla , nu poate fi schimbat. Chestiile alea ca "mai bine intarziam 5 min inainte sa plec de acasa" sau "mai bine nu-mi luam carnet"...sunt doar ca sa ne amaram si sa ne frustram si mai rau. Icebergul care a scufundat Titanicul se rupsese din calota polara cu 4 ani inainte sa "scrijeleasca" vopseaua Titanicului... Iti urez multa sanatate si nu te lasa!
  3. Bijuterie! S-o stapanesti sanatos! In momentul de fata motocicletele cu atas au inceput sa fie redescoperite! Super! Io cred ca partea cea mai frumoasa este "reinvierea" fierului si pe urma "plimbarea".Cam 68% restaurarea si 32% plimbarea. Si avantajul cel mai mare este siguranta pe care o ai atunci cand te urci pe motor, deoarece stii tot, ce si cum s-a montat. Cineva care isi cumpara un motor de-a gata, se va gandi tot timpul:"ce fac daca se strica ceva?..." Vorba ceea:"Siguranta si incredere"!
  4. E primul pas. La inceput ne laudam,apoi ne incurajam reciproc si pe urma ne apucam de treaba! E la loc uscat, asa ca "baza" e buna! Cred ca e 57-59, dupa ampermetrul de pe rezervor. Io d-abia astept sa ma imprietenesc cu jawa mea si s-o tulesc la plimbarica... » Post actualizat in 13 Oct 2017 14:06 ...de vreo patruzeci de ani!
  5. Hopaaa, a fost cu noroc threadul, ca uite e pe cale sa se mai marite o "batranica"! Si noi care radem de Macron!
  6. Multumesc! Saua mea originala era tip chitara. Cand ma asezam pe ea, stateam cu fundul exact intre locuri, acolo unde se gatuie saua. M-am gandit ca nu prea o sa se inghesuie nimeni sa mearga cu mine , ca pasager si atunci am hotarat sa-i cumpar o sa de la modelul ulterior 559, pe care te poti aseza oriunde iti vine bine, pt ca are aceeasi dimensiune de la un capat la celalalt. Deci, saua este toata noua , adusa de la turci. Acelasi compromis l-am facut si cu lampa spate, care la 353 este groaznic de "nevizibila", pt ca are o suprafata cat a unghiei de la degetul mare!
  7. Si sa nu uit! Dupa cromare, interiorul rezervorului arata de parca ar fi fost luat de pe epava de la Costinesti! Dupa ce a fost gata cu vopsitul, am cumparat setul ala de "emailare" (cca 30 euro pe internet), cu doua etape: - prima o fosfatare , adica plimbi prin interiorul rezervorului o solutie care ataca rugina si alti oxizi; - il lasi la soare cateva zile , pana cand suprafata interioara este perfect uscata (si de obicei se coloreaza intr-un negru ca noaptea, pe unde era ruginit); - a doua etapa este o emailare cu o rasina lichida, care odata desfacuta cutia in care se gaseste intra in solidificare. Ai timp cateva minute sa plimbi "mierea" aia pe toate partile rezervorului, sa scurgi excesul si pe urma il lasi in pace. A doua zi e ca smaltul de la cratite. Nici nu mai ai nevoie de filtru la benzina! (Daca o filtrezi inainte pe aia pe care o iei de la pompa, ca evident la pompa vine "cu de toate"!
  8. Va multumesc mult pentru aprecieri! Culmea e ca dungulitele se pot face! Uite colegul de la Tg Mures (care a pus pozele ceva mai sus) le-a facut si i-au iesit perfect! Io n-am mai avut rabdare sa caut pe cineva care stie sa le traga pentru ca eram f curios daca piesele se vor mai imbina! Am avut noroc, dar in mod normal cand faci o motocicleta la care inlocuiesti si repari atatea piese, fara premontaj inainte de vopsire, te frigi rau de tot! Asa ca nu faceti ca mine! Premontati si dupa aia vopsiti!!! Sa revenim la cromaje si vopsea: in afara de esapament si telescoape, pe care le-am cumparat din Turcia, cromajele le-am facut la nenea Bratu, in fosta 23 August. Cred ca m-au costat vreo 5-6 sute de lei. Rezervorul a fost busit pe partea dreapta. Am incercat sa il indrept la un specialist care lucreaza cu niste parghii ascutite la varf (ceva de genul "indreptam fara sa afectam vopseaua") si desi omul a avut toata bunavointa, deoarece rezervorul este foarte gros si matritat bombat, nu s-a indoit nici macar 1 mm! Asa ca l-am dus la nenea Bratu si l-am rugat sa faca ce-o putea! L-a mai polizat, l-a mai incarcat cu cupru, l-a slefuit din nou de vreo 2-3 ori si a mai estompat din buseli. Dar se mai vad. Pana la urma asta e, e al ei! Nici noi nu mai suntem ca la 20 de ani... Dupa aceea (dupa cromat), ca sa mai economisesc ceva bani, mi-am pregatit singur toate piesele pentru vopsire. Tablele originale le-am dus la sablat si pe urma la sudat. Le-am indreptat, grunduit si chituit cu poliesteric si pe urma le-am vopsit in curte, avand grija sa nu prinda praf din atmosfera. La rezervor a fost un pic mai greu pentru ca a trebuit sa-i fac delimitarea crom- vopsea de doua ori: o data la grund si a doua oara la vopsea. A mancat mai mult timp, dar cu rabdare s-a rezolvat. Niciodata nu m-am plans pentru timpul lucrat la vechituri, pentru ca imi face o deosebita placere. Singurul lucru cu care ma lupt la greu este nerabdarea de a vedea produsul functionand!
