Sari la conținut

RobertDragomirescu

Membru
  • Număr conținut

    9
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Carnet moto din
    2016
  • Motocicleta
    Kawasaki Ninja
  • Numar Moto
    B600ZXR

RobertDragomirescu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Oare? Sa-nteleg ca tu ai facut zilnic cate 3 km pan' la cafenea, unde ai ascultat ceva manele si ai consumat niste samanta?
  2. Judecand dupa ce ai inteles as putea spune (si nu cred ca m-ar contrazice careva!) ca ai 5 ani. Dar viata m-a invatat sa nu judec oamenii dupa prima impresie, asa ca... mai ai odata. Nu tre' sa ai 150 kg ca sa-ti iei un Harley, dar tre' sa-l poti tine. Degeaba ai Harley daca te lipesti de asfalt imediat ce-i ridici cricu'. Si daca motoru' e prea inalt pt tine placerea se transforma in chin. Fiecare isi cumpara ce isi permite? Poate da, poate nu. Dar daca-ti cumperi o epava cu 1000 euro care necesita inca 1500 euro pt a fi rulabila unde e indeplinirea visului de-a merge pe 2 roti? Topicul se adreseaza incepatorilor, care-n mare parte au 18 - 22 anisori. Cati pustani de 18 ani cu salariu bun cunosti? Majoritatea-s clasa a 12-a la 18 ani, deci inca "plang" la mami. in final tin sa te dezamagesc: nu ascult manele ci heavy metal, nu rod seminte si nu frecventez cafenele. Si-n 8 zile, de cand am scos motoru', am parcurs deja 400 km. Pam pam. Am ajuns sa traduc limba romana pe forumuri...
  3. Montat crash pad-uri. Bine-nteles, au trebuit modificate pe strung.
  4. Mie-mi plac doar carenatele si enduro alea mari. Mi-as fi luat un enduro, doar ca am un mic deficit de inaltime, am 1,70. Asa ca am sarit pe primu' SS care a corespuns cerintelor. Ca stau "in cap" pe el nu e panica, ma dau pe 2 roti de la 3 ani, de la 12 ani merg doar pe cursiere si ZXR-u' mi se pare suficient de comod. De "rupt fashul" nu e cazu', sunt genu' de om linistit care prefera s-ajunga mai tarziu decat deloc. Plus ca la viteze mici mai poti admira un peisaj, un poponeata, un decolteu... Chestii d-astea.
  5. In primu' rand, ca nou venit pe acest forum, salut useritele si userii. Ca proaspat posesor de SS tin sa corectez oarecum doua aspecte. Jucaria mea face wheelie si rupe aderenta daca nu esti atent. La primu' contact cu el am testat exact astea doua lucruri, sa stiu la ce ma astept. Plecat de pe loc usor, apoi bagat mana in acceleratie. Tomberonu' rulant s-a crezut brusc avion, a ridicat roata vreo 10 cm, ca mai mult nu l-am lasat. Eram constient ca poa' sa se ridice, altfel imi dadeam cu Kawasaku-n cap. Si era pacat de Kawasak'. Aderenta spate: treapta 2, vreo 50 la ora. Tras ambreiaj, lasat acceleratia complet, eliberat ambreiaj. A dansat putin de poponeata. E drept ca era cam frig si anvelopele sunt undeva intre praf si muci, asteapta Michelinurile noi pe sifonier. Motoru' nu iarta. Nici macar mopedu' First Bike, ala de 8 cai. Daca esti la stadiu' la care rade cu lacrimi de tine bicicleta, abia ai luat permis cat. A,iti iei o motocicleta de 100+ cai si bagi manuta-n gaz pt ca asa place pitipoancelor dupa care balesti tu ca un pinguin oligofren in cele mai crunte calduri inseamna ca te-ai abonat sa faci multa mizerie pe jos in foarte scurt timp. Iar asta inseamna ca ai IQ de cactus si, sincer, ti-o meriti. De fapt daca nu te tii bine pe o bicicleta n-ai ce cauta in traficul urban nici pe scooter de 49,7cc. Am avut unu-n cartier care-a crapat pe skateboard, a crezut ca e mai tare ca autobuzul. Si a fost 1 - 0 pt autobuz, dar ceva-mi spune ca n-a mai apucat sa tina scorul. Ce te face sa crezi ca daca ala a crapat cu o chestie care cu greu prinde 25 km/h si asta la vale tu, ca incepator, cu un motor de 100+ cai n-o sa-ti borasti cantitatea neglijabila de creier pe asfalt ori prin copaci? Sfatul meu pt incepatori? Daca faci parte din categoria "manele + seminte + repetentu' scolii + "discernamant = ce-i ala mancatzas?" nu-ti lua motor. Ia-ti un Logan, pune-i cruciulite pe parbriz si Dumnezeu sa te ierte. Daca vrei motor pt altceva decat "smekerie", agatat si "liniute" ia-ti ceva sa-ti placa si, foarte important, sa-l poti tine. Nu-ti lua ditai caloriferu' de 400 kg cand tu ai 60 kg ud si cu televizor CRT in brate iar cand pleci iarna d-acasa bagi nisip in buzunare ca bate vantu'. Nu da banii pe janghine, mai asteapta, mai strange bani, mai plangi la mami etc. Nu te zgarci cand e vorba de echipament! Nu te lua dupa neavenitii care nu stiu sa scrie corect "motocicleta" insa-s mari cunoscatori ca au vazut ei pe net, apeleaza la cineva cu experienta. Nu-ti lua "miar" ca n-ai ce face cu el. 300 s-ar putea s-apuci sa-i dai de 2-3 ori, insa ai toate sansele sa te bucuri multa vreme daca-i dai doar 60. Asfalt uscat si fara incidente neplacute tuturor!
  6. Poti mari cilindreea alezand cilindrul / cilindri si montand pistoane majorate insa-ti va crapa mult mai repede ambielajul.
×
×
  • Creează nouă...