Sari la conținut

Honda Problema Sau?nu Stiu Cine Stie?


Dany_s_v
 Share

Postări Recomandate

am o honda cb 400n si vreau sa stiu de ce daca scot fisa de la bujie piston stang motorul merge normal .e normal?ea fuge cu 130 fara probleme porneste usor dar ma sperie chestia asta cu fisa .bujia da scanteie buna am si inversat bujiile nimic .cine stie va rog ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da mai multe amanunte : cum adica merge normal? , inainte cum mergea ? ce culoare aveau bujiile? ce fise folosesti? carburatia este reglataa ,curatata?

ok carburatoarele le-am desfacut si le-am curatat cu toate ca au fost destul de curate ,bujia din stanga intradevar are o culoare neagra umeda chiar si cea din dreapta este maronie deci ok ..cred ,iar fisele sunt de doa tipuri dar nu stiu exact ce tipuri doar ca atunci cand am inversat bujiile nu a intrat una decat dupa ce am desfacut piulita di capatul bujiei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai cilindrul stanga nu iti merge bine din start.

pierzi ulei, e amestecul prea bogat sau nu mai are compresie .

Si da, e normal cum zici tu. cand departezi un pic fisa de bujie, lasand-o totusi sa descarce printr-un arc pe varful bujiei, scanteia e mai puternica si strapunge depunerile de pe bujie si aprinde amestecul. Insa cu cat cresti distanta, scanteia mai puternica iti va arde instalatia de aprindere: cdi, bobine, fise, bujii.

verifica compresia, carburatia. dc nu e de la astea, atunci e de la ungere.

 

eu zic totusi sa mergi la un service bun.

 

pot fi si alte cauze, insa eu ti le spun pe cele mai frecvente.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca merge 130 indeamna ca in sarcina merg ambii cilindri. In concluzie doar in zona relanti-ului merge doar cil drept.Cauze ar putea fi asa cum s-a mai spus compresia (in primul rand verifica jocul supapelor la rece 10 sutimi adm si 14 sutimi evacuare) carburatie defectuoasa (nivel sau reglaje) fiind un motor cu defazaj 360 grade ar trebui sa sune precum un boxer Daca il accelerezi se aude cand porneste cil stang?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

va multumesc cred ca am rezolvat-o cu ajutorul lui mao-san care mi-a spus pasii ce trebuie sa-i fac .azi am umblat la reglaje la carburatoare si ...culmea la relantii aceeasi poveste insa in sarcina e ok am desfacut bujia cu pricina dupa vreo 10 km de alergat si era rosiatica si electrodul din mijloc albicios spre gri.deci cred ca totusi e varianta ca dupa o anumita turatie sau sarcina pleaca stangul fum nu mai scoate nici cand e rece ma gandesc la niste reglaje de sincron dar in zona unde stau nu exista service moto incerc cu sfaturile voastre sa o rezolv si pe asta inca o data multumesc si mai astept opinii!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

masoara compresia: (cu acceleratia maxim bujiile scoase si puse la masa pt descarcare) ar trebui sa se incadreze 10-14 bari

daca ai mai putin verifica jocul culbutori la motor rece (in pct mort superior 10 sutimi adm si 14 sutimi evacuare)

daca jocurile se incadreaza in parametrii de mai sus urmeaza sa verifici carburatoarele.

Verifica nivelul in pahare cu ajutorul unui tub transparent fixat pe stuturile drenaj in partea inferioara a camerelor de nivel (paharelor) si condu tubul in sus dupa care desurubeaza surubul drenaj si da drumul benzinei -porneste motorul .Nivelul ar trebui sa fie + - 1mm fata de garnitura dintre pahar si corpul carburatorului.

Inaltimea plutitoarelor fata de corpul carb fara a apasa arcul cuiului poantou este 15,5 mm

Deschiderea INITIALA reglajului a surubului amestec prescrisa de fabricant este 1,5 rotatii dar e posibil sa necesite mai putin sau mai mult(pt reglaj corect mai bine apelezi la un service dotat cu ce trebuie -colortune ,analizor CO etc)

Poti verifica vizual o data demontate carburatoarele daca clapetele au aceeasi deschidere -reglaj brut(se urmareste care gaura emulsie relanti-sunt vreo 4- e obturata de clapeta si in ce masura)

Dupa care poti pune vacuumetrele si sincroniza -reglaj fin

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...