Sari la conținut

Concursuri de motociclete?


Postări Recomandate

Eu nu sint in Romania dar vreau sa stiu daca exista concursuri de enduro or de motocross in tara. Dar cluburi nationale. Sint numai curios. Multumesc.

da, sunt.

Motoctoss avem curse nationale, balcanice si mondiale(MX 3).

Enduro- nationale si europene

 

cip

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Supercross exista pe un mic circuit in Ciuc!

Avem si harescramble si speram sa mai aveam si anul acesta o editie (poate mai multe daca se tin de cuvint si ceilalti), la fel si cu enduro o cursa e aproape sigura, ca restul doar promit...se stiu ei....

Europeana este singura cursa de enduro care s-a tinut pina acum in fiecare an, restul curselor din pacate (chiar si cele de mx) se tin tot mai putin, nu sint bani. Mai este un fel de six-days hard enduro, cu piloti de nivel mondial, se spera sa fie si anul acesta.

Editat de floo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar nu exista o asociatie nationala de motociclizm care organizeaza evenimente de concurs?

De exemplu eu stau in California in parte din nord. In fiecare an eu platesc un abonament la AMA (american motorcyclist association). Unde sint eu este un anumit district no. 36.

In fiecare an avem concursuri harescrambles. Sint 15 concursuri care sint majoritatea prin California partea din nord. Cei mai bun din tot sezonul avanseaza in clase cu aia mai rapizi.

Aici cind incepi esti in clasa C, cind mergi mai tare clasa B si cind esti "PRO" esti clasa A.

Deci si aici banii vin de la motociclisti, care vreau sa tina sportul "alive".

In California avem mai multe probleme cu nebuni cu "enviroment". Dar aia ii alta poveste. Vreau sa desfiinteze motocicletele in 2 T...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Echivalentul AMA la noi este FRM. Problema este ca nu se implica prea mult aceasta organizatie, ori ca n-are bani, ori ca n-are vointa.

Taxa se plateste si aici de catre cei care vor sa concureze, se cumpara o licenta care iti da voie in sezonul respectiv sa participi la un anumit tip de cursa. Problema este ca numarul concurentilor e foarte mic, de exemplu la mx, 125 e impreuna cu 250-open si chiar si asa rar se intimpla sa umple grila de start. Asa ca bani se aduna f putin iar daca s-ar pune o taxa mare n-ar mai veni nimeni. Putini sint cei care reusesc sa acopere costurile unui sezon intreg.

Eu stiu cum sinteti voi organizati, urmaresc tot timpul ce se intimpla la voi in domeniul off-road. De la voi am preluat ideea cu harescramble si am organizat o cursa experimentala (fara girul FRM) sa vad daca place. Rezultatul a intrecut asteptarile, la toti a placut extrem de mult si acum ma tot intreaba cind va fi urmatoarea cursa. Cu toate ca din punct de vedere organizatoric e mult mai simplu si ieftin in comparatie cu o cursa de enduro, totusi nu-i chiar asa de usor si costa ceva, aici incep problemele. Tre' platite taxe la Romsilva, primarii, Salvare, FRM ( ca sa-ti permita organizarea!), aprobari si multe hirtii, asa ca oficial devine cam prea complicat. Din aceste cauze putini se angajaza ca pe timpul si banii lor sa mai faca ceva. Sint curios daca anul asta in afara de citeva etape de mx, rally-raid, etapa de enduro de la Baia-Mare si cea de enduro-extrem de la Sibiu va mai fi ceva....

Tu de ce nivel esti? La ce alergi?

Daca mai vrei amanunte PM, me!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...