Sari la conținut

Lucram la un nou traseu


Postări Recomandate

salutam,

fara prea mare gargara, de catva timp incerc sa definitivez o propunere de etapa de RR in zona muntiloe latoritei, Buila, bazinul Lotru, etc. Beneficiind de avantajele unei oarecare logistici si sprijin local in zona, am purces la batut muntii cu forbic-ul (cateodata singur, cateodata insotit de cate un om al locului).

O mare realizare a fost indeplinita astazi (ieri), cand am reusit sa trec muntele din orasul Baile Olanesti catre valea Lotrului (localitatea Silistea, mai aval de Malaia), situata intre Brezoi si Voineasa. Zona este extrem de accidentata, pantele oricaror munti din zona fiind foarte abrupte, iar distantele mari si abandonarea majoritatii exploatarilor forestiere facand aproape impracticabile cam toate drumurile forestiere.

Pana la urma, dupa multe incercari si sute de litri de benzina, si o gramade de zile pierdute (castigate) prim coclauri, am reusit.

Dar care este marea reusita? Pai drumul este absolut nemarcat, vaile foarte lungi si numeroase, drumurile forestiere multe abandonate/blocate/prabusite si asa numitele drumuri de TAF (extrem de periculoase) fara nici o logica. Oricum, 39 km prin salbaticie constituie o super tentatie celor care au curajul si dotatrea necesara acestei aventuri. Unde nu mai pui si faptul ca odata sus ajuns, oferta de haladuiala este foarte mare, zona salbatica felii importante din cam vreo 4 judete.

Intrucat vremea frumoasa a acestui an a cam apus, o sa trec la multa activitate documentaristica, informare la fata locului (ciobani, padurari, geologi, salvamont, etc) pentru definitivarea unor trasee clare pe care sa incep sa le trec in harta si pe GPS la primavara. Deja am luat reperele drumului facut ieri, si voi incerca intocmirea primului roadbook. Cine are tlef. Dlui Popa de la clubul Vigraeff - Brasov rog sa mi-l dea pentru a cere ceva sprijin si ajutor.

Drumul este foarte greu, avand urcari la rampa accentuata de multe ori prin locuri foarte inguste, chiar si prin torente, traversari de rauri (mici, dar se umfla repede), pasaje de orientare puternica, iar la coborare pe drum de TAF (foarte abrupta) franele s-au incins asa tare ca a fiert lichidul de frana in instalatie, cu toata frana de motor, greul din reductor si ambele sisteme de franare in functiune.

Ca etapa de RR cutez a o propune doar celor cu mare experienta, cu scule perfect puse la punct, iar pentru masini doar celor cu adevarat pregatite. despre KTM-isti nu-mi fac probleme, ca am vazut cum cad ei de 4-5 ori intr-o zi si n-au nici pe draku.

Va stau la dispozitie cu raspunsuri la intrebari.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... de catva timp incerc ...

In primul rand imi place ora la care postezi... :cheers: :cheers:

 

Pentru roadbook: Roadbook Software

 

Eu am socrii la Caciulata, au si o pensiune acolo. La anul o sa am treaba prin zona, din greu. Baga si tu pe GPS traseul, poate mi-l dai si mie. Eu folosesc GPS Software. Si caut in continuare o varianta folosibila si pe PDA

 

PS: Eu am pe GPS o gramada de trasee prin valea Prahovei si valea Doftanei - Muntii Baiului, Neamtului, Grohotis, Piatra Mare, Postavaru. Pot sa ti le dau.

Editat de DragosKTM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...