Jump to content

M!ha!

Membru
 • Content Count

  207
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by M!ha!

 1. Se mai gasea cate unu iesit la plimbare sa sune la 112 ca sa reclame furturile de lemne . Au decis ca nu mai ai voie, ca sa fure linistiti !
 2. Este adevarat ce zic astia , ca iarba smulsa de cauciucurile de teren nu se mai reface niciodata ?
 3. Anunță la Politia Rutiera. Teoretic îl pot suna pe numărul lăsat la Dprciv.
 4. M!ha!

  Honda sau Suzuki

  Alegerea rationala este Intruder. 4 ani mai tanara , injectie , anvelope noi . A avut-o de noua. Greu de crezut ca si-a batut jos de ea. Intretinerea ar trebui sa fie similara. Ar trebui sa mergi totusi dupa feeling . Care iti starneste mai multe emotii cand o privesti ?
 5. Tot pe repede inainte ? Cate zile ? Plecare pe 3 intoarcere pe cat ?
 6. Spune mai bine bugetul.
 7. Exista si de 400 . Cele noi.
 8. X Max de de nu vrei?
 9. Am primit un răspuns identic când am cerut bere fără alcool. Eu nu l-am perceput ca un mesaj de jignire ci ca un mesaj de bravura , ca sunt puternici și puținul alcool dintr-o bere este nimic pentru ei chiar dacă conduc.
 10. Pe bosniaci i-au bombardat și sarbii și croații. Politica este un rahat. În Yogoslavia erau 7 tari (dacă socotești și Kosovo), cu 6 limbi,culturi diferite și 3 religii. Oamenii sunt deosebiți însă cum dracu sa ii ții 70 ani împreună fără sa aibă nici o treaba unul cu altul?
 11. 1 : Un cross de 250 iti rupe capu. 2 :Ai grija pe coclaurile alea ca sunt ale cuiva. Fie o stana, o pășune,o pădure, sau poate o arie protejata. Nu ajungi în penal pentru conducere fără carnet pe drumurile publice dar ajungi în penal pentru încălcarea proprietății. Asta dacă scapi nebătut.
 12. Am zece zile de cand m-am intors din Kotor . Ramaneti cateva zile pe acolo ca merita. Nu treceti pe repede inainte. S-ar putea sa fie cel mai frumos loc care il gasiti pe tot traseul planificat. Nu plecati pana nu dati turul golfului cu motocicleta. Inspre Dobrota peisajele sunt mai frumoase ,gasiti locuri super de scaldat si preturi mai prietenoasa la cazare, haleala si bautura. Vizitati si Perast in golf.
 13. Regretabil. De asemenea se observa riscurile de a nu lega bine casca.
 14. Ptiu...Ce amintiri . Urcam acolo la pas cand eram copil. Plecam din Buzau cu trenul pana la Nehoiu/Nehoiasu. I se mai spunea " Nevoiasu" " Țuicarul" . Oricum ,in trenul ala nu avea nimeni bilet. Facea vreo 4 ore pe 70km. Se suia tiganca la Buzau cu o plasa de rafie plina cu seminte , pana Nehoiu vindea TOT. Mai departe faceam cu mana la masini pana la Siriu si mergeam pe jos pana in Valea Neagra aproape de Crasna . Insa la Siriu, ca sa nu ocolim mai multi kilometrii pe sosea urcam barajul pe scari !!! In Valea Neagra ne stabileam tabara si bateam muntii din jur. Traseul favorit a ramas Lacul Vulturilor. Distractie placuta ! PS: Ai grija la stana parasita .
 15. @bmwio Credeam ca Tara face parte din parcul național Durmitor. Dacă as mai fi avut zile de concediu as fi vizitat o groaza și în Muntenegru și în Serbia. Mai sunt ocazii. Tot ce îmi pare rău este ca nu m-am dat cu tiroliana în canionul Tara. 1 kilometru de tiroliana. Ziua 15 - 380 km de la Zaicear-Serbia pana la București. Revin zilele următoare cu concluziile.
 16. Am băgat la favorite. Hai cu următoarea postare.
 17. Eu un singur lucru am de adăugat. Pentru 3 saptamani, ți-ai creionat prea precis ce vrei sa faci. Cu număr de nopți și tot. Lasă-te mai purtat de val. Noi am avut 16 zile în care mi-am schițat doar pe unde vrem sa trecem. De trecut am trecut, dar de ramas am ramas unde ne-a plăcut. Vezi călătoria noastră. Bine, acum depinde de fiecare. Noi niciodată nu știam unde o sa dormim seara. Aveam un oraș ca target dar eram pragatiti ca în cazul în care nu ajungem sa ne cazam acolo unde ne prinde noaptea și/sau sa rămanem dacă si cât ne place. Iar pentru Croația sa aloci doar 2 zile înseamnă că ai mai fost și nu vrei sa vizitezi nimic, doar sa treci doar ca trenul pe autostrada ca daca mergi pe malul marii nu o faci în 2 zile.