  9. Ca sa nu va raman dator cu "ce s-a mai intamplat?", iata cum a continuat povestea: Motocicleta este gata si inmatriculata! Partea caraghioasa este ca pana acum eu am fost la "grupa mica" , adica de vreo 3 ani am mers cu diferite mopede (tot din anii '60!) si mi-am zis ca nu ma bag la scoala de A pana nu am motocicleta. Asa ca in vara m-am inscris la curs si desi totul a decurs bine, dupa ce am dat "sala", am fost programat pentru poligon & traseu dupa 2 luni! Am inlemnit. Credeam ca am sa uit tot si toata munca mea cu namiloiul de 200 de kg , la opturile din poligon, se va duce pe apa sambetei... Dar n-a fost chiar asa; am mai luat 2 ore de poligon inainte de examen si totul a mers perfect! As vrea sa mentionez aici Scoala Moto Louis si sa spun ca mi-a facut o reala placere sa fac cursurile cu ei. Sunt foarte eficienti si tot colectivul este bazat pe instruire. Foarte seriosi, profi si prietenosi (si OK la preturi). Se vede ca le place ce fac! Mi-au lasat o amintire foarte placuta, iar instructorul cu care am facut mare parte a scolii, Mihai C. are un mod exceptional de a-ti insufla dragostea si indemanarea pe care le are pentru motociclete! Majoritatea manevrelor nasoale pentru un incepator, par floare la ureche dupa ce iti arata cum sa le faci! Nasol este ca din cauza sistemului asta greoi , cu examinarea dupa luni de zile, dupa ce depui dosarul, se cam pierde un sezon. De exemplu eu care nu "functionez" bine in anotimpul rece, nu mai am nicio tragere de inima sa ies la plimbare la +10 grade C... Dar asta este, mai e si la anul o vara! Asfalt uscat! (...acum pot s-o spun ca am si eu "gradele" necesare...)
  10. Salut! Am recidivat iarasi, cu ajutorul lui Adrian! Gasita "trotineta" in nordul Germaniei (miercuri seara)- ridicata de Adrian de la proprietar joi seara, adica in ziua urmatoare (!!!) si luni seara la mine in batatura! Nu cred ca mai e ceva de comentat...decat ca daca mai stau in cartier cu Adrian trebuie sa ma hotarasc daca ma apuc de un business ca sa le mai si vand sau ma mut ca sa nu divorteze sotia...! Multumesc Adrian pentru profesionalism si recomand cu caldura!
  11. Adrian a facut iarasi o prestatie excelenta si aproape de neconceput pentru mine, in trecutul apropiat! Sa incep cu inceputul: am negociat cu doi vanzatori pentru un motor de moped, respectiv un moped dezasamblat (facut bucati), ambii din Germanica; era chiar inainte de plecarea in concediu, exact acum 3 saptamani. Am trecut pe la Adrian, i-am dat adresele si el le-a rezolvat si grupat asa de bine, incat atunci cand m-am intors acasa, toate ma asteptau in garaj de ceva timp! Jos palaria! Exista totusi si un dezavantaj cand lucrurile merg atat de bine si repede: iti vine sa cumperi tot ce gasesti la preturi convenabile, pentru ca stii ca Adrian e ca o "prelungire" a ta, e un fel de "ochii si rotile tale"! Ce sa zic? Eu am capatat dependenta, deja "sondez" pt urmatoarea achizitie! Ii multumesc mult lui Adrian pt serviciul profesional prestat si-l recomand cu caldura!
