Sari la conținut

TANTO

Membru
  • Număr conținut

    60
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de TANTO

  1. vezi ca furka te scoate la interlaken, e o statiune care nu stiu din ce motive e vesnic plina de arabi din aia cu cearceafuri albe pe ei. probabil din cauza lor preturile sunt ridicate. daca vrei sa dormi acolo, un hotel pe strada principal e cam 200/noapte dar negociaza cu aia, ajungi la 100 fara facture platit cash. de acolo iesi imediat la Berna si apoi unde vrei. merita un tur al oraselor cunoscute in elvetia. nu sari st. gallen, viziteaza catedrala - https://ro.wikipedia.org/wiki/St._Gallen#/media/File:St-gall-interior-cathedral.jpg . carciumile sunt scumpe in elvetia, locuitorii idioti. nu ies pe strada, nu le plac turistii, te pandesc dupa perdele.
  2. merge viena si in 12h daca tragi tare si mergi noaptea, lucru pe care in afara de cazuri speciale (temperaturi ziua peste 40c, urgente majore) l-am evitat dupa cateva "close calls" cu betivi, remorci, carute. fii atent cu rt-ul in rga daca mergi la deal, mie mi-a mancat ficatii, e scurt si te trezesti mereu cu fata in aer, mai ales cu bagaje si/sau pasager. mult mai bine sta pe roti gs-ul.
  3. mi se pare cam pea mult ce vrei sa faci pentru o singura excursie. mi se pare deasemenea nepotrivit rga la deal. poate fi o prejudecata, oricum eu nu am mai auzit asa ceva. cu trimisul moto daca poti trimite-l. pe coasta ajungi cu moto in 2 zile cu escala la zagreb daca pastrezi ideea ta insa iti cam iese pe nas. elvetia e frumoasa nimic de zis dar pe mine parca ma apasa. mult mai mult imi place in tirol si bavaria. oricum, ai ce vedea. poti face ca un inel cu toate orasele importante. din experienta mea cele mai reusite excursii sunt cele fara harta, fara lista, mergi unde vezi cu ochii si te opresti unde iti place, fara sa trebuiasca sa bifezi obiective e foarte comun la romani obiceiul asta, merg undeva, trebuie sa vada tot. mi s-a intamplat sa plec undeva si sa-mi placa dar sa-mi fie lene sa misun, sa ma inec in bere, m-am dus si a doua si a treia si a zecea oara in unele locuri. mergi la vale cum zie vlad si stai 3 zile pe coasta, baga nicoise si vin bun, eu aproape numai aia mananc. cea cu ansoa nu cu ton e preferata mea.
  4. da ma da sigur, nu e ca faci, e ca tot spui. p.s. la drumuri lungi, vezi ca au la omv o bautura 100% chimica, ii spune o2, e buna, te limpezeste la cap, are oxigen.
  5. tu ai ceva problema cu viteza, nu ca o practici, doar ca o invoci. nu e nicio vitejie sa bagi mana in gaz, e doar de la masina/motor daca te tine, omul la sub 200 nu prea conteaza daca atelajul e adecvat. eu si cu masina si cu motorul la 180 puteam trage un pui de somn. pana si cu boxerele (alea erau preferatele mele) am mers ani de zile numai blana cu 200. cu ani in urma mi se rupeau hainele pe mine la naked-uri cu 150, daca ma prindea vreo ploaie nu mai spun. acum cu moto astea de felul gt..gtl, masini de peste 300 cp ce mai e aia 180?
  6. asa mergeam eu ca hipnotizat prin california cu tufe din alea mari cu flori roz pe centru si livezi de portocali lateral. paradis frate. ma eu aveam temeri prin orasele alea din sudul spaniei pline de romani hoti - tarragona, Alicante, castellon, Valencia. ma gandeam ca ma vad cu numar de ro si ma jefuiesc sau mai stiu eu ce. iar au dat teapa intr-o carciuma de cateva mii, au petrecut, nunta ceva si s-au tirat. la Barcelona se vorbea pe strada si peste tot romaneste dar aia de vorbeau aveau niste fete.... p.s. mergi vreo 2 zile la Barcelona daca n-ai fost, vezi zona aia din centru, catedrala si partea spre port, rambla, piata, etc.
  7. jan merge pe gt sau pe gs? si cu gs-ul poti merge oricat in blana cu 200 dar te chiauneste de cap ala mai vechi. astea pe apa nu vibreaza asa.
  8. acum 20 de ani mergeam in europa, asia si america dupa harta, cu harta pe genunchi cum se spune. nu m-am ratacit rau niciodata, nioci in Taipei, la, etc.. la inghesuiala mare. acum merg numai dupa gps, nici nu ma mai uit la semne, nevasta-mea se uita si tipa, uneori gps-ul ma baga in balarii insa in ultima instant e f bun. nu mai stiu cu harta. creierul nu e musai mic, doar ca e ocupat cu alte lucruri, mai importante sau mai productive.
