Sari la conținut

Scuter Zgariat


Un_vizitator
 Share

Postări Recomandate

Un amic de-a meu a reusit sa-mi zgarie scuterul. El a scapat cu cateva zgarieturi, la fel si scuterul. Dar, el se poate vindeca, pe cand acesta din urma trebuie reparat. As putea sa il rezolv de unul singur, sau mai bine apelez la un service?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Depinde...daca e zgariat doar pe o culoare si nu peste sitckere sau pe o suprafata prea mare cred ca poti sa-l faci doar tu. Gasesti culoarea respectiva la un spray la magazin, smirgheluiesti zona cu smirghel fin, de granulatie mica, pui ziare de jur imprejurul locului unde vrei sa vopsesti, le lipesti cu banda adeziva, incercuind zona pe care vrei sa o vopsesti si apoi aplici vopseaua din spray pe zona care ti-a ramas neacoperita cu ziare(zona zgariata). Vopseaua o aplici pe orizontala, cum citesti, de sus in jos. Astepti sa se usuce primul strat(timpul de uscare ar trebui sa scrie pe spray) apoi mai dai inca 2-3 straturi pana cand crezi ca a prins vopseaua, si culoarea este ca restul. O sa se observe o mica diferenta fata de vopseaua originala.

 

P.S: daca zgarieturile sunt adanci, smirgheluiesti pana acestea dispar si apoi pui chit, cred ca sti cum sa te descurci cu kit-ul :cheers: Sper ca ti-am fost de ajutor :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cel mai bine cumperi 2 sprayuri sau cat iti intra si vopsesti tot scuterul,dai carenele jos si il faci tot accesti culoare! :cheers:

 

Pentru o zgarietura , sa vopseasca tot scuteru ? , pierzi vopseaua originala pt un sprei de 200 d mi ? :cheers: ,fiecare cu parerea lui , eu zic ca nu merita . :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu tre sa vopsesti tot scuterul pentru cateva zgarieturi...dar daca te pricepi sau stii pe cineva care se pricepe la vopsit, ti-l faci din spray mai tare decat original...dara daca nu e zgariat prea rau nu merita efortul...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate sa-ti iasa identic culoarea noua cu cea veche, dar pentru asta trebuie sa gasesti culoarea exacta, prin intermediul unui cod :cheers: Daca e negru, alb o sa-ti iasa identic pentru ca sunt culori simple, de baza. Si inca un sfat...daca il vopsesti culoarea noua o sa-ti iasa mai aprinsa ptr. ca stratul e pus acum si nu s-a asezat praful e el. Ia ceara si ceruieste restul scuterului ca sa-ti dea aproximativ aceeasi culoare. Incearca sa il ceruiesti putin mai tare, sa se ia vopseaua mai uscata si prafuita de la suprafata, dar fi atent pentru ca daca apesi prea tare se poate zgaria.

 

Sau cel mai simplu du-l la un vopsitor si ti-l face el acolo. Ca sa vopsesti o carena, desi nu ai nevoie chiar asa de mult nu cred ca iti ia mai mult de 50 RON manopera :cheers:. Cred ca nu are rost sa-ti vopsesti tot scuterul :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Belive me...nu-i iese, mai da un strat, sau cumperi alta vopsea si repeti procesul. Dar daca vopsesti tot scuterul nu va iesi niciodata ca originalul. Poti sa-l duci la mare maistru de vopsit, tot nu-ti va iesi ca originalul. Gandeste-te numai la stickerele care le dezlipesti si nu le mai poti aplica apoi, alea au mare impact asupra aspectul scuterului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Pentru ca scuterul nu era al meu, a reusit sa il dea asa zgariat cum e. Oricum, mersi de sfaturi.

 

Cat despre amic, cand ii tot repeti sa fie atent la gropi, iar el nu te asculta, parca nici nu iti mai pasa ce pateste. Oricum, el e bine sanatos, si ca orice amic ce se respecta, cand am avut nevoie de el m-a lasat balta si i-am spus la revedere :bigstar:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...