Jump to content

cata77

Membru
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

About cata77

 • Rank
  Nou venit pe forum!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bucuresti
 • Carnet moto din
  2018
 • Motocicleta
  Kawasaki ZR750F
 1. Ca să ajungi să faci asta trebuie să ajungi în punctul în care: 1. Îți cunoști foarte bine limitele; 2. Cunoști foarte bine agregatul pe care-l călărești și limitele lui;
 2. Exact! Nici că se putea spune mai bine de atât.
 3. Ok, perfect de acord, trail braking nu este tehnică pt începători, dar nu te reține nimic în a aborda puțin subiectul, puțină teorie, înseamnă câteva minute de explicații și eventual un desen/ o schiță (pt instructor). Nu vorbesc de făcut practică în școală pt asta, ci teoria chioară, 10 min de explicații pot face o diferență majoră, te poate face măcar, tu ca elev, să vrei să știi mai mult, să cauți detalii, explicații, să încerci să pui în practică ce zicea nebunul ăla de intructor. Știu, visez la o lume mai bună...
 4. Counter steering explicat să înțeleagă toți copiii Nu e singurul video, omul are foarte multe tutoriale și explicații legate de moto în general, foarte bine explicate și documentate, cu siguranță vor fi de ajutor tuturor începătorilor.
 5. Poate cel mai educativ video/explicație (teoretică) legată de frânare pe care l-am văzut. Aș pune accent pe astfel de explicații încă din momentul când faci școala, cred că ar ajuta enorm.
 6. Și dacă nu? Nu înțeleg chestia, vei face școala doar daca atingi cu picioarele? Sau dacă îți place un anumit motor? Nu cred că înălțimea este un impediment în a face școala pt a. Am un zr7 dacă te ajută, dar simt că te ar ajuta mai mult niște sfaturi decât o mobră pe care să vezi cum arăți...
 7. Dintre cele 2 de mai jos, ce ați alege? https://puig.tv/en/tuning-motos/windshields-low-for-round-headlights/windshield-plus?bike=5852 https://puig.tv/en/tuning-motos/windshields-low-for-round-headlights/windshield-naked?bike=5852 43 cm vs 35 cm O să iau unul din astea 2, dar încă nu-s 100% convins care e alegerea mai bună.
 8. Înălțime 1.77m. Pe lângă vajaitul căștii, ce mă deranjează mai tare este curentul de aer care îl iau în piept, la 80-90 kmph, dacă mai este și puțin vânt din față este deja prea mult, mi-e frică că zbor de pe motor . Bănuiesc că având parbriz o să mă ajute în acest aspect, nu? Spectaculos clar nu poate fi, mai ales că am o poziție aproape dreaptă în șa, deci oricât de înalt ar fi parbrizul tot ies peste el. Dar să fie ceva cât de cât.
 9. Vreau să îi pun parbriz la mobra din titlu și nu știu ce model, înălțime, de ce să țin cont, etc. M-am uitat la Puig pe site și îmi apar vreo 20 de modele pt a mea, de la scurte de sub 30cm la cele de touring de peste 40-45cm. Ideea este dacă pun unul scurt de acest gen: https://puig.tv/en/tuning-motos/windshields-low-for-round-headlights/windshield-raptor?bike=5852 ajută la ceva? Că nu l-aș pune nici degeaba, aș vrea să se simtă ceva îmbunătățire la mers întins în afara orașului. Apoi nici invers nu aș pune unul foarte înalt de touring să arate ca dracu. Voi ce aveți pe naked-urile care sunt apropiate la poziție de a mea? Orice păreri, sfaturi sunt binevenite, nu am habar ce ar trebui să caut
 10. În primul rând trebuie să ai cartea de identitate originală a motocicletei și să fie radiată acolo din circulație. Apoi un contract de vânzare cumpărare, în italiană, cu nume, cnp, semnaturi, model moto, serie sașiu. Nimic altceva. Distracția începe apoi când vei alerga prin vreo 5-6 locuri ca să faci hârtii inutile. Recomand cu încredere să apelezi la cei care aleargă în locul tău să facă actele, contra unei sume decente. Eu unul m-am umplut de spume cu alergatul ăsta inutil la instituțiile lu' pește prăjit.
 11. Vă salut, De curând sunt posesorul unei moto ZR750F, 2003, 14000 km și vreau să-i fac o revizie generală dar nu știu ce si cum, așa că vă cer câteva sfaturi: - ulei full sintetic sau semi? 10w40 (cum recomandă producătorul) sau altă vâscozitate? - bujii vreo marcă/tip anume? - filtrul de aer se curăță sau se schimbă? având în vedere că nu știu când a fost făcută operația asta de fostul proprietar ce îmi recomandați? marcă? - unde găsesc niște crashbar-uri pt acest model? - ce ar trebui să mai verific/schimb exceptând ce bănuiesc eu deja (ulei+filtru, lichid frână, bujii, servisare furcă-pierde ulei de la un amortizor) ? - alte sfaturi? Menționez că sunt la prima motocicletă, pemis cat A de anul trecut, merg în conserve de vreo 15 ani. Am postat pe acest topic pentru că mi s-a părut cel mai adecvat pentru întrebările mele, dar nu aștept sfaturi sau păreri doar de la posesori de ZR-7. Deci... Cineva o mână de ajutor vă rog? .
×
×
 • Create New...