  9. te sun eu sa-mi zici daca e ceva de zis. plec cu masina dar trebuie sa astept dupa copii. cica in 2-3 sapt plecarea, e o data fixa dar nu o stiu, nevasta-mea stie. pana atunci vii inapoi. drum bun pe acolo! » Post actualizat in 23 May 2018 12:40 n-am timp frate, e din ce in ce mai rau. ma uit si eu la voi care mai puteti merge colo-colo.
  10. bravo drum bun! eu tocmai ce mi-am vandut motorul. ultimele 3 le-am luat si am facut cca 4000 pe an cu ele. cu asta am reusit sa fac 1200 si asta anul trecut ca sa-i fac revizia. nu am renuntat la Gibraltar insa ma duc cu masina. nu am fost acolo si nici in portugalia, am vazut niste imagini cu macaci pe strazi la gibraltar, ma duc sa le dau buna ziua.
  11. sarbii sunt naspa, ca cehii si slovacii, comunistoizi cu metehne in consecinta. umbla in masini confiscate, nemarcate, toate marcile, cu geamuri negre, stau in coada ta, te urmaresc daca ai ceva viteza (radare n-am vazut) doar ca sa iti frece ridichea. la mine tarile astea sunt pe lista neagra, le evit cat pot. prefer sa platesc la nemti sau austrieci decat sa "negociez" cu din astia cu priviri baloase.
  12. ia banati-i pe bulgari vreo 2-3 luni cu turismul sa vedeti cum le scot.
  13. ferry 2 adulti + auto e 28. cu 2 copii 32. uneori nu ii socotesc sau nu ii vad (sunt mici). o masa cam 60 (cat in Germania). la 1004 e viena, mai bine zbor la nisa. oricum din ce spui preturile sunt mai putin decat jumate cat in thassos. hotel bunicel am dat 85/noapte pt junior suite (o camera mai mare cu pat + mica canapea exxtensibila pt copii).
  14. Despre taverna Irene din Potos Stiu ca are fani, stiu ca multora la place sa se traga de bracinare cu chelnerii prin bodegi insa: Am mancat acolo acum cca 2 ani si era OK. Am mancat ieri cu toata familia, o mancare infecta, mi-a fost rau toata seara. -Tzatziki era facut cu castraveti murati nu verzi si era ingrosat cu faina cred, avea un gust ciudat si prinsese o crusta - Caracatita la gratar nu era proaspata ci murata, carnea avea un gust puternmc de otet, si o consistenta ciudata, era moale, se dezagrega. - Cartofii prajiti erau naclaiti in ulei - Salata greceasca continea si aia castraveti murati. Am cerut nota de vreo 3 ori pana Otilia a adus-o. Mananc bine de vreo 10 ani la Simi in port la Thassos. Inca odata constat ca romanii se bucura la orice si se lasa jefuiti in locuri proaste, bodega era plina. Nu stiu cum si de ce si ma enervez teribil, oriunde e o aglomerare de romani standardele de calitate se prabusesc indiferent de domeniu. ​P.S. Mare cocina de tara a devenit si Grecia. Au luat jegul de la bulgari. S-a imputit la criza si nu si-a mai revenit. Praf, tarana si mizerie peste tot. Am terminat si cu astia. Intrebarea e unde sa te mai duci. Bine ca am ajuns acasa.
  15. rga o faci in 2 zile, chiar si in una daca iti doresti. nu conteaza pe unde intri. vezi ca la Chamonix e un restaurant bunicel pe centru unde iti dau fripturi crude si ti le frigi tu pe un gratarel pe masa. e f bun. altfel e animatie pe acolo, cum s-a scris mai sus dar nimic spectaculos. asfaltul francez da, e prost, crapat, drumul ingust si nu are parapet. si alpii lor ca si tara, mai jegosi asa. daca tii drumul clasic puteti merge cu orice vitezane, mai sunt trasee adiacente insa mai de gs. de frumos e frumos dar parca mai mult imi place pe Grossglockner sau chiar in dolomiti. chestie de gust. pe unele portiuni drumul e ca in Bulgaria. daca vi se ia de rga vedeti ca pe la jumate e o iesire spre tunelul de torino, va scoate drumul la vale pana la genova si ati ajuns pe coasta. p.s. am uitat, vezi ca pe tronsoane se circula alternativ cu semafor si drumul e in panta dreapta-stanga. am oprit si cand sa pun dreptul jos am venit gramada cu dihania peste o baba biciclista. am stat pe langa ea sa-si revina din sperietura. bine ca nu I-am rupt ceva. » Post actualizat in 01 May 2018 04:42 uitati si niste poze, m-am uitat la data, 25iunie. era cald insa ceva zapada pe langa drum, cum se vede.
