Sari la conținut

azi am scapat


mihaip
 Share

Postări Recomandate

Situatia e din manuale : mergeam pe banda I cu vre-o 50 la ora si duba de pe banda II in fata mea opreste . Ma uit mai atent si vad trecerea de pietoni, deci reduc viteza iar cind ma apropii de trecere opresc si vad si pietonii in dreptul dubei

Pina aici e frumos, numai ca imediat inainte de a opri aud scrisnet de frine : dau drumu la frina, ambreiajul inca strins si motocicleta apuca sa se indrepte si sa inainteze 20 de cm cind simt lovitura din spate. Am avut noroc ca eram in pozitie verticala, picioarele pe scarite si ma incordasem in asteptarea buf-ului.

N-am cazut, s-a indoit numarul de aluminiu, nu s-a spart plasticul de sub el deci am fost lovit perpendicular in roata din spate si mi-a facut vint cam 1 metru.

Trag pe dreapta, ma uit in spate : jipan Toyota (botu semana cu RAV, dar mai maricel) cu numere de leasing.

Verific daune : nimic evident inafara de numar pe care l-am indreptat pe loc . Janta nu avea semne de indoire si nici pe cauciuc nu se vedea nimic.

 

Omu zice ca ii pare rau, dar era ud pe jos ( de la spalat strada ), altfel s-ar fi oprit ! Incerc sa-i sugerez ca eu, cum mama dracu, am reusit sa opresc fara probleme pe ud, ca n-ai vazut trecere de pietoni si duba oprita pe banda II, ca ii faceai muci pe pietonii aia care ti-ar fi sarit in fata.

Parea sincer interesat sa mergem la politie, ca sa-si ia dovada sa poata vopsi bara putin zgariata de numarul meu ! Ca doar nu-i ia nimeni carnetu, primeste doar amenda pentru nepastrarea distantei regulamentare.

Din moment ce eu nu am nimic stricat, nu ma mai duc la accidente ca mi s-a acrit de aia. Ii spun omului si el zice ca "OK, nu pot sa te oblig sa vii la accidente, ma duc sa o declar zgiriata in parcare".

Am facut schimb de numere de telefon, just in case, si ne-am vazut de drum ca doi oameni ocupati ce eram .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un Land Cruiser, probabil. Ii spune lu mutu ca nu franeaza cu el. E clar ca a adormit la volan, masina aia are niste frane fantastice (printre altele). Eventual ii intra ABS-ul, dar atunci putea macar sa incerce sa te evite. Mare noroc ca ai scapat doar cu atat, daca avea viteza mai mare te spulbera cu totul :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:D

Un idiot. Bine ca ai scapat doar cu atat. Shi mai bine ca nu aveai vre-o mashina in fatza.

Multa bafta pe viitor. :D

 

@darkore ... corect ... mai mult ca sigur ca se uita la cai-verzi-pe-peretzi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Morala : cind e coloana la stop/trecere de pietoni esti mai ferit daca te 'infiltrezi' .

Observatie : eram pe mijlocul benzii , ma putea evita doar pe trotuar.

Daca as fi stat linga bordura ar fi avut loc sa treaca, dar nu puteam ajunge acolo deoarece eu tocmai frinam destul de serios pentru a ma opri la trecere (nu puteam si ocoli in acelasi timp) . Pe de alta parte, daca as fi fost linga bordura as fi riscat ca el sa vina lansat, eventual nici sa nu ma observe si cind ii apar pietonii in fata din spatele dubei sa-i evite cu frina si tragind brusc de volan spre mine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

intotdeauna incercati sa fiti undeva intre doua masini cand va opriti la semafor :D

(eu asa fac si inca nu m-a lovit nimeni in spate). Cand ajung la semafor/trecere de pietoni/cedeaza si sunt masini deja oprite ma asez cumva intre ele ptr ca oricum plec mai repede si e mai sigur ca nu intra nimeni in mine, am intalnit tot felul de manelari care opresc la semafor la 2 cm de roata spate si tureaza motorul (de ce anume nu stiu, banuiesc ca vor sa ma sperie nu stiu cum) :D :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu era de luat bani, omu a propus din prima sa mergem la politie si in cazu asta nu ma tiganesc. Daca o facea pe grabitu sau mai stiu eu ce, discutam altfel.

 

P.S. Exact in stilul asta am scapat eu la rindul meu de niste 'colorati' pe care am impresia ca i-am atins odata din spate. Stateam in coloana la semafor, eram incepator si am plecat mai repede, ei insa nu se grabeau, eu nu eram atent asa ca am frinat brusc si probabil i-am atins (nu se vedea absolut nimic pe nici una din barile de protectie) .. I-am tinut un sfert de ora cu 'hai la politie si va schimb bara pe RCA' si s-au plictisit. Pe vremea aia nu stiam inca ce inseamna mersul la politie :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...