Sari la conținut

Paul_E

Membru
  • Număr conținut

    45
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Paul_E

  1. Salut, din pacate le-am promis acum 1 ora altei persoane. Daca ai vreo piesa anume de care ai nevoie pot vorbi cu el si sa o pastrez.
  2. Postez si pe fb, m-am gandit ca aici fiind forum de hayabusa sunt doritori care le vor folosi cu siguranta.
  3. Mai intreb inca o data inainte sa le arunc, carena far 2 buc, aripa fata 1 buc, husa rezervor si 2 parbrize pentru gen 1, daca e cineva interesat, le dau gratis pentru ca imi ocupa spatiu inutil.
  4. Din pacate nu am decat piesele mentionate. Erau de rezerva.
  5. Frumoasa. Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente.
  6. In caz ca este printre voi vreun doritor, am cateva piese de gen1 pe care vreau sa le donez. O aripa fata, 2 carene far, un parbriz si o husa rezervor dedicata.
  7. Va salut, de cateva luni sunt si eu posesor de busa gen 1, si ca orice jucarie noua (noua da veche) trebuie verificata si bibilita. Asa ca m-am apucat frumos de ea, incet incet caci timpul liber este foarte scurt. Am zis sa fac si eu ce pot pana cand Geo isi face timp si pentru mine. Asa ca am gasit urmatoarele probleme: 1. Furtun ulei cu scurgeri (partea stanga a motorului, in fata, cel mic de circa 20cm). Buuun, comandat altul, se inlocuieste. Nu prea am gasit insa discutii in legatura cu problema asta si ma intriga. 2. Bataie la ambreiaj, destul de tare. Ea a venit cu ambreiaj oem nou pe ea ceea ce ma face sa cred ca e volanta. Nu prea am idei aici decat sa o schimb cu una noua sau sh in stare buna. Cand TNG isi va face timp, sper ca o va rezolva si el pe asta. 3. Becul de neutru din bord, la cald, clipeste sau pur si aimplu nu se aprinde. Cand o turez scurt apare pentru o secunda (sau nu). Pana acum am curatat senzor cric, refacut etansarea si verificat rezistenta, am dat jos releul si am verificat rezistenta pe el. Am apucat sa veeific un singur circuit cu alimentare de 12v caci la restul nu am avut cum sa ii leg in siguranta la transformator (am tot zis ca ma opresc sa iau clestisori sa ii lipeac pe fire dar... timpul). As fi luat unul sh sa ii fac proba direct dar nu am gasit... Din diagrama a mai ramas doar senzorul din interior, nu ma bag acolo, daca e asa il va rezolva Geo. 4. Ulei pe firul de la stator, care a urcat incet incet pana la mufa si a facut putina mizerie pe acolo. Firul e protejat cu textil si astfel favorizeaza. Aici nu prea stiu ce sa ii fac, desfacut si eventual refacuta etansarea. M-am gandit sa ii dau protectia la o parte undeva safe si sa ii pun mastic negru sa opresc acolo uleiul sa nu mai urce la mufa. 5. Incarcarea iarasi ma supara, am masurat statorul, la relanti motor rece are in jur de 24-26 pe fiecare circuit. La peste 5k ture sare la 70plus. Manualul spune ca e bine dar specifica doar la peste 5k ture. La relanti am inteles din diverse surse ca ar trebuii sa fie minim 30. Tare as avea nevoie de ajutor sa fiu impacat cu treaba asta. Totul a pornit de la un 12,6 la baterie cu 10,6 lq pornire. Am bagat multimetru pe ea si la 5k ture si peste nu sare de 13,7-13,9. Daca merg cu goproul alimentat permanent raman fara baterie si nu mai porneste. 6. Ii curge un telescop dar e rezolvabil si nu ii meege claxonul (grav tinand cont ca are evacuari sport cu silencer pe ele bineinteles). In rest, sunt super incantat de ea :). A venit echipata de touring, genti laterale Corbin, cutie sa pasager Corbin, are si un topcase dar e urat, soft de la TNG si altele. Are si un parbriz inalt cu deflector separat, ce sa mai, km sa faca cu mine pe ea.
  8. Am reusit sa fac cateva ture cu ea prin jurul Bucurestiului, alta viata. Inclin sa cred ca bujiile erau de fapt problema sau conectorul desprins la una dintre bobine (pe 2/3). Am fluctuatii constante pe motor cald la relanti de 40-60rpm ceea ce e fantastic. Partea buna e ca am facut o mica mentenanta pe la subansamblele din jurul motorului daca tot l-am desfacut. Nu insist cu multimetru, spun doar ca daca problema e constanta indiferent de situatie, sigur se vede la multimetru. Partea frumoasa la motociclete e ca iti poti da cu parerea, in lipsa unui sistem complex de diagnoza. Din fericire nu sunt asa complicate japonezele astea, cu putina lectura si cateva cunostinte de mecanica iti dai seama usor de anumite probleme uzuale.
