Sari la conținut

MaDoG

Membru
  • Număr conținut

    147
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de MaDoG

  1. eu in 5000 de km nu i-am facut nimic decat i-am schimbat o bujie

     

    ah pornire la primul buton sau pedala...

     

    Sa nu-m iziceti ca v-ati luat japoneza SH si in <5000 de km nu ati facut una din:

    -semeringuri furca

    -schimbat aprindere

    -incarcare fututa

    -schimbat lanturi prin motor

    -umblat pe la ambreiaj

    -schimbat cabluri

    -radiator phootut

    -curatat si reglat carburatoare

     

    Da io am strans un surub, nu , nu am uns lantul, nu am schimbat cauciuce, nu mi s-au rupt cabluri, placutele bune, bujii brune, consum de ulei insesizabil.

    pai la mizil cred

    cat costa un ural ?

  2. pentru 500 mii nu ma abineam nici de la un scuipat care-l merita intre ochii, tinand seama ca e vb de piceorul tau si nu de un fier ...

    Nu uita ca pentru intoarcere pe linie continua soldata cu avarii , fara raniri de persoane (conform vechiului cod rutier ) se retine permisul de conducere pe 3 luni !!!

  3. sal !

     

    nu vreau sa le iau apararea japonezilor sau producatorilor de relee nici sa pun la indoiala priceperea ta dar daca o sa schimbi in continuare doar releul,fara a incerca sa gasesti motivul pentru care s-a stricat, o sa-l schimbi si pe cel construit de tine la fel de des .... dar de e mai ieftin!

    inca nu am intilnit nici o motocicleta la care sa se fi stricat releul din senin (adica fara motiv) !!

    ce vreau sa spun e ca releul tine !

    si in ce priveste pretul .... da nene e scump ala original dar in general tine cit motocicleta daca e intretinuta ca lumea

    bla bla bla

  4. Nu stiu ce raport de compresie are XJ-ul, dar banuiesc cam 10:1. Ceea ce inseamna ca 7atm la cald e cam putin. N-am manual de XJ, dar daca ma iau dupa numerele de la R6, la o compresie de 12.4:1 compresia minima admisa e de peste 13 atm. Ceea ce inseamna ca la XJ ar trebui sa ai, la cald, cam 10-11atm min ca sa fie intre limite, nu 7.

    Orice motor are o presiune mai mica in cilindri cand este rece. Este normal sa fie asa. Dar cata vreme compresia citita la cald se incadreaza in limitele specificate de fabricant, atunci si la rece o sa aiba suficient ca sa porneasca (daca nu are alte probleme).

    Eu prefer sa ma iau dupa carte, pt. ca Yamaha ar trebui sa fie cea mai buna autoritate cand e vorba de propriile lor motociclete. Dar fiecare face cum vrea si n-am sa ma supar nici un pic daca tu masori compresia la rece... :angry:

    Ceea ce am urmarit cu post-ul meu a fost ca cei care citesc aici pe forum sa aiba o varianta 'oficiala' despre cum se citeste compresia. Sa fie oamenii informati si pe urma decid ei ce fel folosesc informatia respectiva.

    scuze dar eu ma refeream la fzr la partea cu compresia si la xj la partea cu cuiele pontou ...

    xj nu are nici un fel de probleme cu pornirea (porneste chiar si fara benzina :ok: )

  5. pe o parte sunt de acord cu tine, dar un motor fara compresie: nu porneste, nu ?

    se poate intampla sa ai compresie buna cand este cald si naspa cand e rece ....

    Compresia am luat-o la cald si era cat de cat buna ... peste 7 atm, toti au zis ca in momentul in care scade sub 5 nu mai porneste .....

    PS: eu la FZR dupa multe aditive de curatat supapele, carburatoarele si marit cifra octanica am observat ca rezultatul era zero !!!

