Sari la conținut

Contatct Bulit Sau Problema De Electrica (gen Magenetou)?


Lt. Navarro
 Share

Postări Recomandate

Salutare. Am un minskuleanu, si pt cine (sau si cine nu stie, Minsku) NU are baterie; are magnetou. Asa ca curentul incepe sa "curga" prin instalatie in clipa in care motorul se invarte (si DOAR atunci).

Problema e in felul urmator: Cand turatia scade, scade si intensitatea curentului, deci si cea a luminozitatii becurilor sau a puterii calxonului. Nu asta e de fapt problema - asta e normal - ci ca incep sa mi se "decontecteze" luminile e problema (dar TOT. Bord, semnale, pozitie fata/spate, stop. Chiar si becul de stop). Adica se sting de tot. Se mai aprind pt o secunda (sau chiar mai putin), iar se mai sting. Ca un contact bulit. In schimb, cand dau de gaz dupa ce mai urca nitel (nu foarte mult dar nici foarte putin) in ture, totul revine la normal. Ceea ce in seamna- magnetoul bulit (? - nu cred), sau contact bulit. Contactul poate sa se faca mai bine datorita cresterii Intensitatii curentului, odata cu cea a turatiei? Si sa fie asta problema?

Am umblat la "napolitana"; la mufele ei mai precis. Sunt ok, intregi, intra bine la locul lor, am luat-o la "pas" de-alungul firelor, utiandu-ma pe unde mai sunt mufe, papucei sau alte dracovenii, am si desfacut capacul din dreapta si am strans surubelele (de fapt piulitele) ce prind firele in anumite puncte pe magentou (erau nitel slabite e drept) dar problema s-a rezolvat... doar pentru vreo 10 minute de mers al motorului. P-orma IAR a inceput sa faca.

 

:) "What-ever-so-ever shall I do?"

 

Multumiri anticipate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

curata toate contactele, daca mai apara problema ai un fir sau mai multe intrerupte oarecum si cand trece mai mult curent sa treaca totusi curentul... se mai intampla

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ciudat...... asa am patit si eu la minskul ce l-am avut...... porneam motorul si doar dupa 30 secunde mi se aprindea farul :lol: ......... am verificat toata instalatia totl OK!..

Ce mi-a mai ramas, am cerut "napolitana" de la un prieten cu minsk si am puso pe al meu.... SURPRIZA!... imi mergea perfect tot fara nici o problema!.. asa ca problema e de la CDI! :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am avut o problema de genul asta la minsk, dar la mine s-a rezolvat desuruband si insuruband contactele magnetoului care duc la masa. Bobinele din magnetou au un capat spre masa si un capat care se duce spre circuitul general... ei contactele la masa erau oxidate si dupa ce le-am desfacut si pus la loc si-a revenit. Poate fi si napolitana, incearca cu alta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de raspunuri tuturor!

@ Stressu' s-ar putea sa ai dreptate, cam asta e "manifestarea".

Ce sugerati sa fac atunci.. sa curat cu um pic de degresant/smirghel fin contactele alea ? (n-as vrea sa expun "the bare metal" ca mi-e ca se oxideaza MAI usor dupa aia). Repet - dupa strangerea piulitelor alea care tineau firele pe magnetou pentru o vreme a facut mai greu "problema" asta.

 

Napolitana... nu stiu daca vreau sa iau una noua - oricum nu am bani, avand in vedere ca mai am niste mici maruntisuri de inlocuit (in principiu piese de cauciuc care sunt vechi si crapate - deh - au fo 15 ani) si se duc banii repejor cat o fi de eftinake Minskaraia.

:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...