remijaru Postat Ianuarie 11, 2005 Share Postat Ianuarie 11, 2005 Un mic sfat va car si atat...vreau sa-mi schimb batria de ij planeta 5 si sa imi pun una de tico...ceva ce 55 amperi.problema e daca mai face fata incarcarea? ce ziceti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
UncleFester Postat Ianuarie 11, 2005 Share Postat Ianuarie 11, 2005 Cât are bateria cu care a fost proiectat să ruleze ? (şi btw, este amperi-oră, nu amperi). E destul de sigur că nu va face faţă la încărcare, bateriile de moto sunt de obicei mici (6-9-12 Ah). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remijaru Postat Ianuarie 12, 2005 Autor Share Postat Ianuarie 12, 2005 da ai dreptate bateria mea din cate stiu eu are 6 amperi.e inca buna dar vreau sa-i fac anumite modificari la motor si o sa am nevoie de o baterie mult mai mare.am mai auzit cazuri in care se mergea cu baterie de masina pe ij.caut solutii,nu stiu daca era ceva modificat la aceea motocicleta dar stiu ca se poate.intrebarea este...cum? cat despre ce mi-ai zis tu acolo cu amperi-ora...btw,habar nu am in unitatile astea de masura.oricum mersi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Maniax Postat Ianuarie 12, 2005 Share Postat Ianuarie 12, 2005 Omule pe planeta normal e baterie de 9Ah, ca si pe Jupiter. Daca bagi de 55A e problema cu incarcarea, deoarece nu are cum sa faca fata releul ala micut si cu alternatoru de pe Ij cu asa baterie. Ideea e ca daca vrei sa ramana incarcata bateria bine tre sa ai mare grija, mai ales la circulatia in oras, cand motorul nu e in ture mari si nu iti incarca bine bateria. Daca chiar ai nevoie pt modificari de baterie mare fa rost de una de motor pe la 17ah , am vazut una pusa pe o planeta a unui prieten. Bateria era adusa din Olanda si era fara intretinere. Partea misto era ca se potrivea perfect pe ij. Daca totusi pui o baterie de tico, ar fi prudent ca la 2,3 zile de folosire, mai ales cand e mai frig sa o mai incarci cu redresorul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Ianuarie 15, 2005 Share Postat Ianuarie 15, 2005 Daca nu mai adaugi consumatori si bateria pe care o montezi e incarcata nu vei avea probleme cu incarcarea. In schimb daca adaugi alti consumatori alternatorul nu o sa mai faca fata si bateria se va descarca. Daca vrei sa adaugi consumatori atunci trebuie sa schimbi alternatorul si releul. Daca schimbi alternatorul nu cred ca mai ai nevoie de baterie mare decat in cazul in care ai consumatori pe care-i folosesti cand motorul nu merge. Eu mi-am pus pe Ij un bec de far de 55/65W iar cel de pozitie pe spate de 22W si am observat ca in oras alternatorul nu face fata cum trebuie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Ianuarie 15, 2005 Share Postat Ianuarie 15, 2005 am vazut un alternator de dacia montat pe un ij 56. Era plasat pe cadru in fata si in loc de dinam avea o fulie. Poate fi o solutie pt tine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Ianuarie 16, 2005 Share Postat Ianuarie 16, 2005 Eu am vazut unu tot de dacie montat pe un jupiter in locul celui original , dar trebuie facute niste modificari la capacul din dreapta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
redplanet Postat Februarie 4, 2005 Share Postat Februarie 4, 2005 Raspunsul: -aprindere electronica -alt rotor cu 5 spire mai putin decat cel original (rebobinat) -o baterie mai buna (Varta.....etc) -montat un indicator de V pe undeva la vedere -becuri in far de 40/45W ...si asa ai mai multa siguranta pe drum Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate