Sari la conținut

danzi76

Membru
  • Număr conținut

    54
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de danzi76

  1. Salut, nu am ajuns la Spitzer dar am rezolvat (cred eu) singur. Am avut spite mai largi si le-am strans incet incet pana au ajuns cam la aceasi intindere toate spitele (din 4 in 4 spitze) apoi am pus marker pe bascula, am invartit roata si am marcat unde erau 8-urile si am strans - destrans pana am obtinut o roata decenta. Mi-a luat mult timp pt ca am facut treaba asta pe mobra (Nu am um un suport de centrat manual roata). Cstelia mi-a zis ca el poate sa imi centreze roata dar deja am facut eu - poti vorbi cu el. » Post actualizat in 18 Oct 2018 13:41 Binenteles ca am schimbat. Pt mine e foarte clar: Cauciucurile Heidenau sunt niste gunoaie si nu ma mai ating de ele cat traiesc (ma refer strict la cele din Romania). Pe spate au inceput sa apara crapaturi la crampoane (destul de adanci) si nu am nici 5000 de Km iar cel mai lung ride pe care l-am facut cu ele a fost o tura pe Transalpina. Ca sa nu fie dispute pe forum, cine nu ma crede sa vina sa le vada, am poza cu data si kilometrajul cand le-am schimbat. Nu incerc sa fac reclama proasta nimanui spun doar ce am patit eu. Voblajul este dat de cauciucuri si sutin asta pt ca dupa 50-60 km/h dispare. Daca era din rulmenti (jug, roti), bascula, lant (am schimbat si lantul) voblajul se mentinea si la viteze mari, plus ca coincidenta e foarte mare am schimbat cauciucurile si brusc am avut un alt motor mult mai nesigur. Probabil in primavara am sa schimb din nou cauciucurile - dar nu de pe piata romaneasca si voi constata singur daca am avut sau nu dreptate.
  2. Ieri am schimbat rulmentii de la roti... 2 fata 3 pe spate, voblajul persista (e adevarat ca s-a mai imbunatatit ceva, pare mai rigid acum dar totusi). Am observat ca am spite slabite, deci neaparat trebuie sa ajung la "spitzer" asta e ultimul lucru care il mai pot face, nu mai am idei.
  3. Stie cineva cum il chema pe colegul cu numere de Alba decedat ieri in urma accidentului de pe Diaconu Coresi? Detalii despre accident?
  4. danzi76

    Taxiuri la semafor

    Cam asa ceva. Nu chiar ca in fata lui Moise dar da. (diferenta e ca la noi benzile sunt un pic mai late ca in Bucuresti, inca nu au facut 3 benzi din 2, deci loc este suficient unde e bunavointa) In schimb si confirm si pt azi dimineata, taxi-urile lipite de banda din mijloc, plus un cascat (taximetrist) a uitat si cand m-a vazut in oglinda a blocat culoarul. despre mine: cum vedeti in semnatura am un Transalp cu tobele originale, deci nu se poate zice ca agresez prin zgomot restul participantilor la trafic, conduc mobra full echipat si chiar multumesc tot timpul cand m-i se face loc, etc.
  5. danzi76

    Taxiuri la semafor

    Mda ce intrebi si ce raspunsuri primesti.
  6. danzi76

    Taxiuri la semafor

    Este adevarat ca fata de acum 10 ani, cu toate ca traficul a devenit infernal ,soferii iti fac loc cand te vad si nu sunt ignoranti sau cu ochii in telefon. E chiar mai OK decat acum 25 de ani (`93 cand am inceput eu) cu toate ca pe atunci la semafor erau maxim 4-5 masini, daca incercai sa te bagi printr-e ele te luau soferii la bataie . Dar pe atunci lumea nu era asa de grabita, si nici motoarele nu erau ca acum. In topic intrebarea era daca ati vazut o incrancenare in atitudinea taximetristilor raportat la motociclisti in ultima vreme in Timisoara. Nu are legatura cu alte categorii de soferi.
  7. danzi76

    Taxiuri la semafor

    De acord, in Tm nu am stres cu masinile normale, am observat doar ca taxiurile in "general" blocheaza ostentativ ma refer doar la faptul ca acest comportament este mai accentuat in ultima vreme. P.S. "Dan NY": mutumesc.
  8. danzi76

    Taxiuri la semafor

    Ca asa sunt ei, sunt de acord, pana acum erau fel si fel dar din primavara asta mai mult ca oricand parca o fac diandins. Chiar zilele trecute pe podul de la Calea Sagului o masina de politie mi-a facut loc sa trec dar m-am impotmolit in spatele unui taximetrist care cu toate ca ma vedea nu i-a pasat de loc din contra s-a apropiat si mai tare de linia de delimitare dintre benzi, noroc ca b2 a mers mai bine si am putut sa trec de meltean. Asta pana la urmatorul care a facut la fel. Ieri dupa masa tot pe Calea Sagului dar in sens invers (pe la cimitir) veneam printr-e masinile oprite pana un taximetrist s-a apropiat de cel din stanga lui ca sa nu mai pot sa trec... etc. Poate ca sunt doar ghinionist.
  9. danzi76