  12. Va relatez pe scurt experienta mea cu Adrian, dar totusi am sa adaug un minim de informatii ca sa puteti intelege totul: Marti seara , 7 mar 2017 am vrut sa cumpar un moped fabricat in 1959, din Olanda. (da, recunosc, m-a virusat tare chestia cu mopedeala...!). Pretul a sarit mult si nu m-au tinut buzunarele... Dimineata , am tabarat pe calculator si am luat la periat netul. Am gasit un alt moped, tot 59 (asa e cand imbatranesti, devii mai sentimental!). Intru in legatura cu handlerul, utilizand germana mea de balta , negociez pretul si-mi dau seama ca trebuie sa gasesc transport. Panica! Intru pe forum , bag "transport Germania" si pac! dau de Adrian. Vorbesc cu el pe 9 martie si pe 12 martie, dupa pranz, motoreta intra la mine in garaj! Cu acte verificate, transportata super elegant! Ce DHL, ce DPD, ce etc? Cineva spunea in acest thread ca "Adrian nu e roman, e neamt!" Eu zic ca nu e neamt, e roman , asa cum ar trebui sa fim cu totii si cum erau oamenii inainte de razboi, cand cuvantul era CUVANT! Poate daca cu totii am avea INCREDERE si CORECTITUDINE am ajunge cu toata societatea acolo unde visam: sa fim toti "nemti" ! Dar e bine ca reusim sa pornim de la un colt , de undeva si ma bucur ca l-am cunoscut pe Adrian, pentru ca am descoperit ca suntem si vecini de cartier! O fi pe la noi aerul mai bun, sau apa, cine stie!? Pe scurt, recomand cu caldura! (Sper sa fim sanatosi si sa mai colaboram pe viitor!) Spor si asfalt uscat! Dan
  13. Am avut niste necazuri in familie si n-am vazut frumusetile astea... Sunt de 559, nu? EU vroiam sa renunt la "linii" dupa principiul ca "strugurii sunt acri"! Acum nu stiu ce sa zic...cine ti le-a pictat si cat a costat? » Post actualizat in 28 Mar 2016 19:23 Ba nu sunt de 353 sau 354. Am vazut capacul de catburator si incuietorile de la capacele laterale... » Post actualizat in 29 Mar 2016 12:19 Uitandu-ma la piesele tale, care arata stoc, ma intristez pt ca nu am reusit sa gasesc inca o aparatoare de lant, nici noua , nici veche. Daca cineva are una, sunt comparator. Dupa ce montez motocicleta nu cred ca o mai pun...
  14. Daca are carb complet si utilizabil, ma bag eu la MOT Carpati. Te sun un pic mai tarziu, dupa 10.
  15. daca incape o tartacutza 58 in ea, o iau! da-mi un pm , daca ne putem intalni, te rog!
  16. Asta e efectul (bun) al timpului asupra fiarelor. Daca am fi si noi la fel, aproape de pensie am valora milioane, in loc sa fim "expandable"! Oricum , vestea buna e ca este o investitie buna pt cine iubeste istoricele si intr-un fel te tine mai domolit nitel...
  17. Mi se pare o decizie f frumoasa! Desi nu sunt un mare motociclist,cred ca un 2timpi clasic are farmecul lui inegalabil! Mult success!
  18. Hai ca studiez problema si ma bag daca sunt complete! M-ar interesa si ghidonul, fara far. » Post actualizat in 14 Feb 2016 11:39 As trece sa le vad, daca esti disponibil. Iti dau pm.
  19. Ma intereseaza telescoapele fata si spate, da' nu stiu daca sunt la fel si pt 250!?
  20. Poate o sol ar fi sa iei una din Cz sau Sk. Aia le-au tinut cu piese originale (era si culmea) si le vand la preturi rezonabile. Problema e cum te intelegi cu ei, deranjul si transportul...timp si bani! Cred ca cel mai bun sfat e cel dat de Ivan! Pe de alta parte, daca o faci "istorica" ai mai putina bataie de cap cu rar ul si politia, referitor la preveddrile legale pt moto actuale.
  21. Io mor dupa modelele astea. De cateva luni sondez piata nationala si inter ationala. Pe la noi nu mai gasesti piese neciufulite si e normal. Daca vrei sa cumperi piese refabricate CZ,SK,TR,DE...te costa cca 1000 eur, adica cu vreo 3-400 mai putin decat una reconditionata stas...nu stiu ce sa zic...
  22. La multi ani! (deocamdata cu un Ural "prins" pe strada...poate la Anu' cu Jawa, ca tot are culoare asortata la eveniment!)
  23. Salut dom' Profesor! Daca rama de la far nu are lovituri prea mari ca sa fie recromata, o vreau eu pt jawa mea. In poze vad cate ceva, dar suprafetele astea curbe cromate sunt greu de estimat. Te rog , fa-o tu pt ca te poti uita la ea "pe viu". Multumesc, Dan
  24. Superb! Videoclipurile astea si putina surubareala (pt cine are conditii de garaj), te ajuta sa treci mult mau usor peste sezonul asta greu de 3-4 luni geroase.
×
×
  • Creează nouă...