Jump to content

m72story

Super Membru
 • Posts

  917
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Contact Methods

 • Yahoo
  romeo_mihail@yahoo.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  bucuresti
 • Carnet moto din
  1999
 • Motocicleta
  Simson, M72, KZ400,

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  M72, Simson, Kawasaki SR, Kawasaki Z400 Twin
 • Interests
  -

Recent Profile Visitors

3,338 profile views

m72story's Achievements

 1. Aventura comunistelor a durat 6 zile si a insumat 950km. A fost una dintre cele mai frumoase de pana in prezent care a culminat cu camparea de la Tusnad unde datorita lui Turanoidul a fost amplasata langa un gheizer unde ne-am putut relaxa ceacrele. Au cazut la datorie un simering de axa cu came de M, un cablu acceleratie de la M, doya de ambreiaj de la doua Nipre., in rest totul a mers conform asteptarilor.
 2. Va multunesc pentru indrumari! Am avut o priblema pentru ca mi-am pierdut traforajul de vreo 30 de ani. Am improvizat cu gaurire la kg. Am sa o trag la lic uscat si racoros, sper sa fie bine si ne vedem pe Ceahlau. Si varianta corecta( telefon de cacao, utilizator miop) Va multumesc pentru indrumari! Am avut o problema pentru ca mi-am pierdut traforajul de vreo 30 de ani. Am improvizat cu gaurire la kg. Am sa o trag la loc uscat si racoros, sper sa fie bine si ne vedem pe Ceahlau.
 3. Sesiunea din acest final de sapramana a insumat 240km. Am intalnit un etrier blocat de Goldwing, o autoaprindere la IZH si o Soveka de Nipru montata pe M in 2016 care cu 3 km inainte de casa a ezitat sa nai lucre. A avut careva experiente cu modelul asta supraincins? Dupa 15 min de pauza a functionat.
 4. Am dat jos cilindrii pt o constatare. Pistoanele astea au vazut Oradea, Transalpina de doua ori si Ceahlaul. Sunt turnate de Teodorestii pe 80mm si corectate de mine pe 79.25, segmentii sunt de Mazda.
 5. Salutam! in urma cu ceva ani va prezentam aici procedura de corectare a unor pistoane la slaif. Din acel moment pistoanele au vazut urmatoarele drumuri: Bucuresti-Bicaz- Durau, Bucuresti-Ranca de doua ori, Bucuresti-Stana de Vale, Calarasi de doua ori, Sinaia de doua ori. Uleiul a fost schimbat anual, cateodata de doua ori pe an, uleiuri semisintetice, calitate medie. Este evident ca racirea deficitara a fontei cilindrului nu ajuta.
 6. testele de drum sunt pozitive: impinge bine ( mai bine decat cel de 250) inca nu l-am dus in limiita superioara . Clar echilibrarea dinamica este in favoarea acestui ambielaj.
 7. Unele lucruri s-au marit , altele s-au micsorat. -Boltul pistonului de la 20 diametru acum are 17mm; -Inaltimea ds compresie de la 27 ( din memorie)la 17mm; -calota piston din plana in convexa; -fusta piston cu aproximativ 20mm. A fost neesara relocarea pompei de ulei deoarece circumferinta ambielajului nu.permitea pastrarea aceleiasi pozitionari precum originalul.
 8. reiau: Am confectionat un alt maneton pentru a obtine o cursa de 78mm. Am folosit ca donator un ambielaj de M72 ( al carui cursa este de 78). a carui cursa am pretentia la vizitatorii de pe aici ( altii decat fb) ca isi imagineaza cand ne referim.la marirea razei manetonului ca facem referire la distanta data de centrul boltului maneton si centrul arborelui motor.
 9. Salutam! Biela mai.lunga ajuta cuplul, sunt kit-uri pentru Harley care includ asa ceva pentru a imbunatati cuplul. Eu nu am facut aceasta modificare, eu am confectionat un maneton cu raza mai mare marind cursa de la 68 la 78. Daca aveam posibilitatea de a monta o biela mai lunga, asta ar fi adus un real beneficiu insa implica un alt cilindru mai inalt. Chiar si asa am reusit sa evit diferenta de ridicare a pistonului la PMS si coborare la PMI prin montajul unui piston mai scurt si in fusta si in inaltimea de compresie. referitor la rpm este clar ca va pierde, una este sa pui pe unul sa alerge 100m, alta 200m in acelasi timp. subliniez ca tot ceea am dorit a fost o imbunatatire a cuplului la ture mici, chiar si in detrimentul pierderii sporrivitatii-RPM-ului pentru modificarea pe care ai sugerat-o tu te invit sa citesti aici o treaba implementata: http://www.minimopar.net/perf/longrodengine.html
 10. VID-20240302-WA0010.mp4
 11. le povestesc bike-arilor contemporani cum eu am facut in 2023 Campulung si Calarasi cu copiii in atas, cort, saci de dormit etc cu 14 caluti, nu le prea vine a crede
 12. la mine in sat nu am gasit cuptor asa ca m-am adaptat pentru a usca piesele .
×
×
 • Create New...