 18. @Tracer7 Asa s-a nimerit. Arata bine combinația asta. Este și la Africa Twin, este și Subaru. @Nguyen Eu nu am nici o problemă cu căldura dar nu merg singur. Începe drumul spre casa! Ziua 13 - 350 km din Kotor pana lângă Uzice în Serbia. Am trecut prin canionul Tara. 350 km extraordinar de solicitanti. Puține au fost cazurile cu 200 metri de drum neîntrerupt de o curbă fără vizibilitate. Am traversat creste de munți, pajiști alpine, am mers dealungul râurilor. Din prisma peisajelor văzute și a tipului de drum pot spune ca am făcut Transfăgărășanul, Transalpina, Valea Oltului și Dealul Negru într-o zi. Am căzut lati. Am dormit 10 ore. Dacă nu puneam ceasul sa sune dormeam 12. La culcare, când am închis ochii visam ca înclin motocicleta de pe o parte pe alta. Bonus, a fost o zi mai racoroasa, am înțeles ca se întâmplă în jumătate de Europa și m-am căcat pe mine de frig în creierii munților. Pe alocuri erau 10 grade. Ne-am dres seara la cina cu Slibovita. Am fi vrut și sauna dar nu am mai avut putere. UPDATE Ziua 14 - 280km de lângă Uzice pana Zaicear lângă granița bulgara. Suntem la 70-80 km de Calafat. Se vorbește romana la greu. Sunt multi romani născuți aici. Unii nu au fost niciodată în România. Alții nu sunt romani dar au învățat romana de la prieteni și vecini. Se circula greu tare în Serbia. Am avut noroc ca am prins vreo 40km de autostrada și 100km de " drum modernizat" cu sate putine. În rest medie orara mai buna de 50 km nu prea scoți.
 19. @rares443 După carciuma asta, în căutarea altora mai ieftine am găsit mai scumpe. @bmwio Se anunțau vreo 36 grade. Ca sa nu ne prindă căldura amiezii pe drum am renunțat și sa vizitam Sibenik. Am plecat la 8 și la 10 eram frumos la Split. Am făcut drumul de coasta de la Opatia la Zadar, de la Split la Dubrovnik, golful Kotor. Ziua 10 - 92 km de la Dubrovnik la Kotor. La Vama pe sensul de întrare în Muntenegru era o coada de vreo 4 km. Fiind aproape de prânz soarele începuse sa se simtă. Am stat un pic pe gânduri și am început sa trec pe lângă câte puțin pana au rămas vreo 200 metri. M-am oprit și am întrat în coada. Au apărut printre mașini niște nemți care s-au dus pana în fata. Vreo 20 minute tot am așteptat. Nu vreau sa stiu cat ar fi fost de așteptat în soare inpingand mobra 4 km puțin câte puțin. Odată întrați în Muntenegru ne-am dat seama ca ne apropiem de casa. Drumurile sunt neîngrijite ca la noi, se circula ca la noi, este construit fără noima la fel ca la noi. În Bosnia era mai îngrijit. Ne-a revenit zâmbetul pe buze când am ajuns în Golful Kotor. Ne-am cazat și direct la baie. Seara am vizitat orașul. Ziua 11 - 0 km. Golful Kotor. Ziua 12 - 0 km. Golful Kotor.
 20. Ziua 1: 330 km pana la Trieste cu vizitat Lago di Guarda. Ziua 2: 130 km Trieste - vizitat Piran - Rovinj. Ziua 3: 83 km Rovinj - Opatija. Ziua 4: 0 km Opatija. Ziua 5: 237 km Opatija - Zadar. Ziua 6: 0 km Zadar Ziua 7: 150 pe autostrada Zadar - Split. Ziua 8: 0 km insula Hvar și Pakleni Otoci. Ziua 9 : 214 km drum de coasta Split Dubrovnik. Tot peisajul pe drum arata ca la noi la cazanele Dunării. Ne-am oprit la un cherhana în Bosnia și am mâncat preparate din peste la preturi absolut decente. Primesc oamenii orice moneda ai în buzunar. Dubrovnikul este mișto rău însă ești jefuit la fiecare colț. Cred ca se califica pentru cel mai scump loc din Europa. Poate prin tarile nordice sa mai fie asa. O sa pun o poza cu un meniu și precizez ca la alte localuri era mai scump. Când am văzut scările alea lungi am zis "bai dacă bei prea mult aici ai belit-o". Văzând preturile m-am liniștit. Mi-am dat seama ca nu ai șanse sa bei prea mult. Ți se cam oprește în gat. 10 kuna sunt 6 lei - faceți voi socoteala cât este o bere la 0,5 sau o apa la 0,75. Pont: Acolo unde urca telecabina se poate ajunge și pe sosea.Noi nu am știut. Când am ajuns acolo era plina parcarea din spate de oamenii care coborau din mașini. Încă o poza la plecare din Dubrovnik.
 21. Bună dimineața. Ziua 8 - 0 km. Chil, soare, baie. Din Split am luat un catamaran de pasageri spre insula Hvar și de acolo barcă spre alte insule mai mici (Paklinski Otoci) unde ne-am bălăcit toată ziua. Pana acum lanțul l-am uns de 2 ori. De curățat nu pare ca este nevoie încă. O sa găsesc prin in Muntenegru un atelier sa îl curețe. Cand împlinește o mie de km. Interesant este ca s-a păstrat destul de curat. După o săptămână nici motocicleta nu are fir de praf. Este curata, asa cum am trimis-o în Italia.
×
×
 • Create New...