  9. Ptimul lucru care l-am facut a fost sa schim bujiile si sa verific fisele (inspectie vizuala). Am verificat filtru aer si am curatat carcasa. Am verificat rezervorul (daca sunt impuritati sau sedimente). Apoi am trecut la o diagnosticare pe ecu (ce are ea in dotare). Totul era in parametrii. Lucrurile simple le-am facut initial, la ce am avut acces fara sa desfac cutia filtrului si ce era mai jos. Am verificat mufele, am schimbat un cablu la proiectoare si am pus alt intrerupator pe el (tot nu e ce trebuie, mai lucrez eu la el).
  10. Am mai vazut o schema, stropesti cu apa si de pe care se evapora mai greu, e cu problema :). Am zis sa desfac si sa curat verific, daca tot m-am apucat de ea.
  11. Am curatat contactele peste tot, si-a revenit. Am impresia ca la bobina de 1/4 unul dintre papuci era scos 70% din bobina. Se poate sa fi fost de acolo. Merge rotund si bine acum. Daca era bobina dusa, mi-as fi putut da seama cu multimetru si stii de ce, facea constant indiferent de temperatura motorului, nu doar aleatoriu. Diseara cand fac plinul bag si aditivul.
  12. De peste 5 ani merg la el pentru reglaje motor si alte operatii de finete, chiar stie. Insa e cam greu de prins in ultima vreme si mai ales vara. Avea timp cand lucra la aeroport I-am scris mai devreme, macar un sfat ar fi binevenit. Incerc astazi cu aditivul pentru injectoare.
  13. Nu am vorbit cu el de asta... inca. Am zis sa incerc eu intai, am chef de mesterit... Inca astept sa ma programeze cu busa (s-au inmultit motocicletele si e ocupat se pare).
  14. Am repetat operatia dimineata, pe lumina. Se pare ca amandoua indica aceeasi valoare, fara fluctuatii 2,2 - pe cabluri am 0,4 deci rezulta un 1,8 ceea ce inseamna ca sunt bune. Probabil nu am tinut eu azi noapte cum trebuie firele de la multimetru pe bobina 2/3 - papucii fac minuni. Revenim de unde am plecat din pacate. O sa incerc cu aditivul pentru curatat injectoare...
  15. Am reusit sa desfac totul pana la bobine. Am pus multimetru pe ele asa cum e (pana la urma a indicat 2.5 pe una din ele, scazand 0,6 rezistenta firelor a iesit 1,9, ceea ce inseamna ca e in parametri) si se pare ca una e defecta. De ce spun asta, fluctueaza rezultatul in timpul citirii 2,5-2,7. La manual spune 1,7 pana la 2,08. Am la atelier unul mai bun si voi incerca si maine o citire sa vad ce spune si celalalt. Totusi ar fi fost frumos sa gasesc una de test... O sa iau un bidon maine sa incerc si varianta asta. Eu nu o sa curat injectoarele, le duc la ateliere specializate. Pentru masini, am pe Alexandriei Bosh Service si ei fac minuni (la diesel). Mai este unul pe la 1Mai iarasi pentru asa ceva. Ambele testate de mine. Tot timpul, pentru operatii complicate, motocicletele le duc la specialisti. TNG se ocupa de "fine tuning" si alte modificari pe care le-am mai facut. Pentru furci la Dan langa Zoo. Restu la Georgica de la Ural. Toate motocicletele au fost desfacute, salblate vopsite electrostatic, rulmenti schimbati roti jug pinioane etc etc etc.
  16. Pana acum nu am curatat niciodata partea de injectie, rezeevorul fiind curat fara rugina. Am zis ca nu e cazul insa de cand cu problema mi-a trecut prin cap sa ii fac o curatare. Nu as incerca cu solutii, mai degraba mecanic, dat jos de pe motocicleta si curatat astfel. Cat despre partea cu masuratul rezistentei, ai dreptate, nu prea pot sa imi dau seama cu un aparat mic decat daca e dusa de tot (si nu e). Partea proasta e ca nu imi inregistreaza nici o problema ecu in diag, 0. Ma surprinde chestia asta. Nici in istoric nu am nimic la indicatorul 61. Din pacate nu am gasit stoc pe la nimeni prin online, oem minim 7 zile lucratoare. Afteemarket am gasit doar la 3-5 zile. In dezmembrari sunt fantastici, acelasi pret cu oem de noi (nu comentez). As fi luat unele doar pentru proba in lipsa aparatului de masurat. Cert e ca va primi o curatare de injectie si reglat clapete. As fi preferat sa pot testa pana atunci bobinele cumva, sa le comand in cazul in care intradevar sunt probleme cu ele.