    Taxiuri la semafor

    Salutare, In ultima vreme am observat ca taxiurile (nu toate) se lipesc de banda dintre sensuri cand se opresc la semafor. Treaba e destul de frustranta mai ales cand orasul e blocat. Sper ca nu sunt eu paranoic sau am eu norocul sa ii intalnesc tot pe aia, dar pare un fel de boicot pt motociclistii neobrazati care ii sfideaza cand ei stau la semafor. Voi ce parere aveti? Ati observat treaba asta in trafic?
  10. danzi76

    Card pierdut

    Cardul este unul online "revolut.com", am incercat sa ii contactez dar se pare ca au un sistem de tot kktul... numar de UK cu robot... nu am ajuns sa vorbesc cu nimeni si dupa 10 minute am renuntat. Consider topicul inchis, nu inainte sa va multumesc pt pareri, opinii, etc.
  11. danzi76

    Card pierdut

    Salutare, am gasit un card de credit langa un yamaha dragstar portocaliu in parcarea de la Leroy Merlin din Sagului pe numele Andrei Avram. Daca il stiti numarul meu de telefon este 0748838897.
  12. Multumesc danytm, Am sa (verific) merg in Iunie la el, deocamdata sunt in UK si vin doar in weekenduri acasa. Cat timp a stat janta la el, si cam in ce pret te-a dus?
  13. Salut Mircea (emircea), toata lumea.. Rulmenti de la roata daca nu ai joc pe ax si nici sunete suspecte (de frecare) nu ii schimbi. Echilibrarea a fost facuta camere schimbate etc. (tot ce trebuie cand schimbi gumele) Sunt sigur ca janta mea nu e perfecta si ca am opturi (stiu pe unde am umblat , nu am nevoie sa confirm cu distantier) de aia caut un priceput in reglarea spitelor, Nu cred ca e cineva cu roti spitate care sa nu aiba opturi (nu neaparat ff vizibile) dupa cel putin un an de mers prin patrie. Problema este ca dupa ce am pus gumele astea "voblajul" s-a amplificat si in frecventa si in amplitudine , plus ca a aparut pe franare ceea ce e ff aiurea Top case-ul a dat si el vibratii nu de la greutate, ci de la prindere. Vibratii intre case si talpa de prindere pe mobra (rezolvate cu niste buline de pasla pt picioare de mobila bagate intre talpa si case). Cu side case-urile puse mobra devine un pic mai stabila dar asta e subiectiv diferenta fiind destul de mica. Urmeaza sa schimb placutele de frana toate 6 si sa verific si discurile daca nu au si ele opturi (voblajul pe franare). @Mircea povesteai tu de un suc propriu de vaselino-uleiuri pt ungerea cablurilor... Ne vedem in weekend sa vedem daca rezolva problema mea cu cablurile de ambreiaj?
  14. Salutare, Am un Transalp de 650 care vobleaza insistent. Din istoric: - 2016 vara - schimbat anvelope Anakee 2 cu Anakee 3 - atunci am simtit imediat voblajul pt prima oara, inainte imi puneam manusile si ma inchideam la fermoar din mers. in toamna 2017: - schimbat rulmenti, semeringuri la Jug, - servisat furca (semeringuri de praf si ulei, cuzineti, garnituri, Ulei de furca etc) recent (2 saptamani in urma) am schimbat gumele din nou, am pus Heidenau scout si surpriza... Voblajul e mai mare si mai insistent iar ca noutate il simt si in franare mai serioasa. Concluzie: 1 Gumele sunt proaste (unele mai proaste ca altele) - probabil calitatea pt Romania e una indoielnica dupa cum s-a vazut in ultima vreme la alte produse 2 Geanta fata cu 8-uri si gumele mai sus mentionate amplifica vibratiile. De aceea intreb daca stiti pe cineva care poate verifica janta si eventual regla spitzele sau daca aveti alte concluzi fata de cele enumerate de mine le astept cu mare interes. A scapat pana acum cineva de voblaj? Cum?
  15. danzi76

    Facerea de bine...