  16. e numai de la drumul ala de rahat, patinoar si vara din cauza calcarului din mixtura asfaltica. mie mi-a fugit masina intr-o curba usoara de spate, cu cauciucuri de 275. mihai, te-am vazut pe la 5 pe drumul spre potos, cred ca atunci veneai. noi suntem la lido in thassos unde parca am fost odata impreuna. suntem cu plozii.
  17. nu-mi place caldura peste 30c dar o suport. obisnuiam in fiecare an sa cobor de la garmisch la vale pe coasta de azur la inceputul lui iulie. pe autostrada erau de regula 42c. mergea, caldura nu era umeda desi eram langa mare. acum 2-3 ani insa, cand m-am dus catre alpi, m-am intalnit cu o caldura insuportabila ducandu-ma incolo, urcase prin brenner din italia, era ceve de cosmar, te sufocai si se lipeau toalele pe tine. am tot urcat si am ajuns la mittenwald unde ma opresc de multe ori ca imi place si aia aveau 30c, nu vazusera in viata lor. dormeam cu usa deschisa si muream de cald. tot timpul a fost asa, la intoarcere era asa rau ca nu puteam merge, plecam la 2-3 noaprea si ma opream la 11-12, cand nu mai puteam ma bagam la hotel cu ac. asa m-a tinut pana la budapesta. spre noi era cald deasemenea insa mai omeneste. vremea a cam luat-o razna in orice caz si vara si iarna.
  18. acolo in Kassandra kalithea si hanioti sunt mai rasarite. vezi in kalithea sunt taverne bune chiar la sosea, caut-o pe aia cu scaune vopsite albastru. altfel pt moto poti da o tura de sithonia, e o sosea care serpuieste pe langa coasta in cea mai mare parte, prin niste munti mai mici si paduri de pin, frumos dar nu spectaculos. sithonia nu e asa de "industrializata".
  19. si in zone din Bulgaria. asta pentru ca folosesc pentru asfalt, contrar normativelor, agregat din reziduri de marmura sau piatra calcaroasa din care au gramada. aia se toceste si se luceste imediat. adi knox a venit pe jos de doua ori pe acolo mergand drept si incet pe udatura. eu simt ca imi fuge roata imediat, evit sa accelerez pe acolo, in special pe ud, e ca pe gheata. » Post actualizat in 26 Apr 2018 03:49 vezi ca afytos e un cotet, mic, pe niste stradute foarte inguste si in panta accentuata, cca 30gr. de-abea treci cu o masina mica/medie. e un singur resort de 4* jos pe plaja au parcarea lor dar fara paza daca poti crede. mi-au vandalizat o masina noua hotii, mi-au furat tot ce era in bord audio si navigatie + volanul. nu mi-a venit sa cred. am zis ca-mi crapa capul. noroc ca aveam si casco si program de asistenta international de la marca. m-au rezolvat aia sa pot pleca, mi-au dat un volan de la salonic si acasa mi-au pus tot restul la loc.
  20. suna-ma, sunt acolo, plec tot cu masina vineri la 7 ca iau plozii, .
  21. da ma au murit toti. ce va pot spune e ca la astia de li s-a luat de moto li s-a luat de orice. nu e (doar) de la lipsa banilor. nici de la varsta nu e. nu stiu de la ce.
  22. cu internetul da, la noi cel consumer e mai bun decat oriunde, chiar si decat in America. cu serverele mai pe nas, de aici cel mai bine imi merge serverul personal, cam la 1.5m/s pe conexiune de 1g fibra la rds (masurat cam 860m, up/down). orinde aici am masurat hostingurile sunt mai lente, le-am incercat cam toate cele mari, aproape 10 cred. din Germania dintr-un vps ssd cu uplink de 1g incarc de aici la 2m/s.
  23. din austria mi-au venit cca 40 eur. asta pentru ca faceti turism in tari din astea jegoase si ostile, le dati bani alora si isi iau nasul la purtare. aveti impresia ca ati lovit vreun jackpot, ca e ieftin, va sugestionati ca e si frumos ca sa nu aveti regrete...etc. bulgaria e o cocina si orice ti se ofera e la suprapret. poate parea doar ieftin fata de ce platim noi aici. asa e in toate tarile astea rusificate, e si romania pe lista. mai deunazi ma uitam ca se vor plati domeniile de internet anual in romania, dupa ce au luat 45 eur chipurile taxa pe viata. ok, trecem peste asta, vor 12 eur pe an, in germania domeniile .de sunt 6 eur/an, domeniile .eu costa 9 eur/an. l-am auzit pe unul de la ici spunand ca la calculul taxei s-a tinut seama de nivelul de trai.
  24. am rezervat si eu in thassos/limenas de pe 27 pe 30. oricum ma indop si ma fac praf nu conteaza vremea.
×
×
  • Creează nouă...