  6. hai sa va zic si eu ce are xj'ul meu (xj600s/1996)

    daca o las vreo 2,3 zile cand vreau sa dau la automat se blocheaza ...din cauza cuielor pontou care s-au stricat din cauza faptului ca a stat o perioada indelungata (peste 3 ani ), mi-am dat seama cand inainte sa o pornesc am scos o bujiile si a aruncat benzina .....

    concluzie :

    daca are copresie, senzorul de turatie este in regula, bujiile sunt bune, motorul merge bine adica nu se balbaie, trage bine, etc se poate ineca sin cauza cuielor pontou !!!

    chiar daca orice moto japoneza este dotata cu furtunuri de supraplin (le-am verificat) la modelul meu tot intra benzina unde nu trebuie !

    ps: compresia se ia dimineata, fara sa pornesti motorul

  7. de anu asta ma bucur si eu de un xj. l-am luat ieftin (500), i-am schimbat frane, cauciucuri, ulei...deci am mai bagat in ea 200 de euro, doar piesele, pt ca munca a fost o placere:)

    avand in vedere ca am carnet de anu asta, si e prima motocicleta sunt foarte multumit de ea.

     

    mie nu-mi placea aspectul la faru ala patrat si carena, asa ca am facut un 51j N (nacked). :angry:

    ti-a dat si lumanare ?

  8. Cilindrul nu se poate masura cu sublerul decat absolut orientativ. Masurarea acestuia (pentru determinarea uzurii) se face cu comparatorul, stabilindu-se astfel uzura (ovalitatea si conicitatea). Cilindrul in mod normal este perfect "cilindric", pistonul este conic, acesta devenind si el cilindric cand ajunge la tempratura de regim prin faptul ca in partea de sus se dilata mai mult datorita temperaturii mai ridicate in zona camerei de ardere. Uzura maxima a cilindrului este in zona in care "freaca" segmentul de foc (ultimul de sus) in punctul superior.

    Incearca sa faci undeva o masurare adecvata, daca este nevoie si este cazul cauta cotele de raparatie pentru motorul tau si in acest caz du-ti cilindrul la alezat conform indicatiilor si ia-ti piston si segmenti potriviti.

     

    Multa bafta!

    maestre

  9. Nu e nevoie sa o pui la redresor. Daca ii pui acid la 1,28 si o lasi 20-30min este incarcata. Mai trebuie zgaltaita un pic si atat. Asa scrie in instructiuni la Exide si asa am facut si eu la una acum o sapt.

    V

     

    exide sunt fara intretinere ....

    cele cu intretinere trebuie formatate ...

  10. Am nevoie de ajutor : Am un Aprilia RX 50 1996, si de curand mi sa spart un rulment din butucu de spate si a largit locul in care statea, am inlocuit rulmentu insa nu sta fix acolo si am un super joc la roata ! Ce pot face ? Si faza mai naspa e k maicamea imi vinde motoru dak nul repar in viitoru apropiat :D si nu vreau :D (pt k yo imi iubesc motoru chiar dak nui cine stie ce) . Va rog ajutatzima. Dak se poate o varianta cat mai necostisitoare ! Multumesc anticipat :) !

    poti sa-i faci o bucse la sturng din cupru sau alceva ...

  11. am si io aceasi problema :D si as vrea sa stiu daca e sa lucreze amortizoarele fata inegal cum imi dau seama. Cumva voblajul poate aparea si din cauza rulmentului de cardan ? ca e monobrat bascula si ma gindesc ca un joc cit de mic ,insesizabil la mina sa nu devina deranjant la viteza?In cazul caramizii mele instabilitatea apare la viteze mici 40-60 si la incetinire,fara frinare ,ca daca mai si frinez e jale;cu fata mai e cum mai e dar cu spatele devine emotionant deadreptu. ;) da si freaca discu de frina pe spate de il ia dracii pe curbe ,scirtie si se incinge :P Ssa fie din aclasi ciclu de minuni oare? :D Astept ajutor va rog sau portocale la spital cit de curind :baldy:

    sa verifici rulmenti si roata daca e 8 pe spate ...

  12. Se cheama ColorTune (probabil la asta te referi) si gasesti la Louis.de sau pe e-bay.

     

    Doar ca e putin cam scumpa, undeva pe la 100 E cu tot cu adaptoare si accesorii....Probabil ca merita, dar s-o folosesti si la alte moto, nu numai la a ta, o data pe an...

    la 100 E cred si eu ca nu se merita

    multumesc mult de raspuns

×
×
  • Creează nouă...