    Un prieten isi cauta motor. Daca exista un posesor de BMW 650 GS dupa 2010 (Serato), sau apropiat f700, f 800 in Timisoara dispus sa ii arate motoreta, dati un semn aici sau PM. Multumesc! Berea e inclusa, se intelege
  16. Salut Emircea, Unele le-am uns altele nu, depinde unde le-am rupt. Cand s-a rupt aproape de casa, am schimbat in mediu "controlat" cu lubrifianti diversi. Cand am rupt departe de casa schimbat pe marginea drumului si normal ca orice improvizatie are tendinta sa ramana permanenta, nu am mai uns cablul. Dar ca idee majoritatea mobristilor cu care ma mai stiu eu nu au uns niciodata un cablu de ambreaj si nici nu au schimbat. » Post actualizat in 10 Oct 2017 18:32 Subiect nou... A pus cineva un termoscut pentru picioare pe Transalp? Ex Tucano Urbano? Am achizitionat un astefel de termoscut (http://www.tucanourbano.com/int/catalogsearch/result/?q=r119)si nu prea imi iese prinderea pe el, adevarul e ca l-am prins de crash bar si nu direct de mobra. E OK dar simt ca se poate mai bine, in stanga izoleaza perfect dar in dreapta suiera vantul pe la glezna. In instructioni nu e clar deloc iar in poze da un GS1200... . Pe net am gasit o mie de feluri cum sa pui o dracie de asta pe scutere dar nimic de transalp, cu toate ca producatorul recomanda pt transalp modelul din link. Astept pareri, poze, sfaturi. Multumesc deosebit
  17. @Alk - Eu sunt foarte nedumerit. Te-ai dus pana la Resita ca sa iti schimbi cauciucul caci vobla tare. Ai pus un alt cauciuc (NOU) si vobla la fel. Inainte sa iti schimbi prima oara cauciucul nu iti vobla sau cel putin nu te-ai plans de asta (doar am fost impreuna). Acum zici ca esti foarte multumit de cauciucuri cu toate ca ai o voblare pt care te-ai dus pana la Resita si ai fost dispus sa faci scandal. Eu tot sunt de parere ca e ceva cu gumele astea, ciudat cum s-a stricat jugul exact cand ai schimbat guma.
  18. Salut Alk, Sa intelegem ca: 1) Haidenau face gume slab calitative (ai incercat 2 si vobla cu amandoua) nu am inteles de unde venea rusinea in timp ce ai testat a doua guma deci am presupus ca vobla si a doua. 2) S-au stricat rulmentii de jug exact cand ai schimbat cauciucul. 3) Amandoua cazurile de mai sus. Nu as fi surprins sa auzim de standarde de calitate diferite pt piata noastra. » Post actualizat in 06 Oct 2017 09:12 Ce probleme ai mai exact cu cablul de ambreaj? Eu rup cablurile ca un apucat, in ultimi 2 ani am schimbat 2 cabluri originale si cateva kituri de reparatie. Acum am un al 3-lea cablu original cu mine sa il schimb cand se duce kitul de reparatie (al 5-lea cred). Probabil v-a trebui sa imi schimb maneta de ambreaj si sistemul de jos de la motor, pt ca se rupe in amandoua locurile, in mod egal.
  19. danzi76

    MZ

    Bravo!!! Sa va fie de bine. Asta da tura ... in istorie.
  20. danzi76

    MZ

    www.stolmot.com, polonezi de treaba... le scri in engleza si iti raspund in poloneza dar de alfel ff serosi si bine dotati. » Post actualizat in 05 Sep 2017 17:50 Am uitat sa precizez ca sunt pe departe mai ieftini decat ost2rad si altii » Post actualizat in 05 Sep 2017 17:58 Eu am gasit un magazin vechi cu piese de comuniste in Szeged cu preturi ff decente. +36 62 312 049 6724; +36 20 774 6696; Szeged Pulz utca 22. Pt doritori vine siin weekend la magazin.
  21. Daca te referi la biela, s-ar putea, axul ambielajului este insa diferit. Eu am reparat ambielajul in Ungaria la Szeged la Atila Kovacs (20.000 forinti), vorbeste romaneste, telefonul lui numai pe privat.
  22. Te-am vazut prin oras. Mai e un GS vopsit ca al tau... Eu am un TA650 albastru.
  23. danzi76

    Service Moto Timisoara

    Multumesc. » Post actualizat in 04 Sep 2017 10:35 Am sunat si la GizPowder si la alamit... Va multumesc deosebit. Urmeaza lucrarea in sine. » Post actualizat in 13 Sep 2017 16:24 Am alamit la nea Pavel (tel mai sus) prompt si rapid, sudura e tzapana (nu foarte aratoasa mai ales ca una estevizibila). A refacut balamaua de la aripa spate (MZeriasii stiu) foarte bine. Recomand cu mare placere si incredere. » Post actualizat in 13 Sep 2017 16:26 Sablarea la Giz Powder Coating a fost o experienta deosebita, omul motociclist, modest si ff rabdator. Treba facuta este de exceptie si de acea il recomand. Multumesc pt ponturile primite.
  24. danzi76

    Service Moto Timisoara

    Caut in Tm un sudor care sa alameasca o aripa si niste aparatori, sablare, indreptare si vopsire un MZ 250 ES. Multumesc deosebit.
×
×
  • Creează nouă...