Jump to content

m72story

Membru
 • Content Count

  446
 • Joined

 • Last visited

About m72story

 • Rank
  Incepator

Contact Methods

 • Yahoo
  romeo_mihail@yahoo.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  bucuresti
 • Carnet moto din
  1999
 • Motocicleta
  Simson, M72, KZ400,

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  M72, Simson, Kawasaki SR, Kawasaki Z400 Twin
 • Interests
  -

Recent Profile Visitors

1,564 profile views
 1. Apai chiar si rotorul tau de RT , bobinat de 7 ori, parca tot nu este acelasi lucru cu un secundar de Simsonul care are 0,004 firul. Dupa cum banuiesc cunosti deja, discutam de cateva mii de spire 15 000-20 000. Asadar fara a-ti minimaliza sau subevalua munca la rotorul de RT-u insa nu are a face cu ceea ce propui tu aici. Nicule iti multumesc pentru propunere, am vazut o aprindere de China montata pe Simson, din pacate nu avea corectie de avans si la 60/h dadea ochii peste cap. Urse, mi-a mai sugerat un model mai bun. Sper (speranta moare ultima) sa reabilitez cumva un ma
 2. La treaba cu bobinatul secundarului mi-ai dat mat, sah mat. Pana la argumentatia asta imi pareai om serios, cu scaun la cap. Viata imi pare totusi prea scurta sa ma apuc sa bobinez secundare de Simson. Si asta ca sa iti dovedesc ca am incercat deja.... Deci sunt harnic, insa delasator, fara ambitie....Doanne cate defecte.
 3. Am unul montat astfel, vreau sa fac un magnetou cu BI. Ironia nu iti prinde bine, aroganta nu mai zic, am pretentii....de la tine.
 4. Si ca sa iti raspund la intrebare,vreau pornire usoara cu magnetou, fara baterie.
 5. Nu vad legatura intre modelul de motor cu ardere interna si curentul produs de primar in vederea scanteii
 6. Mz-ul ES 250, magnetou Mobra , 2 bobine( Bosch) . Motorul are un raport de kick relativ identic, pornea fara drept de apel, iti spun din ceea ce am patit, nu manuale, folclor, batranii din targ.
 7. Subliniez, era adaptat pe un ES, doar pentru scanteie si o lumina la puterea lumanarii (datorata plajei de turatie). Pornea fara probleme. Refuz sa cred ca in cazul ES-ului este alt raport de kick si d-aia pornea.
 8. Magnetoul la care fac referire era montat pe un MZ ES 250 fara baterie. Era varianta Bosch, 2 bobine
 9. Mi-aduc aminte prin 99 m-a lasat Simsonul la Ateneu suferind de Scanteita Cronica Acuta. Am cumparat o baterie de 9v, am pus-o la o B.I. si am ajuns acasa.
 10. Bun, ai avut Mobra? Era un primar lesinat, excitat de un rotor cu magnet pemanent, duceai tensiunea comandata de platina in B.I si aveai scanteie fara secundar in magnetou.
 11. Problema mea nu este crucea. Aveam in vedere o folosire pe termen lung...eventual un joc excesiv, o fac din duramid. Treaba este cum fac cu primarul.....sa pot excita secundarul. Insist in a pastra magnetoul si functiunea lui.
 12. Rotorul este refacut cu doi magneti de la cuple magnetice. Dupa asezarea magnetilor s-a bucsat rotorul cu 0.6mm pe raza bucsa de bronz. Forta pe care o opune rotorul la invrtire este de trei ori mai mare decat cel standard. Cred ca nu va rezista prea mult crucea in aceste conditii 20201128_145743.mp4
 13. Eu produc energia neceaara in primarul bobinat si il furnizez bobibei de inductie care il aduce la tensiunea optima in vederea scateii. Platina imi da momentul optim. Problema este ca primarul nu produce suficient pentru secundar la ralantiu
×
×
 • Create New...