Jump to content

XaeL

Super Membru
 • Posts

  4,416
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by XaeL

 1. "Ia-ti miar din prima, acceleratia e la tine, eu pe miar am început si nu am murit". Uite ca unii mor. P.S. Habar nu am daca e miar, mi se rupe, important este ca e mai mare decat avea proaspătul îngeraș voie sa conducă. (Presupunand ca avea permis de A1 sau A2, ca exprimarea politiei e ambigua).
 2. Pe de o parte, prostia se plateste. A soferului care nu stie legea cat sa isi dea seama ca e nevinovat. Pe de alta parte, cum ai convins asigurătorul soferului sa iti plateasca? Daca ati completat corect amiabila trebuia sa te puna la plata pe tine.
 3. Eu mor de dragul astora care isi dau cu părerea pe legislație in functie de ce isi amintesc ei, dar nu ar da o căutare pe google nici bătuți. Alta aberatie. Sa imi arati unde scrie in lege chestia asta. Eu zic ca daca ambii sunteti loviti pe lateral, politia va spune ca erati in paralel, nu va avea cum sa va masoare centimetrii, si ala din dreapta o suge.
 4. Amiabila = exclusiv doua autovehicule, fara victime, fara daune in afara celor doua autovehicule (nu alte autovehicule, nu garduri, nu panselute, nu copaci etc)
 5. P.S. a mai fost unul tot la Arad, acum cativa ani, a zburat fix într-un cablu de ancorare al unui stalp. S-a rupt la fel, de la mijloc, doar ca nu s-a sprijinit la fel de sexy de prima camionetă. Asta daca nu o fi cumva acelasi si pozele de fapt mai vechi. A mai fost unul acum vreo 3 ani pe centura Craiovei, care a trecut printr-un panou rutier si a iesit in 3 bucati: cap, membru superior drept si restul. Altul acum 2 sau 3 ani tot langa Craiova, i-a intors o masina in fata si jumatatea de jos a ramas cu masina, cea de sus si-a continuat drumul... (karma a facut ca masina sa ia foc si soferul masinii, initial ramas incarcerat, sa moara de la arsuri la cateva zile). Si astea sunt cele de care stiu eu. Poze sunt o gramada pe net. Nu ca ar invata cineva ceva din ele.
 6. A nimerit fix pe traiectoria perfecta ca sa se rupa in doua si sa intre acolo in modul ala. La fel cum, teoretic, si fazele din Final Destination pot sa se intample in realitate dar probabilitatea este extrem de mica.
 7. Am o curiozitate. "Firma intermediere" nu tot cu avocati functioneaza? Ca nu inteleg prin ce e diferita de urmatoarea liniuță, "firma avocatura/avocat"...
 8. Asa arata cand esti blocat pe grupul respectiv.
 9. Si motociclistii sunt oameni. Unii oameni sunt idioti. Deci unii motocicisti sunt idioți. Eu era sa fac accident cu unul in rond la Charles de Gaulle (si eu tot pe moto), pentru ca omul nu înțelegea ca semaforul verde la intersecția cu Aviatorilor nu iti da verde si la aia cu Dorobantilor, 10 metri mai in față. Iar discutia de după mi-a aratat ca pur si simplu nu am cu cine...
 10. Ti s-a explicat mai sus ca recuperarea TVA se face in Germania, nu la noi. Ce cauti pe site la ANAF?
 11. "A fost condamnată iniţial la 9 ani și 10 luni de închisoare, pentru ultraj calificat și distrugere, dar în urma apelului pedeapsa a fost redusă." Cadoul de 8 martie a fost un discount de 16% la pedeapsa. Ce gest frumos!
 12. Doamne ajuta! De curiozitate: userul original, easy ride on, a fost banat sau doar a uitat omul parola? Parca erau reguli si impotriva conturilor multiple...
 13. @Daviddd Contestatia se depune acolo unde s-a petrecut fapta (scrie si pe PV mic in partea de jos), adica in Olt. In schimb, atat permisul cat si talonul se recupereaza de la Politia de domiciliu, din ce stiu eu. Adica din Teleorman. Si daca contesti si te duci cu certificatul de grefa de la Judecatoria din Olt, tot la Teleorman te duci. 1) pentru permis: - daca ai facut contestatie te duci la Politie cu dovada, certificatul de grefa, buletinul tau. Nu stiu daca si cu un parinte sau nu, poti suna la Politie sa afli acest detaliu. Daca contesti si pierzi trebuie sa duci inapoi permisul, tot la Teleorman, si primesti o alta dovada, pe care o predai cand pierzi procesul. Si acolo e o discutie, daca pierzi in prima instanta si nu faci apel e o procedura de urmat, daca faci apel si perzi e o alta procedura de urmat. Sunt foarte diferite intre ele. - Daca nu contesti, te duci cu dovada si buletinul cand expira perioada de suspendare. Poti si sa duci dovada mai devreme si primesti alta. 2) pentru talon: - doar proprietarul. Tu nu ai nicio calitate legala. Proprietarul trebuie sa arate actele de la RAR si sa aiba si dovada de la Politie. Daca in oricare dintre situatii pierzi dovada, dai o declaratie la notar cum ca ai pierdut-o si o duci pe aia. Altfel nu primesti nimic inapoi. Edit: Daca contesti si pierzi trebuie sa duci inapoi permisul, tot la Teleorman, si primesti o alta dovada, pe care o predai cand te duci sa iti iei inapoi permisul.
 14. esti sigur ca e o diferenta?
 15. Faptul ca pe persoana juridica clasa B/M este separata pe fiecare pereche CUI/VIN, in timp ce pe persoana fizica e una singura pe CNP. La persoana fizica se face automat totul. La PJ e procedura asta in care isi prinde urechile brokerul meu. Intre timp am descoperit ca nu expirase RCA la masina vanduta. Dar expira maine, deci luni poate totusi reușește si brokerul transferul. Daca nu si nu, apelez la al lui @anpetre
 16. A reusit cineva sa transfere clasa bonus de pe auto/moto vanduta pe una nou cumparata, pe firma? Brokerul meu nu reuseste dar uneori pare mai .... prostuț. Legea e asta, o găsesc peste tot, doar ca am nevoie de cineva care o poate si aplica.
 17. Hai ca in final au răspuns la DRPCIV. Tot 2-3 ore si la preferentiale daca am programare online si este pana in ora 15.00.
 18. La DRPCIV la inmatriculari trebuie duse si numerele vechi si talonul. Mi le opresc acolo? Cum circul pana primesc talonul si numerele noi?
×
×
 • Create New...