Jump to content

XaeL

Super Membru
 • Content Count

  4,069
 • Joined

 • Last visited

About XaeL

 • Rank
  pârş pe doo' roți

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bucuresti
 • Carnet moto din
  pacate
 • Motocicleta
  Honda NC700SA
 • Club
  treehuggers RC

Recent Profile Visitors

1,577 profile views
 1. Esti clar cand spui care e mesajul. Cand zici "de exemplu, motivul X", suna foarte ciudat. In plus, cand chiar ai un mesaj, mai e de discutat si daca un mars moto este util pentru transmiterea lui. Eu de exemplu nu vad logica unui mars moto pentru probleme non-moto. Mai ales ca nici nu prea e ok sa mai tragi un mars de fiecare data cand iti vine tie o idee de mesaj de transmis. Blochezi circulatia, iriti soferii etc
 2. Inteleg ca de fapt ai un grup mai mare de prieteni motociclisti, cu care vrei sa dai o tura de oras. Dar pentru ca sunt multi va mai puteti pierde pe la intersectii si exista si riscul de amenda (era ceva cu circulatia in grupuri fara autorizatie, parca). Deci vrei o aprobare de la primarie, ca sa scapi de riscul de amenda si sa ai si politie care se asigura ca grupul tau trece integral prin intersectii. Pretexte se gasesc ele, nu-i cazul. Gen cainii fara stapan, marmota de ghetar, Rosia Montana, incendiile din Australia etc. Am inteles bine?
 3. Instanta iti poate acorda ca despagubiri si cheltuieli de judecata (adica onorariul pentru avocat, deplasari la judecatorie in alt judet etc), daca le ceri in plangere. Dar si asta in niste limite. Daca dai pe avocat o suma cat amenda sau mai mare, nu primesti banii aia in veci. Nu stiu sa existe o regula (gen cheltuieli maximum x% din suma de recuperat), calculul e pulometric (adica dupa cum vrea p*la judecatorului). Cel putin asta mi-a explicat mie un avocat acum cativa ani, cand voiam sa contest o amenda.
 4. @OP: scrie pe procesul verbal, mic, in partea de jos parca, si termenul legal (15 zile in mod normal) si instanta competenta pentru contestatie (de obicei judecatoria sau tribunalul pe raza careia ai primit PV-ul). Da, poti trimite prin posta. Data postei (adica data expedierii) trebuie sa fie in termenul de 15 zile. P.S.: google ar trebui sa fie suficient pentru a afla concret cum se contesta PV-ul de contraventie. Ala rutier e cel mai frecvent intalnit dar procedura este aceeasi pentru toate, din ce stiu eu.
 5. Asa mai sunt si motoboom parca. Doar ca nu sunt in Bucuresti ca sa mearga omul sa vada, sa puna mana etc.
 6. In Bucuresti nu exista din ce stiu eu. Daca vrei sa verifici o moto si nu stii la ce sa te uiti, poti stabili cu vanzatorul sa o verifice un mecanic la service. Pe banii tai, bineinteles.
 7. 70 ron, daca nu s-a marit cumva. Dar sigur nu 2900. Doar daca iti calculeaza impozit din urma si penalitati si tot tacamul, dupa cativa ani buni (depinde si de masina)
 8. Am trecut masina de pe numele meu dintr-o tara UE in Ro. A fost fix procedura de la "vanzare-cumpărare autovehicul inmatriculat in UE" de pe site-ul DRPCIV. Ca act de vanzare-cumpărare am dus actul original de cumparare din reprezentanță, tradus. P.S. radierea din DE se face automat prin DRPCIV dupa ce le predai placuta de înmatriculare si brief-urile in original.
 9. Maine-poimaine apar pe lista inventatorului: - ghidonul retractabil / pliabil / telescopic - crashbarul pliabil - toba pliabila - motocicleta pliabila Toate astea, bineînțeles, cu comanda electrica, de la buton. Pliabil si el de la un buton mai mic.
 10. Si de la 18 in sus daca spargi un prezervativ.
 11. Fiecare scoala isi stabileste singura lucrurile astea. Unii faceau si iarna, fara pauza, pentru ca aveau poligon acoperit. Ii suni rand pe rand si afli ce si cum. In rest, este greu de spus care scoala e mai buna. Tine de instructori, care se mai tot plimba de la o scoala la alta.
×
×
 • Create New...