  17. Am gasit un tutorial pentru verificarea rezistentei bobinelor. O sa ma apuc sa desfac motorul si sa il duvedesc astazi. Pare simplu si il pot face cu ce am in dotare.
  18. Supapele au fost reglate de TNG acum 20k km. Nu cred ca de acolo e problema. E posibil sa fie si de la scanteie dar am verificat bujiile cand le-am schimbat. Uzate insa fara alte probleme (toate erau uzate uniform fara diferente vizibile). Intreruperea nu este neregulata (fluctuatiile) si pe deasupra dau si o vibratie usoara in motor. La 2-3000 ture se observa cel mai bine, nu ca as merge cu el doar pe plaja aceea de turatie. Fac un fil imediat si il atasez. Pe evacuare se aude ce mai bine. 20210630_115056.mp4 20210630_115056.mp4 20210630_114846.mp4
  19. Daca la relanti turatiile sunt constante +10rpm, in accelerare motorul se aude neuniform. Nu stiu cum as putea descrie corect simptomele. In sarcina, merge smucit la accelerare usoara (spre foarte uaoara), asta pana trece de 3000 de ture, cam pe acolo. Nu exclud ca la turatii mari sa prezinte acelasi smptom dar sa nu il simt datorita... turatiei mari. La evacuare se simte, se aude acea mica oscilatie a motorului. Indiferent daca e in sarcina sau pe loc. Bujiile sunt noi, la fel a facut si cu cele vechi. Nu cred ca e de la scanteie. La injectie nu am umblat niciodata, ma gandesc ca poate e infundat vreun injector si nu da cat trebuie in camera de ardere. FZ-ul e din 2004, are 72.000km. Motorul e foarte bine intretinut mecanic, fara probleme de oricefel pana in prezent. Nu cred ca se poate rezolva umbland la valorile amestecului, am incercat sa ajustez astazi pe toata plaja de valori si nimic. Din pacate acasa nu am scule care sa imi permita sa fac verificari mai amanuntite, va merge la mecanic saptamana aceasta la sfarsit. Maine o sa fac si un mic film in care sper eu sa se inteleaga ceva din problema ei.
  20. Daca era bobina dusa, intrerupea permanent, la orice turatie. Am verificat parametri in modul de diagnosticare a motocicletei (chiar e super bun la fz6), nu am probleme la senzori pe niciunde. Ori clapete ori ceva pe la un injector infundat, care face treaba doar 80% (bujiile erau toate arse dar nu cu urme de depuneri ingrijoratoare).
  21. Dau cu siguranta. Din fericire unele lucruri le poti verifica acasa, cu un minim bagaj de cunostinte tehnice. Pentru reparatii tot timpul am fost la mecanic, e mai safe atat pentru mine cat si motor.
  22. Da, acum 20k km. In carte se verifica si se regleaza la 3 perioade de mentenanta, respectiv 18k. Nu vad cum as putea verifica asta fara ceasurile de citire a volumului de aer. Daca aveti ceva idei... Ma mai gandesc ca poate fi ceva injector infundat. Sistemul de injectie e ok, pompa baga bine, rezervor curat fara rugina etc... Saptamana viitoare e programata in service pentru cele 2 operatii oricum.
  23. Multumesc! O sa incerc cu TPS-ul, vad ca valoarea lui trebuie sa fie intre 16 si 18 la inchis (valoare de fabrica). Am gasit si un tutorial cu reglarea acestora. TPS merge in parametri, chiar perfect as putea spune. 16 pe inchis si 100/101 pe deschsi maxim. Am avut rabdare si am urmarit incet cum urca valoarea, nu am pozitii moarte. Nu cred ca e cazul sa demontez iarasi si sa masor cu un multimetru direct pe motoras. Am ramas la o singura optiune - clapetele de sincronizat.
  24. Asa am sa fac insa ma gandeam ca poate fac un diagnostic de la distanta intre timp. Am citit toate manualele si am verificat toti parametrii, inclusiv circuitele principale (cu ce scule am avut acasa evident). Totul e ca la carte. ECU e in regula, motocicleta sa zic asa nu intrerupe in accelerare pana la max rpm, la relanti sta perfect 1320ture plus minus 10 dupa ce se incalzeste. Ideea e ca m-am urcat pe un fz6 an 99 (carburatie) si atunci mi-am dat seama de aceasta fluctuatie, eu fiind obisnuit cu a mea. Apoi pe hayabusa, nici la aceea nu aveam. Am luat motocicleta sotiei, nici la ea nu se simte.
×
×
  • Creează nouă...